28 Kasım 2010 Pazar

TBL 7.HAFTA : Fenerbahçe Ülker ''Kayıpsız'' Gidiyor.75-63 !!!


Beko Basketbol Ligi’nin 7.haftasında Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Olin Edirne’yi 75-63'lük skorla mağlup etti.

Kaya Peker ve Ömer Onan’ın sayılarıyla karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, 3.dakika sonunda skoru 10-1’e getirdi. Hücumda çok fazla top kaybeden Olin Edirne, 13-1 geri düşmesinin ardından Predrag Samardjski ile suskunluğunu bozdu. Seibutis’in turnikesi ve Can Akın’ın da üç sayılık basketiyle toparlanan konuk ekip, reklam molasının ardından ise farkı 8 sayıya indirdi (19-11). Ancak Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic’in turnikesi ve Mirsad Türkcan’ın da orta mesafe isabetiyle ilk periyotu 27-18 önde tamamladı.

Roko Ukic’in turnikesiyle ikinci periyotun ilk hücumundan basket çıkartan Sarı Lacivertliler, Mirsad Türkcan’ın da üç sayı isabetiyle farkı 15 sayıya çıkarttı (35-20) Vidas Ginevicius’un üç sayı isabeti ve Predrag Samardjiski’nin de katkısıyla Olin Edirne oyuna bir kez daha ortak oldu. Bu bölümde Oğuz Savaş ve Tarence Kinsey’i etkili kullanan Fenerbahçe Ülker, durumu 41-27 yaptı. Son bölümde savunma direncini arttıran ve Samardjski ile etkili olan Edirne ekibi karşısında Sarı Lacivertliler, devre sonunda soyunma odasına 43-34 üstünlükle girdi.

Üçüncü periyotta ilk basketi Emir Preldzic ile bulan Fenerbahçe Ülker, Kaya Peker’in de smacıyla durumu 47-34 yaptı. İkinci yarıdaki ilk sayılarını Samardjski ile kaydeden Olin Edirne, temponun düştüğü bu bölümde skor üretmekte zorlandı. Reklam molası sonrasında Roko Ukic’in orta mesafeden bulduğu basket ve Oğuz Savaş’ın da turnikesiyle skor 54-42’ye geldi. Fenerbahçe Ülker, karşılaşmanın dördüncü çeyreğine de 57-47 üstünlükle girmeyi başardı.

Mücadelenin final periyotunda Tarence Kinsey ile etkili olan ev sahibi takım, ilk dakika geride kalırken farkı da 13 sayıya çıkarttı (60-47). Renaldas Seibutis’in turnikesi ile skor bulan Olin Edirne, iki takımın da skor bulmakta zorlandığı bu bölümde farkı 8 sayıya indirdi (63-55). Hücumda Seibutis ve Reha Öz ile skor üreten konuk ekip, aynı başarıyı savunmada gösteremeyince, aradaki farkı kapatmakta zorlandı. Son dakikaya 74-61'lik skorla üstün giren Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı da 12 sayı farkla 75-63 önde tamamladı.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal – İsmail Aydın – Aydın Karaçam

FENERBAHÇE ÜLKER (75):
Roko Ukic 4 (2 asist), Mirsad Türkcan 12 (8 ribaund– 1 asist), Ömer Onan 7 (1 ribaund- 2 asist), Lynn Greer 5 (2 ribaund– 1 asist), Darjus Lavrinovic 5 (2 ribaund– 1 asist), Kaya Peker 12 (2 ribaund), Oğuz Savaş 7 (3 asist), Terrance Kinsey 5 (1 asist), Marko Tomas 6 (6 ribaund), Emir Preldzic 12 (8 ribaund- 2 asist)

OLİN EDİRNE (63): Can Akın 10 (1 ribaund- 4 asist), Erdal Bibo (1 ribaund- 1 asist), Vidas Ginevicius 10 (2 asist), Renaldas Seibutis 16 (4 ribaund), Caner Ercan (2 ribaund- 2 asist), Predrag Samardjiski 17 (13 ribaund- 1 asist), Reha Öz 4 (2 ribaund), Seith Doliboa 6 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 27-18
2.PERİYOT: 16-16
3.PERİYOT: 14-13
4.PERİYOT: 18-16

* Tebrikler takıma ve teknik heyete.
* Zorlu deplasmandan sonra konsantrasyon ve motivasyon sorunu çekebileceğimiz bir maçtı.
Ona rağmen takım her zamanki oyun disiplinini uyguladı.En azından belli bir vasatı buluyoruz oyun olarak.Geçmiş yıllarda bu tip maçlara motive olamıyor,kötü oynuyor ve sürpriz mağlubiyetler alıyorduk.
* Maçı baştan sona kontrolümüzde götürdük.Fark 8 sayının altına hiç inmedi.10 sayı civarlarında gezdi.Hoca rotasyonu çok iyi ayarlamış.İstatistiklere baktığımızda Kaya'nın 14.02,Mirsad'ın 26.57  dakikasının haricinde diğer 8 oyuncumuz aşağı yukarı aynı süreyi almış.Ortalama 19-20 dk.civarları.
* Mirsad,Kaya ve Emir'in 12'şer sayı attığını görüyoruz öne çıkan isimler.Kaya'nın 17 dakikada bu sayıyı atması önemli.Mirsad ve Emir'in  12s.8r.'ları da çok iyi performans.
* Ukiç aktif dinlenme yaptı.Marko Tomas ise tam bir takım oyuncusu olduğunu bir kez daha gösterdi.
Şutör bir oyuncu olmasına rağmen fazla şut kullanmayıp (İkilik hiç denemesi yok,3/1 üçlük,4/3 s.atış) 6 sayı,6 ribaunt ile iyi bir katkı yaptı.
* İçeriden daha fazla ve iyi oynadık.40/21.% 53.Üçlük 14/4.% 29
* Serbest atışlarda gene düşük isabetimiz var.30/21.% 70.
* Neticede Euroleauge için bu tip maçlar iyi bir idman oluyor.
* Olin Edirne'ye gelince ; öncelikle Serhat şehrimiz Edirne'nin TBL'de takımı olması beni mutlu ediyor.Takım olarakta gayet iyi bir kadro kurmuşlar ve aldıkları başarılı sonuçların tesadüf olmadığını gösterdiler.Yabancıları iyi.Erdal Bibo,Can Akın,Reha Öz gibi vasatı aşabilen yerlileri de var.
Geçen yılki yabancı oyuncularını da Türk yapmışlar sanırım,sakat olduğu için oynamadı.İyileştiğinde takım daha da güçlenebilir.David Lee Dixon ''Davud Kamer'' olmuş.
Az da olsa seyircileri de gelmiş.Kesinlikle bu lige renk katıyor Olin Edirne.
Kendilerini kutluyor ve başarılar diliyorum.
* Basketbolu ''Şifre Esareti''ne mahkum edenleri Allah'a havale ediyorum her yazımda olduğu gibi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler