14 Şubat 2011 Pazartesi

Fenerbahçe Ülker Türkiye Kupası Şampiyonu : 72-81 !!!


Spor Toto Türkiye Kupası'nda Şampiyon; Fenerbahçe Ülker.
13.02.2011

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Ülker, Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu'nda Beşiktaş Cola Turka'yı 81-72'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.


Darjus Lavrinovic ve Roko Ukic’in sayılarıyla karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk dakikayı da 0-4 önde geçti. Tam saha baskılı savunma yapan Siyah Beyazlılar, Cevher Özer ile de maçtaki ilk sayılarını buldu. Kaya Peker ile Marko Tomas’ın boyalı alandan ürettiği dört sayı sonrasında Beşiktaş Cola Turka da Andrew Ogilvy ile pota altını kullanarak etkili oldu. Serkan Erdoğan’ın basket faulüyle bulduğu üç sayı sonrasında önce Kaya ardından da Ukic ile skor kaydeden Sarı Lacivertliler, durumu da 8-11’e getirdi. İki takımında savunma direncini arttırdığı bu bölümde hücum ribaundlarında üstünlük sağlayan Fenerbahçe Ülker, ilk periyotu da 19-20 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk hücumunda Marcelus Kemp ile üç sayılık basket bulan Beşiktaş Cola Turka, 22-20 ile öne geçti. Bu hücumun hemen sonrasında Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş’ın iki turnikesiyle 22-24’lük üstünlüğü yakaladı. Tarence Kinsey’in smacı, ardından da Mirsad Türkcan’ın pota altı basketiyle Sarı Lacivertliler, 25-28 ile öne geçti. Bunun üzerine mola alan Beşiktaş Cola Turka, Mire Chatman’ın üç sayılık basketiyle 14.dakikada dengeyi yakaladı (28-28). İki takımında skor bulmakta zorlandığı son bölümde Siyah Beyazlılar, Chatman’ın smacıyla periyotun tamamlanmasına 1.5 dakika kala durumu 35-35’e getirdi. Mola alan Fenerbahçe Ülker, ara sonrasında ilk hücumunda Marko Tomas ile turnike basket bulurken, Chatman’ın basketiyle devre sonunda da eşitlik bozulmadı (37-37).

Karşılıklı boş hücumlarla başlayan mücadelede Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic’in hücumdaki etkinliğiyle skoru 23.dakikada 43-47’ye getirdi. Özellikle Mire Chatman ile basketler bulan Siyah Beyazlılar, buna karşın savunmada Preldzic’i durdurmakta büyük sıkıntı yaşadı. Roko Ukic’in turnikilesiyle skoru 43-49’a getiren Sarı Lacivertliler, Kaya Peker’in de smacıyla farkı 9 sayıya çıkarttı (45-54). Hücumda skor bulmakta zorlanan rakibi karşısında Oğuz Savaş ve Sarunas Jasikevicius ile dört sayı birden bulan Fenerbahçe Ülker, 29.dakikaya da 47-58 üstünlükle girdi. Üçüncü periyotu Sarı Lacivertliler, 51-58 önde tamamladı.

Son 10 dakikalık bölüme savunmada gayretli başlayan Fenerbahçe Ülker, özellikle Emir Preldzic ve Kaya Peker ikilisiyle 9-0'lık seri yakalayarak farkı 15 sayıya çıkarttı (51-67). Andrew Ogilvy'nin serbest atışlarıyla dördüncü periyottaki ilk sayılarını kaydeden Beşiktaş Cola Turka, Mire Chatman'ın da turnikesiyle skoru 55-67'ye getirdi. Mirsad Türkcan'ın sakatlanarak kenara geldiği bu bölümde Siyah Beyazlılar, Marcelus Kemp ve Serkan Erdoğan ikilisiyle farkı 8 sayıya indirdi (59-67). Emir Preldzic ile hücumları domine eden rakibi karşısında Cevher Özer'in üç sayılık basketiyle bitime iki dakika kala skor 67-75'e geldi. Preldzic ve Kaya ile hücumları değerlendirememesine karşın hücum ribaundlarını alan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 72-81 galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde maçın adamı Fenerbahçe Ülker'den Emir Preldzic seçildi. Karşılaşmayı 35 sayı- 3 ribaund- 4 asist ile tamamlayan Preldzic'e ödülünü, Spor Toto Organizasyon ve Reklam Şube Müdürü Yaşar Göçer sundu. Preldzic'e ayrıca, Sports TV Genel Yayın Yönetmeni İlhan Uzundurukan, Sports TV özel ödülünü de sundu.

TBF Başkanı Turgay Demirel, karşılaşma sonrasında, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altıntuğ'a, spora

SALON: Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman – Recep Ankaralı – Serkan Emlek

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (72): Serkan Erdoğan 5 (1 ribaund- 7 asist), Mustafa Abi (1 ribaund), Hüseyin Beşok 3 (2 ribaund), Serhat Çetin (1 ribaund- 2 asist), Michal Ignerski 3 (2 ribaund- 2 asist), Marcelus Kemp 10 (1 ribaund), Mire Chatman 22 (4 ribaund- 3 asist), Cevher Özer 5 (3 ribaund- 1 asist), Andrew Oglivy 24 (14 ribaund- 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Ukic 6 (1 ribaund- 3 asist), Mirsad Türkcan 3 (7 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 1 (4 ribaund- 2 asist), Darjus Lavrinovic 4 (4 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasikevicius 2 (2 asist), Kaya Peker 13 (9 ribaund), Oğuz Savaş 10 (4 ribaund), Tarence Kinsey 4 (6 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 3 (1 asist), Emir Preldzic 35 (3 ribaund- 4 asist)

1.PERİYOT: 19-20
2.PERİYOT: 18-17
3.PERİYOT: 14-21
4.PERİYOT: 21-23


Spahija: "Kupayı kazandığımıza sevinemiyorum"
13.02.2011




Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş Cola Turka’yı 81-72 mağlup ederek kupaya uzanan Fenerbahçe Ülker’in Baş Antrenörü Neven Spahija, Mirsad Türkcan’ın sakatlanmasından dolayı kazandıklarına sevinemediklerini söyledi.

Bugün, tüm turnuvada olduğu gibi yine rakiplerinden üstün bir oyun sergilediklerini belirten Spahija, “Rakibimizi tebrik ediyorum. İki takımın da göstermiş olduğu mücadele maçı seyretmesi keyifli bir hale getirdi. Maçın başında çok fazla üç sayılık atış kaçırdık fakat bunun daha kötüsü serbest atış çizgisindeki yüzdemizdi. Fenerbahçe Ülker gibi bir takım için bu kabul edilebilir bir şey değildi fakat ikinci yarıda Emir Preldzic’in ekstra bulduğu sayılarla yıldızlaşması yardımımıza yetişti. Bu sefer de Mirsad Türkcan’ın sakatlanmasıyla moralimiz bozuldu. Maçın sonunda Spor Toto Türkiye Kupası’nı kazanmış olmamıza gerçekten sevinemiyoruz. Maçtan sonra soyunma odasına girerek kendisini ziyaret ettim ve gerçekten hiç iyi görünmüyordu” dedi.

Mirsad Türkcan hakkında sağlıklı bilgiler alabilmek için tüm kontrollerin tamamlanmasını beklediklerini söyleyen tecrübeli antrenör, “Kesin olarak, Pazartesi veya Salı günü sezonu tamamen kapatmış olup olmayacağını anlayabileceğiz. Fakat şu anda sezonun kalan bölümünde ne yapacağımız hakkında birşey söylemek istemiyorum. Çünkü Mirsad’ın sağlığı bizim için her şeyden önemli” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Türkiye Basketbol Federasyonu’nu da kutladığını sözlerine ekleyen Neven Spahija, “Spor Toto Türkiye Kupası 8’li finalleri gerçekten çok güzel geçti. Bu organizasyonu bu kadar güzel bir şekilde düzenleyen Türkiye Basketbol Federasyonu’nu kutlarım. Bundan önceki kupa organizasyonlarının nasıl geçtiğini bilmiyorum ama diğer ülkelerde de çalışıp orada da kupalar kazandım, gerçekten onlara kıyasla çok iyi bir turnuvaydı” şeklinde konuştu.

Maçın ardından Fenerbahçe Televizyonu’na konuşan oyuncularımızdan Ömer Onan, kupayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Kupayı Fenerbahçe Camiası’na armağan ettiklerini söyleyen kaptanımız Ömer Onan, "İyi oynuyoruz, iyi mücadele ediyoruz. Adım adın her geçen gün hedefimize ilerliyoruz. Mirsad’ın sakatlığı hepimizi üzdü" dedi.

Oyuncumuz Oğuz Savaş ise kupayı sonuna kadar hak ettiklerini söyleyerek,  şampiyona boyunca iyi mücadele ederek, sonuca gittiklerini söyledi.

Diğer bir oyuncumuz Kaya Peker ise, sezon ortasında böyle bir başarıyı elde etmenin önemine dikkat çekti ve iyi maçlar çıkardıklarını söyledi.

Roko Ukic ile Marko Tomas ise, Preldzic’in etkili oynuna dikkat çektiler ve İstanbul’a kupa ile dönecekleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.






*********************************************

EMİR'DEN KARGALARA SEVGİLERLE !!!!!!!!!!!!!!!

 * Kupada emeği geçen herkesi tek tek kutluyorum.Hayırlı Olsun camizamıza.
* Emir'i ayrıca özel tebrik ve teşekkür ediyorum.
* Cengaver ''Deli Çocuk Mirsad''a ise çok geçmiş olsun :((
* Maalesef buruk bir sevinç yaşadık.Korktuğumuz başımıza geldi.Ne yazık ki böyle bir lanet var başımızda hep.Ancak Mirsad sakatlandı diye keşke sakatlanmasaydı da kupayı kazanmasaydık,yemişim kupayı Mirsad önemli,Alın kupayı verin Mirsad'ı laflarına da katılmıyorum.Sakatlık ne yazık ki sporun doğasında var.Bir çok takımda bir sürü sakat oyuncu var şu anda mesela.Ayrıca Mirsad o önemsenilmeyen kupayı kazanmak için hem de 12 sayı farkla 67-55 idi sanırım önde olduğumuz anda verdiği mücadelede sakatlandı.
Tamamen şanssızlık hem de büyük şanssızlık hele de yana yakıla  uzun sıkıntısı çekerken.
* Pazartesi sanırım MR çekildikten sonra durumu belli olur,hemen bağları koptu ,sezonu kapattı demek doğru değil.Ksk maçında Furkan Aldemir de böyle sakatlanmıştı ve ayağı kırıldı zannetmiştik ama MR'da ciddi bir şey çıkmadı ve kısa süre ayrı kaldı.Benim tahminim dizinde bir esneme veya zorlama oldu,ciddi bir şeyi yok.
Belki içimden öyle olmasını istiyorum ama böyle tahmin ediyorum.
Çok geçmiş Olsun tekrar.İnşaallah dediğim gibi çıkar.
* Haliyle ciddiyse yerine oyuncu bakılacak.Euroleague için 15 Şubat Salı gününe kadar süre varmış.2 günde oyuncu bulunur mu bulunur neden bulunmasın ,eğer portföyünüzde oyuncu takip bilgiler varsa.
Olmadı May niçin  alındı ? Göstersin kendini.Emir de çok sıkıştığımızda 4 numaraya geçen belli süreler.
Mirsad elbette çok önemli bir oyuncu bizim için ama unutmayalım  Olimpiakos'u deplasmanda Mirsad olmadan yendik.Ha tek maçlık olay değil tabii ama enseyi karartmayalım diye not düşüyorum.
* Maça gelirsek ; Emir kargaları dağıttı geçti.Helal Olsun koçum sana.Zaman zaman genç oyuncu istikrarsızlığı yaşadığı için eleştirdik ama kesinlikle bir daha tek kelime eleştirmeyeceğim.Bu maçı benim için yeter.Sonsuz kredi kazandı bende.Benim için çok önemli maçtı.Demiştim şu maç Zalgiris deplasmanından daha önemli hale geldi benim için diye.Gerçekten öyleydi.Gergin ötmeye başlamıştı kesin biz kazanacağız diye haddini bilmeden.
Artı Banvit ve ezik kardeşleri sıradan geçirip kupayı almak çok çok önemli benim için.
* Maçtan sonra ''Türkiye'nin En İyisi,en büyüğü biziz'' diye düşünüyordum,yeminle Emir'le röportaj yaptılar,aynısını söyledi,inanamadım ve gözlerimden yaşlar geldi.
* Emir ilk yarıda 5 sayı atmışken ikinci yarıda 30 attı ve bunların 19 sayısını son çeyrekte attı.
Gerçekten inanılmazdı ve rakip için kudurtucu bir performanstı.Resmen ''One Man Show'' yaptı.
Son çeyrekte tek başına oynadı diyebiliriz.Helal Olsun.
*Tabii çok eleştirdiğim ve hiç sevmediğim Tanjeviç'i Emir'i kazandırdığı için tebrik etmek vefa borcumdur.
* Emir dışında uzunlarımızda bugün iyi oynadı.Buna sevindim.Kaya,Oğuz,Lavrinoviç'i beğendim.
* Ukiç'te sakat sakat oynamasına rağmen iyi oynattı.
* Gergin bjk'ye imza atmış bunu gördük.Bugün bize yetmedi ama daha iyi takım olmuşlar.Kemp iyi transfer.
Ve Ogilvy.Bu adamı transfer listesine almak lazım.1988'li daha.24s.14r.18/16 serbest atış.
* Ezik yaratık sürüsüne gelince ; sittin sene geçse bir şey olmazsınız.Mirsad sakatlandığında Ohh Ohhh çeken yaratık sürüsü Allah belanızı versin.Bir köşeye sıkışmışsınız maç boyuncu köpek gibi havlamaktan başka bir şey yapmadınız.Renksiz semt takımı 108 değil 1008 sene geçse adam olmazsınız.
Her zaman ezilmeye mahkumsunuz...........

* Salonu % 80 dolduran ve ''Her zaman her yerde En Büyük ''olduğumuzu gösteren taraftarlarımıza da tebrikler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler