17 Şubat 2009 Salı

g.saray'ın derdi başkaymış !!!!!!!!

Hakem hataları bahane !

Galatasaray'ın, TFF'ye açtığı savaşın ardındaki sır perdesini HABERTÜRK araladı…
16 Şubat 2009 Pazartesi, 00:33

Asıl neden, Galatasaray yönetiminin 5 milyon dolarlık borç talebinin futbol federasyonu tarafından reddedilmesi

HTSPOR ÖZEL HABER / TAHİR KUM

Galatasaray isyanının ardındaki asıl gerekçenin, sarı-kırmızılı yönetiminin iki haftadır Futbol Federasyonu’ndan almayı beklediği 5 milyon dolarlık borç talebine karşılık Kayseri maçı öncesi gelen “ret” cevabı olduğu ortaya çıktı.

İşte ne olduysa Galatasaray başkanı Adnan Polat’la Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan arasında günlerce süren ve Kayserispor maçına birkaç saat kala yapılan son telefon görüşmesiyle olumsuz bir şekilde sonuçlanan sarı-kırmızılıların borç talebinden sonra oldu.

O güne kadar Futbol Federasyonu’na karşı müthiş bir destek veren Adnan Polat ve arkadaşları Federasyon’dan ısrarlı bir şekilde talep ettikleri borç talebine karşılık “ret” cevabı gelmesiyle bu konudaki tavrını değiştirdi.

Özellikle futbolculara biriken borçlardan dolayı oldukça zor durumda olduklarını belirten başkan Adnan Polat son çare olarak para konusunda Futbol Federasyonu’nun kapısını çaldı. Ancak Futbol Federasyonu’ndan tüm hakedişlerini daha önceden tahsil ettiği için hiçbir alacağı olmayan Galatasaray yönetimi, bu defa “İlerde doğacak alacaklarına karşılık” talebiyle federasyondan 5 milyon dolarlık bir borç istedi. Başkan Polat, bununla ilgili ilk talebini Futbol Federasyonu başkanvekili Lütfi Arıboğan aracılığı ile yaptı. Ancak başkan Mahmut Özgener’den olumsuz yanıt alan Arıboğan başkan Polat’a dönerek, konuyu başkan ve yönetimle paylaştıklarını ancak ödeme yapılmasının mümkün olmadığını söyledi. Son çareyi bu defa başkan Mahmut Özgener’i aramakta bulan başkan Polat bu kez sıkıntıyı direkt olarak federasyon başkanına iletti. Yaklaşık 4 aydır ödeme yapamadıklarını ve önlerinde çok önemli UEFA Kupası maçları olduğunu, bu maçlardan önce mutlaka ödeme yapmaları gerektiğini iletti. Özgener’in, ligin devre arasında Antalya’da tüm kulüplerin katılımıyla yaptıkları toplantıda hem Süper Lig hem de Bank Asya Liglerindeki takımlara, ileri ki alacaklarına karşılık erken ödeme yapılma kararı aldıklarını hatırlatarak bunu da ödediklerini, bu konuda kulüplerden bir çok talepte bulunan olduğunu ve bunların hiç birine böyle bir ödeme yapmadıklarını iletti. Başkan Özgener’in Polat’ın son olarak “5 milyon dolar (8 trilyon) olmuyorsa, o zaman 5 trilyon verseniz yeter” demesine de ret cevabı vermesi Galatasaray’ın federasyonla ipleri koparmasına neden oldu. Kayserispor maçı öncesine kadar süren bu yoğun görüşme trafiği ve ısrarlı talep sonuçsuz kalması sarı-kırmızılıları federasyona karşı tavır alma noktasına getirdi.

Ardına Galatasaray yönetimi bir parladı bir parladı. Galatasaray’ın oynadığı iki maçta tartışılır sadece bir iki hata olmasına karşılık sarı-kırmızılılar tarihi bir öfkeye imza atarak tüm futbol kamuoyunu şaşırttı. Bir Ümit Karan ile bir Lincoln’ın atılmalarının sadece tartışılır olmasıyla, federasyonu duyulan öfke boyutunun aynı ölçüde olmaması dikkat çekti. Bunun üzerinden çıkarak yaptığımız araştırmada isyanın ardındaki asıl gerekçenin hakem hatalarının değil Galatasaray’ın borç talebine Federasyondan ret yanıtı alması olduğu ortaya çıktı.

********************
Yorumsuz !!!!!!!!!!!!!!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler