18 Şubat 2009 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen 2012'ye kadar Euroleague'de !!!!!!!!!















Efes ve F.Bahçe ile 2012'ye kadar !!!!!!!!!


ULEB'in yeni stratejik planı yapılan toplantı sonrası onaylanırken, Efes Pilsen ve Fenerbahçe 2012 yılına kadar Euroleague'e katılma garantisi aldı.

Elite kulüpler arasında

ULEB yönetim kurulu, dün İtalya'nın Başkenti Roma’da toplanıp, yeni stratejik planını kulüplerle beraber açıklarken, 13 takıma A Lisansı verdi. Euroleague tarihinde elde edilen başarılara göre yapılan değerlendirmede, aralarında Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker’in de bulunduğu bu 13 kulüp, 2012 yılına kadar Euroleague’de yer alma garantisini elde etti.

Avrupa’nın ‘elit’leri olarak adlandırılan 13 takım şöyle: Barcelona, CSKA,FENERBAHÇE,Efes Pilsen, Lottomatica, Maccabi, Montepaschi, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid, Tau Ceramica, Unicaja ve Zalgiris.

Eleme turu geliyor

Yeni plana göre Euroleague’e katılacak takım sayısında artışa gidilmesine karar verildi. Buna göre, önümüzdeki yıldan itibaren eleme turu oynanacak.

Statü, Eleme Turu, Normal Sezon, Top 16, Play-Off ve Final Four olmak üzere 5 etapta gerçekleştirilecek. 8 takımın katılacağı elemeler sonrası 2 ekip tur atlayacak, normal sezon yine 24 takımla oynanacak. 13 A Lisansı kulübünün yanı sıra, 2’si elemelerden gelen 10 B Lisansı kulüp ve Eurocup Şampiyonu olmak üzere toplam 24 takım Euroleague Şampiyonu olabilmek için mücadele edecek.

**************
Güzel Haber.Hayırlı Olsun.
Bizim geleceğimiz aydınlık ama Biracıların akibeti meçhul doğrusu :))))

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler