6 Şubat 2011 Pazar

Manisaspor - Fenerbahçe : 1-3 (Geliyoruzzzzz)


Manisaspor - Fenerbahçe (Spor Toto Süper Lig 20. hafta) / 4
Manisaspor - Fenerbahçe (Spor Toto Süper Lig 20. hafta) / 34
Manisaspor - Fenerbahçe (Spor Toto Süper Lig 20. hafta) / 20
Manisaspor - Fenerbahçe (Spor Toto Süper Lig 20. hafta) / 30
Manisaspor - Fenerbahçe (Spor Toto Süper Lig 20. hafta) / 21

* Tebrikler takıma ve teknik heyete.
* Geçen haftaki galibiyetten sonra mutlak kazanılması gereken aksi takdirde o galibiyetin hiç bir anlamı olmayacak bir zor deplasmandı.
''Kritik eşik'' ,''Dönüm Maçı'',''Karar Maçı'' ,''Kader Maçı'' ne derseniz deyin hepsi doğruydu.
* Hikmet Karaman geldikten sonra son 15 maçta 9 galibiyet alarak (Trabzon deplasman 1-2,bjk deplasman 2-3 ve gs deplasman 0-2 gibi) maç öncesi 28 puanla Eskişehir ile birlikte ama averajla 7.sıraya kadar yükselmiş bir takımdı Manisaspor.Gerçekten dişli bir rakiple zor bir deplasmandı.
* Maçın başında Yobo'nun kaptırdığı ve Yiğit Gökoğlan'ın kaçırdığı karşı karşıya net pozisyon dışında pozisyon vermedik.Gol de Simpson Bekir'i kendi sağ kanatlarına sürükledi ve oradan yaptığı ortada Bekir'in kaybettiği yere hiç bir kademe yapmayınca bom boş Kahe'den golü yedik.Halbuki maça iyi başlamış,oyunun hakimiyetini de almıştık türlü dezavantajlarımızıa rağmen.Çünkü Gökhan Gönül ve Selçuk'un cezaları,Özer'in de grip nedeniyle kadroda olmaması takım kimyamızı bozmuştu.Buna 6.yabancı kuralı da eklenince Aykut Kocaman'ın sahaya süreceği 11'de fazla obsiyonu kalmamıştı.GG'ün yerine Bekir,Selçuk'un yerine Baroni oynuyordu.Baroni tercihi nedeniyle Dia 6 yabancı kuralına takılıyor ve kulübeye mahkum oluyor,Özer'de olmayınca sol kanatta Niang çekilip forvete Semih sürülüyordu.Zorunluluk gereği de olsa Aykut Kocaman'dan görmediğimiz çok cesur bir kadroydu bu.Manisa gibi zor bir deplasmana 3 forvetle çıkıyorduk.Mutlak galibiyet gereken ve almamız gereken riski zorunluluktan maçın başında alıyorduk.
 Caner'in de cezalı olması ile A.Santos'ta oynamak zorunda kalıyordu.Tabii Baroni de.
Bazıları neden Okan ve Gökay oynatılmıyor diyor.Böyle zor bir maçta 2 genç oyuncu bu yükü kaldıramayabilirdi.Aykut Kocaman'ın bu tasarrufu doğruydu.Yapılacak fazla bir şey yoktu.
* GG'ün yokluğu ve Niang'ın sol çizgide oynaması kanatların işlerliğini oldukça azaltmıştı.
Bekir ne kadar çalışsa,yüreğini koysa da nihayetinde bir stoper oyuncusu.Golde hatalıydı ama onun dışında çabası gayet iyiydi.Ters kafası direkten dönmese golü bulacak ve hatasını affettirecekti ama şanssızlık.
Sol da A.Santos da gene eskiye dönmüştü.Böylece iş büyük usta Alex,Emre ve Mehmet Topuz'a düştü.
Özellikle Mehmet Topuz olağanüstü oynadı.Tek eksiği gol.
* Defansta da Lugano başarılıydı.Diğerleri de kötü oynasalarda en azından Trabzon maçındaki mücadeleyi yaptılar.3 topumuzun direkten döndüğü,Semih'in akıllara zarar kaçırdığı gole rağmen 1-0'ın altından kalkmasını bildik.Semih saç baş yoldurttu ama penaltı aldırması ve 2.goldeki payı nedeniyle kendini affettirdi.
 Penaltı demişken kaleci 3 metre çıkıyor,gol olmasaydı tekrarlatılmalıydı.Artı Kuddusi gibi birinin bu penaltıyı vermesi de beklemediğimiz bir şeydi.
 * Dia nihayet ilk golünü attı.20.lig ve kupalar falan bir sürü maçta gol atamamış bir forvet olmamalıydı.
* Bu galibiyet çok önemli getiriler sağladı.Birincisi bu sezon ilk kez 4 maç üst üste 4 sezondur da ilk kez 3 maç üst üste kazanmış olduk.Bir laneti kırdık.2.Yarı başlatılan ''Büyük Şampiyonluk Yürüyüşü'' devam etti.
Bugün Trabzon'un gene takılması ile fark 2'ye indi.Artı 60.dakikadan sonra bu takım bitiyor sorunsalı da yerle bir oldu.60.dakikadan sonra takım bitmediği gibi 1-0'dan maçı 3-1'e getirecek fiziksel,taktiksel,mental ve her şeyden önce ruhu ortaya koymuş oldu.
Manisaspor - Fenerbahçe (Spor Toto Süper Lig 20. hafta) / 33
* Bu saatten sonra kendi ayağımıza kurşun sıkmazsak önümüz açık.Trabzon'un düşüşü sürecektir.Bursa görüyoruz balı ile son dakika da kazanabiliyor.Galaksi - Duruş takımı ''Küçük Emrah Ağlak Modunda''
Tek rakibimiz kendimiziz.
* Memleketim Nazilli'den hemşehrilerim Manisa'ya takımımızı desteklemeye şu güzel pankart ile gelmişler.
Kendilerini kutluyorum.

* TRT'de Bire Bir Futbol programında Sergen Yalçın ve Ersin Düzen çok hatalı yorumlar yaptılar.
Futbol programı yapıyorlar ama nasıl maç seyrediyorlar anlamak mümkün değil.
6 yabancı kuralı var Sergen tutturmuş Dia neden oynamadı diyor.Mecburen Baroni oynadı.
Yediğimiz golde Bekir nerede diye dakikalarca Bekir'i aradılar.Simpson ile öbür kanada gitti ama nasıl maç izliyorlarsa hiç bir alakaları yoktu maçla.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler