19 Şubat 2011 Cumartesi

Euroleague Top 16 4.Hafta Değerlendirmesi.

http://www.dunya.com/pics/thy_euroleague_logo.jpg



Top 16 Week 4 MVP: Antonis Fotsis, Panathinaikos 
22s.(5/5 ikilik,5(3 üçlük,3/3 s.atış) 11r.2a.3tç.40 ranking puanı ile.
EN İYİLER !!!!


 * E Grubunda ;Panathinaikos en güçü takipçisi Caja Laboral'ı zorlukla 76-74 yenerek 3/1 ile neredeyse gruptan çıkmayı garantiledi.Pana'da MVP'de seçilen Antonis Fotsis 22s.(5/5 ikilik,5(3 üçlük,3/3 s.atış) 11r.2a.3tç.Drew Nicholas 12s.Mike Batiste 12s.6r.ile oynarken,Caja Laboral'de David Logan 21s.F.San Emetario 19s.Marcelinho Huertas 17 sayı ile oynadı.
 Grubun diğer maçında El Amin'li L.Rytas Malaga'yı  70-65 yenip 2/2 yapıp,Caja Laboral ile 2.lik yarışında ben de varım dedi.Rytas'ta El Amin 18s.Gecevicius 17s.6r.Bayramoviç 12s.7r.ile oynarken,Malaga'da Joel Freeland 19s.8r.Berni Rodriguez ve Archibald 12'şer sayı ile oynadılar.
 Rytas'ı gerçekten de tebrik etmek lazım.
* F Grubunda ; Regal Barcelona 4/0 ile kayıpsız gruptan çıkmayı garantiledi.Aynı şekilde Maccabi de gruptan çıkan bir diğer takım oldu.Kalan 2 maçta grup lideri kim olacak sorusu cevap bulacak.
Barcelona,Roma deplasmanında 65-74 kazanırken,Navarro 19,Alan Anderson 15 sayı ile oynadı.Roma'da ise Datome 15,Nemanja Gordiç 12s.ile oynadı.Barcelona'da Alan Anderson çok fark yarattı.
 Maccabi de Olimpija deplasmanında kazanırken,Jeremy Pargo 16s.4r.7a.Lior Eliyahu 16s.4r.4a.Doron Perkins 16s.5r.7a.ile çok iyi oynamışlar.Olimpija da ise Gürcü Shermadini 13s.7r.ile oynamış.
* G Grubunda Real Madrit'te 4/0 ile kayıpsız gruptan çıkmayı garantiledi.Siena ,evinde Partizan'ı zor da olsa geçerek Doping Pilsen'in harakirisini değerlendirme noktasına getirdi durumu.Bu hafta evinde Dopingçileri yendikleri takdirde 2.liği garantileyecekler.
Doping Pilsen'in şahsi oynayan Rakoçeviç'i mumla aradığı maçta Real Madrit evindeki gibi uyuşuk değildi ve kafalarına vura vura farklı yenmeyi başardı.Melih Gümüşbıçak'ın her zamanki gibi amigo,bir yerlerini yırtarak anlatmasına tahammül edemediğim için ancak farın iyice açıldığı 37-50 sanırım 3.çeyrekten itibaren büyük bir zevkle ezilişlerini seyretmeye başladım.Dopingçilerde ancak Tunçeri (14) ve Thornton (10) sayı ile çift haneye ulaşabildi.RM'de ise Sergio Llull çok iyiydi.17s.2r.5a.Ante Tomiç 14s.6r.ile oynadı.
 Biz eğer çıkabilirsek bu ikisini de tokatlarız.RM o kadar iyi bir takım değil.
* H Grubunda ise Litvanya'da türlü şanssızlıklara rağmen uzatmada 1 sayı ile kaybetsekte liderliğimizi sürdürüyoruz.Ancak çok büyük avantajı kaçırdık.Oli'ye 14 sayıdan az farkla yenilmemiz bile yetecekti,şimdi ise 1 sayı ile de olsa yenmemiz lazım.Yeneceğimize de inanıyorum.Oli'nin Valencia maçını seyrettim.Bizim maça göre biraz daha iyiler sadece.Son çeyrekte yıldız oyuncularının tecrübeleri ile kazanabildiler.Papaloukas,Spanoulis ve Teodosiç üçlüsünü birlikte oynattı İvkoviç uzun süre ve netice aldı.
Nesteroviç'in tipleri de fark yarattı.Maçın kırılma anı 6 sayı ile Valencia öndeyken,çizgiden Teodosiç'in zorlukla salladığı üçlüğün girmesiydi.Oradan maç döndü.Bu maçta çok kararsız kaldım,Yunanlılardan nefret ettiğim için ama böylesi daha iyi oldu.Valencia kazansaydı son maçta havada karada bizi yenerlerdi.Onlar da potaya girerlerdi.Şimdi Oli'yi 1 sayı ile de yensek grup lideriyiz.Hayati maç.Belki de F4'ün anahtarı olacak bu galibiyet.Zira grup lideri olursak büyük ihtimal çaprazdan 2.olarak gelecek Siena'yı saha avantajı ile 2-1'de olsa geçerek geçmişin intikamı ile Barcelona'ya gideriz.
Unutmadan bizim maçla ilgili geçti artık ama 1 sayı ile biten bir maçta 39/30 serbest atış attıran şeref yoksunu hakemlerin Pocius'un 3+1'lik basketinde ayağının çizgide olduğunu görmemeleri,bizim Ömer'in attığı 3'lüğü,2 sayı saymaları da çok önemli hataydı.Artık her işte bir hayır var diyelim ve şimdi mutlak kazanmamızı gerektirecek bir sonuç oldu diyerek unutalım.
 Maç başlığında yazdığımız gibi her türlü olumsuz sonuca rağmen 2 oyuncumuzun büyük gayreti ile neredeyse kazanıyorduk.Emir ve Ömer süper oynadılar.Lavrinoviç ve Saras ise Litvanya da duygusal takıldılar diyelim.Lavrinoviç'in yaptığı ihanetten başka bir şey değildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler