9 Ocak 2009 Cuma

2009'da Parlayacak Genç Yetenekler !!!!!!!

Theo Walcott - 19 - Kanat/Forvet - İngiliz - Arsenal

Bu gençler 2009'da parlayacak

Aslında 'gelecek vaadeden genç yetenek' statüsünü çoktan aştı. Fakat yine de yaşından dolayı kendisin bu listeye almak gerekir. Gerek hızı ve gerek tekniğiyle İngiliz futbolunda sadece 2009'da değil gelecek yıllarda da daha fazlasını yapacak bir isim. İngiltere formasıyla Hırvatistan karşısında neler yaptığını unutmamak lazım.

Bojan Krkic - 18 - Forvet - İspanyol - Barcelona


Photos!

Geçtiğimiz sezon Barcelona gibi bir takımda genç yaşına rağmen 36 maça çıkan Bojan Krkic de, Walcott gibi kendisini çıktan kanıtlamayı başardı. Ancak Bojan'dan beklentiler her sezon git gide artıyor. Bojan Krkic, kuşkusuz bu sezon geçtiğimiz sezon yaptıklarından daha fazlasını yapacaktır.

Rafael Da Silva - 18 - Sağ Bek - Brezilyalı - Manchester United

Ferguson: “Rafael da Silva bizim geleceğimiz”

Wes Brown'ın sakatlanması ve Gary Neville'in çaptan düşmesiyle beraber Rafael, Old Trafford'da sağ bekte kendisine iyi bir fırsat buldu. Brezilyalıların doğuştan sahip olduğu yeteneklerin çoğuna sahip olan Da Silva'nın ayrıca iyi bir şutçu olduğunu da söylemek lazım. Alex Ferguson gibi bir teknik adamdan öğrenecekleriyle Rafael belkide Manchester'ın efsanesi olacak, kim bilir.

Alexandre Pato - 19 - Forvet - Brezilyalı - Milan

http://www.soccerbyives.net/soccer_by_ives/images/2008/01/27/alexandre_pato_2_ap.jpg

Brezilyalı genç yetenek artık Milan'ın olmazsa olmazlarından, 2007 yılında Milan'a gelen Pato 28 maçta 14 gol atarak yaşından büyük bir iş başardı. 19 yaşındaki Pato, Milan'ın gelecekle ilgili kurduğu planlarda önemli bir yer sahibi.

Breno Vinicius Borges -19 - Stoper - Brezilyalı - Bayern Münih

Breno Vinicus Borges "Breno"



19 yaşındaki Brezilyalı savunma oyuncusu aslında 2007 yılında Sao Paulo'dan Real Madrid'e transfer olacaktı. Ancak İspanyol ekibi geçn oyuncudan yaşını kanıtlaması için kemik testine girmesini istemiş, bunun üzerine de Breno Real'i reddedip Bayern'e transfer oldu. Lucio bu sezon Bayern'in kulübesini mesken edinmiş gibi görünse de ileri de Lucio'nun yerine oynayacak ismin kim olacağı şimdiden belli.

Lorenzo Di Silvestri -20 Bek - İtalyan - Lazio



20 yaşındaki bek oyuncusu İtalya'nın en iyi genç oyuncularından birisi olarak gösteriliyor. Geçtiğimiz sezon Lazio formasıyla 24 maçta forma giyen Di Silvestri, yine aynı sezonda Real Madrid'le oynadıkları karşılaşmalarda Robben'i adeta sahadan silmişti.

Mario Barwuah Balotelli 18 - Forvet - İtalyan - Inter

 "Mario Barwuah Balotelli"


Gana kökenli, İtalyan doğumlu Balotelli geçtiğimiz sezon Inter formasını giymeye başladı. İtalya Kupası'nda kritik gollere imza atan Balotelli'nin önünde parlak bir gelecek var gibi görünüyor. Ancak yine de Balotelli'nini bu gelecek için şimdilik Mourinho'nun gözüne girmesi ve kendisiyle iyi geçinmesi gerekiyor.

Miralem Sulejmani - 20 - Forvet - Sırp - Ajax

Hollanda: Urby Emanuelson & Miralem Sulejmani (Ajax) (PRO SHOTS)

Sırp oyuncu Heerenveen'de 34 maçta 15 gol attıktan sonra 2008'in Temmuz ayında Ajax'a transfer oldu. Ajax, Sulejmani için 16.25 milyon avro ödeyerek Hollanda rekoru kırdı. Bu sezon 7 maçta 5 gol atabilen Sulejman, Huntelaar'ın gidişiyle birlikte artık daha çok forma şansı bulacak gibi görünüyor. 2009 Sulejmani için kendisine ödenen paranın karşılığını verme yılı olabilir.

Ivan Rakitic -20 - Orta Saha - Hırvat - Schalke




İsviçre doğumlu olmasına rağmen Hırvat Milli Takımı'nı seçen Rakitic, 2006 - 2007 sezonunda İsviçre'de yılın genç oyuncusu olmuş ve yine İsviçre'de yılın golünü atmıştı. Hırvatistan adına 16 maçta beş gol atan Rakitic, oyunun hem ofansif hem de defansif yönünde oldukça iyi çalışıyor. 2009 yılı Rakitic için transfer yılı olabilir.

(Ulaş Gürşat - goal.com)

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler