20 Şubat 2009 Cuma

Fenerbahçe Ülker'in İntikamı Acı Oldu !!!!!!!!! 84-63




Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom'u Farklı Geçti: (84-63)
20.02.2009 22:16


Teknosa Türkiye Kupası'nda günün son çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom'u 84-63'lük skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdıran son takım oldu.


Teknosa Türkiye Kupası'nda günün son çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom'u 84-63'lük skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdıran son takım oldu.

Mücadeleye iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, Erwin Dudley'in basketine Oğuz Savaş ve Gordan Giricek ikilisiyle karşılık verdi. Savunmada istekli başlayan Sarı Lacivertliler, Serhat Çetin'in üç sayılık isabetiyle durumu 7-2'ye getirdi. Alan savunmasına dönen Türk Telekom karşısında iyi organize olan Fenerbahçe Ülker, 4.dakikaya girilirken Marques Green'in üç sayılık basketi ve Gordan Giricek'in de geriye çekilerek bulduğu sayıyla skoru 12-2'ye getirdi. Mola alan Türk Telekom, ilk hücumda Michael Wright'ın basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozdu. Temponun düştüğü bölümde Michael Wright, Serkan Erdoğan ve Erwin Dudley üçlüsüyle sayılar bulan Ankara ekibi, farkı da 3 sayıya indirdi (14-11). Oğuz Savaş ile hücumdaki suskunluğunu bozan Fenerbahçe Ülker, Semih Erdem'in smacıyla durumu 17-11 yaptı. Son dakika içerisinde tam saha baskılı savunma yapan Sarı Lacivertliler, Mirsad Türkcan ve Devin Smith'in sayıları sonrası ilk çeyreği 24-15 önde tamamladı.

Damir Mrsic ile Serkan Erdoğan'ın karşılıklı üçer sayılık basketleriyle ikinci çeyreğin ilk dakikaları geçilirken, Türk Telekom savunmada ön alanda baskı yaparak rakibini durdurmaya çalıştı. Chris Lang'in serbest atışlarına Marques Green'in penetresinden bulduğu basketle karşılık veren Fenerbahçe Ülker, Gordan Giricek'in de devreye girmesiyle 14.dakikada farkı 11 sayıya çıkarttı (31-20). Boyalı alanda Erwin Dudley'in basketleriyle skor bulan Ankara temsilcisi, savunmada ise Mirsad Türkcan'ın dış atışlarıne engel olamadı. Hücumda iyi top çeviren ve özellikle de Giricek ile dış atışlardan isabet bulan Fenerbahçe Ülker, 18.dakikada durumu 40-29'a getirdi. Mola alan Türk Telekom, savunmada istediği sertliği yakalayamazken, Sarı Lacivertliler karşılaşmanın ilk yarısını 47-34 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Türk Telekom, ilk hücumda Tutku Açık ile bulduğu üç sayılık basketle farkı 10 sayıya indirdi (47-37). Semih Erden'in smaç basketiyle ikinci devrenin ilk sayılarını bulan Sarı Lacivertliler, savunmada ise Erwin Dudley'in basketine engel olamadı. Semih'in pota altını iyi kullandığı bölümlerde Giricek ile de dış atışları iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, 25.dakikada farkı 13 sayıya çıkarttı (56-43). Temponun düştüğü bölümlerde iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, Giricek'in asistini çok iyi değerlendiren Oğuz Savaş, durumu da 58-46'ya getirdi. Tam saha baskılı savunmaya dönen Ankara temsilcisi, Bekir Yarangüme'nin serbest atışları ve Michael Wright'ın da pota altı tipiyle son dakikaya girilirken farkı 10 sayıya indirdi (61-51). Mirsad Türkcan'ın faul çizgisinin gerisinden iki atışı da değerlendirmesi ve son hücumda da Giricek'in asistini de baskete çevirmesiyle Fenerbahçe Ülker, dördüncü çeyreğe 15 sayı farkla 67-52 önde giren taraf oldu.

Mücadelenin final periyodunda Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic, Damir Mrsic ve Mirsad Türkcan üçlüsüyle dış atışları değerlendiremezken, Serkan Erdoğan'ın turnikesiyle Türk Telekom skoru 67-54'e getirdi. Preldzic'in asistinde Mirsad ile üç sayı çizgisinin gerisinden dördüncü çeyreğin ilk sayılarını bulan Sarı Lacivertliler, 33.dakikada skoru 70-54 yaptı. Savunmadaki direnci ile rakibine kolay sayı şansı tanımayan Fenerbahçe Ülker, Damir Kaan Mrsic'in penetreleriyle 37.dakikada farkı 22 sayıya çıkarttı (80-58). Bu dakikadan sonra skor avantajını koruyan Sarı Lacivertliler, 84-63'lük skorla adını da yarı finale yazdıran son takım oldu.

Diğer yandan karşılaşma sonra Teknosa Türkiye Kupası Maçın Adamı Ödülünü, Fenerbahçe Ülker'den Gordan Giricek kazandı. Hırvat yıldız ödülünü, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur'dan aldı.

SALON: Halkapınar Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik - Serkan Emlek - Zafer Yılmaz

FENERBAHÇE ÜLKER (84): Marques Green 5 (2 ribaund- 5 asist), Mirsad Türkcan 20 (7 ribaund- 2 asist), Rasim Başak 2, Semih Erden 10 (6 ribaund), Gordon Giricek 18 (5 ribaund- 4 asist), Damir Kaan Mrsic 11 (2 ribaund),Gasper Vidmar 2 (5 ribaund), Oğuz Savaş 9 (6 ribaund), Devin Smith 2 (1 asist), Serhat Çetin 3 (1 ribaund), Emir Preldzic 2 (4 ribaund- 6 asist).

TÜRK TELEKOM (63): Roderick Blakney (2 ribaund- 1 asist), Serkan Erdoğan 12 (1 asist), Barış Özcan 5, Michael Wright 6 (4 ribaund- 1 asist), Bekir Yarangüme 4 (1 ribaund), Tutku Açık 8, Kennedy Winston 4 (5 ribaund- 2 asist), Mutlu Akpınar (2 ribaund- 1 asist), Erwin Dudley 14 (5 ribaund- 3 asist), Asım Pars 2 (2 ribaund), Chris Lang 8 (5 ribaund)

1.PERİYOT: 24-15
2.PERİYOT: 23-19
3.PERİYOT: 20-18
4.PERİYOT: 17-11



Baştan sona mükemmel bir oyunla geçen yıl elimizden çaldıkları Kupanın rövanşını eze eze aldık.Gerçi kupa müzelerinde ne yarar ama işte...
Telekom ile kedinin fare ile oynadığı gibi çok rahat,momentum sürekli bizim elimizde gaza basmak istediğimizde gaz pedalımız Mirsad'ı oyuna alarak bastık ve fark daha da açıldı.Düşük performanslı oyuncu bulamıyorum.
Hiç sevmediğim Green bile gözüme
iyi gözüktü valla.:))
Bir kere Salon şahane.Yapanlara tebrikler.İnsanın bırak oynamayı,seyrederken bile iştahı geliyor.Bizim çocuklarda bu güzel salonun hakkını verdiler ve müthiş oynadılar.
Baş kahramanlar Maçın MVP'si seçilen Gordan Gricek(18 (5 ribaund- 4 asist)
ve tabii ki ''Deli Yürek'' Mirsad (20 (7 ribaund- 2 asist) oldu.
Sonra Semih'i çok beğendim. 10 (6 ribaund)
Mahmut Uslu oynamayacak demişti.İyi oldu oynadığı.Gene Ömer Onan içinde yok
demişti.Bugün kendini denemiş ,yarın belki süre alabilir.
Zira gene Nedim Karakaş çekeceğini çekti ve Efes'i çekti bu sefer.
Ne El varmış beeee.Efes çok formda.Allahtan bugün fazla yıpranmadık.
Aksine moral motivasyon kazandık.Umarım onları da sıraya dizeceğiz.
Final de de eğer Erdemir'i geçebilirlerse malum takımla hesap göreceğiz.
Gricek'i izlemek büyük keyif.Ancak gene korkuttu.
Tam olarak düzelmesi için ameliyat olması lazımmış ama fırsat geçti tabii.
Ağrıları varmış ama % 100 olmasa da oynuyorum gene dedi.
% 100 ile oynasa kim bilir nasıl oynayacak ?
İnşaallah o günleri de görürüz.
Neyse güzel bir maç izledik.Takımı,teknik kadroyu ve taraftarı kutluyorum.
Telekom'dan gene cacık olmaz.Yazık verilen paralara.
Hele Ercüment ile hiç olmaz.Misyonu bitmiş,uzatmaları bile bitmiş bence.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler