25 Ağustos 2009 Salı

Fenerbahçe A2 Takımı Galibiyetle Başladı.3-1



Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig kulüplerinin katılımı ile 2009 - 2010 sezonunda ilk defa düzenlenen A2 Ligi bugün itibariyle Ege ve Marmara gruplarında yer alan takımların maçlarıyla oynanmaya başladı. A2 Liginde yer alan takımımız bugün Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde Boluspor'u konuk etti. Sahadan 3-1 galip ayrılan takımımızda golleri 11. dakikada Doğukan, 31 ve 49. dakikada Furkan attı. Boluspor'un tek golünü ise 25. dakikada Metin kaydetti.

A2 TAKIM KADROMUZ



A2 LİGİ PROSEDÜRÜ

Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de bulunan kulüplerin 01.01.1990 (U20) ve daha sonraki tarihlerde doğmuş oyuncularıyla katılacağı A2 Ligi'nde yer alacak 36 takım, 4 gruba ayrıldı. Marmara, Ege, Güney ve Kuzey gruplarında mücadele edecek 9'ar takımın dört devreli lig usulüne göre oynayacağı maçlar sonucunda gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar play-off'a kalacak. 4'er takımlı 2 grupta tek devreli lig usulüne göre oynanacak play-off'ta gruplarını lider tamamlayan 2 takım, "A2 Ligi Türkiye Finali'nde" karşı karşıya gelecek.

Kulüpler, kadrolarında 01.01.1987 (U23) veya daha sonraki tarihte doğan, kaleciler dahil 3 kişi bulundurabileceği gibi en az 3 yıldır yasalara uygun olarak Türkiye'de yerleşik olan ve yaşı tutan yabancı futbolcular da kulüplerin kadrolarında yer alabilecek.

Şimdiye kadar uygulanan PAF Ligi'nin yerini alacak olan A2 Ligi, TFF Profesyonel Maç Planlama ve Organizasyon Müdürlüğü tarafından düzenlenecek. A2 Ligi takımlarının maçlarında görev yapacak hakem dörtlüsü MHK tarafından atanacak. A2 Ligi'nde disiplin ihlalleri konusunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yetkili olacak. Bu ligde mücadele edecek Bank Asya 1. Lig kulüplerinin deplasman maçlarındaki ulaşım masrafları TFF tarafından ödenecek.

A2 LİGİ GRUPLARI

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler