27 Ağustos 2009 Perşembe

Peşkeştepe İhalesi tekrar İptal !!!



TOKİ 15 gün içerisinde vermesi gereken kararı çok erken verdi ve
beklendiği gibi ihaleyi bir kez daha iptal etti.
Stadı kendisi yapacakmış.
Onu da göreceğiz.
Bu saatten sonra hiç bir firma bu işe girmezdi zaten.
Adnan Bol-at ve yöneticeleri çok sevinmişler iptal kararına.
Niye ?
Herhangi bir firma alsaydı gene Eren Talu'da olduğu gibi bir sürü sorun çıkacaktı.
Halbuki şimdi TOKİ kendisi yapacak yani DEVLET OLAYI ÜSTLENMİŞ OLACAK.
Bundan garanti bir şey olabilir mi ?

Buyrun işte ;

6s Başkanı Adnan Polat, "İçimden bir ses ihale iptal olsun, bu işi TOKİ yerine getirsin diyordu. Dualarım kabul oldu" dedi.

Polat 2 ay önce TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile biraraya geldiğini ve uzun bir görüşme yaptıktan sonra, kendisinin, "Bu işin arkasında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Bu stadın yapımı ihale süreci sonunda bir yüklenici firmaya verilmese bile tarafımızdan gerçekleştirilecek sözünü aldığını" söyledi.

Adnan Polat sözlerine devamla, "Şükürler olsunki Seyrantepe bir devlet güvencesi altında inşaa edilecek ve öyle sanıyorum ki gelecek yıl bu aylarda bizde orada yeni futbol sezonuna merhaba diyeceğiz" dedi.

Polat ile birlikte Estonya'da bulunan yöneticilerden Murat Yalçındağ, Haldun Üstünel ve Genel Koordinatör Adnan Sezgin de Seyrantepe Stadı'nın TOKİ tarafından yapımının gerçekleştirilmesinin kendilerini son derece mennun ettiğini bildirdi.

TOKİ'nin Açıklaması ;

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, Seyrantepe stadyumunun gelir paylaşımı yöntemiyle yapılması için 21 Ağustos'ta yapılan ihalede teklif veren firmalarla bugün gerçekleştirilen sözlü pazarlığın ardından açıklama yaptı.

TOKİ'de yapılan müzakerelerde, Aşçıoğlu A.Ş, Aşçıoğlu Limited Şirketi, Viatrans A.Ş, Ofton A.Ş, Meydanbey İnşaat Ticaret Sanayi Limited, Ağaoğlu GAMA İnşaat Madencilik Turizm İthalat İhracaat Limited Şirketi İş Ortaklığı, toplam 1 milyar lira olan satış gelirini değiştirmezken toplam gelirden arsa payı karşılığı idare payını 70 milyon liradan 147,5 milyon liraya çıkardı. Grup, artan satış geliri üzerinden idare payını da yüzde 1'den yüzde 3'e yükseltti.

AFA Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş. de 864 milyon 936 bin liralık toplam satış gelirini değiştirmezken idare payını 112 milyon liradan 127 milyon liraya çıkardı, artan toplam satış geliri üzerinden önerdiği yüzde 1'lik idare payını ise değiştirmedi.

Özkar İnşaat Ticaret Sanayi A.Ş, Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetimi Ticaret A.Ş İş Ortaklığı da, bugün yapılan sözlü ve yazılı turda herhangi bir teklifte bulunmadı.

TOKİ Başkan Yardımcısı Karabel, ihale komisyonunun yaptığı değerlendirme sonucunda, firmaların teklif ettiği idare payı toplam gelirinin yeterli bulunmadığını, bu nedenle ihalenin iptal edilmesine karar verildiğini bildirdi.

TOKİ'nin en kısa sürede Seyrantepe spor kompleksi yapım işini kamu ihale mevzuatı hükümlerine tabi olarak hak ediş ödemek suretiyle ihaleye çıkaracağını açıklayan Karabel, inşaatın 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılmasının öngörüldüğünü vurguladı.

Daha önceki ihalenin Ali Sami Yen Stadyumunun bulunduğu bölümün değerlendirilmesi suretiyle Seyrantepe spor kompleksinin yapılmasını kapsadığını hatırlatan Karabel, bundan sonraki aşamada Ali Sami Yen'in ayrı bir proje olarak değerlendirileceğini belirtti.

"Açılır kapanır tavan dahil 1 yılda tamamlanacak"

Seyrantepe'nin yapımının TOKİ'ye ne kadara mal olacağının sorulması üzerine Karabel, "Daha önceki ihalede Ali Sami Yen'den sağlanacak gelir ile Seyrantepe projesinin finansmanının yapılması ayrıca TOKİ ile de gelir payı verilmesi öngörülmüştü. Böylece kamudan bir kaynak çıkmayacaktı. Şu anda inşaatın yüzde 24'lük bölümü yapıldı. Yüzde 76'lık bölümünün hak ediş ödemek suretiyle tamamlanması için ihale yapacağız" dedi.

Ali Sami Yen'in ayrıca değerlendirileceğini ifade eden Karabel, "Ali Sami Yen'i daha iyi şartlarda değerlendirerek Seyrantepe'ye aktaracağımız kamu kaynağını en aza indirebiliriz. Dünya standartlarını dikkate aldığımızda açılır kapanır tavanlı 52 bin koltuklu, olimpik nitelikteki bir stadyumun koltuk başına maliyeti 2 bin euro ama ihalede bu bedelin aşağıya düşürülmesi mümkün. TOKİ fazla sıkıntıya girmeden bu stadı ve birkaç stadı yapacak güçte" diye konuştu.

Karabel, ihalenin en kısa sürede yapılacağını vurgularken "Bu stadyumun maliyeti 104 milyon euro dersek yanlış olur mu?" sorusuna, "Bu şimdilik doğru olmaz" yanıtını verdi.

Karabel ayrıca, iptal edilen ihalede açılır kapanır tavanın 1 yıl sonra yapılmasının öngörüldüğünün hatırlatılması üzerine, TOKİ 'nin açılır kapanır tavan dahil stadyumu 1 yıl içinde tamamlamayı öngördüğünü bildirdi.

Bu mübarek günlerde bir kez daha dua ediyorum bu haksız uygulamalarınızın inşaallah sonu gelmeyecek ve daha da sürünecek.
Hepinizi Allaha havale ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler