12 Şubat 2011 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker ''Klasik Terbiye'' İle Finalde : 70-77 !!!!


Derbi Mücadelesinde Son Gülen; Fenerbahçe Ülker
02/11/2011

Spor Toto Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda Galatasaray Cafe Crown’ı 77-70’lik skorla mağlup ederek finale yükselen ikinci ekip oldu.


SALON:
Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik – Alper Özgök – Fatih Arslanoğlu

GALATASARAY CAFE CROWN (70): Josh Shipp (7 ribaund- 2 asist), Jerry Johnson 2 (1 asist), Göksenin Köksal (1 ribaund), Caner Topaloğlu (2 ribaund), Preston Shumpert 8, Tutku Açık 9 (2 ribaund- 13 asist), Luksa Andric 30 (4 ribaund), Radoslav Rancik 4 (7 ribaund- 2 asist), Haluk Yıldırım 6 (3 ribaund), Ermal Kurtoğlu 11 (4 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (77): Roko Ukic 10 (2 ribaund- 3 asist), Mirsad Türkcan 12 (4 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 4 (1 ribaund- 1 asist), Darjus Lavrinovic 18 (6 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasikevicius 9 (2 asist), Kaya Peker (8 ribaund- 3 asist), Oğuz Savaş 6 (1 ribaund), Tarence Kinsey 5 (2 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 6 (4 asist), Emir Preldzic 7 (3 ribaund)

1.PERİYOT: 16-20
2.PERİYOT: 22-27
3.PERİYOT: 21-23
4.PERİYOT: 21- 7

 

* Galibiyet için tebrikler ama son çeyrekteki rezalet görüntü içinde teessüf ediyorum.
Bir 6s galibiyetinde maç sonrası sevinemeyeceğim aklıma gelmezdi.
* Tamam 3.çeyrek sonunda 70-49 ile 21 sayı farkı bulduktan sonra son çeyreği aktif dinlenme modunda rölantide götürmek istediniz fazla yıpranmamak için de suyunu çıkarıp,laubaliliğe vurdurmanın anlamı
ne ? Şu anda tekrarını seyrediyorum ve biraz sakinleştim,maç sonrası sıcağı sıcağına yazsam daha ağır şeyler yazacaktım.
* Bu ezikleri yakaladın mı hiç bir şey düşünmeden ezeceksin ki hadlerini bilsinler.
* Banvit maçında girmeyen üçlüklerden sonra bu maçta gireceğini dün yazmıştım ;
''23/6.% 26 ile üçlük attık.Özellikle dediğim gibi Banvit alan savunmasına geçtiğinde zorlama atışlar attık.Emir mesela çok kızdırdı beni.(4/0),Mirsad neyseki en kritik yerde attı.(4/1)Ukiç 4/0,Tomas 4/1 attı.Ancak bugün gs maçında çok daha iyi sokacaklarına eminim''  
Öyle de oldu.İlk yarıda çok yüzdeli attık.10/8,sonra 12/8'di üçlük yüzdemiz.Maç sonunda ise 21/12.%57.
Üçlükler en büyük silahımız oldu.Bu sayede uzunlarımızın içeriden etkisizliğini tolere edebiliyoruz.
* 3 çeyrek tam da iki takım arasındaki farkı gösteren bir oyun ve fark oldu.Gerçekten de ligte yenilmemize rağmen ben iki takım arasında 20 sayılı bir fark görüyorum.Bu maçtan da böyle bir fark bekliyordum.
Son çeyrekteki skandal oyun ve kenar yönetimimiz sayesinde 23 sayıdan fark 5 sayıya kadar indi.
Eğer Ukiç 5 sayıya inmişken o hücumda sayı bulamasaydı görecektik laubaliliği.Neyseki 7'ye çıkan fark zaten oraya kadar indirmek için sanki doping yapmış gibi - doping testi yapılıyordur umarım - olağanüstü bir savunma yapan gs'li oyuncuların pes etmesini sağladı.
* Her ne kadar yorgunluğu ve ilerisini düşünerek bu maçta son çeyrekte böyle bir durum doğdu diyelim ama diğer maçlarda da maçın sonlarında büyük düşüşler ve hücumda tıkanmalar yaşıyoruz.Bence bu konu üzerinde durulmalı.Bir maçta denemişti Saras ve Ukiç'i beraber oynatmayı,gene denemeli Spahija.
Spahija demişken son çeyrekte farka güvenip mola almamakta inat etmesini anlamak mümkün değildi.
Oktay farkı kapatmak 3 molasını da erken kullanırken bizimki herhalde evine götürüp 5.çeyrekte evde kullanacaktı molaları.Molayı bir kenara bırakalım,hiç bir tedbir alamadı.7 dakikada 4 sayı atabilmeyi ,10 dakikada 21-7 seri yemeyi nasıl becerdiğimizi Spahija açıklamalı.Maçtan sonra farkın kapanmasını anlayamadım dedi gerçi ama O anlayamadıysa biz ne yapalım ? Gene alan savunmasına hücum edemedik falan demiş.E hocam  sen hiç bir şey yapmazsan tabii edemeyiz.
Neyse umarım ders alırız.
* Tabii buraya kadar son çeyrekteki rezalet için kendimide hata aradık ama ya hakemlere ne demeli ?
 Rezalettiler.gs'nin sert ,baskılı savunmasına izin verirlerken,bize dokunmaya faul çaldılar.
27/20 ,Andriç 10/10 serbest atış atmış.Biz ise 15/13.gs 27 serbest atışın en az 10 tanesini son çeyrekte attı.
Böyle rezalet olur mu ? Niyetlerinin ne olduğu şuradan belliydi ; Lavrinoviç ,Andriç'e temiz bir blok yapıyor ama faul çalıyorlar.Sinirlenip tekme gösterince dürt teknik faul.4 atış + kenardan.Yani 7 sayı bulma şansı.
Ama Allah razı gelmiyor.İlk 2'sini attıktan sonra 2/1 atıp,hücumda da hücum faulü yaptılar yanlış hatırlamıyorsam.Artı Oktay Mahmudi'ye diskalifiye ile şutlayamayıp,sadece lütfen teknik faul çalabilmeleri de her şeyi açıklıyordu.
* Maçta en iyi ismimiz ne yazık ki Oğuz ile beraber savunmada 5.sınıf bir Hırvat Andriç karşısında göçselerde,hücumda üçlüklerini bu maça saklayıp (5/4) 18s.6r. ile oynayan Lavrinoviç'ti.Nihayet dedik.

Maçın en değerli oyuncusu da seçildi zaten.
 * Onun dışında düne göre biraz daha iyi oynayan Ukiç (10s.) ve Mirsad (12s) idi.
* Başka hiç kimseyi beğenmedim.Hele Oğuz saç baş yoldurdu.Andriç resmen ezdi geçti.13 dk.da 5 faul aldı yahu ve 6 sayı,1 ribaunt ile oynadı.
* Saras az süre alıyor diyoruz,yakınıyoruz ama maalesef oyun kurmada baskı karşısında çok zorlanıyor.Tamam 9 sayı attı ama gene 3 top kaybı yaptı.Belki kendisine çok güvendiği için biraz rahat davranıyor ama bana hiç güven vermiyor.Her an top kaybı yapacakmış gibi oynuyor ve yapıyor da.
13.42 dk.9s.2a.iyi bir rakam ama dediğim gibi organizasyonda çok zorlanıyor.Dikkatli olmalı.
* Tomas'ta bu maçta tutuk kaldı.20.49 dk.6s.4a.fena değil gibi ama daha fazlası olmalı.
* Kaya hiç sayı atmadan 8 ribaunt ile katkı vermiş.36-29 ribauntlarda geriyiz derken bu 8 ribaunt iyi.
* Ribauntlardan bahsetmişken ne olacak bu uzun sorunumuz bilemiyorum.Alamadılar şuraya 1.sınıf bir baba uzun arkadaş inanamıyorum ya.May konusunda niye acele edersiniz ki ? Çok yazık çok.
Uzunlarımızın hiç biri güven vermiyor.Kimi savunmada var,hücumda yok,kimi savunmada yok,hücumda var,kimileri üçlük atma derdinde,Mirsad'dan başka ribauntçu - biraz Kaya - yok.
* gs ekstra işler yaptı.Dediğim gibi Andriç'i bilmesek,tanımasak Ufffff adama bak diyeceğiz.
30 atacak adam değil yahu.5 sınıf ,yumuşak bir Hırvat uzun o kadar.Adamı aynen dün Barış Ermiş'i yaptığımız gibi kariyerinin en iyi maçını oynattık.bjk maçında da Ogilvy'i ihya ederiz herhalde adam zaten 2 gündür fena halde ''Gazman''.Keşke O da coşsa ama maçı biz kazansak diyeyim bari.
* Tutku looser'ı gene coştu.Kenardan gelerek 13 asist yapması savunmada ne kadar iş yaptığımızı gösteriyor.
Bildiğimiz Tutku yahu.Başka da bir nane yok.Ha bir de her pozisyonda hücum faul aldırmak için kendini yere atması yok mu ,kurstan iyi derece ile geçmiş belli oluyor.Malum gs'ye her gelen oyuncu hakem nasıl etkilenir,nasıl baskı altına alınır,nasıl kandırılır bir kurstan geçirilir ''Başarıya giden her yol mübahtır Makyavelist felsefesi'' düstürunca.Bunu bizzat Arif Erdem kendisi anlatmıştı yalan değil yani.
Bir de geberik Ermal'e 11 sayı attırmışız.
* Oktay Mahmudi.Biliyoruz eziksin de ille göstermene gerek yoktu ki Baba.
1 gün önce Orhun Ene de aynı görüntüleri vermişti.Sebep belli : Eziklik.
Ama nefret ettiğim çok bilen,doğrucu davut (!) sözde Fenerlilerin Orhun Ene'yi koruduklarını bile okuduk.
Şaşırmamak lazım aslında bunlar Efessever Fenerli gürüh işte.Oktay'ı da korurlar şimdi.
Bunlar Sporsever,basketbolsever,voleybolsever ama biz fanatiğiz ne de olsa canım.


* Neyse bu maçı unutup,yarın iyi dinlenip bjk karşısında aynı hataları yapıp herhangi bir acı sürprizle bizi kahretmesinler sakın bünye kaldırmaz Gergin'in sevinç görüntülerini falan aman ha.
Bjk her ne kadar Trabzonluların kaybetmek için çok çabalayıp ,başarmaları (!) ile finale çıksalar da Serkan Erdoğan - oldum olası hiç sevmem zaten - ve M.Kemp ile biraz daha potansiyel kazanmışlar.Ogilvy zaten coşmuş durumda.Pota altında avantajlıyız diyoruz ama Likholitov da oynayabilir diyorlar o zaman işler değişebilir.Gergin'i de unutmamak lazım,malın gözüdür.
Aman dikkat diyorum.Şu maç artık benim için Zalgiris deplasmanından bile önemli hale geldi.
Ortada kupa var hem de o eziklerin 20 senedir alamadıkları bir kupa.
Alın Gelin Cengaverler.Gazanız Mübarek Ola !!!!!!!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler