17 Şubat 2011 Perşembe

TBBL 18.Hafta : Fenerbahçe - Alanya Belediyesi : 128-64 !!!


Türkiye Bayanlar   Basketbol Ligi'nin 18.haftasında Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Alanya Belediyesi'ni 128-64'lük skorla mağlup etti.

SALON: Caferağa Spor Salonu


HAKEMLER: Kaan Büyükçil - Tekin Özübir - Şeyhmuz Melek

FENERBAHÇE (128): Özge Kavurmacıoğlu 2 (4 ribaund- 2 asist), Anete Jekabsone 11, Hana Horakova 10 (4 ribaund- 2 asist), Birsel Vardarlı 12 (4 ribaund- 6 asist), Begüm Dalgalar 3 (2 ribaund), Esmeral Tunçluer 5 (4 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin 23 (5 ribaund- 4 asist), Nevriye Yılmaz 9 (4 asist), Ivana Matovic 4 (1 ribaund- 2 asist), Olcay Çakır 11 (3 ribaund- 3 asist), Nevin Nevlin 21 (8 ribaund- 2 asist), Angel McCoughtry 17 (13 ribaund- 3 asist)

ALANYA BELEDİYESİ (64): İrem Tulgar 13 (1 ribaund- 2 asist), Gülşah Çelebi 14 (2 ribaund- 5 asist), Yasemin Kimyacıoğlu 5 (2 ribaund- 1 asist), Ebru Torun 12 (4 ribaund- 1 asist), Dilara Üşümüş (1 asist), Selin Öztekin 6 (3 ribaund- 1 asist), Joy Ayim 14 (3 ribaund)

1.PERİYOT: 42-13
2.PERİYOT: 27-12
3.PERİYOT: 32-15
4.PERİYOT: 27-15


* Yorumu yapılabilecek bir maç değildi.Ter idmanı şeklinde geçti.3.çeyreğin sonunda 101 olmuştu skor.
* Şaziye ve Newlin aldıkları süreyi iyi kullandılar.Özellikle Şaziye çok başarılı oynadı.Maçın oyuncusuydu.
Ancak Hoca zorlu maçlarda rotasyona sokmuyor ki bu oyuncuları.gs maçında hepsi tel tel dökülürken şans verse fena mı olurdu ? Bakın artık yenilmez dediğimiz gs daha ilk maçında yenildi.Gel de yanma sayı farkına.
İlk maçtaki 6 sayılık farkı bile koruyamayıp 10 sayı ile yenildik.Farkı korusak şimdi hem liderliği hem saha avantajı geri almıştık ama nerede o düşünce ? Hala kırgınım koç ve oyunculara.
* Koç'un Angel'ı 26 dakika oynatmasını da anlamış değilim.Böyle bir maçta neden sakatlık riskine giriyorsun hocam.Ayağı burkulsa,dizi dönse gitti işte Allah korusun.Bu maçta oynamasa ne olurdu ? ,oynamasında ne gibi avantajımız olacaktı bilmiyorum.Birsel de aynı şekilde 20 dakika ile risk edildi.
* Oynat gençleri ve Begüm'ü ne olacak ?
* gs kaybetmez artık dedik ama daha ilk maçta patladılar.Tarsus 68-62 yendi.Kalan 4 haftada son hafta gidecekleri Panküp Kayseri maçından da ümitli olmak istiyorum.Tabii bizimde oynacağımız ilk Mersin B.B.deplasmanı ve diğer Burhaniye (İ),bjk (D),Botaş (İ) maçlarında fire vermememiz lazım.

2 takımın kalan Maçları : 
   Hafta                 FB                                gs mp 
19.Hafta     Mersin B.B (D)           Samsun Basketbol (İ)
20.Hafta     Burhaniye Bel.(İ)        İstanbul Üniversitesi (D)
21.Hafta    Beşiktaş (D)                Ceyhan Belediye (İ)
22.Hafta    Botaş (İ)                     Panküp Kayseri (D)

gs'nin maçları bize göre daha zor görünüyor.Umarım bir bomba daha patlatırlar (!)
İçerideki Ceyhan maçı da zor geçebilir Monique Cooker'ın da dönmesi ile.
Tabii Taurasi olayından sonra ortalık toz duman.Sezon sonunda lig tescil bile edilmeyebilir.
Ceyhan Belediye şimdiden haklı olarak M.Cooker'ın oynamadığı maçların iptalini  ve tekrarını istiyor.


Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi takımlarından Ceyhan Belediyesi'nin başkanı Hüseyin Sözlü, hakkındaki tedbir kararı kaldırılan Monique Coker'ın cezalı olduğu maçların tekrar oynatılmasını istedi.
 Sözlü, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) düzenlediği toplantıda, yasaklı madde aldıkları gerekçesiyle Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na sevk edilen Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Diana Taurasi ile kendi oyuncuları Monique Coker'ın da tedbir kararının kaldırıldığını hatırlattı.
Coker'a hukuk mücadelesinde her zaman destek verdiklerini ve oyuncularına olan inançlarını hiç bir zaman yitirmediklerini anlatan Sözlü, ''Oyuncumuz cezası nedeniyle Burhaniye Belediyesi, Beşiktaş Cola Turka, BOTAŞ Spor, Fenerbahçe, Tarsus Belediyesi ve Samsun Basket maçlarında forma giyemedi. 13,7 sayı ve 5,8 ribaunt ortalaması ile oynayan oyuncumuzun yokluğunda bu maçların hepsinde de mağlup olduk. Coker'ın cezalı olduğu için oynayamadığı maçlar usulsüzdür. Bu maçların tekrar oynanmasını istiyoruz'' dedi.
Sözlü, yanlış kararın oyuncu ve kulübün itibar kaybetmesine neden olduğunu belirterek, ''Kaybımızın hesabını kim verecek. Federasyon mu doping merkezi mi? Böyle bir gaflet olamaz. Şu andan itibaren Hacettepe Üniversitesi Doping Merkezi şaibe altında değil midir?'' dedi.
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun da kusurlu olduğunu iddia eden Sözlü, konuyla ilgili hukuki mücadele başlatacaklarını kaydetti.
Monique Coker da yasaklı madde kullanmadığına emin olduğunu belirterek, adı temize çıktığı için çok mutluluk duyduğunu söyledi. Coker, hukuki açıdan ne gibi girişimlerde bulunacağının sorulması üzerine, ''Avukatımla birlikte çeşitli hukuki girişimlerimiz olacak.  Oynayamadığım maçlar nedeniyle yaşadığım maddi kaybın telafisini istiyorum'' dedi.
Coker, başka bir soru üzerine ise olayın yabancı oyuncuların Türkiye'ye bakışını etkileyebileceğini kaydetti.

Ceyhan'ın MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü senelerdir Türk Bayan Basketboluna verdiği büyük destekten dolayı kutluyorum.

Gene  şekilde Tarsus'ta da MHP'li Burhanettin Kocamaz Başkanımı da kutluyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler