8 Kasım 2009 Pazar

Şu Sevilmeyen (!) FB SPOR KULÜBÜ !!!!!!!!!!!

 Dün akşam ailecek tanıştığımız samimi bir arkadaşlara misafirliğe gittik.
Kendisi anormal ezik bir gs'li.Tuttu açtı,gene FB-gs muhabbeti ve klasik ezik gs'lilerin
her yerde yaptığı muhabettlere başladı.
 Fenerbahçe'yi Fenerbahçeliler dışında hiç kimse sevmiyormuş,herkes nefret ediyormuş,
FB ne yapmış,Avrupa da kupa alsın ondan sonra konuşsun falan da filan.
 Tabii cevaplarını verdim de cinlerim tepeme çıktı zor sabrettim.
Bu başlığı o yüzden açtım.
 Hiç kimsenin sevmediği (!) Fenerbahçe neler yapıyor ? 1-2 örnek verelim de bu eziklerin
masalına kapak olsun biraz.
  Fenerbahçe Spor Kulübü salt bir Spor kulübü değildir.
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR.
  Sayısız Sosyal Sorumluluk Projelerine imza atmıştır.Bu eziklerin 1 tane bile yoktur.
Çünkü zihniyetleri vermeye değil,almaya hele de beleşe,avantaya dayalı olduğu için.
Ama bık bık konuşurlar,mok atarlar.

  Birinci Örnek ;

FENERBAHÇE 12 BİN ÇOCUĞU GİYDİRECEK !!!!!!!!!

 Bizzat davet edilerek Mardine götürülen 3 gs'li Bayan Ekonomi Yazarının Yazılarını koyuyorum ;


Mardin’e gitmek üzere uçağa biniyoruz ama yoğun yağış nedeniyle uçak Mardin’e değil Diyarbakır’a iniyor. Kara yolundan Mardin’e ulaşıyoruz. Bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyelerinin özel uçakla geleceklerini biliyoruz ama o uçak da gelemiyor. Mardin’e daha önceden ulaşan Fenerbahçeli yöneticiler olduğunu öğreniyoruz, yani program iptal edilmiyor ve ben Fenerbahçe Cumhuriyeti’yle tanışıyorum! Doğrusu bu seyahate kadar Fenerbahçe Cumhuriyeti dediklerinde aklıma gelenler çok farklıydı. Artık çok farklı. Evet Fenerbahçe aynı zamanda bir sivil toplum örgütü. Bu konuyu birazdan açacağım. Midyat’ta 2000 ilköğretim öğrencisine giysi ve kıyafet yardımı yapılıyor. Bu amaçla düzenlenen bir tören nedeniyle Fenerbahçeli yöneticilerin özel davetiyle Mardin’deyiz.

Organizasyonu Mardin Fenerbahçeliler Derneği, New York Fenerbahçeliler Derneği ve Bursa Fenerbahçeliler Derneği yapmış. New York Başkanı, bu organizasyon için kalkıp Amerika’dan gelmiş. İlk başta çok şaşırtıcı geliyor, sonra onlarla 2 gün geçirdikten sonra anlıyorum, burada sporun getirdiği dayanışmanın da ötesinde başka bir şey var.

Öğrenciye özel hediye

Midyat Kocatepe İlkokulu’nun salonunda öğrenciler... Hediyeler 2 bin öğrenciye verilecek. Civar köylerden ve beldelerden seçilmiş öğrenciler. Ayakkabı numaraları önceden alınmış. Poşetlerin içinde palto, kızlara etek, erkeklere pantolon, kırtasiye ürünleri ve ayakkabılar var. Öğrencilerin çoğu domuz gribi korkusuyla salona getirilmemiş. Onlara hediyelerini götürmek üzere her okuldan 3 öğretmen törene gelmiş. Orada olan çocuklar ise en şanslılar. Ellerinde balonlar, bayraklar kutlamadalar. Törende FB Başkanvekili Nihat Özdemir, FB Asbaşkanı Mithat Yenigün, FB yöneticilerinden Serhat Çeçen ve Mardin Valisi Hasan Duruer ile Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya var. Çocuklar alıyor paketlerini ellerine, mutlular. Birileri onları düşünmüş...

Gelelim Fenerbahçe neden bir sivil toplum örgütü konusuna... Yenigün İnşaat’ın sahibi Midyatlı Mithat Yenigün’ün 2 ay önce açtığı Kasr- Nevruz adlı butik oteline gidiyoruz. Mithat Bey, 280 yıldır ailesine ait kasrı butik otel yapmış. Orada sohbet ediyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 146 Taraftar Derneği var. Aziz Yıldırım’ın Başkanlığı döneminde 110 dernek kurulmuş. Sırada 20 dernek daha var. Bunların bir kısmı yurtdışında. Sidney, New York ve Moskova ilk anda sayabileceklerimiz. Bu dernekler maçlara bilet bulmayı sağlayan organizasyonlar değil. Mithat Yenigün derneklerden sorumlu olduğunda derneklerin görev tanımını yaparken, “Bulunduğunuz yerde mutlaka yapılacak şeyler vardır. Topluma katkı sağlarsanız FB sevgisini arttırırsınız” demiş.

Dernek sayısı katlandı

İşte bu itici güç ile dernek sayısı hızla katlanmış, dernekler projeleriyle yarışır hale gelmiş. Kimi engellilerle ilgili çalışıyor, kimi ağaç dikiyor, kimi çocuklara yardım topluyor, kimi yaşlılara... Dernekler ortak projeler de üstleniyor. Mardin ve New York birlikte çalışıyor, yardımlar belirleniyor, finansmanı sağlanıyor, Bursa derneği ürünleri yaptırıyor. Mithat Bey anlatmaya devam ediyor: “Antakya Derneğimiz gazete kağıtları toplamakla işe başladı, çocuklara burs verdi. Üye arkadaşlarımız arasında maddi yardımda bulunamayan kuaför bir arkadaşımız vardı, o çocukların saçlarını ücretsiz kesti. Her türlü dayanışmayı yapıyor derneklerimiz. Biz Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüyüz.” Yaptıklarına bakınca evet bu çalışmaları sivil toplum örgütleri yapar, diyecek söz yok. İşte yaptıklarından birkaç örnek:

* 101 bin kitap kampanyası

* Hatay’da bir ilköğretim okulu

* Tekerlekli sandalye temini

* Öğrencilere sağlık taraması

* Menemen’de 101’inci yıl derslikleri

* 7 ayrı yerde Fenerbahçe Ormanı


Mithat Yenigün, “çocukları giydirme programları”nda 1.5 yıldır 9 bin çocuğa hediyeler verildiğini, 2009 sonuna kadar bu sayının 12 bin olacağını da söylüyor.

Kuruluş tüzüğündeki o madde!

Sohbetİmiz hayli renkli geçiyor. Masada futbolun efsane isimlerden Selçuk Yula, 1964’te Midyat’tan ayrılan, şu an Amerika’da yaşayan Süryani işadamı Anter Can, Fenerbahçe USA Derneği Başkanı Ekmal Anda ve araştırmacı yazar Dr. Sertaç Kayserilioğlu var. Kayserilioğlu, 2005’te bir sahafta Fenerbahçe Spor Kulübü’nün hiç yayınlanmamış olan ilk kuruluş tüzüğünü bulmuş. Osmanlıca belgeyi çeviren Kayserilioğlu, sohbetimizde FB’nin kuruluş tüzüğünün ikinci maddesini özetliyor: “Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kuruluş amacı; vatan gençlerini, vatanın korunmasına ve askeri seferberliklere hazırlamaktır.”

Futboldan kavgasız, gürültüsüz konuşanlar da varmış, mutlu oldum. Bir Galatasaraylı olarak FB’nin yaptıklarını kıskandım. FB’li yöneticileri buradan tebrik edelim ve “Yapacaklarınız bu kadarla kalmasın, hâlâ Mardin’de 2 bin 800 dersliğe ihtiyaç var, hâlâ çocuklar aç, çıplak, spor yapacakları ortamlar yok denecek kadar az” diyelim.


Elif Ergu - Vatan Gazetesi


EN BÜYÜK STK FENERBAHÇE

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün; 26’sı yurtdışında toplam 146 “Fenerbahçe Derneği” olduğunu, bunların her birinin yaşadıkları yerin sorunlarıyla ilgilendiğini ve son 10 yılda Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü haline geldiğini öğrenmek için Mardin’e gitmek gerekiyormuş!
FB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyesi Ali Koç’un hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan döndüğü gezi, sosyal amaçlıydı.
2008-2009 döneminde 12 bin ilköğretim çağındaki çocuğu giydirmeyi amaçlayan Fenerbahçe Derneği’nin yolu bu kez Midyat’a düşmüştü.
Mardin, Bursa ve New York Fenerbahçe Derneği’nin sponsorluğunda; Mardin ve çevresinde yaşayan ihtiyaç sahibi 2 bin ilköğretim çocuğu baştan aşağı giydirildi.
Yerel idarecilerin de katılımıyla şenlik havasında geçen törende dağıtılan koliler, “kişiye özel” olarak hazırlanmıştı.
Mardin’de FB Yönetim Kurulu’nu; Başkan Vekili Nihat Özdemir, derneklerden sorumlu Asbaşkan Mithat Yenigün ve üyelerden Serhat Çeçen temsil ediyordu.

İlk Müslüman aile
Yenigün “mecazi” anlamda değil, gerçekten ev sahibiydi. Yenigün, konuklarını restorasyonu yeni tamamlanan Kasr-ı Nehroz (Yenigün) Oteli’nde ağırladı.
Irak, Libya, Afganistan, Rusya ve Türkiye’deki müteahhitlik hizmetlerinin yanı sıra, Antalya’da otel ve golf sahası bulunan Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, bir dönem kilise olarak da kullanılan 1200 yıllık tipik bir Midyat konağı olan evlerini; 32 odalı otele dönüştürmüş.
Yüzyıllarca Süryanilerin yaşadığı Midyat’a gelen ilk Müslüman aile (Nehrozlar) olduklarını söyleyen Yenigün, “Ailemiz, 260 yıl önce civar aşiretlerin saldırısından korunmak isteyen Süryanilerin davetiyle Midyat’a yerleşti” diyor.
Tarih ile bugün öylesine yan yana düşüyor ki; törene gelen Yenigün’ün Midyat’taki çocukluk arkadaşı Anter Can anlatıyor:
“Mithat çocukluk arkadaşım. 1960’lı yıllarda Midyat’tan ayrılıp İstanbul’a yerleştik. Kapalıçarşı’da kuyumculuk yapıyorduk. 1984 yılında Türkiye’den göç ettik. O tarihten beri Los Angeles’ta kuyumculuk yapıyorum. Kardeşim Meksika kıyılarından yüzerek Amerika’ya girebilmişti, ben İsviçre üzerinden Amerika vizesi alabildim. Yıllar sonra akrabalarımın bir kısmının yaşadığı Varşova’da Yenigün ile ortak iş merkezi yaptık.”

 Serpil Yılmaz -Milliyet.. 

Fenerbahçe evreni!..


Ben, futboldan anlamam. İşim gereği futbol odaklı spor endüstrisini takip etmeye çalışırım. Anladığım kadarıyla futbol sadece oynayan ve oynatan değil, izleyen açısından da çok büyük bir endüstri!..
Bu yönüyle futbol, siyasetin, ekonominin, sosyal hayatın ve yaşam tarzlarının tam göbeğinde yer alıyor.
Bazı ülkelerde futbol endüstrisi kurumsallaşmış. Futbol kulüplerinin kurduğu şirketler, yönetim modelleri başarılı. İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya gibi ülkelerde endüstrinin kurumsallaşmasıyla ilgili bir sorun yok. Fakat Brezilya, Türkiye, Fransa, Yunanistan ve Rusya gibi ülkelerde endüstri henüz tam anlamıyla kurumsallaşmamış...
Tartışmasız, "Fenerbahçe Spor Kulübü" Türkiye'nin en güçlü sivil toplum örgütü. Bu misyonunu 2001'den bu yana başarıyla yürütüyor. Bana göre bu başarının altında iki neden yatıyor.
Birincisi: Fenerbahçe'nin sahip olduğu geniş taban. 10 yıl önce 36 olan taraftar derneği sayısı 146'ya çıkmış. 20 bin üyesi var. Yurtdışındaki taraftar derneklerinin sayısı 26. New York'tan Moskova'ya, Sydney'den Almatı'ya kadar birçok yerde faaliyet gösteriyorlar. Yakında Tokyo ve Şanghay dernekleri de faaliyete geçecek. Yılsonuna kadar taraftar derneği sayısı 160'a çıkacak.
İkincisi: İstanbul'un Anadolu yakasındaki örgütlenme modeli, "şehirle semt ölçeği" arasında muhteşem denebilecek bir düzeye ulaşmış. Avrupa yakasının iki büyük kulübü Beşiktaş ve Galatasaray, aynı performansı bir türlü yakalayamıyor.
Fenerbahçe'nin 1998'de bütçesi 15 milyon dolardı, bugün 235 milyon dolar. Fenerbahçe borçlanıyor ama borçlarının karşılığını da ayırıyor.
***
Hiç şüphe yok ki, Türkiye'de futbol endüstrisini en iyi Fenerbahçe kullanıyor. "Stadıyla, tesisleriyle, sosyal kulüp kimliğiyle" sosyal yaşamın bir parçası. Kulüp, çoğu taraftar için adeta "hayat ağacına" dönüşmüş. Fenerbahçe, kurumsallaşma çabasıyla Türkiye'deki diğer kulüplerin çok ama çok önüne geçmiş. Fakat kendi içinde daha konsolide olması gereken önemli bir süreç var. Örnek verelim mi?
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yönetimsel başarısını kesinlikle kendisinden sonra yönetimi devralacak olan kadroların göstereceği performansa bağlı olarak göreceğiz. Çünkü kurumsallaşma analizi yapmak için, "Kuşaksal ve şahsi" değişimleri görmemiz gerekiyor.
Diyeceğimiz o ki; kendi açılımını yapan Fenerbahçe'nin önünde iki yol var. Biri, skora dönük futbol başarısı... Diğeri, dünyaya açılımı. İşin özeti Fenerbahçe kockoca bir yaşam sektörü, içinde diplomasi de olan Fenerbahçe evreni yaratmış.
Bir çocuk da sen giydir!
Fenerbahçe Taraftar Dernekleri düzenli proje üretiyor. 10 yılda 10 projeye imza atmışlar. İki yıl önce, "Bir Çocuk da Sen Giydir" diye bir kampanya başlatmışlar. Taraftar, kampanyayı sevmiş. Geçen yıl 5 bin çocuk giydirilmiş. Bu yılsonuna kadar 7 bin çocuk daha giydirilecek. 12 bin çocuğu giydirmek için taraftar dernekleri dört elle kampanyaya asılıyor, adeta birbirleriyle yarışıyorlar.
Mardin'deki çocuklar için hazırlanan hediye paketlerini Bursa ve New York Taraftar Derneği birlikte hazırlamış. Bir paketin maliyeti 70 lira. Pakette, paltodan ayakkabıya, kazaktan kırtasiyeye kadar her şey var.
Ben de bu kampanya çerçevesinde salı günü Mardin'deydim. Mardin'in "Midyat, Nusaybin, Savur ve Mazıdağı" ilçelerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın seçtiği "2 bin çocuğa" hediye paketi verildi. Toplantıya, hava muhalefeti nedeniyle başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin çoğu katılamadı. Ama Başkan Vekili Nihat Özdemir ile Derneklerden Sorumlu Asbaşkan Mithat Yenigün toplantıdaydı.
Yenigün Midyatlı...
"Kasr-ı Nevroz" adıyla memleketine otel açmış. Suriye'ye vizenin kalkması, Mardin ve Midyat'ı harekete geçirmiş.
Mardin yenileniyor. Demokratik açılımla birlikte Mardin, Suriyeli ve Iraklı turist bekliyor. Haydi hayırlısı.

Meliha Okur - Sabah


 2.Örnek ;

Fenerbahçe 320 Çocuğu Giydirecek


Fenerbahçe 101. Yıl Çocuk Giydirme Projesi kapsamında Muşta 320 çocuğun giydirileceği kaydedildi
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ‘Fenerbahçe 101. Yıl Çocuk Giydirme Projesi’ kapsamında Muş’ta ihtiyaç sahibi 320 öğrenci giydirilecek.
Muş Fenerbahçeliler Derneği’nin girişimleri ile Muş’ta 320 ihtiyaç sahibi öğrencinin giydirileceğini söyleyen Muş Fenerbahçeliler Derneği Başkan Yardımcısı Metin Işık, projeye Muş’tan 9 firmanın da destek verdiğini belirtti. 17 Kasım tarihinde Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek törenle 320 öğrenciyi giydireceklerini söyleyen Metin Işık, ayrıca programa Fenerbahçe’nin efsanevi futbolcusu Turan Sofuoğlu’nun da geleceğini ifade etti.
Projeye Muş’tan bekledikleri ilgiyi gördüklerini kaydeden Işık; “Fenerbahçe 101. Yıl Çocuk Giydirme Projesi kapsamında Muş’ta 320 ihtiyaç sahibi öğrenci giydirilecek. Projeye Muş Fenerbahçeliler Derneği, Hatay Fenerbahçeliler Derneği, Bursa Fenerbahçeliler Derneği’nin yanı sıra Beymen İnşaat, Başhan Tarım Ürünleri, Ataçlar Arçelik Bayii, Dizdaroğlu A.Ş., Baltat A.Ş., Yaprak Pastaneleri, Tat Makarnacılık, Mozaik Kırtasiye ve Şirin Barik isimli işadamımız sponsor oldular. Proje için gittiğimiz firmaların büyük çoğunluğu bize destek verdiler, kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Programın 17 Kasım 2008 günü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılacağını ifade eden Işık; “320 öğrencimizi 17 Kasım günü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak programla giydireceğiz. Programa Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Karasu, Ankara Vali Yardımcısı ve Fenerbahçe Kongre Üyesi Faruk Işık, Fenerbahçe’nin efsanevi futbolcusu Turan Sofuoğlu, Dernekler Çalışma Grubundan Murat Boyraz, ve Fenerbahçe TV’den Çağakan Neşeli ile Murat Aydın ve Hatay Fenerbahçeliler Derneği’nden dört kişi katılacaklar. Fenerbahçe Spor Kulübümüzün hazırladığı bu proje sayesinde binlerce ihtiyaç sahibi öğrenci giydirildi. Bu proje, spor kulübümüzün sportif başarılarının yanı sıra bu tür faaliyetlere de önem verdiğinin en büyük göstergesidir” şeklinde konuştu.

3.Örnek ;
Ankara'da Kimsesiz ve Sokak Çocuklarını bir araya toplayıp bir ''Boks Okulu'' açarak her türlü ihtiyaçlarını karşılayıp,Boks yaptırarak onları kazanma yoluna gittik.




 Fenerbahçe Ankara Boks Okulu öğrencisi boksörlerimiz, Ankara'da yapılan Atatürk'ü Anma Boks Kupası maçlarına hızlı başladı. Müsabakaların ilk gününde  yapılan eleme maçları neticesinde elemeleri geçen ve bay çeken 20 boksörümüz yarıfinal maçına çıkma hakkı kazandı. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ankara Şefik Tetik Boks Eğitim Merkezi'nde 6 ilin katılımı ile düzenlenen Atatürk'ü Anma Boks Kupasına 14 kulüp toplam 155 sporcu katıldı.

  Bir kaç örnek bunlar sadece.

Elif Ergu'nun yazısında tam bir liste var aslında ;

* 101 bin kitap kampanyası

* Hatay’da bir ilköğretim okulu

* Tekerlekli sandalye temini

* Öğrencilere sağlık taraması

* Menemen’de 101’inci yıl derslikleri

* 7 ayrı yerde Fenerbahçe Ormanı

Mithat Yenigün, “çocukları giydirme programları”nda 1.5 yıldır 9 bin çocuğa hediyeler verildiğini, 2009 sonuna kadar bu sayının 12 bin olacağını da söylüyor.

VE FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ TÜZÜĞÜNDEKİ 2.MADDE ;

FB’nin kuruluş tüzüğünün ikinci maddesi : “Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kuruluş amacı; vatan gençlerini, vatanın korunmasına ve askeri seferberliklere hazırlamaktır.” 

İŞTE EZİKLERİN TÜRKİYE'DE FENERBAHÇELİLER DIŞINDA KİMSENİN SEVMİYOR (!) DEDİĞİ FENERBAHÇE BU.

ADAM GİBİ ANKET YAPILSIN,ARAŞTIRMA YAPILSIN BAKALIM KİM DAHA ÇOK SEVİLİYOR,KİM SEVİLMİYOR ?




0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler