23 Ağustos 2010 Pazartesi

G.Saray - Bursaspor : 0-2


   G.Saray'da kan kaybı ağır bir şekilde sürüyor.Bir kez daha uçurumun kenarına geldiler.Karpaty Lviv maçı gene kader maçı haline geldi.Ancak pek çok defa çukura düşmelerine ramak kala maçını kazandılar.Mesela;bir Konya deplasman maçını hatırlıyorum.Son saniyede Aydın denilen genç eleman atmıştı ve galip gelerek krizden çıkmış ve Şampiyon bile olmuşlardı.Aydın'ın o maçtan  başka maçı yok zaten.
O yüzden Karpaty maçını da kazanıp yırtacaklarını düşünüyorum.Aksi olursa İlahlar ve şans melekleri gerçekten sırt çevirmiş demektir.
  Maça gelirsek; aslında G.Saray mağlubiyeti haketmedi.Bursa defansa çekilip hızlı kontraya çıkma taktiğini iyi uyguladı.G.Saray'ın ağır ve kalitesi düşük defans oyuncularının hataları ile beklemedikleri bir dakikada (15) 1-0 öne geçtiler.O dakikaya kadar gs oyunun hakimiydi.Maç boyunca da öyleydi aslında.Tam 18 ,bir ara 3 kez üst üste korner kullandılar ama sonuç alamadılar.Baros şanssız günündeydi.Arda kötüydü.Rijkaard zaten lider oyuncumuz yok diye gönderme yapmış Arda'ya.Kewell ayakta kalan tek isimdi.gs birde istemiyordu Kewell'ı.Çabaları yetmedi.gs'nin ciddi yapısal sorunları olduğunu söyledik hep.En önemlisi çok zayıf bir orta sahası var.Ayhan-Barış-M.Sarp orta sahası her şeyi özetliyor aslında.Bir takımın en önemli yeri orta sahasıdır.
 Ayrıca takımın toplam oyuncu kalitesi de çok zayıf.Arda-Kewell-Baros'un performansıa bakar her şey demiştik.Elano gidici diye düşünüyordum ama alan yok.Kalsa da pek bir şey verebileceğini sanmıyorum.Fenerbahçe için de aynı şeyleri yazıyordum hep neyseki transferde bir kaç kaliteli oyuncu ile 3-4  olan kaliteli oyuncu sayısını 6-7'ye çıkardılar.
 Bursaspor kadroyu bozmamanın avantajını kullanıyor.Artı modern futbola uygun Volkan Şen,Sercan,Ozan gibi çabuk oyuncuları var.Volkan Şen dün maçın yıldızıydı.Hallaç pamuğu gibi attı gs sol kanadını.
  Ancak maçın kader anı Volkan'ın kendisininde kabul ettiği gibi verilmeyen 2.sarı ve kırmızı karttı.
Ali Sami Yen'i karıştıran pozisyon
 2.yarıyı 10 kişi ve en aktif oyuncusundan mahrum oynayacak Bursa bu maçtan galip çıkamazdı.
 Ne yazık ki geçen sezon aynı hata bizim aleyhimize de yapılmıştı.2-3 kaybettiğimiz kader maçında gene Volkan Şen ilk yarıda Alex'e arkadan koşarak gelip kafasına kasti dirsek atmıştı.Çok net,bariz kırmızı kartı
Bülent Yıldırım gösterememiş ve maçın ve Şampiyonluğun kaderini belirlemişti.İkinci yarı 10 kişi oynayacaklardı ve 3.golü de Volkan attırmıştı düşünün.
  Hakem Abdullah Yılmaz rezil ve aciz maç yönetti.Yukarıda bahsettiğimiz kırmızı kartı vermedi.Güya Volkan atağı kesmiyormuş.Şaka gibi.Baros'un kendisini tartaklamasınında da  kırmızı kartını gösteremedi.
   Ayhan'ı gene 2.sarı karttan atamadı.
Bu maç berabere bitseydi bizim açımızdan daha iyi olurdu ama gs'nin yenilmesi ve kaosun devam etmesi de iyidir.Çünkü gs her zaman Bursa'dan daha ciddi rakiptir.Bursa'nın geçen sezonki çizgisini devam ettirebileceğini sanmıyorum.Haftaya Sivas'ta  göreceğiz zaten gene bir hakem desteği olmazsa.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler