2 Aralık 2010 Perşembe

CL 6.Maç : Kraliçeler ''Zor da Olsa '' Kazandı.79-77 !!!

Fenerbahçe Zor da Olsa Kazandı.
01.12.2010

Bayanlar  Eurolaegue’de ilk devre maçlarını kayıpsız geçen Fenerbahçe, ilk maçta geriden gelerek yendiği Rivas Ecopolis karşısında bu sefer de zor anlar yaşadı. Özellikle boyalı alan sayılarıyla daha ilk periyotta çift haneli farkı yakalayan Sarı Lacivertliler, daha sonra rakibinin kendisini yakalamasına engel olamadı. Temsilcimiz son dakikaya da 1 sayı geride girdi ancak, Taurasi’nin isabetli serbest atışları, Fenerbahçe’yi gruptaki 6. galibiyetine taşıdı.

Diana Taurasi’nin eşleşme avantajıyla bulduğu sayıların ardından Ivana Matovic’le de boyalı alandan skor üreten Fenerbahçe, ilk 3 dakikayı 8-3 önde geçti ve rakibi Rivas Ecopolis’i erken bir molaya zorladı. Moladan sonra da Matovic ve Nevriye ile rakibe zor anlar yaşatan Sarı Lacivertliler, 7. dakikayı da 19-9 üstünlükle geçti. Sonraki 3 dakika içinde temsilcimiz, hücumlarda biraz zorlandı ve 21-15 ile fark 6 sayıya kadar indi ancak, son dakika içinde Matovic ve Taurasi ile yeniden etkinlik kazanan Fenerbahçe ilk periyotu 25-17 önde tamamladı.

Fenerbahçe, ikinci periyota harika bir savunmayla başladı ve ilk 3 dakikada İspanyol rakibine yalnızca 1 sayı imkanı verdi. Hücumlarda ise Nevriye Yılmaz, adeta Matovic’ten bayrağı devraldı ve temsilcimizin boyalı alan etkinliğini sürdürdü. Fenerbahçe’nin periyottaki ilk 10 sayısının 8’ine imza atan Nevriye, 35-20’lik skorla farkın 15’e yükselmesinde başrolü oynadı. Takip eden bölümde konuk ekip, Paris, Bonner ve Cruz üçlüsüyle farkı kapatmaya çalışsa da Fenerbahçe buna izin vermedi ve periyotun son 2 dakikasına da 42-28’lik skorla girildi. Kalan sürede ise Matovic’in serbest atışlarına Rivas Ecopolis’ten Valdemoro 4 sayıyla karşılık verdi ve devre arasına 44-32’lik skorla girildi.

Devre arasından sonra maça hızlı dönen taraf Rivas Ecopolis oldu. 2 dakika gibi kısa bir süreye 12 sayı sığdıran İspanyollar, skoru 47-44’e getirdi. Fenerbahçe’nin baş antrenörü Laszlo Ratgeber, duruma molayla müdahale etmek istese de Nevriye ve Penny Taylor’ın sayıları temsilcimize yetmedi ve Bonner’ın üst üste sayıları, 5. dakika geçilirken Rivas Ecopolis’i 51-52’lik üstünlüğe taşıdı. Takip eden bölümde de Fenerbahçe’nin top kayıpları devam edince, konuk ekip, avantajını 4 sayıya çıkardı. Bunun üzerine Ratgeber bir mola daha aldı. Bu moladan sonra Fenerbahçe kendine geldi ve son 3 dakikaya 9-2’lik bir seri sığdırdı. İyi savunma karşısında rakibinin yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Sarı Lacivertliler, son periyota 62-59 önde girdi.

Son 10 dakikaya da Taurasi’nin sayılarıyla başlayan Fenerbahçe, ilk dakika geçilirken 66-59’la 7 sayılık farkı yakaladı. Temsilcimiz sonraki 2 dakikada da Nevriye ile sayılar buldu ama rakibin Valdemero, Aguilar ve Paris üçlüsüyle bulduğu sayılar, 3. dakika geçilirken farkı 3’e indirdi. Takip eden bölümde de üst üste kaçan şutlar rakibin aynı üçlüyle ürettiği sayılarla birleşince, bitime 3:47 kala, 72-72 ile maça bir kez daha eşitlik geldi. Temsilcimiz buna rağmen Nevriye’nin basketiyle son 2 dakikaya 76-74 önde girmeyi bildi ama Aguilar’ın üç sayılık isabeti Rivas Ecopolis’i bitime yalnızca 1 dakika kala öne geçirdi. Kalan sürede Fenerbahçe, hücumları ABD’li yıldızı Diana Taurasi ile kullandı. Taurasi, temsilcimizi ilk öne geçirme girişiminde başarılı olamasa da ikinci girişiminde, kendisine 3 sayılık atış halindeyken yapılan faul sonrası çizgiye geldi. 9 saniye kala kullandığı 3 serbest atışı da sayıya çeviren Taurasi, Fenerbahçe’ye 79-77 üstünlüğü getirdi. Rakibin kalan 9 saniyedeki hücumunu da savunmayı başaran Sarı Lacivertliler, karşılaşmadan 79-77 galip ayrıldı.

SALON: Caferağa

FENERBAHÇE (79): Hana Horakova (3 ribaunt - 3 asist), Birsel Vardarlı 3 (3 ribaunt - 1 asist), Esmeral Tunçluer 2, Nevriye Yılmaz 24 (7 ribaunt - 1 asist), Diana Taurasi 22 (8 ribaunt - 6 asist), Penny Taylor 9 (4 ribaunt - 4 asist), Ivana Matovic 17 (4 ribaunt), Nevin Nevlin 2 (1 ribaunt – 1 asist)

RIVAS ECOPOLIS (77): Laura Nicholls 3 (2 ribaunt – 2 asist), Laura Herrera 2, Tamara Abalde (2 ribaunt), Clara Bermejo Moreno (2 ribaunt – 1 asist), Linnéa Liljestrand, Courtney Paris 19 (10 ribaunt), Elisa Aguilar 18, Amaya Valdemoro 17 (1 ribaunt - 6 asist), Dewanna Bonner 15 (8 ribaunt - 1 asist), Anna Cruz 3 (4 ribaunt – 4 asist)

1. PERİYOT: 25-17
2. PERİYOT: 19-15
3. PERİYOT: 18-27
4. PERİYOT: 17-18


 

***********************************
* Tebrikler Kraliçeler.
* Kolay maçı zora soktuk ve kaybetme durumuna getirdik.Eğey uğraştık (!) kaybetmek için ama başaramadık :))
* Eyvallah üst üste zorlu maçların yorgunluğu var da Ratgeber sürekli aynı oyuncuları oynatarak buna neden olmuyor mu ? Niye sakatlığı falan yokken yabancı kısıtlaması yokken Anna Vajda oynamıyor ?
Niye Esmeral ve Newlin az süre alıyor ? Niye Şaziye hiç süre almıyor ?
Kızların canı çıkacak hocam yahu.
Maç sonrası '' 7 gün içinde 3 zorlu sınav verdik.Mental ve fizik olarak yorgunuz.Yarın izinliyiz.Kimse birbiriyle görüşmeyecek'' gibi bir şeyler söyledi.İyi güzel de hocam dediğim gibi rotasyonu genişletmezsen olacağı bu.Allahtan Diana'nın zekası sayesinde kaybetmedik.
Umarım kazanırken ders alırız.
Hafta sonu Alanya Belediyesi maçında artık yedek ve az şans bulan oyuncuları oynatmak gerek.
Taurasi ve Penny kesinlikle dinlendirilmeli.
* Taurasi için tek kelime ile ''Nazar değmesin'' diyorum.40 dakika oynadı.22s.8r.6a.
Ve son topta çizilen tüm setleri alt üst eden müthiş oyun zekası ve tuzağı ile 3 atışlık faul yaptırması.
* Yorgunluktan olsa gerek ikinci yarı savunmada gevşek,dağınık ve konsantre değildik.El bile kaldırmadık bazen.Sürekli hücumu düşünmek,koş koş basketbolu oynamak iyi değil.
* 16 top kaybımız da kötü.
* Ribauntlarda da üstün değildik.34-33 Rivas önde.13 hücum ribauntu verdik.
* Taurasi'den sonra Nevriye 24s.7r.ile takımı taşıdı.Ancak savunmada etkisizdi.
* Horokova hala kötü.Sayısı yok gene.Nasıl bir oyun kurucu ve MVP hayret ?
* Rivas takımı ilk maçın tersine çok iyi durumdaydı.4 oyuncuları çift haneli sayıya ulaştı.
Elle tutulur 4 oyuncuları C.Paris,Valdemoro,Aguilar ve Bonner iyi oynadılar.
Aguilar 8/4 üçlük ile takımını sürükledi.
* Neyse zorlu periyodu kayıpsız geçtik.Kısa sürede iyi dinlenip,rejenerasyon ile devam etmeliyiz.
Ama dediğim gibi Ratgeebr mutlaka rotasyonu 8 kişiden fazlaya çıkarmalı.
* Tribün iyiydi ama korna sesleri kafamı şişirdi valla.
* Bu arada gs mp Fransa'da Tarbes takımına 70-57  mağlup olmuş.Güzellllllllllllll.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler