28 Ağustos 2010 Cumartesi

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası C GRUBU.

TÜRKİYE.JPG 

TÜRKİYE1.JPG

TÜRKİYE 2.JPG

TÜRKİYE 3.JPG

ÇİN.JPG

ÇİN 1.JPG

FİLDİŞİ.JPG

FİLDİŞİ 1.JPG

PORTORİKO.JPG

PORTORİKO 1.JPG

RUSYA.JPG

RUSYA 1.JPG

YUNAN.JPG

YUNAN 1.JPG
Grubumuzun favorisi Yunanlılar.Aynı zamanda turnuvanında favorilerinden.Son ABD hazırlık maçlarında eksik oyuncularına rağmen iddialılar..Sırplarla yaptıkları meydan muharebesinden FİBA'daki lobileri nedeniyle bizim maçtan yırttırılarak Fotsis ve Schortsanitis'e 2 maç ile sıyırdılar.İç-dış dengeli çok iyi kadroları var.Spanoulis - Diamantidis bir yana içerideki Fotsis-Bourousis-Sofoklis-Schortsanitis ciddi uzun obsiyonu.Çok sert ve kavgacı bir takım.Kadro derinlikleri ve Onu kullanan Kazlauskas önemli avantaj. Zisis,Printesiz, Calathes, Tsartsaris,Perperoğlu ve Kaymakoğlu her an hazır isimler.

 Biz  ve Yunanistan dışında gruptan çıkma adayı diğer 2 takım için Rusya,Porto Riko ve Çin çekişecekler.
Fildişi Sahili'ne şans vermiyorum.Ruslar'da JR Holden ve Krilenko'suz zorlanacaklardır.Khriyapa'nın da sakatlığı var.İçeride Mozgov'a dikkat etmeliyiz.
Çin'de de Yao Ming yok.Bir diğer NBA yıldızı Yi Jian Lian var.Porto Riko ise Kaptan Carlos Arroyo'nun eline bakacak ama her an sürpriz yapabilirler.
 Gelelim bize ;
   Beklenen gün geldi.Senelerdir 2010,2010 dedik durduk.Ancak ne yazık ki son Arjantin maçında ümit veren bir görüntü çizsekte önemli sorun ve eksilerimiz var.
* En başta Guard rotasyonumuz Engin'in devre dışı kalması ,Ender'in sakatlıktan yeni kurtulmuş olması,son dakikada Barış Ermiş'in kadroya dahil edilmesi,burada denenen Sinan'ın kötü performansı soru işareti yaratıyor.Tek güvenilir oyun kurucumuz Kerem Tunçeri.Hidayet'te zaman zaman orada oynayacaktır.Devşirme olayında Emir'in işini çözebilselerdi çok iyi olacaktı.
*Uzunlarımıza gelirsek;Ömer Aşık'ın yaptığı ihanetten dolayı haklı olarak kadro dışı kalması nedeniyle uzun süre oynamaması,Kerem Gönlüm efendinin yaptığı halttan dolayı 1 yıllık cezası nedeniyle uzak kalması (Bu herifin Milli takımda olmasını etik bulmuyorum ama Bay Tanjeviç çok seviyor bu elemanı),Semih ve Oğuz'un bilindik dezavantajları.
*Takımın lideri Hidayet'in sakatlık-ameliyat ve transfer sorunları nedeniyle fizik ve mental olarak hazır olmaması.Önceki turnuvalarda da Hidayet'in düşük performansı nedeniyle sıkışık anlarda zorlanmıştık.
Hidayet artık kendisine güvenin hakkını vermeli.Düşük performans ile oynarsa hedef madalya hayal olur.
* Tanjeviç faktörü.Bilindik anlamsız rotasyonları.Ersan'ı 3 numarada oynatmak istemesi,KG'ü zaman zaman 3 numaraya çekmesi misal.Hiç güvenmiyorum Tanjeviç'e.
*Hücumda sıkıştığımızda çözecek istikrarlı sağlam bir keskin şutörümüzün olmaması.Dileyelim Ömer Onan,Cenk ,Ersan'ın şut şansları yaver gitsin.
Avantajlarımızda elbette var.
En büyük avantajımız seyirci.Seyirci ile coşan bir takımımız var.Hem savunma sertliğinde hem hücumda ritmimizi bulmada büyük etken.Arjantin'i ezip geçiyorduk ama bilindik dalgalanmalarımızla yakalandık ve malum uzatmada maçı verdik.Ömer Onan gibi  hem çok iyi savunmacı hem çok iyi fast break'ci bir oyuncuya sahibiz.Ersan gibi önemli bir silahımız var.Rakibe eşleşme sorunu yaratıyor,üçlük atıyor ,ribaunt alıyor.Hidayet'i yukarıda yazdım.Çeyrek finalden sonra devreye girmesi gerekiyor artık.Her ne kadar eksileri olsa da artıları da olan uzunlarımız var.Kendi aralarında iyi yardımlaşarak savunma ve hücum aksiyonları gösterebiliyorlar.İstediğimiz zaman savunma sertliğini çok iyi koyabiliyoruz ama istediğimiz zaman işte.Savunma sertliğini uzun sürelere yaymak ve rakip dış atıcılarına iyi önlem almamız şart.
Grubumuz zor bir grup.Gruptan nasıl çıkacağımız ilerisi için belirleyici olacaktır.Yunanistan'ı ve Rusya'yı yenersek yol çok açık olur.Yarı Finale kadar gideriz. Şansımız yaver gider inşaallah.
Çeyrek final bekliyorum ama Yarı final bir çok parametre'ye bağlı.Umarım artık maç sonlarını doğru oynayabilme ve kazanma adına dersler çıkarmışızdır.
İddialı ekiplerin önemli yıldızlarının gelmemesi de bir diğer önemli avantajımız.

 Bazı öngörüler ;
 Gruptan 1.ci çıkarsak D grubunun 4.cüsü ile rakip olacağız. Y.Zelanda veya  Kanada olacak. Onu yendikten sonra çeyrek finalde önümüze Slovenya  yada Almanya çıkabilir, çeyrek finalden sonra Rakip Arjantin ya da Sırbistan olacak.  
2.ci olarak çıkarsak, D Grubunun 3.sü ile rakip olacağız, O da ya Litvanya ya da Fransa, onu yendikten sonra çeyrek finalde önümüze ABD çıkıyor, ABD'yi yendikten sonra yarı finalde rakip Ispanya olur. 

3.cü olarak cikarsak D Grubunun 2.si ile rakip olacağız. O da Litvanya ya da Fransa. Onu yendikten sonra Çeyrek finalde ya Arjantin ya da Sırbistan. çeyrek finalden sonra Rakip yine Yunanistan olacak..


Son olarak dün antrenmanı ziyaret eden Başbakan'a yalakalık yapıp ''12 Eylül'de Çifte Zafer Yaşayacağız'' (!) diyen Turgay Demirel'i kınıyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler