17 Temmuz 2009 Cuma

Brezilya'da forma giyen tek Avrupalı

Brezilya'da forma giyen tek Avrupalı

Avrupa kulüpleri, Brezilya'dan oyuncu ithal ederken, Brezilya'nın Flamengo takımı, Sırp Petkovic'i seçti. Petkovic, Brezilya Birinci Futbol Ligi'nde top koşturan tek Avrupalı...

AA muhabirinin, transfermarkt.co.uk sitesinden derlediği bilgilere göre, adeta futbolcu fabrikası olan Brezilya'nın, Birinci Futbol Ligi'nde mücadele eden 20 takımında toplam 33 yabancı futbolcu top koşturuyor. Arjantin'den 10, Kolombiya'dan 6, Uruguay'dan 4, Paraguay ve Şili'den 3'er, Bolivya'dan 2, Sırbistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ekvador ve Togo'dan 1'er futbolcunun forma giydiği Brezilya'da, Avai takımındaki tüm futbolcuların ise “Sambacı” olması dikkati çekiyor.

Yaş ortalaması 25 olan 658 birinci lig oyuncusu arasında, çift pasaportlu olanların sayısı da bir hayli fazla. Çift vatandaşlığı olan 37 Brezilyalı futbolcunun, 22'si İtalya pasaportu da taşırken, 8'inin Portekiz, 4'ünün İspanya ve 3'ünün Almanya vatandaşlığı da bulunuyor.

BREZİLYA, PETKOVIC'İ SEVDİ

Ülkesinde “Rambo”, Brezilya'da “Pet” lakabıyla tanınan Sırp futbolcu Dejan Petkovic, futbol kariyerine 1988 yılında Radnicki Nis kulübünde başladı. 16 yaşında iken Zeljeznicar Sarajevo takımıyla yapılan maça çıktığında, Yugoslavya Birinci Futbol Ligi tarihinde maça çıkan “en genç futbolcu” ilan edilen Petkovic, 1991 yılında Kızılyıldız'a transfer oldu.

37 yaşındaki futbolcu, Real Madrid, Sevilla ve Racing Santander'le edindiği La Liga tecrübesine, Brezilya'daki ilk takımı Vitoria'yı da ekledi. Venezia, Vasco da Gama, Shanghai Shenhua ve Al-Ittihad takımlarını da içeren geniş yelpazeli futbol hayatında Brezilya'nın büyük rolü olan Petkovic, ikinci kez Mayıs ayında transfer olduğu Flamengo'dan başka, “Sambacılar”ın Fluminense, Goias, Santos ve Atletico Mineiro takımlarında da top koşturdu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler