8 Şubat 2011 Salı

TBBL 16.Hafta : Fenerbahçe - Ceyhan Belediye : 91-70


SALON: Caferağa

HAKEMLER: Erşan Kartal, Ozan Gönen, İhsan Çay

FENERBAHÇE (91): Özge Kavurmacıoğlu, Anete Jekabsone 11 (3 ribaund- 2 asist), Hana Horakova, Birsel Vardarlı 5 (3 ribaund- 4 asist), Esmeral Tunçluer 4 (2 ribaund- 3 asist), Şaziye İvegin 6 (2 ribaund), Nevriye Yılmaz 21 (5 ribaund- 4 asist), Ivana Matovic 17 (3 ribaund- 2 asist), Olcay Çakır (1 asist), Nevin Nevlin, Angel McCoughtry 27 (17 ribaund- 5 asist)

CEYHAN BELEDİYE (70): Didem Engin, Yasemin İbek 3, Asena Yalçın 13 (1 ribaund- 2 asist), Melike Yalçınkaya (1 ribaund), Julie Ann Mc Bride 18 (4 ribaunt- 8 asist), Jia Perkins 16 (2 ribaund- 3 asist), Aisha Mohammed 11 (14 ribaunt- 1 asist), Aslı Sevinç 9 (5 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 20-15
2. PERİYOT: 31-20
3. PERİYOT: 19-14
4. PERİYOT: 21-21


***********
* Tebrikler Kraliçeler ve Teknik Heyet.
* Kedileri sepetledikten 2 gün sonra tam dinlenmeden çıksakta oyuncularımız adeta maçta aktif dinlenme yaparak kazanmayı bildiler.
* Newlin'in boynundaki ağrı nedeniyle oynamaması,Horokova'nın da girdiğinin daha 7.saniyesinde bileğinden sakatlanıp ,risk etmemek için oynatılmaması nedeniyle rotasyonumuz iyice daraldı.
* Bu nedenle Şaziye 4 numara pozisyonunda oynamak zorunda kaldı.Haliyle iyi değildi.Batur Abi bunu göremedi ve eleştirdi Şaziye'yi.Şaziye de maç sonrası röportajında bizzat bunu söyledi çünkü O da orada iyi oynayamadığının farkındaydı.
* Zaten ikinci yarı fark 27 sayıya çıktıktan sonra Ratgeber Nevriye'yi kenara alıp tek uzun Matoviç ile oynamaya başlamıştı.Bir ara da tersi Nevriye oyunda Matoviç kenardaydı.Yani hoca farkla beraber 2 uzunumuzu sırayla dinlendiriyordu.Ancak Şaziye'nin 4 numarada kötü performansı ve Ceyhan'lı oyuncuların inanılmaz yüksek yüzde ile üçlük atmaları ile fark giderek eridi ve 12 sayıya kadar indi.
* Ratgeber mola alarak Nevriye'yi tekrar Matoviç'in yanına sürdü.Farkı tekrar 20'lere çıkardık.
Sonra tekrar rölantiye aldık.Şaziye yeniden oyuna girdi v.s.
* Euroleague için iyi bir hazırlık oluyor bu maçlar.Takım istim üstünde.Güzel basketbol oynuyor.
* Angel gs serisindeki suskunluğunu atmak istercesine müthiş istekli ve hırslıydı bu maçta.
Mükemmel oynadı ve 40 dakika da (Hoca gs 1.maçında 3.çeyreğin yarısından sonra bir daha oyuna almamıştı.O 1,5 çeyreğin süresini de verdi herhalde :))) 27s.17r.5a.3tç.4tk. ile coştu.
* Anete de her geçen gün kalplerimizi fethediyor.Harika bir kadife sol bileği var.Nazar değmesin çok iyi gidiyor.Katkısı çok olacak takıma.11s.(5/4 ikilik,3/3 s.atış) 3r.2a.Bravo Anete.
* Nevriye ve Matoviç ikilisi pota altında gene çok iyi iş çıkardılar.21 ve 17 sayı.
* Birsel ve Esmeral idare ettiler.Birsel 5s.3r.4a.Esmeral 4s.2r.3a.
* gs'yi üçlük manyağı yapmıştık.Bu maçta 10/2.% 20 ile attık.Gene 12 Şubat'a gs maçına stoklamış olalım üçlüklerimizi.
* Ceyhan Belediyesini kutlamak lazım.Çok iyi mücadele ettiler,maçı bırakmadılar hiç.
Çalkantılı günler geçiriyorlar.Maç öncesi Dilek Ünüvar kadro dışı bırakılmış.Yasaklı madde kullandığı tespit edilen Monique Coker gönderilmiş.Yerine başka oyuncu almayıp  altyapıdan yetişen 1994 doğumlu Didem Engin ve Özlem Temir'i A takıma almışlar.Gençlerden oluşan bir kadro ile yollarına  devam edeceklermiş.
Daha önce de Adeola isimli yabancılarını gönderdiler..Ayrıca Hülya Özkan ve Melek Bilge sakatmış.
3 yabancıları da iyi.Julie Ann Mc Bride'ı Samsun Basketbol ve Panküp Kayseri Şekerspor'dan tanıyoruz zaten.(Bir ara Samsun'dan sonra gs'ye gelme durumu vardı ama olmadı),Jia Perkins'te geçen sezon gs'de oynamıştı ve Tamika gelince Ocak'ta gönderilmişti.Nijeryalı uzun Aisha Mohammed'de fena değil.Bu 3 yabancıların yanında bugün Ümit Milli oyun kurucu Asena Yalçın 13 sayı (6/3 üçlük) - 5 tk var yalnız - ve Aslı Sevinç (1979 doğumlu)  9 sayı ile katkı verdiler.
* Cumartesi tekrar gs maçı var Abdi İpekçi'de.Sakatlarımız inşaallah iyileşir ve eksiksiz çıkarız.
gs'de Tamika Catchings'te oynayacak sanırım.İlk maçı olacak,dikkat etmek gerekir.
En önemlisi de maçı Türk hakemleri yönetecek.DİKKAT !!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler