10 Ocak 2009 Cumartesi

Süper bir Katie Smith tanıtım yazısı !!!!!!!!!!!!

Sevgili kardeşim Barış Eymen (Cartman - Canarino) den harika bir Katie Smith yazısı;
Ellerine ,beynine sağlık Barış'cım.

Katie Smith Fenerbahce’de




Basligin ruhsuzluguna aldanmayalim, haberi aldik alali, icin ice sigmama durumu var. Bu Fenerbahce’nin sirti Turkiye’de yere gelmez artik. Buna inanc tamdir.

Katherine May Smith. 4 Haziran 1974 dogumlu. Ohio State Universitesi Zooloji Bolumu mezunu. Basketbol kariyerinde, neredeyse sayilamayacak kadar cok unvan sahibi. Mesela 1993-1996 yillari arasinda okudugu ve formasini giydigi Ohio’nun, formasi emekli edilen ilk bayan oyuncusu. 30 numarali bu forma 10.000’den fazla taraftarin alkislari arasinda tarihteki yerini almis. Ayrica Ohio State Varsity O Hall of Fame olarak bilinen en onemli oyuncular listesine de boylece adini yazdirmis tabii.

1993’deki ilk kolej sezonunda, Kodak All America takimina secilmis ve ayni zamanda konferansin (Big Ten) en iyi “Birinci Sinif Ogrencisi” odulunu kazanmis. Ikinci senesinde, 1000 sayiya en erken yasta (19 yil arti 8 ay) ulasan Ohio oyuncusu olmus. 1996’da yani son senesinde gosterdigi performansla (ki oynadigi 34 macin 22 tanesinde 20 ve ustu, uc tanesinde ise 30 ve yukarisi sayilar atmis) da Big Ten’in gelmis gecmis en cok sayi atan oyuncusu unvanini kazanmis.

Ohio State Buckeyes, Katie’nin tumunde ilk bes basladigi 124 macta, 80 galibiyet alarak, % 64.5’lik bir galibiyet yuzdesi tutturmus. Bu arada Smith de rekorlar kitabini yeniden yazmis. On tane kariyer, alti tane sezon ve alti tane mac rekorunu bu dort seneye sigdirmis. Uc kez Big Ten brinci takiminda, bir kez de ikincide yer almis. Yani ikiliden dusmemis. Doymamis, bunlarin yaninda, yine bir Ohio’lu olan Tracey Hall’dan sonra Kodak All America’ya iki kez secilen ilk oyuncu olmus. Yetmemis, 1996 Big Ten Oyuncusu odulunu almis ve neticede;
20.4 sayi
5.7 ribaunt
3.6 asist
1.4 top calma istatistikleriyle bitirmis kolej kariyerini.

Wnba’in kuruldugu tarih olan 1999’dan once Amerika’da bir bayan basketbol ligi denemesi yapildi. American Basketball League adi verilen bu organizasyona katilan takimlardan bir tanesi de Katie Smith’in oynadigi Columbus Quest oldu. Takim iki sezonu da hem Dogu Konferansi’nin hem de Lig’in sampiyonu olarak bitirdi. Katie ise bas taci olmaya devam etti.

1999 sezonunun ortasinda ABL’nin kapanip, WNBA’in tek organizasyon olarak kalmasi uzerine Minnesota Lynx’e transfer oldu Katie. Lynx, 12 sezonluk tarihinde, “galibiyet>maglubiyet” seklinde bitirerek play-off’a kaldigi iki sezonu da Katie kadrodayken (2003 ve 2004) yasadi ama bunlarda da ilk turda elendi.

2005 yilinda bir takas sonucu geldigi Detroit Shock, Katie’nin sampiyonluklara donus yeri oldu. 2003’de ilk Wnba sampiyonlugunu yasayan Detroit’te ilk senesi sakatliklarla ugrasarak gecti ama bu arada, Amerika Bayan Basketbol tarihinin, profesyonel kariyerinde 5.000 sayi barajini gecen ilk oyuncusu olmayi basardi. 2006 sezonunda Detroit ikinci sampiyonlugunu kazanirken Katie, takimin degismez ilk bes oyuncusu ve sutoruydu. 2007’de Detroit yine arifeyi, yani finali gordu ama bu kez Cappie’nin takimi Phoenix bayrami gostermedi. 3-2 biten seri sonunda Cappie MVP, Phoenix de sampiyon oldu. Lakin bu kayip sezonun da Katie icin bir teselli ikramiyesi vardi. Iki sene once actigi baraji, bu kez farkli bir rakam icin geride birakti ve 16 Agustos 2007’de 6.000 sayi sinirini gecen ilk profesyonel basketbolcu oldu. Ve son sezonda, yani 2008’de, Detroit, Bati Sampiyonu San Antonio’yu finalde evire cevire supurup ucuncu sampiyonlugu alirken, onca madalya, kupa, odul, vs.in yanina bir de “Finallerin MVP’si” odulunu ekledi Smith. Finalin uc macinda yaptigi
21.7 sayi
6.7 ribaunt
3.3 asist ortalamalariyla bunu sonuna kadar haketmisti zaten.

Tam 11 sezon oynadigi bu ligde 320 maca cikti. Bu maclarin 5 tanesi (biri ilk sezonunda, digeri de agir bir sakatlik gecirdigi 2005’de olmak uzere) haric hepsinde ilk bes basladi.

Alti kez All Star secildi. 2006 sezonunda, Dogu’da ve Bati’da All Star olarak, ikisinde de mac kazanan ilk bayan basketbolcu oldu. Yine ayni sezon Detroit’te sampiyonluk yasayinca, ABL ve WNBA’de sampiyonluk yuzugu takan tek sporcu unvanini elde etti. WNBA’in onuncu yildonumunde en onemli on oyuncunun arasina, yani WNBA All-Decade Team’e, Sue Bird, Tamika Catchings, Cynthia Cooper, Yolanda Griffith, Lauren Jackson, Lisa Leslie, Dawn Staley, Sheryl Swoopes ve Tina Thompson ile beraber secildi.

12 yilin geneline bakildiginda, ilk yirmi icerisinde yer aldigi istatistikler ise sunlar:
12 - Mac Basina Sayi
11 - Serbest Atis Yuzdesi
10 - Toplam Asist
6 - Sut Isabeti
3 - Toplam Sayi
3 - Toplam Dakika
2 - Serbest Atis Isabeti
1 - 3 Sayi Isabeti
1 - Mac Basina Dakika

Uluslararasi anlamda da bos durmadi. 2000 Sydney, 2004 Atina ve 2008 Pekin olmak uzere uc tane Olimpiyat madalyasi var Katie’nin. Ancak Avrupa’da fazla forma giymedi. Sadece bir kez, 2001-2002 sezonunda Euroleague’nin gediklisi Lotos takiminda oynadi. Belki dikkatli Fenerbahceliler simasini animsarlar. Zira Fenerbahce o sezon, grupta aldigi dort galibiyetten bir tanesini Lotos’a karsi Istanbul’da kazanmisti. Deplasmanda yenildigimiz Lotos, o sezon finale kadar yurudu. Yari finalde onun ve iki sene sonra Fenerbahce formasi giyecek olan Marie Ferdinand’in toplam 38 sayisiyla Lavezzini’yi gectiler ama finalde USV Olympic’e yenilerek ikinci oldular.

Hasili, bastan asagi bir sporcu, hem de kazanan bir sporcu o. Turkiye’ye geldiginde verebileceklerini ozetleyen en guzel cumleler Turgay agabeyin:
“Futbol ve Erkek Basketbolda 35 yaşını aşmış bir oyuncu alsak yer yerinden oynar. Ama konu Bayan Basketbol olunca Türk Bayan Basketbolununda tempo ve direncini düşünecek olursak, hele bir de alt yapıdan gelen oyuncuların haleti ruhiyesini incelersek yüreyerek bizi zirveye taşır umudundayım.”

Bu ismin, insanlari Cappie’nin gelisinden bile daha fazla heyecanlandirmasinin bir sebebi de bu cumlelerde gizli. Cappie, Turkiye’ye gelirken caylak bir oyuncuydu. Dunyanin en iyi basketbolcularindan biri olacagi tahmin edilebilse bile kariyer anlaminda alacagi cok yol vardi. Oysa Katie Smith, sadece Cappie degil, hemen hemen butun genc oyuncular giderken, o yollardan coktan donen bir isim. Turkiye’ye gelen, en kariyerli basketbolcu. Bu ligi istedigi her yerde sallayacagina eminiz.








0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler