15 Şubat 2009 Pazar

NBA All Star'da Smaç Şampiyonu Nate Robinson !!!



NBA All-Star hafta sonunda merakla beklenen smaç yarışmasını, New York Knicks'ten Nate Robinson kazandı. Üç sayı yarışmasında gülen Miami Heat forması giyen Daequan Cook olurken, yetenek yarışmasında şampiyonluğu Chicago Bulls'un çaylağı Derrick Rose elde etti.



All-Star organizasyonun ikinci gününde merakla beklenen smaç yarışması, eski şampiyonlar Dwight Howard ve Nate Robinson’ı karşı karşıya getirdi.

Sakatlığı nedeniyle organizasyona katılamayan Rudy Gay’in yerine Denver Nuggets’dan J.R. Smith ve smaç yarışmasındaki ilk Avrupalı oyuncu olan Portland Trail Blazers’dan Rudy Fernandez’in de mücadele ettiği yarışmada gülen taraf Nate Robinson oldu.

Son şampiyon Dwight Howard’ın üzerinden yaptığı smaçla taraftar oylarının yüzde 52’sini alan Robinson, şampiyonluk unvanını geri aldı.

Robinson, 2006 yılında eski smaç şampiyonlarından Spud Webb’in üzerinden yaptığı smaçla mutlu sona ulaşmıştı.

KAPONO’NUN RÜYASI GERÇEKLEŞMEDİ
Üç sayı yarışmasında son iki yılın şampiyonu Jason Kapono, bir kez daha bu unvanı alıp Larry Bird ve Craig Hodges ile birlikte tarihe geçmek istiyordu; ancak Miami Heat’ten Daequan Cook buna izin vermedi.

Üç yarışmacının kaldığı final bölümünde son şampiyon Jason Kapono 14 puanla elenirken, 15’er puan toplayan Orlando Magic’in yıldızı Rashard Lewis ve Miami Heat’ten Daequan Cook, şampiyonu belirlemek için bir kez daha sahaya çıktı.

Bu bölümde Lewis sadece 7 puan toplayabilirken, Cook hanesine 19 puan yazdırarak şampiyonluğunu ilan etti.

DERRICK ROSE FARKI
Yetenek yarışmasını kazanan ise Chicago Bulls’un çaylağı Derrick Rose kazandı.

Yarışmanın ilk turunda San Antonio Spurs’ün Fransız oyun kurucusu Tony Parker ve Cleveland Cavaliers’ın önemli isimlerinden Mo Williams havlu attı.

Yetenek yarışmasını kazanan ilk çaylak oyuncu olan Rose, final bölümünde New Jersey Nets’in yıldızı Devin Harris ile karşılaştı.

Parkuru 35.3 saniyede tamamlayan Rose, son çizgiyi Harris’den 4.4 saniye daha erken geçerek şampiyonluğa ulaştı.

********************
Rudy Fernandez'e haksızlık yapıldı.
Son denemesinde Gasol nihayet iyi yardımcı oldu ve muhteşem bir smaç yaptı ama
az puan verildi.Şampiyon oylamasında Newyork taraftarları iyi çalıştı ve % 52-48 ile
kazandı Nate.Sürpriz karşılandı gerçi ama yapacak bir şey yok.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler