17 Şubat 2011 Perşembe

Cengaverleri Litvanya'da Yunan Hakem Durdurdu : 84-85 !!!


Fenerbahçe Ülker Uzatmada Kaybetti.
16.02.2011

Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague Top 16’daki dördüncü maçında, deplasmanda Zalgiris Kaunas’a uzatma sonucunda 85-84 mağlup oldu.

SALON: S.Darius and S.Girenas Sport Center

HAKEMLER: Christos Christodoulou - Boris Ryzhyk - Matej Boltauzer

ZALGIRIS KAUNAS (85): Marcus Brown 6 (1 ribaund- 1 asist), Aleksandar Capin (2 ribaund), Martynas Pocius 13 (4 ribaund- 2 asist), Mantas Kalnietis 7 (5 ribaund -4 asist), Tomas Delininkaitis 13 (3 ribaund – 2 asist), Tadas Klimavicius 9 (4 ribaund – 1 asist), Paulius Jankunas 5 (7 ribaund- 2 asist), Mindaugas Kuzminskas 2 (1 ribaund), Bojan Marjanovic 5 (1 ribaund), Travis Watson 4 (5 ribaund), DeJuan Collins 9 (2 asist), Trent Plaisted 12 (4 ribaund – 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (84):
Ömer Onan 23 (2 ribaund – 1 asist), Darjus Lavrinovic 8 (4 ribaund), Sarunas Jasikevicius 2 (2 ribaund- 3 asist), Kaya Peker 4 (3 ribaund), Oğuz Savaş 10 (6 ribaund- 1 asist), Tarance Kinsey 8 (4 ribaund), Marko Tomas 3 (1 ribaund – 2 asist), Sean May 7 (4 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 19 (6 ribaund- 6 asist)

1. PERİYOT: 15-11
2. PERİYOT: 15-20
3. PERİYOT: 19-18
4. PERİYOT: 20-20
UZATMA: 16-15

 * Öncelikle Lavrinoviç hariç Cengaverleri verdikleri Onur mücadelesinden dolayı kutluyorum.
* Kadere de lanet ediyorum.Bu kadar da olmaz.Önce Engin,sonra Vidmar,arada büyük fedakarlıklarla aştığımız bir sürü sakatlık ve hastalıklar,Mirsad ve bitmedi,maç öncesi Ukiç'in hastalığı,bitmedi maç sırasında Tomas'ın sakatlığı ile devre arasında Onu da kaybetmemiz.Hala bitmedi ,bu kez de grup liderliği ve saha avantajı için çekiştiğimiz Olimpiakos varken,kepaze bir Yunan tetikçi Christos Christodoulou çıktı karşımıza.
 Arkadaşları Ukraynalı Ryzhyk ve Sloven Matej ile birlikte kan doğradılar emeklerimize.
Artı Türkiye kupasında oynadığımız 4 günde 3 maçın yorgunluğu da cabası.6 günde 4 maç oynadık yahu.
* Tüm bu olumsuz şartlara rağmen Ömer Onan-Emir ve biraz May haricinde kötü oynayan ama iyi mücadele eden tüm oyuncularımızı Lavrinoviç hariç tebrik ediyorum.
* Evet Lavrinoviç hem arkadaşlarına hem bize ihanet etmiştir anavatanında.Böyle sorumsuzluk olmaz.
Takım 3.çeyrekte ne güzel savunmayı oturtmuş,44-47 öne geçmişken,son derece dangalakça bir faul yaptı,yetmedi arkasından bir teknik faul derken 5 sayılık bir avanta sağladı rakibe.Zaten kırım kırım uzun sıkıntısı çekerken de uzatmalarla birlikte 25 dakikaya yakın arkadaşlarını yalnız bıraktı.Dileyelim de kader biraz yüzümüze gülsün bu gruptan haftaya Oli'yi yenerek lider çıkalım yoksa hiç affetmeyeceğim Lavri'yi.
* Maalesef  Litvanyalılarımız dün akşam vatandaşlarına çalıştı.Lavri'yi söyledik,Saras farklı mıydı ?
Ukiç'in yokluğunda yük onda dedik ama çok çok kötüydü.Son maçlarda artık dayanamayıp eleştirdiğim Saras (Geldiğinden beri top kayıpları beni deli ediyordu) dün gece de aynıydı.32.35 dk.da 6/1 ile sadece 2 sayı atıp,3 asist yapmış ama 4 top kaybı ve savunmadaki zaafları ile kaybetmemizin teknik sıkıntılarından biriydi.
* Maçı bir çok kez koparma şansı yakaladık ama bunu değerlendiremedik.En son 6 sayı fark yakaladık ama son 2 dakikada 1 sayı geri düştük.Bunda şüphesiz eksiklerimizin büyük etkisi vardı ama oynayan uzunlarımızın da hücumdaki etkisizliği baş nedendi.Oğuz 11/4 ile 10s.,May 8/3 ile 7s.Kaya 3/1 ile 4s.Lavri de ihaneti ile sadece 13dk.sahada kalabildi halbuki 4/4 8s.ile iyi başlamıştı.
* Emir ve Ömer Onan'a ne söylesek az.Bu kez ''Kaunas Destanı'' yazıyorlardı ancak vicdansız hakemler çıktı karşımıza.45 dk.lık bir maçta 39/30.% 76.9 serbest atış atan bir takım olabilir mi bilmiyorum ?
Biz ise 11/7.% 63.6. Böyle bir tablo hiç görülmemişir.Allah bildiği gibi yapsın hepsini.
* Tabii bir de Zalgiris'li oyuncuların piç balları delirtti resmen.Yok böyle bir şey arkadaş.
Pocius son 3 saniyede kenardan topu alıyor,kaldırıp sallıyor 3+1 lik 4 sayı,Klimavicius son saniyede kaldırıp sallıyor 3'lük giriyor,De Juan Collins öyle.Son 2 dk. ve uzatmada öyle ballandılar ki 6/4 üçlük attılar.
Final maçı gibi oynadılar hiç bir iddiaları olmamasına rağmen.Litvanya basketbolu ve takımları böyle zaten.
* Son olarak ,bizimkiler yabancı oyuncu bulamazken,rakip 3/0 çekmişken Plaisted gibi bir beyaz Amerikalı bulup getiriyor.Bizi yakan adamlardan biriydi.20dk.12s.4r.
 Bizim transfer konusunda hiç bir hazırlığımız ,veri tabanımız,bir birimimiz olmadığı için gidip May gibi birini alabiliyoruz,son dakikada bir aksilik doğduğunda ve az da olsa süre varken ancak gidip Mahalbasiç gibi toy bir oyuncuyu geri çağırabiliyoruz.Dün akşam neredeydi Mahalbasiç madem ?
Nedim Karakaş tıpkı futbol takımından çok iyi bildiğimiz gibi ''transfer kelimesini öcü'' gibi gördüğü için taa ne zaman hemen ''transfer falan yok,transfer yapmayacağız'' diyordu.Al yapmasın işte.Kaya da her an gidebilir.
F4 hedefi koyuyorsun ve böyle bir şans ve fırsat yakalamışsın,iyi de takım yapmışsınız son 1-2 hamle kalıyor ama her zaman olduğu gibi eksik bırakıyoruz ve faturayı ağır ödüyoruz.
Unutmayalım ki ''Başarı ayrıntılarda gizlidir''
* Dilerim emeklerimize yazık olmaz.Çok üzgünüm.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler