26 Ağustos 2010 Perşembe

Süperlig 2010-2011 Sezonu 2.Hafta Hakem Hataları.


Trabzonspor - Fenerbahçe : 3-2
Hakemler : Bünyamin Gezer,Erdinç Sezertam,Asım Yusuf Öz

Bu Polis Memuru vatandaş taaaa ilk piyasaya çıktığından beri kötü bir Erman Toroğlu taklidi  ''Çakma Erman '' Hakemlikle uzatan yakından alakası olmadığını ilk maçında anlaşmıştım.Sonrasında bizi az yakmadı.Ve sonuncusu dün akşamdı.
Takımın idari  ve teknik sorunları ayrı mesele hakemlerin ................ayrı mesele.

Bünyamin direk sonuca etki etmiştir.
* Trabzon'un 1.golünde yakın mesafeden kasıtlı elle oynama yokken çarpmadan duran top türetti.
Maçın en kritik pozisyonu Trabzonspor’un attığı birinci gol öncesinde yaşandı. Trabzonlu oyuncu çok yakın mesafeden topa vurdu. Lugano kendini, sağ kolunu göğsüne götürerek toptan saklamaya çalıştı. Bunu da yüzündeki mimiklerinden anlamak mümkündü. Top da gidip sol koluna çarptı. Normalde bir çarpma olarak değerlendirip, oyunu devam ettirecekken, hakemden gereksiz bir serbest vuruş kararı geldi. Atışın devamı da golle sonuçlandı.
Serdar Tatlı
Trabzon'un attığı  ilk gol öncesi Lugano'nun eline çarpan topa verdiği serbest vuruş Gezer'in maçtaki  tek (!) hatasıydı. Gezer, ceza alanı içinde olsa aynı pozisyona  penaltı vermezdi. Çok  yakın mesafeydi.
Metin Tokat
* 2.golde Yattara ofsayt.
* 3.golde Serkan Balcı kendi takılıp düşüyor serbet vuruş veriyor.
* Trabzon'un penaltısı evlere şenlik.Müdahele yok Gökhan'dan ama Colman'ın ayakları birbirine takılarak düşüyor penaltı ve sarı kart veriyor 
Penaltı, hatalı karar
Colman, Fenerbahçe ceza alanına girip topla ilerlerken ayakları birbirine takılıp düştü. Yanındaki Gökhan Gönül’ün bu oyuncuya hiçbir teması yoktu. Çok ilginçtir ki pozisyonun dibindeki hakem, inanılmaz derecede hatalı kararla penaltı noktasını gösterdi.
Serdar Tatlı
*Ama Giray'ın Niang'ı formasından çekmesine penaltı vermiyor,Niang'ın faul yaptığını işaret ediyor.''Niang formadan çok çekme olduğunu ,Fransa da bu kadar çekme olmadığını söylüyor.Daha ne pisliklere şahit olacak yakın zamanda ne yazık ki''
* Diyarbakırlı sonradan giren Barış isimli ........... başta olmak üzere Trabzonlu futbolcuların kasti tekmelerine hoşgörü ile baktı.Barış Ataş denilen eleman şu hareketten kesin kırmızı kart görmesi lazımdı.Egemen'in de kırmızı kart görmeden maçı tamamlaması ayrı bir garabetti.

*  4 dakika uzatma verdi onun içinde 3 dakika durdu maç ama eklemedi onları.


    Yani bu kadar kötü Fenerbahçe Bünyamin adam gibi maç yönetse yere göğe koyulamayan Trabzon'u sahasında yenip dönecekti,en kötü 1 puan alacaktı.


Beşiktaş - İBB 0-2
Hakemler :  Fırat Aydınus,Baki Tuncay Akkın,Aleks Taşcıoğlu
 
 * 43.dk.da Mehmet Yılmaz'ın elle oynadığı pozisyonda herkes bariz gol şansından kırmızı kart olmalıydı,sarı kart değil dedi ancak Kartal Fırat geçen sezonki İBB-FB maçında Guiza'ya yapılan fauldeki gibi sarı kart gösterdi.O zaman gerekçesi Guiza topa hakim değil (miş) idi.Halbuki Guiza pekala topa hakimdi.Burada ise Holosko topa hakim değil henüz.Kaldı ki Holosko Mehmet Yılmaz'ı eliyle itiyor.Bence buradaki sarı kart doğru.Geçen sezonki yanlıştı ama.İki pozisyon birbiriyle aynı değil.Aynı yorumu yaptı güya.
* 31.dk.da ceza alanı içerisinde kornerden gelen topta Mahmut Ferrari'yi itti penaltı diyorlar.Ohooooooooooo bu tip her maçta 10 pozisyon oluyor.Bunun tillahı pozisyonlarda bize kaç tane penaltı verilmedi senelerdir.Aurelio'ya künde attılar Hacettepe maçında o bile verilmedi 3 sezon önce ilk aklıma gelen pozisyon mesela.
* Rızvan - Quaresma ,Metin Depe - Holosko mücadelelerinde Rızvan ve Metin Depe'ye gösterilen sarı kartlar yanlıştı.Q7 ise Rızvan'a yaptığı hareketten sarı kart görmeliydi.
* 19'uncu dakikada İBB atağında  Ferrari'nin dirseğine gelen topta çarpma denildi ve devam edildi ama Trabzon'da  yakın mesafeden Lugano'nun koluna çarpan topta penaltı verildi.

G.Saray - Bursaspor : 0-2
Hakemler : Abdullah Yılmaz,İsmail Köse,Gökhan Memişoğlu
Ali Sami Yen'i karıştıran pozisyon
Maçın kader anı Volkan'ın kendisininde kabul ettiği gibi  ("Pozisyonda düştükten sonra ayağım kaydı. Sonra refleks olarak elim topa gitti. Hakem düdüğü çalınca da oyundan atılacağımı sandım. İstek dışı olmuştu çünkü. Arkadaşlarımı yalnız bırakmaktan korktum.'') verilmeyen 2.sarı ve kırmızı karttı.
  Kural bir oyuncunun kasıtlı olarak topa eli ile müdahalesinin net bir  sarı kart olduğunu belirtiyor.
2.yarıyı 10 kişi ve en aktif oyuncusundan mahrum oynayacak Bursa bu maçtan galip çıkamazdı.
 Ne yazık ki geçen sezon aynı hata bizim aleyhimize de yapılmıştı.2-3 kaybettiğimiz kader maçında gene Volkan Şen ilk yarıda Alex'e arkadan koşarak gelip kafasına kasti dirsek atmıştı.Çok net,bariz kırmızı kartı
Bülent Yıldırım gösterememiş ve maçın ve Şampiyonluğun kaderini belirlemişti.İkinci yarı 10 kişi oynayacaklardı ve 3.golü de Volkan attırmıştı düşünün.
  Hakem Abdullah Yılmaz rezil ve aciz maç yönetti.Yukarıda bahsettiğimiz kırmızı kartı vermedi.Güya Volkan atağı kesmiyormuş.Şaka gibi.Baros'un kendisini bilerek arkadan tartaklamasınında da  kırmızı kartını gösteremedi.

*  Ayhan'ı gene 2.sarı karttan atamadı.Batalla'ya arkadan yaptığı hareket faul ve sarı karttı.* Hüseyin,Elano ve Kewell'ın sarı kartları doğru.
* Bursa'nın 2.golünde Ergic topa vurduğu anda Ömer Erdoğan ofsayt pozisyonunda ama oyuna müdahalesi olmadığı  için gol geçerli.

NOT : 
11 sene Kabzımal'ın kasıtlı ve bilinçli manipülasyonlarını gördük tek bilirkişi (!)  ve otorite (!) olarak.
Çok şükür şutlandı ,oradan kurtulduk.Şimdi itiraf ediyor yaptıklarını gerçi de iş işten geçti.
Ancak şimdi de marka değeri zarar görmesin diye yayıncı kuruluş ile TFF'nin birlikte ithal ettikleri hakem eskisi Alman Markus Merk'in sürekli hakemleri haklı çıkaran EYYAMCILIĞI da çekilir gibi değil ve çok vıcık vıcık yağ kokuyor.Lütfen biraz daha dürüst ol Merk ...........

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler