1 Aralık 2010 Çarşamba

''El Rezaletos'' 5-0'ın Yankıları.(Real Madara / MosMourinho) !!!!

Tarihi rekabette, büyük hezimet



Futbol orgazmı

Sport: Nou Camp’da futbol orgazmı
AS: 8 değil ama 5 yetmez mi?
Marca: Tokat.
Mundo Deportivo: Barcelona dünyanın en iyi takımı olduğunu gösterdi.
La Vanguardia: Barça, Real Madrid’i şov yaparak küçük düşürdü.
El Pais: Barça’dan Real’i aşağılayan gösteri.
L’equipe: Yüce Barcelona.
La Gazetta dello Sport: Barcelona haykırdı, Real’in dili tutuldu.
Ole: Gülmekten ölmek (Messi’nin fotoğrafıyla)
A Bola: Bu Barcelona gerçekten çok özel.
De telegraaf: Katalanlar Real Madrid’ten kıyma yaptı.
Daily Mail: Morinho için Nou Camp’ta cehennem gibi bir Clasico.
Bild: 5-0 Özil’in acı gecesi.


                                       
Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!
                                  

 FOTOĞRAFLAR !!!!


Tarihi rekabette, büyük hezimet
Tarihi rekabette, büyük hezimetTarihi rekabette, büyük hezimet
ÖZEL DERS!
Tarihi rekabette, büyük hezimetTarihi rekabette, büyük hezimetTarihi rekabette, büyük hezimet
Tarihi rekabette, büyük hezimet
Tarihi rekabette, büyük hezimet
Tarihi rekabette, büyük hezimet
Tarihi rekabette, büyük hezimet
Tarihi rekabette, büyük hezimet



Barcelona-R.Madrid geyikleri..


Real Madrid'de Yılmaz Vural sesleri

Barcelona'nın THY'den sonra yeni sponsoru 'Beşler Sucuk' oldu!

Barça'nın şifre yazıp oynadığı, Mourinho'nun "oğlum, benim kol bozuk değiştirin bunu" dediği maçtır.

Real Madrid'in topla en çok orta yuvarlakta buluştuğu maç. 6 santra az değil tabii...

Ayıp denen şeyin Barcelona'da olmadığını gördük. Real Madrid'e de 5 atılmaz ki..

Barça bir gol daha atsa ve 6-0 bitse, kasım ayının kutsallığına bir kez daha inandıracak maç olacaktı ama neyse...

3'ten sonra Mourinho sahaya havlu atsaydı daha iyiydi. Direkt kroki olmuştu takımı, küsüp maçı seyretmeyi tercih etti. Sanırım maç sonrası vereceği röportajı düşünüyordu.


Messi mi? Ronaldo mu? Artık tartışılmasın Ronaldo beynini fiziği kadar cok kullanmıyor futbolda. Messi Einstein gibi oynuyor fark burada.


2 sorum olacak 1. Messi Sen İnsan mısın? 2. Barcelona Sen Yeryüzünün takımı mısın?
Başlaması gerekenden 2 saat önce, saat 22:00'de başladı maç... (+18)

Jose Mourinho ile bu maçta en sıkıntılı anları sanırım maçın istatistiğini tutan amca yaşamıştır:pas: barcelona: ..346..347..348....350 üleynn bi durun çayımdan yudum aldırmadınız kör olasıcalar.

Sahada Real Madrid'e ait ikinci bir top olsaydı bile en fazla 5-2 biterdi.

Barcelona'nın Real Madrid'e topsuz idman yaptırdığı karşılaşma...

Casillas'ın suçu ne?

 NE DEDİLER ?

Guardiola ;

"Maçta böyle şeyler olur" diyerek ortamı yumuşatırken, rakiplerini de şu sözlerle teselli etti: "Bu maç iki takım arasındaki farkı ortaya koymamalı. Futbolcularımın hepsi çok iyi oynadığı için böyle bir skor ortaya çıktı''

MosMourinho ne dedi ?


Hak edilmiş bir galibiyetti. Her zaman Barcelona'nın tamamlanmış bir ürün olduğunu söyledim. Real Madrid ise bugüne kadar çok iyi oynasa da tamamlanmış bir ürün olmadığını söyledim. Bu sonuç iyi oyuna bir mükafat olurken, kötü oyuna ise bir ceza oldu. Bu galibiyeti yorumlamak kolay. Ayrıca sindirilecek bir netice. Bazen zor sindirilecek maçlar oynarsınız ama bu kolay sindirilecek bir sonuç. Tabii ki kaybetmeyi istemezsiniz ama bu yenilgiyi sindirmemiz kolay olacak".

"Ben büyün oyuncularımla maç sonunda 1 dakikalık bir konuşma yaptım. Şampiyonluk şansımızın, sezonun bitmediğini, kim bilir belki de tekrar bu noktaya gelebileceğimizi söyledim. Geçen sene Inter mağlubiyetinden sonra buradan biz Şampiyonlar Ligi finaline çıktık. Buradan geri gelmeyeceğimizi kim söyleyebilir? Önemli maçları kazandığınız zaman ağlamak için sebebinz vardır; mutlukluktan ağlarsınız. Bugünkü gibi 5 gol yerseniz ağlayamazınız. Bir sonraki maç için çalışmalısınız. Ben önümüzdeki maçın cumartesi değil, yarın oynanmasını isterdim." 


El Clasico öncesi Mourinho... Ve El Clasico sonrası Mourinho

"Açıkçası çok basit goller yedik, pozisyonlara dikkat ederseniz bu iki gol bizim suçumuzdu. 2-0 geride giderken ve karşı hücumlar çok etkiliyken iki şey düşünürsünüz. Ya 2-0'da kalırım dersiniz, ya da daha çok karşı hücuma çıkacağım dersiniz. Barça çok iyi bir maç çıkardı. İyi oynadıklarını söylemekte haklılar. Ben ise kendi takımımla ilgileneceğim. Bugüne kadar iyi oynadılar, bugün kötüydüler. Cumartesi günü, bunun tarihi bir olumsuz sonuç olduğunu göstererek yola
devam edeceğiz".

"Yedek kulübesindeyken kaybettiğinizi farketmiş olabilirsiniz. Bu riskli bir maç. Ben devre arasında takımıma yardım etmeye çalıştım. Maç 3. golden sonra bitmişti ve istediğim şey takımımın dengesini kaybetmemesi ve güzel şekilde ilerlemesiydi. Ancak bazen durumu değiştirememekten ötürü kötü hissediyorusunuz".

"Çok fazla hayal kırıklığına uğardım. Daha çok beklenti içindeydim. Daha fazlasını bekliyordum ancak maç sona erdi ve bugün için yapacak başka bir şeyimiz yok. Yarından sonra ise yapacak çok şeyimiz var. Yine idman yapaağız, diğer maçımızı bekleyeceğiz, 2 puan fark var ve yola devam edeceğimizin farkındayız". 
 David Villa ;
"Çok önemli bir galibiyet. Ortasahayı tamamen kontrol altına aldık. Topa sahip olma oranından da ne kadar üstün olduğumuz belli oluyor. Takım olarak kendi tarzımızda oynamak bize keyif veriyor

Şimdi 2 puan farkla lideriz ancak sıkı çalışmayı sürdürmeliyiz. Henüz Kasım ayındayız. Nasıl maçtan önce kaybedilmiş birşey yoksa, maçın ardından da kazanılmış birşey yok. Daha 13 hafta geride kaldı.

İlk El Clasico maçındaı ve bundan daha fazlasını isteyemezdim. 2 gol attığım için mutlu ve gururluyum."


Batista : Xavi bir bilgisayar

Arjantin  Milli Takımı Teknik Direktörü Sergio Batista, Arjantin’in spor gazetesi Ole’ye verdiği demeçte, Barcelona’nın oyununun etkileyici olduğunu ve oyunun alkışı hak ettiğini belirtti.

Batista, "Barcelona’nın zeki ve yetenekli oyuncuları var. Oyuncular birbirini iyi tanıyor ve herkes maçın sonucunun ne olacağına karar veriyor, nereye saldırılacağını belirliyor ya da atağa yeniden başlamak gerekiyorsa onu hesaplıyor. Xavi’nin dışında Iniesta, takımın diğer beyni" dedi.

TOTTİ
İtalya'nın Roma takımının kaptanı Francesco Totti de Barcelona’yı gelmiş geçmiş en  iyi takım olarak nitelendirdi.

"Bu Barcelona yenilmez" diye konuşan Totti, "Real Madrid’e karşı oynayan Barcelona’nın karşısına 3 takım birden çıksa da fark etmezdi. Barcelona oyuncuları müthişti. Madrid’den daha az koştular ama top hep onların hakimiyetindeydi" değerlendirmesini yaptı.

Totti, "Barcelona’nın gelmiş geçmiş en iyi takım olduğunu düşünüyorum" görüşünü de dile getirdi.

JUANDE RAMOS
Real Madrid’in eski teknik direktörü Juande Ramos ise "İki takım arasındaki farkın aslında 5 golden fazla olduğunu" savundu.

Maçtaki skoru "hezimet" olarak nitelendiren Ramos, "Gerçekler acıdır, ama durum bu. Barca,Madrid’den iyi. Skorborddaki fark iki takım arasındaki farkı yansıtmıyordu. Barcelona ile Real Madrid arasında 5 golden fazla fark var" dedi.

La Liga takımlarından Espanyol’un teknik direktörü Mauricio Pochettino da "Barcelona’nın maçta ortaya koyduğu oyunla dünyada hayatı durdurduğunu" söyledi.

Pochettino, "Bu oyunla, ülke ve dünyada hayat durdu. Maçı evimde elimde bir kadeh şarapla izledim, çok büyük keyif aldım. Barcelona, Real Madrid’den çok daha iyiydi. Bir futbol resitaliydi" dedi.

KEANE
İngiltere 2. Futbol Ligi (Championship) takımlarından Ipswich Town’ın teknik direktörü Roy Keane de Barcelona’nın oynadığı futbola övgüler düzdü.

La Liga’nın hayranı olduğunu belirten  İrlanda Milli Takımı’nın eski oyuncusu Keane, La Liga’nın Premier Lig'den iyi olduğunu ve Barcelona-Real Madrid maçının izlediği en iyi maç olduğunu söyledi.

Keane, "39 yaşındayım, yıllardır futbol izlerim. Çok iyi maçlarda da oynadım, ancak bu açık ara izlediğim en iyi maçtı" dedi.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun da hayranı olduğunu belirten Keane, "Mourinho’nun acı çekmesi bana zevk vermedi. Takım için umut var. Her takım farklı yenilebilir. Özellikle genç teknik adamlar, göreve başladıklarında ağır mağlubiyetlerle karşılaşabilirler. Harry Redknapp’ın, teknik direktörlüğe başladığı dönemde 8-1 ya da 9-1’lik bir mağlubiyet aldığını biliyorum" diye konuştu.

Tottenham'ı çalıştıran 63 yaşındaki Harry Redknapp, teknik direktörlüğe 1983’te Bournemouth’da başlamıştı.

VALERO
La Liga’da 3. sırada bulunan Villareal'in orta saha oyuncularından Borja Valero, "Barcelona’nın yenilmesi çok zor bir takım olduğunu, rakibe çok iyi pres yaptıklarını" söyledi.

Real Madrid’in eski oyuncusu, "Kaybetmeye alışkın olmayan Real Madrid gibi bir takımı 5-0 yenmek kolay değil. Barcelona bence gelmiş geçmiş en iyi takım" diye konuştu.
    Barcelona'ya karşı gerçekten futbol oynamak istiyorsanız, (yani tamamen kapanıp rakibi bozmaya kurulmamışsanız) işiniz çok zor. Çünkü bu garip takımın felsefesi evde, işte, sokakta, her yerde top.
Guti
“Çok üzüldüm. Bu kadar fark beklemiyordum. Real Madrid’de organizasyon bozukluğu gözlemledim. Messi, Xavi ve Iniesta gibi teknik kapasitesi üstün oyuncular ağırlıklarını koydular”

Rıdvan Dilmen ''Tarihe Tanıklık ettim''

Nou Camp'ta maç sona ermiş. Telefonda Sevgili Müdürüm Emrah Kayalıoğlu bana soruyor: "Bu iki takımdan hangisini tutuyorsun?" "Boynumda kaşkol, kafamda şapka... Tabii ki Barcelona" yanıtını veriyorum.

Barcelona'yı çocukluğumdan beri izliyorum. Futbol kültürünü beğeniyorum. Birkaç maçlarına da gitmiştim. Örneğin yine Jose Mourinho yönetimindeki İnter'le oynadığı maçı da izlemiştim. Eleme olana değil, grup maçına. 2-0 kazanmışlardı. Bu kez sadece skor değişti.

Oyun gene aynıydı.
Sürekli Mourinho'ya bağırıyorlar. Meğerse "Tiyatroya çık" diyorlarmış. Mourinho, çok saygı duyduğum bir teknik direktör. Ama Barcelona o kadar hırslanmış ki hem taraftarı hem de oyuncusuyla... Kültürüne yerleşmiş olan bol pası o kadar yaptı ki... 5 gol ve kaçan 5 gol pozisyonu vardı hanelerinde.
Real Madrid'in ise sıfır pozisyonu...

OYNARKEN ZEVK ALIYORLAR
Acun Ilıcalı yanımda... "Ya bu Barcelona'da ben de oynarım" dedi. Hakikaten de oynarken zevk alıyor Barcelonalı futbolcular. Ramos, Pepe, Carvalho, Khedira, Xabi Alonso savunma ve ön orta sahalar sarı kartlar gördüler. Sadece sertlik yapabildiler. Tabii ki bu Real Madrid'in kötü takım olduğunu göstermiyor.

Genelde göstermiyor olarak kaldı. Çünkü Barcelona öyle bir oynuyor ki, adeta idman maçı havasında başlıyor ve bitiriyorlar.

Gerçekten tarihe tanıklık ettiğim için mutluyum. Barcelona'dan sevgilerle..

Türkiye'de oynanan “kaosbol”
Barcelona, Real karşısına tek bir yeni transferle (Villa’yla) çıkıyor, Beşiktaş'ın derbi 11’inde 5 yeni var. Barça son 8 yılda 2 hocayla çalışmış, G.Saray'sa 9... Barcelona’da Villa atmıyor, Almeria’ya 8 atıyorlar; Messi atmıyor Real’e 5 atıyorlar. Fener’i bir aydır tek başına Alex sırtında taşıyor. Türkiye’de yönetimler kaos, teknik kadrolar kaos,  futbolcu listeleri kaos... Barcelona’nın oynadığı futbolsa, Türkiye’de oynanana en fazla “kaosbol” denebilir herhalde.
Uğur MELEKE


 NOTLAR :

* Dünya üzerinde 400 milyon kişi izlemiş bu maçı.NTV SPOR totalde 11.66 raiting alırken,AB grubunda da 15.84 raiting'e ulaştı.
* Barca 684 pas yapmış % 89 isabetle,Real Madara ise 331 pas 225'i başarılı..Xavi bile tek başına 110 pas yapmış.
* 2.gol tarihe geçti.58 saniyede 21 pasın sonunca Pedro golü attı.
* Topla oynama yüzdesi % 67-33.
* 12 sarı,1 kırmızı kart çıktı.Carvalho'nun kırmızısını sarı ile geçiştirdi hakem.
* Barca maç boyunca 15 şut çekmiş,6'sı isabetli ve 5'i gol.
Real Madara ise kaleye 5 şut çekebilmiş,2'si isabetli.
* Real Madara bu sezonki ilk yenilgisini böyle kepaze olarak alırken,MosMourinho ilk kez 5 yemiş.
Geçen Nisan ayındaki Barca yenilgisinden beri üst üste 26 resmi maçta kaybetmiyorlardı.
* Barca'nın ''Müthiş 5'lisi''nin boyları 1.75'i geçmiyor.David Villa 1.75,Xavi  ve İniesta 1.70,Messi ve Pedro 1.69.
* Barca'da 8 Alt yapı ürünü futbolcu vardı,Real Madara'da ise 1 sadece Casillas.
5 gol atan Barca 11'ine 85,Real Madara ise 296 milyon euro harcadı.
Barça'nın, Fos Galacticos önündeki 11'inde Valdes, Pique, Puyol, Busquets, Xavi, İniesta, Pedro ve Messi bonservis bedeli olmadan alttan yetişti. Yani kadro değeri 1.5 milyar Euro'luk takımda sadece Villa (40 milyon), Abidal (15 milyon) ve Alves (30 milyon) için 85 milyon Euro harcandı.Hocası da kendi içlerinden Pep Guardiola.Yıllık 3,5 m.euro alıyor.
Real Madara ise sahaya çıkan 11'i, serbest kalma bedelleriyle yaklaşık 2.5 milyar Euro. Takımda alttan gelen tek isim Casillas... Onun dışındaki Ramos (30), Carvalho (7), Pepe (30), Marcelo (6), Alonso (35), Khedira (14), Mesut (15), Di Maria (35), Ronaldo (94) ve Benzema (30) için 296 milyon Euro verdi. Sadece tek fark burada da değil; Barça'nın hocası kendi içinden, 3.5 milyon Euro alan Pep Guardiola, Real'in ise 10 milyon senelik ücret alan Jose Mourinho.
İşte başarının ve aklın zaferi de burada saklı.
* İddaa'da Barca'ya  oynayanlar 1'e 55 kazandılar.Tek maç kuponunda ciro 5,6 milyon TL.oldu.
Toplam ciro 14 milyon TL.
* Barca seyircisinin hoşgörüsü ; 1 RM'li eleman atkı bile açabildi aralarında.

* Pep Guardiola Real Madara ile hem futbolcu hem teknik direktör olarak oynadığı 13 maçta 10.galibiyetini aldı.
* Messi 2 asist yaparken ne uğursuzluktur ki MosMourinho'nun çalıştırdığı takımlara karşı 8.maçında da gol atamadı.
* Maganda ezik Ronaldo ise kariyerinde Barcelona'ya karşı oynadığı 6.maçında da gol atamadı.
* 1994 Ocak ayında da 5-0 yenmişti Barcelona Real Madara'yı.

KİŞİSEL YORUMUM
* Nefret ettiğim ''İspanya'nın G.Saray'ı'' olarak gördüğüm RM'yi burnu büyük,ukala Mourinho başlarındayken böyle kepaze ederek yenmek büyük mutluluk.Aldığım keyfi anlatamam.
Katalan Sport  gazetesinin manşeti "Camp Nou'da orgazm" gibiydi gerçekten.
Yüreğimin yağları eridi resmen.
Farkın 5'te kalmasına da kızdım ve üzüldüm.Yakalamışken Almeira gibi bunları da 8 atmak lazımdı.
* Bu maç Fener'in G.Saray'a 6-0 yendiği maçın muadilidir bana göre.Yani gözünüz aydın gs'liler yalnız değilsiniz artık Real Madrit'in de bir 6-0'ı var. - Muahahahahahahaaaaaaaaaaaaa -
* 2 Mayıs 2009'da Bernabeu'de 6-2 yenmiştik.Ama bu 5-0 başka.
O maçı da hatırlayalım ;

* Real Madara MosMourinho sayesinde uzun yıllar sonra ilk kez ümitliydi maç öncesinde.
MosMourinho'nun İnter ile ''kalenin önüne tır çekerek'' tabiri gerçekten doğru Anti futbolun tillahını oynayarak ve Milano'daki maçta hakem hatası ofsayt golün sayesinde elemesi ile bir şey yaptığını zannetmişti.Ancak kendisi de biliyordu bunun suni bir sonuç olduğunu,o yüzden bu maçta kendisini ispat etmek için kapanmadı,açık futbol oynadı ve gördü ebesinin nikahını.Yani ''Savunma yaparak yendim'',''Hücum  yaparakta yenerim'' dedi ve gördü.
 Di Maria,Mathias Oezil ile falan nasıl durduracaktı acaba ? Lassana Diarra veya M.Diarra,Arbeloa filan birilerini koysaydı anlardık ama burnu büyük,kendisini kaf dağının ardında gördüğü için donkişotluk yapmaya kalktı ve kepaze oldu.İş işten geçtikten sonra Lass ve Arbeloa'yı aldı.
* Böyle bir maçı ve bu devirde Barcelona'yı izlediğim için çok şanslıyım.Gerçekten başka gezegenin futbolunu oynuyorlar.Pas manyağı yaptılar Real Madara'yı.
* MosMourinho nasıl böyle bir taktik ile çıktı anlamak mümkün değil.Ego alkın önüne geçiyor işte.
Messi,Pedro ,D.Villa gibi hızlı adamlara ve arkalarındaki mükemmel pasörlere karşı defansı orta sahaya kadar çıkarıp çizgi defans - ofsayt taktiği ile durdurmayı denemek nasıl çılgınlıktır yarabbim.
Schuster bunu 8jk'da yapıyor ve görüyor gününü Konya karşısında bile.
Öyle olunca müthiş motivatör (!) ,usta taktisyen (!) ,dünyanın en iyi antrenörü (!) denilen adam kariyerinin en ağır tokadını yedi ve karizmayı - kestaneyi fena çizdirdi.
* Barca'yı durdurmak istiyorsanız pas bağlantılarını kesmelisiniz.Ama nasıl yapacaksınız tabii.
Adamlar tuvalette bile pas yapıyorlar.İlk yarım saatte % 75 topa sahiplerdi ve işi bitirmişlerdi bile.
* Sonuçta Real Madara öyle acz içinde kaldı ki birden futbol takımı olduklarını unuttular Hokey ve Rugby,Amerikan futbolu takımı olduklarını sandılar,tekmeye,pisliğe başladılar.
* Böyle bir tarihi maçı arşive geçirmek ayrı bir  zevkti.

               

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler