6 Ocak 2009 Salı

Resmi İmzaları attılar !!!!!!!!!!!!!!



2008 – 2009 sezonu ara transfer döneminin başlaması ile birlikte, Gökhan Emreciksin ve Abdülkadir Kayalı kendilerini 4.5 yıllığına Fenerbahçeli yapan resmi sözleşmeye imza attılar.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda gerçekleştirilen imza törenine Genel Sekreterimiz Vedat Olcay ve Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu katıldı.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu şunları söyledi: "İki genç futbolcuyu Fenerbahçe'ye kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Fenerbahçe'nin formasını giyip, takımımızın başarısı için ter dökecekler. İkisini de sene başından bu yana takip ediyorduk. Abdülkadir'i U-17 Milli Takımı'nda da izlemiştik. İki oyuncumuzun ileriki yıllarda Milli Takım'a da yardımcı olacaklarını düşünüyoruz. Burada ailelerine de çok teşekkür etmek istiyoruz. Onlar da çok büyük destek oldular. Yarım sezondur aileleriyle de görüşüyoruz. İki futbolculmuz da camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Gökhan, tek taraflı fesihle geldi. Transferin uzaması nedeniyle o yüzden tek taraflı fesih yaparak kadromuza katıldı. Abdülkadir ise Ankaragücü ile anlaşmamızın ardından geldi. Abdülkadir; her düzeyde uluslararası beğeni kazandı. İngiliz kulüplerinin çok ciddi teklifleri vardı. Yapabileceğimiz en uzun mukavele 4.5 yıldı. Biz inanıyoruz ki Abdülkadir tarihe geçmiş ağabeyleri gibi başarılara imza atacak, Fenerbahçemizin formasını giyecek ve Fenerbahçe'nin ilerleyen yıllarda kaptanlığını yaparak jübilesini de Fenerbahçe'de yapacak. İki oyuncumuzdan da çok uzun yıllar yararlanmak istiyoruz. İmza attırdığımız Gökhan ve Abdülkadir, Teknik Direktörümüz Luis Aragones'in istediği futbolculardı. Biz transferi kısa, orta ve uzun vadeli olarak düşünüyoruz. Yaptığımız açıklamada iki futbolcu ile daha ilgilendiğimizi söylemiştik; onlara olan ilgimiz de sürüyor. Çalışma yaptığımız futbolcuları açıkladık eğer başka futbolcularla ilgilenirsek açıklamasını yaparız."
Fenerbahçemizde 20 numaralı formayı giyecek olan Gökhan Emreciksin, "Burada olmak gurur verici. Üzerimde emeği olan kulüplere ve kişilere teşekkür ederim. Beni bu camiaya layık görenlere özellikle Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'a ve değerli yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

1991 doğumlu olan ve 91 numaralı formayı giyecek olan Abdülkadir Kayalı ise "Fenerbahçe'ye geldiğim için mutlu ve gururluyum. Hayallerimdi. Öğreneceğim çok şey var her şey umarım güzel olur. Hayallerimi süsleyen bir kulüpte forma giyme fırsatı buldum. Herkes sabretmesini ve sırasını bilecek. Ben tabii ki oynamak isterim. Hocam görev verdikçe takımım için mücadele ederim. Fırsat verilirse elimden geleni yaparım" dedi.

Öte yandan Şekip Mosturoğlu bugün bazı gazetelerde Alex ile ilgili çıkan "Kilise istiyor" haberlerine de yanıt verdi. Mosturoğlu, "Alex'in böyle bir talebi ve açıklaması yok. İnsanların dini düşüncelerinin istismar edilmesini hoş bulmuyoruz. Oyuncumuzun bizden böyle bir isteği olmamıştır. O da biz de üzgünüz. Öyle bir isteğin nasıl karşılanacağı kulübümüz açısından belli. Bizler spor kulübüne siyasi ve dini anlayışların girmeyeceğini düşünen bir yapıdayız. Oyuncularımız kulübümüzün düşünce yapısını bilir ve buna göre hareket ederler" şeklinde konuştu.

İmza töreninin ardından oyuncularımız Gökhan Emreciksin ve Abdülkadir Kayalı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın mensuplarına poz verdi.

Asbaşkanlarımızdan Ali Koç iki oyuncumuzun transferi ile ilgili olarak "Camiamız için hayırlı olsun. Doğma büyüme Fenerbahçeli olan oyuncuları transfer ettik. 18 ve 24 yaşlarındalar. Abdülkadir, UEFA'nın gelecek vadeden 10 futbolcusu listesinde yer alıyor. Gökhan ise Anadolu takımlarında önemli çalışmalar yaptı. Onları Fenerbahçe bünyesine kattığımız için sevinçli ve mutluyuz. İki futbolcunun da takımımıza çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. İkisiyle de uzun vadede hizmet edeceklerini biliyoruz. Yürekten Fenerbahçe'ye bağlı olmaları da bizim için önemli. Abdülkadir'in geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Günümüz futbolunda yeteneğin yanı sıra güç ve kuvvette bir futbolcunun olmazsa olmazlarından. O nedenle kendisini güçlendirmesi gerekiyor. Başka kulüplerin ilgili olması ve bizim onu almamız doğru bir iş yaptığımızı gösterir. Bu iki oyuncu gibi genç oyuncuları alıp geleceğe yatırım yapıyoruz Bizim geleceğimiz için önemli olan ama basının bilmediği gençler de var. Şimdilik aldığımız bu iki oyuncumuzun Fenerbahçe'ye çok büyük katkı sağlayacaklarını düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Gökhan Emreciksin kimdir?


10 Eylül 1984'de İstanbul'da dünyaya gelen Gökhan orta sahanın sağında görev yapıyor.

Futbola amatör küme takımlarından İstanbul Sinopspor'da başlayan Gökhan, 2003 yılında 3. lig takımlarından Bandırmaspor'a transfer olarak profesyonelliğe geçiş yaptı. 2 sezon Bandırmaspor forması giydikten sonra Lig B takımlarından Boluspor'un kadrosuna katılan genç yıldız, 2 sezonda Boluspor'da forma giydikten sonra Turkcell Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü'ne transfer oldu.

Ofansif özellikleriyle dikkat çeken Gökhan, amatör kümede başladığı kariyerinde 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig ve ardından Süper Lig'de forma giydikten sonra A Milli takıma kadar yükseldi.

24 yaşındaki oyuncu Milli Takım'da 26 Mart 2008'de Beyaz Rusya ile oynadığı özel maçın kadrosunda yer aldı.

2007/2008 sezonunda Ankaragücü'ne transfer olarak Süper Lig'de forma giymeye başlayan Göhkan ilk sezonunda 15 maçta 1148 dakika sahada kaldı ve 3 gol kaydetti.

Genç oyuncu Ankaragücü'nde 2. yılını geçirdiği bu sezon ise 15 lig maçında forma giyerken bunların 14'ünde ilk 11'de sahaya çıktı. 1151 dakika mücadele eden Gökhan 3 de gol kaydetti.

Gökhan ayrıca takımının Fortis Türkiye Kupası'nda oynadığı 3 maçın 1'inde ilk 11'de sahaya çıkarken; diğer ikisinde sonradan oyuna girdi ve 169 dakika sahada kaldı.


Abdülkadir Kayalı kimdir?



Ocak 1991 doğumlu olan Abdülkadir Kayalı Ankaragücü'nün altyapısından yetişti. 4 kez U-15, 2 kez U-17 ve 20 kez U-16 olmak üzere 26 kez milli olan oyuncu Ankaragücü PAF Takımı'nın ve U-16 Milli Takımı'nın kaptanlığını da yaptı.

























*********************************************************************************
Tekrar Hayırlı ,uğurlu olsun.
Allah utandırmasın.Başarılar diliyorum kendilerine.
Bakalım bayıldığımız benzetmelerdeki gibi Gökhan ''Türkiye'nin C.Ronaldo'su'',
Abdülkadir de kendisinin idolü ''Türkiye'nin Gerard'ı'' olabilecek mi ?
Ben ümitvarım.Taraftar desteğini verir zaten.Önemli olan Teknik kadronun yeterli
şansı verip veremeyeceği.Söylenenler Aragones'in 2.devrede Abdülkadir'e şans verebileceği
yönünde.Umarım Dede beklentileri boşa çıkarmaz.
Abdülkadir'i kişilik olarak çok beğendim.Burada yayınladığım röportajlarında ve bugün
canlı yayında FB TV'deki söylemlerinde son derece olgun,aklı başında,ne istediğini bilen,
vizyoner bir TÜRK genci profili gördüm.Sanırım hem aileden yetiştiriliş tarzı ,hem de
kendisinin söylediği gibi sürekli kendi yaş grubundan yukarıdaki takımlarda oynayıp,
onların arasında erken olgunlaşmasından olabilir düzgün konuşan,kendine özgüveni olan
aklı başında bir genç.Tam FB'ye yakışacak bir Sporcu.
Kendisine Deco lakabı takanlar da var ama ben kendisinin de belirttiği gibi Gerard'a
benzetiyorum,hem tip hem stil olarak.
Ön libero da diyorlar ama son yıllardaki klasik ön liberolardan çok daha farklı bir oyuncu. İngilizlerin "box-to-box midfielder" dedikleri türden yani hem defansif hem ofansif özellikleri olan bir oyuncu. Zaten gelişiminde ofansif yönü biraz daha öne kayacaktır,çünkü ön libero olmak için boyu biraz kısa, sağ ayaklı ancak sol ayağını da gayet iyi kullanıyor. Uzun pasları ve şutları çok etkili. Liderlik özellikleri de çok iyi.

Genç yeteneklerin pek tutunamadığı bir kulüptür FB.Çok zordur oynamakForma çok ağır
gelir.(Abdülkadir ve Gökhan bunun bilincindeler yalnız)
Dediğim gibi teknik heyet ve taraftar çok destek vermeli.Taraftar 2-3 hatasında hemen
ıslıklama,yuhlama olayına girmemeli.Bu yönde mesafe alındı ama hala skor taraftarı profil
var gene de.
Umarım Gökhan Gönül,Semih,Tuncay gibi olurlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler