21 Şubat 2009 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker kaybetti. İkinci Finalist Efes Pilsen: (68-60)


İkinci Finalist Efes Pilsen: (68-60)
21.02.2009 17:33

Teknosa Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker'i 68-60'lık skorla mağlup edererk adını finale yazdıran bir diğer ekip oldu.


Teknosa Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker'i 68-60'lık skorla mağlup edererk adını finale yazdıran bir diğer ekip oldu.

Mücadelenin ilk dakikalarında Efes Pilsen, boyalı alanda Mario Kasun'u iyi kullanırken, Fenerbahçe Ülker ise Marques Green'in penetreleriyle skor bulmaya çalıştı. Kasun'un basketlerine Green ve Giricek ikilisiyle karşılık veren Sarı Lacivertliler, skoru da 4-4'e getirdi. Boyalı alanda Kerem ile Kasun ikilisiyle hücumları iyi organize eden Efes Pilsen, Bootsy Thornton'ın serbest atışlarıyla 5.dakikada 8-7 öne geçti. Bu dakikadan sonra Serhat ve Green ikilisiyle dış atışları iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, 10-14'lük skor üstünlüğünü de yakaladı. Charles Smith ile dış atışlarda istediği yüzdeyi yakalayan Lacivert Beyazlılar, savunmada Green'in dış atışlarına engel olmakta zorlandı. Karşılaşmanın ilk çeyreği Efes Pilsen, 19-17'lik skorla önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Efes Pilsen ön alanda baskılı savunma yaparken, Sarı Lacivertliler ilk hücumda Mirsad Türkcan ile üç sayılık basket buldu. Preldzic'in ikinci çeyreğin ilk bölümündeki asistleriyle hücumda etkili olan Fenerbahçe Ülker, dış atışlarda ise istediği isabeti bulamadı. Savunmasıyla rakibini top kayıplarına zorlayan ve boyalı alanda da Kaya Peker ve Bootsy Thornton'u çok iyi kullanan Efes Pilsen, 15.dakika sonunda farkı 6 sayıya çıkarttı (28-22). Emir Preldzic'in üç sayılık basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Sarı Lacivertliler, Oğuz Savaş'ın da basket faulü sonrası skoru eşitledi (28-28). Temponun düştüğü bölümlerde iki takımda skor bulmakta sıkıntı yaşarken, Kerem Gönlüm'ün pota altı ve Preston Shumpert'ın da üç sayılık basketiyle Efes Pilsen bir kez daha kontrolü eline aldı. Charles Smith'in savunmadaki gayreti ve Gordan Giricek'in de dış atışlardaki başarısız atışlarıyla Lacivert Beyazlılar soyunma odasına 37-28 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe iki takımda savunmada istekli başlarken, Efes Pilsen Preston Shumpert'in basketiyle 22.dakikada skoru 39-28'e getirdi. Semih Erden'in serbest atış çizgisinden bulduğu tek basketle ikinci devredeki ilk sayılarını bulan Fenerbahçe Ülker, özellikle hücumda skor bulmakta büyük sıkıntı yaşadı. Kerem Tunçeri'nin üç sayılık basketine Damir Mrsic ile iki sayılık basketle karşılık veren Sarı Lacivertliler, buna karşın hücumda ritmini bulamadı. Boyalı alanda Kaya Peker ile Shumpert ikilisini hücumda iyi kullanan Efes Pilsen, Kerem Tunçeri'nin de tempoyu iyi ayarlamasıyla 27.dakikada farkı 16 sayıya çıkarttı (50-34). Savunmasıyla rakibini ritme girmesine izin vermeyen ve hücum ribaundlarında da bu bölümde üstünlük sağlayan Lacivert Beyazlılar, üçüncü çeyreği de 51-38 önde tamamladı.

Dördüncü çeyrekte Fenerbahçe Ülker, alan savunması yaparken, Mirsad Türkcan ile de üç sayılık basket buldu. Bu hücumun hemen sonrasında Efes Pilsen, Ender Arslan'ın üç sayılık basketiyle skoru 54-41'e getirdi. Temponun yükseldiği bölümde Sarı Lacivertliler Mirsad Türkcan ile skor bulurken, Gordan Giricek'in üç sayılık basketiyle 35.dakikada farkı 8 sayıya indirdi (60-52). Mola alan Efes Pilsen, Shumpert'in asistinde Thornton ile basket bulurken, Fenerbahçe Ülker ise Oğuz Savaş ile pota altını iyi kullandı. Bu dakikadan sonra Kakiouzis'in üç sayılık isabetiyle Lacivert Beyazlılar son dakikaya 68-58 önde girdi. Efes Pilsen, karşılaşmadan da 68-60 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Diğer taraftan karşılaşmanın ardından Teknosa Türkiye Kupası Maçın Adamı Ödülünü Efes Pilsen'den Kerem Gönlüm kazandı. Tecrübeli oyuncu ödülünü, Teknosa Marka Müdürü Banu Birgücü'nden aldı.

SALON: Halkapınar Spor Salonu

EFES PİLSEN (68): Mario Kasun 6 (4 ribaund- 1 asist), Charles Smith 9 (1 ribaund- 3 asist), Preston Shumpert 12 (8 ribaund- 4 asist), Bootsy Thornton 6 (4 ribaund- 1 asist), Kerem Gönlüm 12 (11 ribaund- 1 asist), Kaya Peker 9 (2 ribaund), Michail Kakiouzis 5 (1 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 3 (3 asist), Ender Arslan 6 (1 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (60): Marques Green 13 (1 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 12 (3 ribaund), Semih Erden 3 (2 ribaund), Gordon Giricek 9 (4 ribaund- 1 asist), Damir Kaan Mrsic 5 (1 ribaund- 2 asist),Gasper Vidmar (1 asist), Oğuz Savaş 12 (7 ribaund), Devin Smith (3 ribaund- 1 asist), Serhat Çetin 3 (2 ribaund), Emir Preldzic 3 (3 ribaund- 2 asist).

1.PERİYOT: 17-19
2.PERİYOT. 11-18
3.PERİYOT: 10-14
4.PERİYOT. 12-17


Fazla yorum yapmayacağım zira Basketbol profesörü denen zat-ı muhterem için
ağır konuşacağım olmayacak.
Çok kötü oynadık.Adeta çaresiz kaldık.
Bu sezon son 2 sezon 4-0'larla süpürdüğümüz eski Efes yok artık karşımızda.
Bunu hala anlayamamışız.Bu sezonki kadro kimyaları bize çok ters geliyor.
Değişik bir kadroları var.Ergin tüm oyuncuları kullanıp,verim alıyor.
Yani Ömer Onan da yok tamam da artık onun bir tek tutacağı Drew Nicholas ile
teslim aldığımız takım yok.Adamlar her oyuncudan belli bir performans alıyorlar.
Çoğu oyuncuları istikrarlı.Bizim gibi sürekli rezil oynayan,hiç vasata ulaşamayan
düştü mü performansları yerlerde sürünen adamlar,bir gün iyi,bir gün kötü
adamlar yok.Bizim takımda en büyük sorunlardan biri bu.
İkincisi savunma sertliğini dün yaptığımız gibi yapamadık,adamlar aksine çok iyi
yaptı.Skor üretmekte öyle bir kilitlendik ki inanılmaz.
Tanjeviç'te hiç bir müdahale etmeden adeta bilerek kötü oyuna davet çıkardı.
İlk yarı 9 sayı fark ile içeri gitmişiz,3.çeyrekte bir şeyler yapmak lazım farkı
kapatmak için ama sahadaki 5'te yer alan Emir ve Smith ellerinde benzin bidonu
ortalığı yakmakla meşgulken kenara almamakta ısrar etti.2 uzun Oğuz ve Semih'te
top kaybından başka bir şey yapmazken,sadece Kaptan Damir direnmeye çalıştı.
Takıma Green yetersizken bile yanına bir guard almayıp,Emir'den guard yaratmaya çalışan Bay Basketbol Profesörü ayıklasın pirincin taşını artık.
Green bugün iyiydi.Böyle oynasın canımı yesin.Ama bu bile yetmiyor işte.
Yazık yahu.
Gene fazla uzattım ama bu sezon Şampiyonluk artık kolay değil.Ne eski Efes var,ne bizim eski takım.Üstüne de aynen futbol takımının yarattığı Suni Çim Saha sorunsalı gibi yarattığımız bir Ayhan Şahenk Salonu sorunsalı da var.
Zor dostum zorrrrrrrrr.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler