20 Şubat 2009 Cuma

Kraliçeler buraya kadar !!!!!!!!!! 68-70




Fenerbahçe, Bayanlar Euroleague'e Veda Etti
20.02.2009 21:32

Fenerbahçe, çeyrek final ikinci maçında evinde konuk ettiği UMMC Ekaterinburg’a 68-70 mağlup olarak Bayanlar Euroleague'e veda etti.


Ülkemizi Bayanlar Euroleague’de temsil eden Fenerbahçe, çeyrek final ikinci maçında evinde konuk ettiği UMMC Ekaterinburg’a 68-70 mağlup oldu.

UMMC Ekaterinburg çeyrek final serisinde durumu 2-0’a getirerek bir üst tura yükselirken, Fenerbahçe, Bayanlar Euroleague’e veda etti.

Maça Gruda’nın basketi ile başlayan Ekaterinburg karşısında Tammy Sutton Brown ve Nevriye Yılmaz ikilisinin üst üste bulduğu 8 sayı ile karşılık veren Fenerbahçe skoru 8-2’ye getirdi. Nolan ile üst üste 5 sayı bulan konuk ekip 5. dakikaya 8-7’lik skorla geçti. Nicole Powell’ın sayıları ile etkili olan temsilcimiz skoru 12-7’ye getirdi. Gruda ve Taylor ikilisi ile sayılar üreterek maçtan kopmayan Ekaterinburg, periyodun son 1.13 dakikasına 14-18’lik skorla girdi. Ancak son dakikada Birsel Vardarlı ve Melike Bakırcıoğlu ile sayılar bulan Fenerbahçe ilk periyodu 19-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda Nevriye Yılmaz’ın sayıları ile başlayan Fenerbahçe, Nevin Nevlin ve Birsel Vardarlı’nın da skora katkısıyla skoru 25-20’ye getirdi. İyi savunma yapan Sarı Lacivertliler, Melike Bakırcıoğlu’nun üçlüğü, ardından da Nicole Powell’ın basketi ile farkı 10 sayıya çıkardı (30-20). Stepanova ile farkı eritmeye çalışan Ekaterinburg karşısında Nevin Nevlin ile sayılar bulan temsilcimiz, Nevriye Yılmaz’ın de katkısıyla farkı korudu. Esmeral Tunçluer’in basketi ile Sarı Lacivertliler ilk yarının son dakikasına girilirken skoru 42-30’a getirdi. Son dakikada Birsel Vardarlı ile serbest atış çizgisinden 2’de 2 isabet ile oynayan Fenerbahçe ilk yarıyı 44-31 önde kapattı.

İkinci yarıya hızlı başlayan temsilcimiz, Esmeral Tunçluer ve Nevin Nevlin ile basketler bularak farkı 17 sayıya çıkardı (48-31). İlk sayılarını Gruda ile bulan Eketerinburg, Pondexter’ın da katkısıyla farkı eritti. Periyodun son 4.23 dakikasına temsilcimiz 52-42’lik skorla önde girdi. Taylor ve Bibrzycka ile basketler bulmaya devam eden Ekaterinburg skoru 54-46’ya getirdi. Sayı üretmekte zorlanan Fenerbahçe karşısında Pondexter ve Bibrzycka ile sayılar bulan Ekaterinburg son periyoda 56-50 geride girdi.

Final periyoduna Birsel Vardarlı’nın üçlüğü ile başlayan Fenerbahçe skoru 59-50’ye getirdi. İyi savunma yapan, Stepanova ve Pondexter ikilisi ile üst üste basketler bulan Ekaterinburg farkı 1 sayıya indirdi (64-63). Nolan’ın serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarla öne geçen Rus ekip, Pondexter’ın da devreye girmesiyle normal sürenin son 3 dakikasına 66-69’luk skorla girdi. Tammy Sutton Brown’un turnikesi ile farkı 1 sayıya indiren Sarı Lacivertliler, son 24 saniyeye 68-70’lik skorla girdi. Kalan sürede Nevin Nevlin ve Birsel Vardarlı ile kullandığı atışlarda başarılı olamayan Fenerbahçe sahadan 68-70 mağlup ayrıldı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

FENERBAHÇE (68): Esmeral Tunçluer 6 (3 ribaund, 5 asist), Birsel Vardarlı 11 (5 ribaund, 5 asist), Nicole Powell 8 (4 ribaund, 2 asist), Nevriye Yılmaz 12 (2 ribaund, 2 asist), Melike Bakırcıoğlu 5 (1 ribaund, 1 asist), Tammy Sutton Brown 14 (6 ribaund, 1 asist), Nevin Nevlin 12 (4 ribaund, 1 asist)

UMMC EKATERINBURG (70): Nolan 12 (3 ribaund, 1 asist), Rakhmatulina (1 asist), Taylor 6 (3 ribaund, 1 asist), Stepanova 12 (7 ribaund, 1 asist), Bibrzycka 7 (4 ribaund, 2 asist), Gruda 14 (8 ribaund), Pondexter 17 (7 ribaund, 2 asist), Jones 2 (4 ribaund).

1.PERİYOT: 19-18
2.PERİYOT: 25-13
3.PERİYOT: 12-19
4.PERİYOT: 12-20



Sağlık Olsun ve Teşekkürler Kraliçeler demekten başka diyecek bir şey yok.
3 Çeyrek çok iyi oynayan ve savunma yapan takım,yorgunluk,ikinci yarıda rezil oynayan Nevriye ve gene ikinci yarı maçın gideceğini anlayınca ister hoca isteği,ister kendi isteğiyle tek başına bireysel mücadeleye soyunan Pondexter'ın coşmasına rezil - özellikle Bulgar- hakemlerin kararları da eklenince hak ettiğimiz maçı verdik.
3.Maça kalsa da tur gelmezdi belki ama bugün burada kazanmalıydık.
Yazık oldu.Pondexter çok sevinmiştir artık.Muradına erdi.
Nefret ettim bugün ondan.

Ben böyleyim.Yazı tura atışında bile kaybedince kahrolurum.
Cappie Mappie beni ilgilendirmiyor.
Katie Smith olayı da skandaldır.Lotos'ta oynadığı gibi oynayan bir Katie olsaydı
bugün torun Cappie ağlayarak dönerdi Rusya'ya.
Haydar Kemal Ateş'in olumlu katkıları var takıma.Daha güzel basketbol oynuyorlar.
Derslik Alçak posttan mükemmel ikili oyunlar izledik.3 Uzunla oyunda ısrar ediyor.
Newlin'i kazandık.Orta mesafe ve üçlük şutlara biraz daha çalışılmalı.
Ne olursa olsun bu takım EL'de elinden geleni yapmıştır.
Kura şanssızlığına yanalım.Lanet olası CSKA O gün kaybedince zaten F4 hayalimiz
sona ermişti.İşte gördük bizim yerimize Halcon Avenida Mizo Pecs'i 2-0 ile eledi
ve F4'e kaldı.Gene bizden kötü bir takım MKB Euroleasing Sopron Macar takımı da
Fransız Bourges Basket takımını 2 maçta da yenerek F4 yaptı.
Neyse Kraliçeler sezonu 2 Kupa ile kapatacaktır.
Buna inancımız tam.

Son olarak,resmi site biraz özen be kardeşim.
Maç haberi için bile alakasız ,eski bir resim koyuyorsunuz.
Gomis ve Gigi'li resim ne alaka ?
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=14797

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler