31 Mayıs 2009 Pazar

Fenerbahçe Yıldızlar Basketbol Türkiye Şampiyonasında Çifte Şampiyon !!!!!!!!!!!




Yıldız Erkeklerde Şampiyon Fenerbahçe Ülker !!!!!!!
31.05.2009 18:03

Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası’nın final maçında rakibi Efes Pilsen’i 73-77 mağlup eden Fenerbahçe Ülker, şampiyon oldu.


Manisa’da bugün oynan final maçında Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 73-77 galip ayrılan Fenerbahçe Ülker şampiyonluk ipini göğüsledi.

Fenerbahçe Ülker'de Berkay Candan 31 sayı- 16 ribaund ile double double yaparken maçın da yıldızı oldu. Sarı Lacivertlilerde Berkay dışında Erbil Eroğlu 20 sayı- 7 ribaund- 5 asistlik performans sergileyerek galibiyette önemli rol oynadı.

Efes Pilsen cephesinde Tayfun Erülkü 23 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken, double double yapan Buğra Dülçekçi 22 sayı- 13 ribaund, Burak Can Yıldızlı ise 12 sayı- 12 ribaund ve 2 asist istatistikleri ile mücadele etti.

Final maçını Manisa Valisi Celalattin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa GSİM Murat Özel, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Karakaplan ve MHK Üyesi Firuz Koçaş birlikte izlediler.


Mücadeleye Efes Pilsen, Buğra İsmail Dülçekci ve Tayfun Erülkü’nün basketleri ile başladı ve 4. dakikayı 8-4 önde geçti. Berkay Candan ve Nuri Güney Gül’ün basketleri ile toparlanan Fenerbahçe Ülker, 6. dakikanın içinde önce skorda dengeyi kurdu ardından serbest atışlardan kazandığı sayı ile öne geçti(10-11). Tam sahada baskılı savunma yaparak ikili sıkıştırmalarla rakibini top kaybına zorlayan Lacivert Beyazlılar, yakaladığı 12-1’lik seri ile farkı 10 sayıya çıkarttı ilk periyodu 22-12 önde tamamladı.

İkinci periyoda savunma direncini arttırarak daha istekli başlayan Sarı Lacivertliler, Berces Orhun Özbek ve Nuri Güney Gül ile basketler buldu. İlk 2 dakikada skor bulamayan ancak 3 sayı çizgisinin gerisinden önce Bulut Altın ardından da Buğra İsmail Dülçekci ile skor üreten Efes Pilsen 14. dakikaya 28-18 önde girdi. Serbest atış çizgisinden Erbil Eroğlu’nun bulduğu sayılara Burak Can Yıldızlı-Tayfun Erülkü ikilisi ile yanıt veren Efes Pilsen, soyunma odasına 40-28 önde gitti.

İkinci yarıya Lacivert Beyazlılar, Buğra İsmail Dülçekci’nin, Fenerbahçe Ülker ise Berkay Candan ve Erbil Eroğlu’nun basketleri ile başladı. Hem içerden hem de dışarıdan Berkay Candan ile çok etkili olan Sarı Lacivertliler, Kerem Hotiç’in arka arkaya bulduğu 3 sayılık basketlerle 26. dakikaya girilirken farkı 4 sayıya indirdi (47-43). Buğra İsmail Dülçekci’nin skorer oyunu ile farkın daha fazla kapanmasına engel olan Lacivert Beyazlılar, Bulut Altın ve Oğuzhan Turan’ın sayıları ile son periyoda 61-52 önde girdi.

Final periyoduna Berkay Candan ve Erbil Eroğlu’nun sayıları ile başlayan Fenerbahçe Ülker, Oğuzhan Turan ve Burak Can Yıldızlı’nın sayılarına da Emre Çevik ile yanıt verdi. Serbest atışlardan skor üreten Sarı Lacivertliler, Nuri Güney Gül’ün basketi ile son 6 dakikaya girilirken farkı bir kaz daha 3 sayıya indirdi (67-64). Karşılıklı atılan basketlerin ardından Lacivert Beyazlılar, son 2 dakikaya da 71-68 üstün girdi. Tayfun Erülkü’yü durdurmakta zorlanan ancak Berces Orhun Özbek-Berkay Candan ikilisi ile skor bulan Fenerbahçe Ülker 39. dakikaya girerken 73-74 önde girdi. İki serbest atıştan sonuç alamayan ve Berces Orhun Özbek’in basketine de engel olamayan Efes Pilsen karşısında Sarı Lacivertliler son 31 saniyeye de 73-76 önde giren taraf oldu. Son hücumdan boş dönen Efes Pilsen maça ortak olma şansını iyi değerlendiremezken serbest atışlardan skor bulan Fenerbahçe Ülker maçtan 73-77 galip ayrıldı.


EFES PİLSEN (73): Besnik Vitaku, Semih Akdemir, Tayfun Erülkü 23 (4 ribaund- 1 asist), Oğuzhan Turan 6 (1 ribaund- 1 asist), Burak Can Yıldızlı 12 (12 ribaund- 2 asist), Tugay Göçtürk (2 ribaund), İsmail Dülçekçi 22 (13 ribaund- 2 asist), Bulut Altın 10 (1 ribaund- 4 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (77): James Metecan Birsen, Erbil Eroğlu 20 (7 ribaund- 5 asist), Berkay Candan 31 (16 ribaund- 1 asist), Kerem Hotiç 6 (5 ribaund- 2 asist), Emre Çevik 3 (4 ribaund- 1 asist), Nuri Güney Gül 6 (9 ribaund), Berces Orhun Özbek 9 (6 ribaund), Arif Göktuğ Nigdelioğlu, Atilla Dağdelen, Fırat Metin, Buğra Berk Güler 2 (1 ribaund), Mehmet Selim Girgin (1 ribaund)

1.PERİYOT: 22-12
2.PERİYOT:18-16
3.PERİYOT:21-24
4.PERİYOT:12-25










Şampiyonanın “Asist Lideri” ise Fenerbahçe Ülker takımından Erbil Eroğlu oldu. Erbil, ödülünü TBF Temsilcisi Halil Öztürk’ün elinden aldı.

Ramazan’a ödülünü eski basketbol antrenörlerinden Bülent Karpat’ın elinden aldı. Şampiyonanın “En İyi Oyun Kurucusu” Fenerbahçe Ülker takımından Erbil Eroğlu seçildi. Erbil’e ödülünü FIBA Adayı Manisa Bölgesi A Klasmanı hakemlerimizden Zafer Yılmaz verdi.





Manisa’da bugün sona eren Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda ilk iki sırayı alan takımların antrenörleri turnuvayı değerlendirdi.

Şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Ülker takımının antrenörü Erdal Erdinç turnuvanın en büyük sürprizinin Tofaş’ın ilk 8 takım arasında olmaması olduğunu söyleyerek, “Genelde güçlü takımlar iki grupta toplandı ve 3 İstanbul takımı yarı finale yükseldi. Bu, İstanbul’un altyapılara ne kadar önem verdiğinin de bir göstergesi oldu. Tofaş’ın ilk 8 takım arasına kalamaması ise turnuvanın bana göre sürpriziydi. Bizim oyuncularımız gerçekten çok yoğun bir sezon geçirdiler. Önce liseler Dünya Şampiyonası ardından da Gençler Türkiye Şampiyonası’nda mücadele ettiler. Buraya gelmeden 1 hafta önce toplanarak birlikte çalışmaya başlayabildik. Bu durumda oyuncuları konsantre etmek zor olsa da iyi maçlar oynayarak kazandık ve turnuvanın havasına girdik” diye konuştu.


2009 Türkiye Şampiyonası Sıralaması

1.Fenerbahçe Ülker
2.Efes Pilsen
3.Genç Banvitliler
4.İdealtepespor
5.Yeşimspor
6.Pınar Karşıyaka
7.Genç Telekom
8.Galatasaray
9. Renaultspor
10.Antalya Bş. Bld.
11.Tofaş
12.Gelişim Koleji
13.Genç Kolejliler
14.Adana Çukobirlik
15.FMV Işık
16.İzmir Bş. Bld.


****************

Harikasınız Gençler.
Emeği geçen herkesi kutluyorum.
Muhteşem bir geri dönüş yaptık 2.yarı.
Özellikle son çeyrekte domine ettik Efes'i.
Berkay ''Yenilmez Savaşcı'' gibi inanılmaz bir direniş gösterdi.
Ona Erbil'de katılınca ezik Efes Yıldızları teslim oldu.
Harika Çocuklar ;
Berkay Candan 31 sayı- 16 ribaund ile double double yaparken maçın da yıldızı oldu. Sarı Lacivertlilerde Berkay dışında Erbil Eroğlu 20 sayı- 7 ribaund- 5 asistlik performans sergileyerek galibiyette önemli rol oynadı.
Efes'e koyarak Şampiyon olmanın tadını bu yaşta aldı gençlerimiz.:))
Hocanın da dediği gibi 20 gün içinde turnuvadan turnuvaya koştu çocuklar
ve çok yorgun olsalar gerek.
Okulları da bitiyor.Adam akıllı ,dolu dolu bir tatili hak ettiler artık.

***************************

Yıldız Bayanlarda Şampiyon Fenerbahçe !!!!!!!!
31.05.2009 17:06




Kocaeli’de yapılan Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nın final maçında Botaş’ı 67-54 mağlup eden Fenerbahçe şampiyon oldu


Kocaeli’de yapılan Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nın final maçında Botaş’ı 67-54 mağlup eden Fenerbahçe şampiyon oldu.

Karşılaşma sonrasında yapılan ödül töreninde şampiyon Fenerbahçe'ye ödülünü Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın verirken 2. olan Botaş ödülünü Gençlik ve Spor Şube Müdürü Avni Aydın'ın elinden, üçüncü olan İstanbul Üniversitesi ise ödülünü Kocaeli Basketbol İl Temsilcisi Metin Kaymaz'ın elinden aldı.

Şampiyonluğun iki adayı Fenerbahçe ve Botaş karşılaşmaya karşılıklı sayılar bularak başladı. Maçın ilk dakikalarında rakibine oranla biraz daha üstün olan Fenerbahçe üst üste bulduğu sayılarla ilk 3 dakikayı 5-2 önde geçti. Her iki takımın da hücumda ve savunmada hatalar yaptığı dakikalarda karşılıklı kaydedilen sayılarla Fenerbahçe ilk çeyreğin son 5 dakikasına 8-4 önde giren taraf oldu. Bu dakikadan sonra Derya Bilgiç ile üst üste sayılar kazanan Botaş 8-9 öne geçti. Eline geçirdiği skor avantajını çeyreğin son bölümlerinde olumlu kullanan Botaş takımı ilk çeyreğin son 1,30 dakikasına 10-13 önde girerken Fenerbahçe Melisa Berkalp’in elinden bulduğu sayı ile farkı 1 sayıya indirdi (12-13) ancak Botaş Cansu Yetiş’in serbest atıştan kazandırdığı tek sayı ile maçın ilk çeyreğini 12-14 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin hemen başında Özge Kavurmacıoğlu ile sayı üreten Fenerbahçe önce skoru 14-14’e getirdi ve ardından Pınar Çalışkan’ın sayılarıyla 19-14 öne geçti. Farkın 5 sayıya çıkmasının ardından Botaş Damla Uredi ile sayı üretse de Fenerbahçe Özge Kavurmacıoğlu’nun 3 sayılık basketiyle yeniden farkı 5 sayıya çıkardı (22-17) Bu dakikadan sonra Derya Bilgiç’in etkili oyunu ile sayılar üreten Botaş ilk yarının bitimine 3 dakika kala yeniden öne geçti (22-23) Karşılıklı atılan sayılarla ilk yarının son dakikasına 26-26’lık eşitlikle girilirken, Botaş Damla Uredi’nin 3 sayılık basktiyle ilk yarıyı 28-29 önde tamamladı.

İkinci yarının hemen başında üst üste sayılar üreten Fenerbahçe skor avantajını yeniden eline geçirirken (33-31) Botaş sayı üretmekte zorlandı. Fenerbahçe bu dakikadan sonra Özge Kavurmacıoğlu’nun pota altından ürettiği sayı ile 35-31 öne geçerken Botaş rakibine Damla Uredi’nin 3 sayılık basketiyle yanıt verdi ve skor 35-34 oldu. Bu basketin ardından Sarı Lacivertlilerin yaptığı top kaybını iyi değerlendiren Botaş, Tilbe Şenyürek’in basketiyle de 35-37 öne geçti. Özge Kavurmacıoğlu’nun 3 sayılık basketiyle rakibine yanıt veren Fenerbahçe 38-37 öne geçse de Botaş rakibine aynı şekilde yanıt vermekte gecikmedi ve Derya Bilgiç’in üç sayılık basketiyle yine skor avantajını lehine çevirdi (38-40) Bu dakikadan sonra Botaş’ın boş döndüğü hücumları iyi değerlendiren Fenerbahçe üst üste kaydettiği sayılarla 42-40 öne geçti. Üçüncü çeyreğin son 2 dakikasına girilirken Özge Kavurmacıoğlu’nun 3 sayılık basketiyle farkı 5’e çıkaran Fenerbahçe (45-40) rakibine de sayı şansı vermedi ve final periyoduna 47-40 önde girdi.

Botaş’ın hücumu ile başlayan final periyodunda ilk sayı Fenerbahçe’den geldi. Sarı Lacivertliler Aslıhan Tuncar’ın 3 sayılık basketiyle farkı 10 sayıya çıkardı (50-40) Yaptığı savunma ile rakibini sıkıştırmaya başlayan Botaş, Cansu Yetiş’in üst üste kazandırdığı sayılarla farkı 6 sayıya kadar indirdi (52-46) Fenerbahçe Olcay Çakır’ın üst üste kazandırdığı sayılarla farkı yeniden arttırırken skor 57-46 oldu. Karşılaşmanın son bölümlerinde skor avantajını iyi kullanan Fenerbahçe karşılaşmadan 67-54 galip ayrılarak Türkiye Şampiyonu oldu.

FENERBAHÇE (67) Olcay Çakır 18 (8 ribaund, 4 asist), Aslıhan Tuncar 9 (3 ribaund, 1 asist), Beice Yörük (2 ribaund), Tugba Gümüş (1 ribaund, 5 asist), Ece Çilingir 2 (6 ribaund), Pınar çalışkan 12 (3 ribaund, 2 asist), Pınar Soyyiğit (1 ribaund), Melisa Berkalp 2 (1 ribaund), Özge Kavurmacıoglu 24 (18 ribaund, 1 asist)

BOTAŞ (54): Gülcihan Kömür (2 ribaund), Cansu Yetiş 18 (1 ribaund, 2 asist), Sehemaz Cidal (4 ribaund, 2 asist), Derya Bilgiç 15 (5 ribaund, 3 asist), Bursa Akbaş (1 ribaund, 1 asist), Damla Uredi 14 (6 ribaund, 1 asist), Tilbe Şenyürek 7 (9 ribaund)

1.PERİYOT: 12-14
2.PERİYOT: 16-15
3.PERİYOT: 19-11
4.PERİYOT: 20-14



26 Mayıs’da başlayan Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası, bugün oynanan maçlar sonrasında tamamlandı.

Final mücadelesinde Botaş’ı 54-67’lik skorla mağlup eden Fenerbahçe şampiyonluğa ulaşırken, 3.’lük mücadelesinde İstanbul Üniversitesi son saniyede bulduğu üçlükle Beşiktaş’ı 71-70 yendi. Turnuvayı İstanbul Üniversitesi 3., Beşiktaş ise 4. sırada tamamladı.

Öte yandan Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nda Bucaspor’u 58-49 mağlup eden Galatasaray 5.’liği elde etti. Bucaspor 6. olurken, Antalya Koleji’ni 48-55 yenen Şehremini Lisesi 7. oldu.

Şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'de Özge Kavurmacıoğlu "En Değerli Oyuncu" ödüne layık görüldü. Turnuvada Ceyhan Belediye'den Melike Yalçınkaya "Sayı Kraliçesi" ödülünü kazanırken, Şehremini Lisesi'nden Hülya Çoklar "Ribaund Kraliçesi", Fenerbahçe'den Olcay Çakır "Asist Kraliçesi" seçildiler.

Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda Fenerbahçe'den Olcay Çakır "En İyi Guard" seçilirken, İstanbul Üniversitesi'nden Betül Kalfalı "En İyi Forvet", Fenerbahçe'den Özge Kavurmacıoğlu ise "En İyi Pivot" ödülüne layık görüldüler.




Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nda sıralama şu şekilde oluştu;

1. Fenerbahçe
2. Botaş
3. İstanbul Üniversitesi
4. Beşiktaş
5. Galatasaray
6. Buca Spor
7. Şehremini Lisesi
8. Antalya Koleji
9. Mersin Star Spor
10. Suadiye Basketbol
11. Kalaba Gücü
12. Samsun Basket
13. Ceyhan Belediye
14. Çankaya Üniversitesi
15. TED Ankara Koleji
16. İzmir Büyükşehir Bld.


Aferin Yıldız Kraliçelerimiz.
Hocaları başta olmak üzere Özge ve Olcay önderliğinde tüm kızlarımıza tebrikler.
Bu sezon Bayan Basketbolda Fenerbahçe Altın senesini geçirdi.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Şampiyon !!!!!!!
Fenerbahçe Genç Bayan Basketbol Takımı Şampiyon !!!!!
Fenerbahçe Yıldız Bayan Basketbol Takımı Şampiyon !!!!!!


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler