28 Ağustos 2010 Cumartesi

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası D GRUBU.

FRANSA.JPG
FRANSA 1.JPG

İSPANYA.JPG
İSPANYA 1.JPG

KANADA.JPG
KANADA 1.JPG

LİTVANYA.JPG
LİTVANYA 1.JPG


LÜBNAN.JPG
LÜBNAN 1.JPG

Y.ZELANDA.JPG
Y.ZELANDA 1.JPG

İspanya grubun ve turnuvanın favorilerinden.Pau Gasol ve Calderon yok ama gene de iyi bir kadroları var.
Juan Carlos Navarro'nun önderliğinde Gasol'un kardeşi Mark Gasol,Garbajosa,Reyes,Rubio gibi değerli yıldızları ile ABD'nin en güçlü rakibi.Çok iyi bir guard rotasyonları var.Navarro,Raul Lopez,S.Llull,Rubio.Mark Gasol,Fran Vazquez 5 numarada iyi obsiyonlar.4 numarada Garbajosa ve Reyes'in performansları belirleyici olacak.Rudy Fernandez,Alex Mumbru ve Caja Laboral'ın Şampiyonluğunda büyük rolü olan San Emeterio SG olarak büyük silahlar.
 Parker'ın gelmemesi ile Fransa büyük güç kaybetmiş gibi.Guard rotasyonunda büyük sıkıntıları var.De Colo'ya kalmış durumdalar.Onun ne verebileceği de merak konusu.Ancak Boris Diaw,Nicolas Batum,Ian Mahinmi gibi NBA oyuncuları ile F.Pietrus,Ali Traore gibi yurt dışında oynayan oyuncuları ve Gelabale gibi kendi liglerinin yıldızı ile gruptan çıkıp ilerlemek isteyeceklerdir.
 Litvanya da Lavrinoviç kardeşler,Kaukenas gibi yıldızlarının gelmemesine rağmen koç Kestutis Kemzura iddialı.Tek NBA yıldızları Linas Kleiza'nın önderliğinde gs'li Jasaitis,Kalnietis,Maciulis,Jankunas,Javtokas gibi bilinen yıldızları ile eski Litvanya olmasa da ses getirmeye çalışacaklardır.Gruptan çıkarlar.
Gruptan çıkacak 4.takım için Kanada ve Yeni Zelanda çekişecekler.Tabii bu 2 takım herhangi bir sürpriz yapadabilir Fransa'yı veya Litvanya'yı elimine ederek.
Yeni Zelenda'da hazırlık maçlarında bayıldığım Kirk Penney var.Adam Sırplara 8/7 çlük34-35 sayı atacak kadar keskin şutör.Aynısını Slovenya'daki bir hazırlık maçında Slovenlere yaptı.15/9 üçlük  43 sayı .9 hazırlık maçında 25 sayı ortalaması var.Genelde yerel ligteki oyunculardan kurulu.Penney haricinde Avustralya'da oynayan Pero Cameron,gene Avustralya'da oynayan Casey Frank ve Craig Bradshaw önemli oyuncuları.
 Kanada'yı bizle oynadıkları hazırlık maçında izledik,pek iyi değillerdi.Gene hazırlık maçlarında Yunanistan'dan 74 sayı fark yiyip (123-49)  Sırbistan'ı yenecek kadar (62-58) değişiklik gösterdiler.Denham Brown en etkili oyuncuları (G),koçun oğlu Andy Rautins de kadroda. Joel Anthony,Levon Kendall ve NCAA’in sıra dışı ismi Rob Sacre'de takımın dikkat çeken oyuncuları.Oyak Renault'lu Famutumi de kadroda.
Lübnan'a grupta az şans verilse de Tab Baldwin yönetiminde ABD kökenli Jackson Wroman,Matt Frieje  hücumda büyük güçler.Veteran Fadi El Katip'te hala iyi.Rony Fahed var.Hazırlık maçlarında Kanada'yı yenip,Arjantin'i zorlamışlardı.Değişik bir basketbol oynuyorlar.
   Genel olarak bakarsak ; 
ABD,İspanya,Arjantin,Yunanistan en fazla Şampiyonluk şansı verilen takımlar.
Bu dörtlüyü zorlayacak ekipler olarak Türkiye,Sırbistan,Avustralya.
Sürpriz yapabilecek takımlar olarak ise Hırvatistan,Brezilya,Slovenya,Porto Riko olabilir.
İtalya'nın olmadığını da hatırlatmadan geçmeyeyim.
   Lebron James,Kobe Bryant,Jason Kidd,Pau Gasol,Jose Calderon ,Nene Hilario (Brezilya),Andrei Krilenko,JR Holden (Rusya),Andrew Bogut (Avustralya),Tony Paker ,R.Turiaf,M.Pietrus(Fransa),Manu Ginobili,Nocioni (Arjantin),Yao Ming (Çin),Lavrinoviç kardeşler,Kaukenas (Litvanya),Dirk Nowitzky, Kamaan (Almanya),Larry Ayuso,C.Dalmau (Porto Riko) gibi büyük yıldızların olmadığı bir turnuvada ev sahibi avantajını çok iyi değerlendirerek madalya almalıyız.Bizde de Mehmet Okur ve Engin Atsür yok.Tanjeviç'in inadı yüzünden Mirsad gibi lazım bir isimde yok.
 12 Dev Adama Başarılar diliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler