28 Kasım 2010 Pazar

''Büyükşehir Çalışmıyor (!) '' 0-1 !!!


32' Dakika : GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Cristian ceza sahası içinde rakibine baskı yaparak topu kazandı, Mehmet Topuz'a pasını verdi, Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine yerden ortasını yaptı ve Alex altıpas içinde gelişine dokunarak topu ağlara gönderdi.

* Tamam mı,devam mı ? maçıydı.
Çok şükür ki ''Büyükşehir Çalışıyor'' gıcık klişesi 3 yıl sonra artık söylenmeyecek.
Gerçi son 3 kaybettiğimiz maçta bariz hakem hataları vardı aleyhimize - 2-0 kaybettiğimiz maçta 2  gol de ofsayttı mesela.Geçen sezon ki maçta resmen katliam vardı.Nizami golümüz verilmedi. - ama dilsiz yönetim olunca olan giden Şampiyonluklara oldu.
* İstanbul dışında maç kazanamama sorununu unutmuş değiliz (Konya maçı hariç).
Şimdilik Kadıköy dışında - orada da derbileri kazanamadık bu sene - kazanıyoruz diyelim Kasımpaşa'dan sonra.
* Zaten Fenerbahçe Şampiyon olmak istiyorsa birincisi bu İstanbul dışında maç kazanamama sorununu ve maçların ikinci devrelerindeki düşüş akabinde maç ve puan kayıpları sorununu çözmek zorunda.Aynı zamanda kolay pozisyon verme + gol yeme sorununa.10 kişilik rakibe bile beraberlik golünü yiyecek pozisyonlar verdik.
* Takım hiçte fena oynamadı aslında.İBB bu sahaya - ölçüleri büyük - alışkın ve ona göre orta sahada 5'li dinamik bir yapılı sistem kurmuş olarak başarılı oluyordu.İBB'nin bu 5'li orta sahasına aynı dinamiklikle karşılık verdik.Baroni yerine adam bakılıyor haberlerini okuyunca 2 haftadır kıpırdanmış,Gökay büyük bir dinamizm getirmiş,M.Topuz da efektif olamamasına rağmen çok koşup,mücadele etmesi ile orta sahayı sağlam tutuyorlardı.Sertlikse sertlik,koşmaysa koşma,presse pres,mücadeleyse mücadele koyduk.
* İleride basma mantalitesi yavaş yavaş oturuyor ve semeresini veriyor.
Baroni'nin ileride basması ile kazandığımız topu M.Topuz çok akıllı kesti ve ''Büyük Usta KrAlex'' orada anında bitince 0-1'i yaptık.
* Niang Marsilya maçlarından zaman zaman hatırladığımız saç baş yolduran kötü günlerinden birindeydi.Çok kötüydü ilk defa.Markajcısı  Mahmut'un tüm ikramlarını (!) elinin tersi ile itti ve penaltı dahil 3 net golü atamadı.


* Gökay'ı çok beğendim.Aykut Kocaman'ın içerideki Buca maçından sonra bu maçta da şans vermesi özgüvenini arttırmış olsa gerekti ki Buca maçına göre daha efektif ve iyiydi.''Al ver''den ziyade oyunun içine de girmişti.Aykut Kocaman'ın geldiği günden beri en iyi icraatlarından biri bu Genç.


* Yobo - Bekir uyumu iyiydi.Yavaş yavaş alışıyorlar.İlk haftaki Antalya ve gs derbisinden sonra ilk kez gol yemedik.Pozisyonlar verdik özellikle İbrahim Akın'a ama hep sol tarafımızdaki Caner'in yüzündendi.Yobo hava toplarında çok etkiliydi defansta.

Bekir gösterişsiz oynadığı için çok bilen ukala FB taraftarı tarafından beğenilmiyor ama dün akşam penaltıyı kaçırdıktan sonra hemen yediğimiz kontrada sağdan (bizim solumuzdan)  İ.Akın'ın kestiği topu son anda kornere atarak net bir beraberlik golünü ve gene hüsranı önlemesi bile alkış için yeter.

* Oyundan çıkacak isim Alex değil Niang olmalıydı.Alex'in çıkarılması anlamsızdı.Penaltıyı atar ve rahatlatırdı.Son dakikada gol yesek kim verecekti bunun hesabını.
* Stoch pasif kalıyor.Dia daha fazla şans bulmalı.
* Hakem Halis Özkahya berbat bir maç yönetti.Millet ve bizim dangalak doğrucu davut (!) FB taraftarı da Alex kesin kırmızı kart görmeliydi yaygarası yapadursun - bence sarı kart doğru.Çünkü Alex ayağını çekiyor ve dizini kırıyor -,Efe'yi ikinci sarıdan atmaması,Ekrem'in Alex'e elense,kafa kol ile indirmesine penaltı vermemesi,Gökhan Gönül'e yapılan harekete sarı kartı bırakalım faul bile vermemesi çok bariz hatalarıydı.
Penaltıyı da tekrarlatmalıydı.Kaleci Hasagiç topa vurulmadan 1 metre öne çıktı.
* İBB'de yardımcı antrenör ezik Arif çok heyecanlıydı.Neden acaba ?
Mahmut ise en kötü isimleriydi.
* İbrahim Akın'a da teşekkür etmemiz lazım.
* FB kalan 3 maçını da kazanarak devreye kayıpsız girmeli.Devre arasında da mutlaka bir defansif orta saha ve sol bek yabancı oyuncu almalı safra yabancıların yerine.Ama Aziz Yıldırım sakatlar iyileşti,bu zamandan kim en iyi oyuncusunu verir (!) klişesi ile gene transfer yapmaz bence.
* Aziz Yıldırım demişken ''Sevgisizlik Timsali'' diye boşuna demediğimiz gösterdi.Maçtan sonra fotoğraf çektirmek isteyen taraftarları iplemedi ve ''Bir dakika '' '' Bir dakika'' diye geçiştirerek arabasına binip gitti ve taraftarları kırdı.Tarafatar ''Ali Şen olsaydı çektirirdi'' demek zorunda kaldı.
Doğru da dedi.Aziz Yıldırım bu işte.Bu burnu büyüklüğü,kibiri,sevgisizliği,yüreğinin katılığı yüzünden kaybediyor ve kaybediyoruz.Taraftar forma alın,kombine alın,fenercell alın,bilet alın v.s. v.s aklına gelir sadece.Müşteri olarak görüyor dediğimizde de müritleri kızıyor.

1 yorum:

  1. a.yıldırım kendi içinde tutarlılığa devam ediyor lanet olsun.bir kere de bizi şaşırt be adam.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler