24 Ağustos 2010 Salı

Süperlig 2010-2011 Sezonu 2.Hafta Değerlendirmesi.

http://images.beyazgazete.com/haber/resim/spor-toto-super-lig-1-hafta-programi.jpg

 TOPLU SONUÇLAR
1.JPG
1.JPG
 PUAN DURUMU
1.JPG

Süperlig'te 2.Hafta dün akşam oynanan 2 maçla tamamlandı.Şüphesiz haftanın olayı ; 3 büyüklerin mağlup olmasıydı.İdari ve teknik olarak bu kadar aptallık yaptıkları sürece Anadolu takımlarına daha çok ekmek yedirirler bu ligte.İçlerinde G.Saray en sıkıntılı başlayan takım.21 yıl sonra üst üste 2 mağlubiyetle başladılar.Bursaspor'a da 18 yıl sonra kendi sahalarında yenilmiş oldular.Anadolu takımlarından Kayserispor ise henüz bir golcü almamasına rağmen tarihinde ilk kez 2/2 galibiyetle lige başlamış oldu.
 Fenerbahçe dün akşam beklediğimiz  gibi (istediğimiz değil tabii ki,kahroldum gene) yenildi.Görünen köy klavuz istemez elbette.Aziz -Aykut A.Ş'nin yapacağı bu işte.Sen en önemli maçına 3.kalecinle çıkacak kadar transfer özürlü olursan (Mert 2.golde hatalıydı sadece,elinden geleni yaptı) tabii ki sana bunun faturasını ödetirler Aziz efendi.
 Ya Aykut efendiye ne demeli .Hadi Alex'i yedin muradına erdin de Stoch'u kesip 2 prensinden Özer'i (diğeri Baroni) oynatmak neyin nesi ? Özer sakatlıktan yeni çıkmış ,hazır değilken hem de.Bir de maçtan sonra sonuç bu olunca yalan söylüyor ''Alex ve Stoch'u Paok maçı için dinlendirdim'' diye.Sonuç istediğin gibi olsaydı başka şekilde konuşacaktın değil mi ? Ali Şen Başkan seni kovmakla ne kadar doğru yapmış bir kez daha gösterdin.İki yüzlüsün Aykut.Aynı zamanda antrenörlük kapasiten yerlerde sürünüyor.Hangi birini yazalım ki.Kendin aldırdın diye ne kokar ne bulaşır Baroni'yi oynatmak futboldan hiç anlamamaktır.Baroni futbolcu diyen de futboldan hiç anlamıyor demektir.21 yaşındaki Stoch'u dinlendiriyormuş beyimiz.Karşısında Serkan gibi çabuk bir adam ile sanki mücadele edemeyecek.Serkan sahanın en iyisi oldu.
 Devreye 3-2 giriyorsun salak salak yediğin gollere rağmen,ikinci yarıya altından kalkmak için yapacağın tek şey Alex'i oyuna almak.Çünkü sistem ona uygun hale dönmüştü Semih çıkınca.Ama ne yaptı ? Prensi Özer'i forvet arkasına sürdü.Şenol Güneş ise doğru bir hamle ile Umut'u oyuna alarak kontra yaptı ve 45-60 arası gene üstünlüğü alarak goller kaçırdı.
 Yani Aykut efendinin ne çıkardığı kadro,ne sistemi ,ne oyunu okuyup müdahalesi var.Sıfır hepsi.
2.test maçından da sınıfta kaldı.YB maçlarıını bile es geçtik.2 Paok ve Trabzon maçları demiştik.2/0 çekti şu ana kadar.Perşembe'den de hiç bir ümit yok.Şu A.Santos ne iş yapar ve niye sahada tutulur Aykut efendi ?
Ruhsuz ruhsuz dolaşıyordu sahada.Aykut efendi takıma duran toplarda önlem almayı bile ne çalıştırmış,ne anlatmış.3.golde o noktada 3 Trabzonlu oyuncu vardı şaka gibi.Duran toplarda rakip stoperleri senin santrforun tutar.Bunu 10 yaşındaki çocuk bile biler.Ama bizim Niang Glovacki'yi tutacağına tekli barajdaydı.Bunu Aykut söyleyecek maçtan önce ve maç toplantılarında.Lugano ve Bilica nerede diyorlar.Onlar Teofilo ve Umut'u tutmakla meşguldü.
 Aziz ve Aykut ile birlikte bu mağlubiyetin 3.sorumlusu taaa ilk piyasaya çıktığından beri kötü bir Erman Toroğlu taklidi ''Çakma Erman'' dediğim Polis Memuru Bünyamin Gezer'di.Hakemlikle uzatan yakından alakası olmadığını ilk maçında anlaşmıştım.Sonrasında bizi az yakmadı.Ve sonuncusu dün akşamdı.
Takımın idari  ve teknik sorunları ayrı mesele hakemlerin ................ayrı mesele.

Bünyamin direk sonuca etki etmiştir.Trabzon'un 1.golünde yakın mesafeden kasıtlı elle oynama yokken çarpmadan duran top türetti.2.golde Yattara ofsayt.Trabzon'un penaltısı evlere şenlik.Müdahele yok Gökhan'dan ama Colman'ın ayakları birbirine takılarak düşüyor penaltı veriyor ama Giray'ın Niang'ı formasından çekmesine penaltı vermiyor,Niang'ın faul yaptığını işaret ediyor.Diyarbakırlı sonradan giren Barış isimli ........... başta olmak üzere Trabzonlu futbolcuların kasti tekmelerine hoşgörü ile baktı.
Yani bu kadar kötü Fenerbahçe Bünyamin adam gibi maç yönetse yere göğe koyulamayan Trabzon'u sahasında yenip dönecekti,en kötü 1 puan alacaktı.
 Beşiktaş Schuster'in amiyane tabirle laubaliliğinin faturasını belalısı İBB'ye acı ödedi.Schuster şimdi anlamıştır Türkiye Süperliginin ne olduğunu.Garip bir rotasyonla garip bir ofsayt taktiği ile çıkmıştı sahaya.İBB'nin ekmeğine yağ sürdü bu düzen.Süratli İskender ve İbrahim Akın gibi elemanlarla sonuca gittiler.
 G.Saray ise 18 korner kullandığı ve oyunun çok uzun bir bölümünde hakim olduğu maçtan yenik ayrıldı.Bu orta saha ve ağır defans oyuncularla daha çok zorlanacakları aşikar.Sadece Arda-Baros-Kewell ile de yürümez.Arda kötü,Baros'ta gol kaçırma gününde olunca,Bursa'nın süratli adamlarının iyi çıkışları ve 2 şans golü ile yenildiler.Kritik bir eşikteler.K.Lviv ve Eskişehir deplasmanları çok şeye gebe olabilir.
 Kayseri dediğim gibi Şota gibi acemi bir hoca,henüz Makakula'nın yerine golcü alamamışken iyi başladılar.
Zaleyeta'yı Kayseri'ye getirdiler.Bakalım anlaşabilecekler mi ? Bu maçta Karabükspor'da fırsatlar yakaladı ama değerlendiremedi.
Manisa'da alarm zilleri erken çalmaya başladı.Hakan Kutlu ile olmayacağını yazmıştım.Dica yedek.
Elinde Simpson gibi sol kanat,Kahe ve İsaac gibi 2 santrfor varken sol kanat ve Santrfor transfer edilmesini istemiş.Nonda'yı davet etmişler.Çok ilginç yani.Ankaragücü bu durumu iyi değerlendirip bana göre beklenmedik 3-0 net bir galibiyet almış.Bizim Özgür Çek iyi futbol oynamış bu maçta.
  Sivasspor,Antalya sıcak cehenneminden 1 puan çıkarmayı başardı.Bu sezon daha iyi olacakları belli.
Bu hafta Bursaspor'u da yenebilecek güçteler.
G.Birliği-G.Antep 2 renksiz takım futbolsuz,golsüz haftayı bitirdiler.G.Antep'te Tolunay garip şeyler yapıyor.
Büyük ümitlerle alınan İsmael Sosa 86.dakikada oyuna girebiliyor.Gene J.Cesar gibi forvet oyuncusu yedek.
Böyle devam etsin Tolunay efendi.G.Birliği ise Ermin Zec gibi tarihinin en pahalı transferine rağmen gol sorununu çözemiyor.Mustafa Pektemek'in yokluğu da büyük dezavantaj.Y.Zelenda Milli takımının golcüsü Shaene Smetz'i alıyorlarmış.İyi transfer olabilir.
Konyaspor'un Eskişehir'i yenmesi sürpriz.Çok önemli 3 puan aldılar.Eskişehir galibiyeti kaçırdı.Çok kötü bir defansları var.Stoper sorunu büyük.İtalya'dan bir stoper almışlardı ama hala oynamıyor.Yattı mı transfer bilmiyorum.
Kasımpaşa-Buca İnönü patates tarlasından puanları paylaşarak ayrıldılar.


Haftanın Takımı : İstanbul Büyükşehir Belediyespor
Haftanın Oyuncusu : Volkan Şen (Bursaspor)
Haftanın İyileri : Volkan Şen,İvan Ergic,İvankov (Bursaspor),İskender Alın,Hasagiç,Rızvan,Ekrem (İBB),Özgür Çek (A.Gücü),Cangele (Kayseri),Serdar (G.Birliği),Pele (Eskişehirspor),Kere (Konyaspor), Serkan (Trabzon)

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler