8 Ocak 2009 Perşembe

Fenerbahçe Ülker Slovenya Fatihi !!!!!! 70-90

Fenerbahçe Ülker, Slovenya Deplasmanında Farklı Kazandı (70-90)
08.01.2009 23:16

Euroleague'de C Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, Slovenya deplasmanında Union Ulimpija'yı 20 sayı farkla 70-90'lık skorla mağlup etti.


Euroleague'de C Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, Slovenya deplasmanında Union Ulimpija'yı 20 sayı farkla 70-90'lık skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya temsilcimiz Fenerbahçe Ülker Ömer Onan'ın basketleriyle hızlı başladı. İlk dakikayı Ömer'in iki basketiyle 0-5 önde geçen temsilcimiz karşısında Union Olimpija ilk sayılarını Mirza Begic'den buldu. Savunmada çok iyi bir performans sergileyen Sarı Lacivertliler, Emir Preldzic ve Semih Erden'in de devreye girmesiyle 6-0'lık seri yakaladı ve 3.dakikada durumu 3-11'e getirdi. Bunun üzerine mola alan Sloven temsilcisi, Fenerbahçe Ülker'in hızını kesmeye çalıştı. Ancak oyuna iyi başlayan Ömer Onan, çaldığı top sonrası kendisine yapılan faulleri serbest atış çizgisinden değerlendirmesiyle farkı 4.dakikada 10 sayıya çıkarttı (3-13). Jasmin Hukic ve Marko Milic ikilisinin sayılarıyla hücumdaki suskunluğunu bozan Union Olimpija, Mirza Begic'in de turnikesiyle oyuna yeniden ortak oldu. Ancak Mirsad Türkcan'ın pasını iyi değerlendiren Marquis Green, 5.dakika sonunda farkın kapanmasına izin vermedi (9-16). Ancak Jasmin Hukic'in oyuna ağırlığını koymasıyla ev sahibi takım farkı 1 sayıya indirdi (18-19). Son dakikaya girilirken Oğuz ile pota altından basket bulan temsilcimize Olimpija, Frank Robinson ile karşılık verince, ev sahibi takım ilk çeyreği 25-24 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci çeyreğine Union Olimpija iyi başladı ve Frank Robinson ile üç sayılık basket buldu. Temsilcimiz Fenerbahçe Ülker ise bu hücumun hemen sonrasında Devin Smith ile üç sayı çizgisinin gerisinden atış denedi. Ancak isabet bulamayan Sarı Lacivertliler, Oğuz Savaş'ın yarattığı ikinci şansı Damir Kaan Mrsic ile değerlendirdi. Vladimir Golubovic'in turnikesi karşısında Oğuz ve Devin Smith ile iki hücumu değerlendiren Fenerbahçe Ülker, 13.dakikada 30-31 öne geçti. Ömer Onan'ın üç sayılık basketi ve Hukic'in de top kaybı sonrasında Damir Kaan Mrsic'in serbest atışlarıyla tempoyu iyi ayarlayan Sarı Lacivertliler, skoru da 16.dakikada 32-36 yaptı. Savunmasını toparlayan ev sahibi takım, Hukic, Golubovic ve Sarajlia üçlüsüyle yakaladığı 6-0'lık seriyle bir dakika sonra 38-36 öne geçti. Emir Preldzic ile Mirsad Türkcan'ın serbest atış çizgisinin gerisinden kullandığı beş atışı da sayıya çevirmesiyle yeniden skor üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe Ülker, devreye de Emir Preldzic'in turnike basketiyle 47-50 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk hücumunu Fenerbahçe Ülker Mirsad Türkcan ile değerlendiremezken, Union Olimpija, Frank Robinson ile savunma ribaundunu aldı. İki takımında ilk hücumlarını değerlendiremediği üçüncü çeyrekte temsilcimiz, ayrıca Semih Erden ile de iki serbest atış kaçırdı. Periyodun ilk basketini Marko Milic'in isabetsiz turnikesini tamamlayaran Mirza Begic bulurken, skoru da 49-50'ye getirdi. Emir Preldzic'in turnike basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Fenerbahçe Ülker ise Mirsad Türkcan ile de 26.dakikaya girilirken skoru 51-54'e getirdi. Bu bölümde temsilcimiz iyi savunma yapmasına karşın hücumda istediği sayıları bulamayınca farkı da açamadı. Jaka Klobucar'ın basketleriyle skoru eşitleyen Union Olimpija karşısında Sarı Lacivertliler, Damir Kaan Mrsic ve Ömer Onan ile 6 sayı birden bulunca yeniden 54-60'lık üstünlüğü yakaladı. Bu bölümde hücumdaki üstünlüğünü Devin Smith ve Oğuz Savaş'ın sayılarıyla koruyan Fenerbahçe Ülker, son periyota da 60-67 önde giren taraf oldu.

Mücadelenin final periyoduna iki takımda karşılıklı boş hücumlarla başlarken, Fenerbahçe Ülker 32.dakikada Oğuz Savaş ile serbest atış çizgisinden iki sayı kaydetti. Mirza Begic'in smaç basketine Mirsad Türkcan'ın turnikesi ile karşılık veren Sarı Lacivertliler, Damir Kaan Mrsic'in de devreye girmesiyle farkı 11 sayıya çıkarttı (66-77). Savunmasını sertleştiren ve rakibine kolay sayı şansı vermeyen temsilcimiz, pota altında Semih Erden ve dışarıdan da Marquis Green'in basketleriyle 37.dakikada skoru 68-82'ye getirdi. Oyunun kontrolünü tamamen kaybeden rakibi karşısında son bölümlerde Mirsad Türkcan ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 20 sayı farkla 70-90 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

SALON: Tivoli Arena

HAKEMLER: Nikolaos Pitsilkas (Yunanistan), Antonio Conde (İspanya), Oliver Krause (Almanya)

UNION OLIMPIJA (87): Jaka Klobucar 6 (4 ribaund- 1 asist), Damjan Rudez 3 (3 ribaund, 1 asist), Sirnik Matic, Marko Milic 5 (3 ribaund), Jasmin Hukic 7 (2 ribaund- 4 asist), Frank Robinson 11 (3 ribaund- 1 asist), Mirza Begic 23 (13 ribaund), Mirza Sarajlija 6, Vladimir Golubovic 6 (1 ribaund), Miha Zupan 3

FENERBAHÇE ÜLKER (89): Marques Green 8 (1 ribaund, 2 asist), Mirsad Türkcan 16 (6 ribaund), Ömer Onan 20 (2 ribaund), Damir Kaan Mrsic 14 (1 ribaund), Gasper Vidmar (1 ribaund), Oğuz Savaş 10 (3 ribaund), Devin Smith 7 (2 ribaund), Emir Preldzic 9 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 25-24
2.PERİYOT: 22-26
3.PERİYOT: 13-17
4.PERİYOT: 10-23




Tebrikler takıma.
Almamız gereken bir maçı 2.devre savunmayı iyice sertleştirerek rahat ve farklı
kazandık.Top 16 garanti.Şimdi daha üst sıra için mücadele edeceğiz.
gs maçının haylazları Ömer Onan,Kaptan ve Mirsad kendilerini affettirdiler bu kez.
Ömer Onan 34.48 dk. da 20s.(6/3 üçlük) ile maçn MVP'si oldu.

Omer Onan - Fenerbahce Ulker

Ne yazık ki uzunlardan gene hayat yok.Beşok'tan sonra bu kez Mirza Begiç
karşısında etkisiz kaldılar.
Begiç 23s.13r.
Olimpija iddiası kalmayınca havlu atmıştı zaten.İlievski'yi gönderip,
Ozbolt'ta olmayınca 2.devre sadece Begiç yetmedi.
Nerede Vidmar nerede Begiç.Adam 1985 doğumlu.
Kaptan 7/4 üçlük 14 sayı ile kendisine .ok atan zavallılara cevabı verdi.
Üçlük ve serbest atışlar bu kez girdi.
Üçlük;26/11 % 42.
Serbest atışlar;29/25 % 86
Emir'de inşaallah bir sakatlık olmamıştır,ikinci devre hiç oynamadı.
Slovenya da takımı iyi destekleyen tarafarlarımıza teşekkürler.
Roma - Tau maçı da uzatmada (85-85) 96-103 Tau'nun galibiyeti ile
sonuçlanınca haftaya Abdi İpekçi'de 10 sayı farkla kazanırsak
grup 2.olarak çıkacağız gruptan Top 16'ya.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler