11 Şubat 2011 Cuma

Fenerbahçe Ülker Banvit'i Geçerek Yarı Finalde : 69-68 !!!

Nefes Kesen Mücadelede Fenerbahçe Ülker Güldü.
10.02.2011

Spor Toto Türkiye Kupası 8'li finalinde Fenerbahçe Ülker, nefes kesen mücadelede Banvit'i 69-68'lik skorla mağlup ederek yarı finale yükselen son ekip oldu.

SALON: Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı – İsmail Aydın – Erman Erdemli

FENERBAHÇE ÜLKER (69): Roko Ukic 7 (2 ribaund- 8 asist), Mirsad Türkcan 5 (2 ribaund), Ömer Onan 7 (3 ribaund- 2 asist), Darjus Lavrinovic 8 (4 ribaund), Sarunas Jasikevicius 11 (2 asist), Kaya Peker 3 (2 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 17 (7 ribaund- 3 asist), Tarence Kinsey (3 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 10 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 1 (4 ribaund- 3 asist)

BANVİT (68): Barış Ermiş 15 (4 ribaund- 11 asist), Mutlu Akpınar 9 (3 ribaund), Yiğitcan Turna 2 (2 ribaund- 1 asist), Chuck Davis 14 (9 ribaund- 1 asist), Yiğitcan Turna 2 (2 ribaund- 1 asist), Keith Simmons 1 (3 ribaund), Vladimir Golubovic 7 (2 ribaund), Antonio Graves 3 (1 asist), Bora Hun Paçun (2 ribaund- 1 asist), Lance Williams 17 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 22-18
2.PERİYOT: 18-22
3.PERİYOT: 14-18
4.PERİYOT: 15-10


 *******************************************************************
* Tebrikler takıma ve teknik heyete.
* Açıkcası tam Euroleague'de gazı almışken nereden çıktı bu Türkiye Kupası demiştim.Ve fazla bir beklentim yoktu sadece ciddi bir sakatlık ve kaza,bela olmasın dileğindeydim.Bu nedenle maçı kaybedip,elensekte fazla üzülmeyecektim.Taaaa ki Orhun Ene ve ekibinin hiç durmadan kenardan yaptığı eziklikleri görünceye kadar.Tamam iddialısın,iyi hazırlanmışsınız,kazanmak istiyorsunuz da hakemlerde tam istediğiniz gibiyken nedir bu agresiflik,centilmenlik dışı hareketler kardeşim ? O yüzden maçı kazanmayı çok istedim.Hele ki gs'nin Olin Edirne'yi eleyip rakibimiz olma durumu doğduktan sonra.Çünkü ligten görülecek bir hesabımız var kedilerle.
* Bendeki ve eminim pek çok taraftarımızdaki hava ve konsantrasyon gördük ki oyuncularımıza da hakim olmuş ki çok kötüydük.Son 5 dakikaya kadar rölantide ,düşük konsantrasyon ve mücadele ile oynadık.
  Buna rağmen çok çok iyi oynayan - Banvit en iyi oyununu oynadı - Banvit'i böyle kötü oynayarak yenebiliyorsak gerçekten sağlam bir euroleague takımı olmuşuz demektir.
* Gerçekten de çok kötü oynadık.Son 5 dakida biraz savunmada vidaları sıktık ve 04.40 kala 64-62 öndeyken Mirsad'ın çok kritik üçlüğü ile 67-62 öne geçtik ve biraz nefes aldık.Aşağı yukarı 4 dakika da onlara sayı attırmadık.Bir ara  6 sayı kadar geriye düşmüştük.Son saniyelere de 3 sayı farkla önde girdik (47sn.kala 69-66) ama farkı 1 sayıya indirdi Lance Williams,hücumu iyi değerlendiremedik ve Banvit' son hücumda kazanma şansı verdik maalesef.
* Neyseki Barış Ermiş'in çok açık hatalı yürümesini görmeyen (!) hakemlere rağmen Oğuz'un bloğu ve yere düşen topu da Tomas'ın temiz bir şekilde kapması ile maçı kazandık.Orhun kudurdu ,sahaya daldı çok çirkin hareketler yaptı ama hazmedemiyorsa buz koysun ne diyelim.A Milli takım Antrenörlüğüne getirilmiş birine bu hareketler yakışmıyor diyeceğim ama Orhun'un ezik menşeini bildiğimiz için şaşırmıyorum da.

 * Ayakta kalan bir kaç isimden en öne çıkan maçın adamı da seçilen Oğuz Savaş oldu.
17 sayı- 7 ribaund- 3 asist ile hücumda çok etkili oldu ancak savunmada hala zayıf.İkinci yarı ve son anlarda iyi mücadele etti savunmada yalnız.
 
*  Oğuz'dan sonra ilk yarıda kısa sürede 3/3 üçlük ile attığı 9 sayı ve oyunu yönlendirmesi ile Saras ve 10 sayılık katkısı ile Tomas öne çıkan isimlerimiz oldu.Spahija ,Ukiç'in kötü gününde olduğu bir akşamda Saras'tan daha fazla yararlanmalıydı.11.26 dk.süre almış,ikinci yarı çok az.Maçın sonlarında özellikle alan savunmasına karşı hücum edememişken Saras'tan yararlanmak lazımdı.
* Rölantide oynadık,savunmada iyi değildik falan dedik ama hakemler de bunda etkiliydi.Pota altında her şeye faul çaldı  Recep Ankaralı ile İsmail Aydın.Şu Recep Ankaralı için diyecek bir şey bulamıyorum.
Ne zaman adam gibi maç yöneteceksin be Recep ?  Lavrinoviç'in inişe geçen topunda basketi vermemeleri bu kadar kafa kafaya giden maçta 2 sayının ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek var mı ?
Banvit son hücumda basketi bulup 1 sayı ile kazansaydı ,o vermedikleri 2 sayı ne olacaktı ?
* Euroleague de bizi taşıyan üçlüklerimiz bugün neredeyse bizi yakıyordu.Bir gün girmeyeceği günlerde olacak diye hep düşünüyordum.23/6.% 26 ile üçlük attık.Özellikle dediğim gibi Banvit alan savunmasına geçtiğinde zorlama atışlar attık.Emir mesela çok kızdırdı beni.(4/0),Mirsad neyseki en kritik yerde attı.(4/1)
Ukiç 4/0,Tomas 4/1 attı.Ancak bugün gs maçında çok daha iyi sokacaklarına eminim.
* Kinsey ve Kaya'nın sakatlıktan dönüşü sevindirici.Fazla zorlamamaları da normal.
* Lavrinoviç'in hala istediğimiz katkıyı verememesi de sıkıntı.Bora Hun Paçun karşısında bile bir şey yapamadı Bora üstünlük sağladı.Bari yerine May oynasa.Belki o süreleri May alsa bir şeyler yapacak.
* Ribauntlarda 35-31 gerideyiz ama asistlerde 21-15 önde olmamız ve  iyi.11 top kaybımız var.
* Son Zalgiris maçında neredeyse bizi yakacak olan serbest atışlarda neyseki 16/13.% 81 ile attık.
Üçlüklerdeki kötü yüzdemizi serbest atışlarda yaşamadık.Yaşasaydık zaten işimiz bitmişti.
* Banvit'e gelince ; dediğim gibi çok iyi hazırlanmışlar.Ligte kaybettikleri 2 maç onları çok iyi kamçılamış.
Özellikle 2.maçta oynamayan Barış Ermiş hayatının maçını oynadı.15s.4r.11a.Bu kadar iyi bir oyun kurucu değil Barış Ermiş yahu ? İnşaallah bu rakamlarda devam eder milli takım için ama zor.
 Banvit 5 iyi yabancı oyuncuya sahip.Bugün Keith Simmons ve A.Graves'ten verim alamadılar ama ligte bulundukları yere bakarsak katkı alabildiklerini gösteriyor.
* Sonuç olarak ;oyun kötü = sonuç harika.Bu kadar kötü oyuna ve düşük konsantrasyona rağmen çok iyi oynayan güçlü Banvit'i yenip ,gs karşısına çıkıyoruz.gs, Olin Edirne maçını da seyrettim.Olin Edirne ilk yarı boyunca önde götürdü ama ikinci yarı tıkandılar hücumda.Mahmudi sık oyuncu değiştirerek takımı diri tuttu ve yorulan ve Reha Öz gibi kazmaları olan Edirne'yi geçebildi.Reha Öz iş işten geçtikten sonra bir üçlük attı ama çemberden 2 kez bom boş basket atamaması rezaletti.gs'yi rahat geçeriz.Hiç bir endişem yok.
Önce gs'yi,sonra bjk'yi sırddan geçireceğiz.Euroleague öncesi yıpranmayalım,sıkıntı olmasın dedik ama madem bu duruma geldi olay sıradan geçireceğiz hepsini.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler