15 Şubat 2009 Pazar

Fenerbahçe Ülker Son Çeyrekte Güldü !!!! 77-70



Fenerbahçe Ülker Son Periyotta Kazandı (77-70)
15.02.2009 18:44

Beko Basketbol Ligi'nde 19. haftanın kapanış maçında, Fenerbahçe Ülker, konuk ettiği Oyak Renault'u 77-70 mağlup etti.


Beko Basketbol Ligi'nde 19. haftanın son maçında Fenerbahçe Ülker ile Oyak Renault, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Maçın son periyoduna kadar üstün bir görüntü çizen Oyak Renault, son periyotta oyuna ağırlığını koyan Sarı Lacivertlilere karşılık veremeyince, Fenerbahçe Ülker mücadeleden 77-70'lik skorla üstün ayrılarak, haftayı galibiyetle kapattı.

Maça her iki takım da tutuk başlarken, 2 dakika boyunca skor üretemediler ve karşılıklı hücumlardan boş döndüler. Maçın ilk sayısını Gordon Giricek’in basket faulü ile bulan Fenerbahçe Ülker, Eddy Fobbs ve Joseph Jones’un sayılarına engel olamadı. Maçta 3. dakika 3-4 konuk ekibin üstünlüğünde geçilirken, ilk 5 dakika da 6-6 eşitlikle geçildi. Her iki takım da birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanırken, özellikle Alex Gordon ve Joseph Jones ile Fenerbahçe Ülker potasında etkili olan Oyak Renault, periyodun bitimine 2:46 dakika kala 5 sayılık farka ulaştı (10-15). Rakip potada skor üretmekte zorlanan Fenerbahçe Ülker, periyodun son dakikasına da 13-17 geride girdi. Son dakika içinde Oyak Renault Alex Gordon ile skor üretirken, Sarı Lacivertli ekip de Gasper Vidmar ile karşılık verdi. Periyodun bitimine 1 saniye kala Alex Gordon ile 3 sayılık bir basket daha bulan konuk ekip, ilk periyodu 15-22 önde tamamladı.

İkinci periyoda hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Damir Mrsic, Gasper Vidmar ve Oğuz Savaş ile 7-0’lık bir seri yakalayarak skora dengeyi getirdi. Eddy Fobbs’un serbest atış basketleri ile periyottaki ilk sayılarını bulan Oyak Renault, Joseph Jones ve Alex Gordon ile etkili olmaya devam ederek periyodun ilk 3 dakikası geride kalırken skoru 24-29’a taşıdı. Çabuk toparlanan Fenerbahçe Ülker, Devin Smith ve Emir Preldzic ile devrenin bitimine 5 dakika kala farkı 1 sayıya indirdi (28-29). Her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, Evren Büker ve Eddy Fobbs ile etkili olan Oyak Renault, Joseph Jones’un da skora katkı yapan oyunu ile devrenin bitimine 1:45 dakika kala farkı 9 sayıya kadar çıkardı (30-39). Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, geride kalan sürede rakibine başka sayı şansı vermezken, sahneye çıkan Marques Green’in de arka arkaya bulduğu 5 sayı ile farkı azalttı ve ilk devre 35-39 Oyak Renault üstünlüğünde sona erdi.

Maçın ikinci devresine Devin Smith’in sayısı ile başlayan Fenerbahçe Ülker’e, Oyak Renault da Joseph Jones’un üçlüğü ile hemen cevap verdi. Her iki takım da savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyunca skor üretmekte zorlandılar. Devin Smith’in üçlüğü ile farkı 2 sayıya kadar indiren (40-42) rakibine, Eddy Fobbs’un sayısı ile cevap veren konuk ekip, Alper Saruhan’ın da arka arkaya bulduğu 4 sayı ile 25. dakikayı da 40-48 önde geçti. Emir Preldzic’in üçlüğü ile farkı 5 sayıya indiren Fenerbahçe Ülker, rakibi karşısında savunma ve hücum ritmini tutturmakta zorlanınca farkı da eritemedi. Günün başarılı ismi Eddy Fobbs ile rakip potada bir kez daha sayı bulan Bursa temsilcisi, Alex Gordon ve Eddy Fobbs’un başarılı oyunları ile periyodun son 2 dakikasına girilirken farkı yeniden 9 sayıya çıkardı (46-55). Bu dakikadan sonra da etkili oyunu sürdüren konuk ekip, maçın final periyoduna da 48-61’lik skorla önde girdi.

Maçın final periyoduna çok hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Damir Mrsic’in üst üste bulduğu 2 üçlük ile farkı 7 sayıya indirdi (54-61). Konuk ekip, son periyottaki ilk sayısını Serhat Büker’in üçlüğü ile bulurken, özellikle Damir Mrsic’in dış atışlardan bulduğu sayılarla evsahibi ekip farkı azaltmaya başladı ve son 5 dakikaya girilirken skoru 63-65’e taşıdı. Dış atışlardaki başarısını sürdüren Fenerbahçe Ülker, Mirsad Türkcan’ın da üçlüğü ile bitime 4:23 dakika kala skora dengeyi getirdi (66-66). Gasper Vidmar ile uzun bir aradan sonra öne geçen evsahibi ekip, Mirsad Türkcan ile de bitime 2 dakika kala skoru 72-66’ya getirdi. Maçın geride kalan süresinde de rakibine öne geçme fırsatını vermeyen Fenerbahçe Ülker, mücadeleden 77-70’lik skorla galip ayrıldı.


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik, Ziya Özorhon, Murat Ciner.

FENERBAHÇE ÜLKER (77): Marques Green 5 (1 ribaund-1 asist), Mirsad Türkcan 15 (5 ribaund-1 asist), Rasim Başak 3 (1 asist), Semih Erden (1 ribaund), Gordon Giricek 10 (3 ribaund-6 asist), Damir Mrsic 8 (1 ribaund-1 asist),Gasper Vidmar 7 (3 ribaund-2 asist), Oğuz Savaş 11 (6 ribaund), Devin Smith 7 (2 ribaund-1 asist), Serhat Çetin 2, Emir Preldzic 9 (3 ribaund-2 asist).

OYAK RENAULT (70): Eddy Fobbs 16 (13 ribaund), Evren Büker 2 (1 ribaund-2 asist), Ali Erdoğan, Alex Gordon 24 (5 ribaund-2 asist), Serhat Büker 3 (1 ribaund), Nedim Dal, Alper Saruhan 6 (4 ribaund), Joseph Jones 19 (4 ribaund-2 asist).
1. PERİYOT: 15-22 2. PERİYOT: 20-17 3. PERİYOT: 13-22 4. PERİYOT: 29-9




Şakaya gelmeyecek bir maç olmasına rağmen gene bir EL maçı sonrası son derece
gevşek ve silik bir şekilde sahada yer aldı bizimkiler.
Ömer Onan'ın olmaması da 3 çeyrek savunmada etkisiz kalmamızda etkendi.
OR 3 yabancısı Alex Gordon,J.Jones ve Yeni ABD'lisi Eddy Fobbs'un çok iyi oyunuyla
maçı sürekli önde götürdü.3.çeyreğin bitiminde skorboard 48-61 ile OR üstünlüğünü
gösteriyordu.Ve herkesteki genel kanı bu maçın gittiği şeklindeydi.
4.çeyrekte Ustalar Kaptan Mrsiç'in önderliğinde sahneye çıktılar ve mücadele etmekte
akıllarına gelince kalite farkı kendini gösterdi.
Üçlükler de girmeye başladı.4.23 kala Mirsad'ın üçlüğü ile 66-66'da yakaladık.
Akabinde Vidmar ile 68-66 öne geçtik ve 2 dk.kala maçı koparmıştık.
OR neye uğradığını şaşırmıştı ve kaderine razı olmak zorunda kaldı.
29-9'luk müthiş bir seri yaptık son çeyrekte.
Cibona maçının yıldızı Mirsad gene formundaydı.İnşaallah devam ettirir.
Ustalar bıraktığında bu takımın kimyası ne olacak öngörüsünü planlayıcılar
inat,dar bir bakış açısı ile değil derin analitik bir görüş ile umarım yapmışlardır.
Not: Ömer Aşık maçtan 1 saat önce salonda ısınma hareketleri yapmış.
Yani dönüşüne az kaldı demektir.
Hadi Ömer özledik seni.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler