17 Şubat 2009 Salı

Fiba Bayanlar Euroleague Çeyrek Final 1.Maç UMMC Ekaterinburg - Fenerbahçe 94-62

FIBA-Europe

Fenerbahçe, Deplasmanda Mağlup Oldu (94-62)
17.02.2009 16:12

Ülkemizi Bayanlar Euroleague’de temsil eden Fenerbahçe, Bayanlar Euroleague Çeyrek Final ilk maçında UMMC Ekateringurg'a 94-62'lik skorla mağlup oldu.


Ülkemizi Bayanlar Euroleague’de temsil eden Fenerbahçe, Bayanlar Euroleague Çeyrek Final ilk maçında UMMC Ekateringurg'a 94-62'lik skorla mağlup oldu. Seride 1-0 geri düşen temsilcimiz Fenerbahçe, ikinci maçı 20 Şubat Cuma günü İstanbul Caferağa Spor Salonu'nda oynayacak.

Oyuna iyi başlayan UMMC Ekaterinburg, Agnieszka Bibrzycka ve Sandrine Gruda ikilisinin sayılarıyla ilk 1.5 dakikayı 7-2 önde geçti. Esmeral Tunçluer'in pota altı tipiyle maçtaki ilk sayılarını bulan Fenerbahçe, Agnieszka Bibrzycka ve Cappie Pondexter'ın sayılarına engel olamadı. Nicole Powell'ın üç sayılık basketi ve bir hücum sonrasında da serbest atış çizgisinden bulduğu sayıyla temsilcimiz 4.dakikada skoru 11-7 yaptı. Hücumda Stepanova ve Abrosimova ikilisiyle boş atışları iyi değerlendiren ev sahibi ekip, farkı da 8 sayıya çıkarttı (15-7). Pota altında Nevin Nevlin'in sayılarıyla hücumda skor bulan temsilcimiz, buna karşın Gruda ve Bibrzycka'nın sayılarına engel olamadı. 22-12'lik skorla farkın 10 sayıya çıkmasının ardından Nevlin ve Sutton-Brown ikilisiyle boyalı alana top indiren Fenerbahçe, ilk çeyreği de 30-18 geride tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk hücumunda UMMC Ekateringurg, Penny Taylor ile basket bulurken, temsilcimiz Fenerbahçe rakibine Tammy Sutton-Brown ile karşılık verdi. Hücumda Gruda'nın orta mesafe şutuyla skor bulan rakibi karşısında Sarı Lacivertliler, Nevin Nevlin ile etkili oldu ve farkı da 10 sayıya indirdi (36-26). Penny Taylor'ın basket faulü ve Maria Stepanova'nın da serbest atış çizgisinden bulduğu sayı sonrasında ev sahibi takım skoru 42-28'e getirdi. Mola alan temsilcimiz alan savunmasına dönerken, rakibine de sayı şansı vermedi. Ancak Fenerbahçe, hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşayınca, farkı da eritemedi. Ev sahibi takım, Nevin Nevlin'in basketinin ardından mola alırken, UMMC Ekateringburg, son dakikaya 47-32 önde girdiği mücadelede devreyi de 49-35'lik skorla üstün tamamladı.

Mücadelenin üçüncü çeyreğine iyi başlayan ev sahibi takım, Agnieszka Bibrzycka, Cappie Pondexter ve Penny Taylor üçlüsüyle bulduğu sayılarla skoru 55-37'ye getirdi. Periyottaki ilk sayılarını Nicole Powell ile bulan temsilcimiz, Nevriye Yılmaz'ın da sayılarıyla 22.dakikada durumu 55-41 yaptı. Gruda ve Bibrzycka ile hücumlardan boş dönmeyen UMMC Ekaterinburg, Maria Stepanova'nın pota altı tipiyle farkı 17 sayıya çıkarttı (60-43). Hücumlarda skor bulmakta sıkıntı yaşadığımız bölümde ev sahibi ekip, Jones, Taylor ve Pondexter üçlüsüyle durumu 65-43 yaptı. Nevriye Yılmaz'ın orta mesafeden bulduğu basketle hücumdaki suskunluğunu bozan temsilcimiz, buna karşın periyodu 73-49 geride tamamladı.

Cappie Pondexter ve Nevriye Yılmaz'ın karşılıklı basketleriyle dördüncü çeyreğin ilk dakikaları geçilirken, Svetlana Abrosimova'nın serbest atışlarıyla ev sahibi takım farkı 26 sayıya çıkarttı (78-52). Asjha Jones ve Oxana Rakhmatulina'nın hücumlardaki etkinliği ve Deanna Nolan'ın da dip çizgiden bulduğu basketle 35.dakikada Rus temsilcisi skoru 87-57'e getirdi. Bu dakikadan sonra farkın kapanmasına izin vermeyen ve kontrolüde elinden bırakmayan UMMC Ekaterinburg, karşılaşmadan da 94-62 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

UMMC EKATERİNBURG (94): Deanna Nolan 2 (1 ribaund- 4 asist), Oxana Rakhmatulina 2 (3 asist), Natalia Vodopiyanova 1 (1 ribaund), Yelena Leuchanka (3 ribaund), Penny Taylor 15 (4 ribaund), Maria Stepanova 5 (2 ribaund), Agnieszka Bibrzycka 15 (5 ribaund- 3 asist), Sandrine Gruda 11 (7 ribaund), Cappie Pondexter 14 (1 ribaund- 6 asist), Asjha Jones 19 (2 ribaund), Svetlana Abrosimova 10 (2 ribaund- 1 asist)

FENERBAHÇE (62) : Esmeral Tunçluer 2 (2 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 2 (1 ribaund- 3 asist), Nalan Ramazanoğlu 1 (2 ribaund- 1 asist), Nicole Powell 9 (5 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 11 (5 ribaund- 1 asist), Melike Bakırcıoğlu 4 (1 ribaund), Tammy Sutton Brown 10 (3 ribaund- 2 asist), Nevin Nevlin 23 (7 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 30-18
2.PERİYOT: 19-17
3.PERİYOT: 24-14
4.PERİYOT: 21-13





Beklenen sonuç.Açıkcası farkta beklediğim gibi.
Arada kadro olarak güç farkı var.Biz de bu tip maçlarda zaten kafadan teslim
oluyoruz.Sonuç böyle oluyor.
Kazanma şansımızın olması için tüm oyuncularımızın kapasitelerinin en üst sınırını
vermeleri gerek.Maalesef çok kötü savunma yaptık.
Tammy Sutton Brown erken 4 faul aldı.Nevriye 0 sayı ile çok kötü bir ilk yarı
oynadı.Bu maçlar için getirdiğin Katie Smith kendi zevkinin derdinde ülkesinde.
Rakip ise FİBA'nın göz yumduğu haksız rekabetin tillahını yapmış,30 m.dolar
harcayarak sürü ile yabancıları doldurmuş.En iyi ABD'lilerden Diane Nolan'ı bile
Rus vatandaşı yapmış hal böyle olunca hiç şansımız olmuyor.
Tek sevindirici olay Newlin'in Botaş'taki formuna dönmüş olmasıydı.
Maçın en iyi oyuncusu oldu.
Cappy Pondexter'ın aşırı motive oyununu da garipsedim.
Linda Fröhlich'te böyleydi,yırtmıştı bir yerlerini.
Oynamasınlar demiyoruz,profesyoneller elbette oynayacaklar ama taraftara şirin
gözüküp ,sahada intikam alırcasına oynamayı hiç bir zaman kabul etmiyorum.
O yüzden hiç bir oyuncuyu da ilahlaştırmıyorum.
Fener'den gittikten sonra bitmiştir benim için o oyuncu.
Nalan bir faul yapıyor.Pondexter sportmenlik dışı faul diye yırtıyor kendini.
Ne olacak sportmenlik dışı olsa,normal faul olsa.Ama aşırı motive olunca böyle
tepkiler gösteriyorlar işte.Neden aşırı motive olunur intikam maçıncasına da anlamam.
Son olarak FİBA'nın şu kıta dışı yabancı kontenjanı olayını da artık el atması gerek.Böyle adilik olmaz.Kimse figüran değil.Çok sinirliyim bu konuda.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler