2 Aralık 2010 Perşembe

EL 7.Hafta : Fenerbahçe Ülker Cibona Önünde Coştu.100-70 !!!

 
  Taraftarıyla bütünleşerek henüz maçın başında müthiş bir hava yakalayan Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague zaferlerine bir yenisini ekledi. 100-70’lik skorla 7. maçında 6. galibiyetini alan Sarı Lacivertliler’de her periyota farklı bir oyuncu damgasını vurdu. Fenerbahçe Ülker’de açılışı Ömer Onan yaparken ikinci periyotta sazı Roko Ukic devraldı. Üçüncü periyota damgasını vuran isim ise Tarence Kinsey oldu. Kapanışa imzasını atan da 8 sayısının tamamını son periyotta kaydeden Oğuz Savaş oldu.

Fenerbahçe Ülker, maça Ömer Onan’ın turnikesiyle başlarken karşılıklı sayılarla ilk 2 dakikayı, 7-5 ile önde geçen taraf da Sarı Lacivertliler oldu. Hemen ardından Ömer Onan’ın tek başına yakaladığı 8-0’lık seri de 4. dakika geçilirken skoru 17-8’e getirdi. Araya giren televizyon molasından dönüşte takımlar karşılıklı isabetler kaydedince, 6. dakika 21-12 ile geçildi. Bu andan itibaren Cibona Zagreb, Fenerbahçe Ülker’in savunması karşısında çok zor anlar yaşamaya başladı. Özellikle Kaya Peker’le pota altını iyi kullanan temsilcimiz, 17 saniye kala Bogdanovic’in serbest atıştan bulduğu sayıya kadar, rakibe çemberi göstermedi ve periyotu 30-13’lük skor ve 17 sayı farkla kapattı. Bu arada periyotun sonuna 1 dakika kala Fenerbahçe Ülker’in maçtaki 28. sayısını kaydeden Kaya, aynı zamanda Turkish Airlines Euroleague kariyerindeki 1000. sayıya ulaşmış oldu.

Cibona Zagreb, ikinci periyotun başında, erken açılan farkın etkisiyle genç oyuncularına şans vermeye başlayan Fenerbahçe Ülker karşısında farkı azaltamasa da aynı seviyede tutmayı başardı ve 2. dakika, 34-17’lik skorla geçildi. Sonraki bölümde ise Roko Ukic fırtınası esti. Üçlükle başladığı serisini, iki sayılık atışla sürdürüp bir de turnikeyle bitiren Ukic, 43-21 ile farkı 20’nin üstüne taşıdı. Takip eden bölümde konuk Cibona Zagreb, Radosevic ve Stipcevic ikilisinin sayı ve asistleriyle maça tutunmaya çalışırken Fenerbahçe Ülker’de de Mirsad’ın etkili oyunu ön plana çıktı. Önce hücum ribauntuyla Kinsey’nin sayısını hazırlayan Mirsad, üst üste iki de basket kaydederek farkın 20’nin altına inmesini engelledi ve devre arasına Sarı Lacivertliler’in 49-29’luk üstünlüğü ile gidildi.

Soyunma odasından dönüşte ilk basketi Radosevic ile konuk takım bulsa da Ömer’in üç sayılık cevabı gecikmedi. Sonraki bölümde ise Pasalic ile Ukic’in düellosuna şahit olduk. Birbirlerinin basketlerine yanıt vererek takımlarını sırtlayan bu iki oyuncu, skoru 59-38’e taşıdı ancak, Pasalic’e Bogdanovic de yardımcı olunca 5. dakika geçilirken skor 59-42 oldu. Sonrasında Lavrinovic’in serbest atışlarından sayı üreten Fenerbahçe Ülker, son 4 dakikaya girilirken Kinsey’nin tribünleri ayağa kaldıran muhteşem smacıyla tekrar 20’li farklara ulaştı. Cibona’dan Bogdanovic ve Radosevic’in takip eden bölümdeki farkı azaltma çalışmalarına da Kinsey ve Mirsad ikilisi engel oldu ve periyotun son 2 dakikasına 69-49’la girildi. Bu dakikalarda adeta alev alan Tarence Kinsey, atletizmi ile rakibe zor anlar yaşattı. Sarı Lacivertliler’in diğer ABD’lisi Lynn Greer ise güzel bir hareketle rakibini geçtiği pozisyonu isabetli bir şutla bitirerek periyot skorunu belirledi: 74-51.

Final periyotuna da Oğuz ve Mirsad’ın etkinliği ile başlayan Fenerbahçe Ülker, büyük bir tecrübe üstünlüğü kurduğu rakibinin farkı kapatmak için umutlanmasına dahi izin vermedi. 20 sayının üstündeki farka rağmen savunmasından da taviz vermeyen temsilcimiz, son 6 dakikaya 82-58 önde girdi. Radosevic ile direnmeye çalışan rakibi karşısında son 4 dakikaya da 86-62 ile 24 sayı önde giren Sarı Lacivertliler’de baş antrenör Neven Spahija, son dakikaları oyuncularını onore etmeye ayırdı. Farklı galibiyette büyük payı olan Mirsad, Ömer ve Kinsey’i birer birer kenara alarak alkışlatan Spahija, sahaya Erbil ve Can gibi gençleri sürdü. Son anlarda seyircinin çok istediği 100. sayı ise üç sayılık basketi sonucu Oğuz Savaş’a kısmet oldu ve Fenerbahçe Ülker maçtan, tam 30 sayı farkla 100-70 galip ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: J. Carlos Arteaga (İspanya), Damir Javor (Slovenya), Joseph Bissang (Fransa)

FENERBAHÇE ÜLKER (100): Roko Leni Ukic 17 (1 ribaunt - 4 asist), Erbil Eroğlu (2 ribaunt – 2 asist), Mirsad Türkcan 13 (9 ribaunt – 1 asist), Ömer Onan 13 (1 asist), Lynn Greer 2 (4 ribunat - 4 asist), Darjus Lavrinovic 9 (4 ribaunt – 3 asist), Kaya Peker 11 (4 ribaunt – 1 asist), Oğuz Savaş 8 (6 ribaunt – 1 asist), Tarence Kinsey 20 (5 ribaunt - 1 asist), Emir Preldzic 5 (7 ribaunt – 1 asist)

CIBONA ZAGREB (70): Marcus Johnson, Rok Stipcevic 3 (3 ribaunt - 5 asist), Bojan Bogdanovic 23 (4 ribaunt - 2 asist), Toni Brnas (2 ribaunt), Sven Smajlagic, Tomislav Zubcic 5 (6 ribaunt – 2 asist), Drago Pasalic 12 (5 ribaunt), Karlo Vragovic 4 (1 ribaunt - 1 asist), Goran Vrbanc 2 (1 asist), Leon Radosevic 15 (6 ribaunt – 3 asist)

1. PERİYOT: 30-13
2. PERİYOT: 19-16
3. PERİYOT: 22-22
4. PERİYOT: 26-19




* Tebrikler takıma ve teknik heyete.
* Güzel bir akşamdı.Salon atmosferi de müthişti.
  15.168 seyirci varmış.Sinan Erdem Salonu,Şubenin reorganizasyonu ve başarılı sonuçlar taraftarı salona çekti.Doğrusu sadece takım iyiyken değil her daim gitmek ama yeni trend ne yazık ki böyle.
Yani ''Takım Taraftarı Coşturuyor '' ''Taraftar Takımı Coşturacağına''
* Cibona yaşadığı mali sorunlar nedeniyle çok zayıf bir konumda bu sezon.Centilmence genç oyuncuları ile ellerinden geleni yaptılar.Kutluyorum.
* Bogdanoviç için daha önce de yazmıştım.Avrupa'nın en iyisi olacak.Bayılıyorum bu çocuğa.
Leon Radoseviç ise kaçırılmaması gereken bir genç uzun.Onun da geleceği parlak.
* Takımın zayıf rakip karşısında bile hırsı,isteği ,savunma arzusu çok iyiydi.Fark 20-25'lerdeyken bile skordan bağımsız aynı ciddiyet ve konsantrasyon ile oynadık.Bravo.
* Gecenin adamı Terence Kinsey di.''Spider Man - Örümcek Adam'' inanılmazdı.
Bayıldım Kinsey'e.Helal Olsun.Havalarda geziyordu.Kosova'nın tabiri ile ''Balyoz'u indirdi'' smacında.
Artı savunmada da çok gayretliydi.Bogdanoviç'i Ömer ile birlikte durdurmaya çalıştılar.
* Ukiç kariyerinin en iyi günlerini yaşıyor gibi.Nazar değmez umarım.
* Sayı dağılımı da takım olarak iyi oynadığımızı gösteriyor.5 oyuncumuz çift haneye ulaşmış.Oğuz 8,Lavrinoviç'in 9 sayısını da sayarsak 7 oyuncu oluyor.
* Teknik değerlendirme yapılabilecek bir maç değildi rakibin zayıflığından ama 20 asist,7 top çalma ve 7 top kaybı dikkate değer.
* Negatif olarak değerlendirilebilecek göstergeler, 20/13.% 65 serbest atış yüzdemiz ve Lavrinoviç'in hala üçlükleri sokamamasıydı.Bu maçta 1 tane denedi ama lanet devam ediyor :))
* Genç Erbil ve Maxim'in süre alması çok sevindirici.Spahija'yı içtenlikle kutlamak lazım.
Maxim sayı attı ama Erbil iyi oyununu sayı ile süsleyemedi.2 serbest atışı kullanamadı ama olsun.
2 ribaunt,2 asist,1 top çalma,1 top kaybı ile  oynadı.Top çalması 2 olmalıydı.
17 yaşında EL'de süre almak büyük iş.Yolları açık olsun.
* Yeni evli Oğuz'a da Mutluluklar diliyorum.
* Murat Kosova ve İhsan Bayülken iyi naklettiler.Artık onlar da ekiptenler.
Ancak NTV SPOR'a bir ufak serzenişte bulunayım.''Basketbol sirki'' NBA'e verdikleri önemi EL'ye de versinler ve EL'den daha fazla maç versinler.
* Diğer maçta M.Siena Rytas'ı 90-72 yenerek bu haftada liderliğini sürdürdü.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler