5 Haziran 2009 Cuma

Fenerbahçe Ülker Buz Gibi Efes Höpürdetti.60-68 !!!!



Fenerbahçe Ülker Final Serisine Galibiyet'le Başladı.60-68

Beko Basketbol Ligi Final Serisi ilk maçında Fenerbahçe Ülker Ayhan Şahenk'te
Efes Pilsen'i 60-68'ik skorla mağlup ederek seride durumu 1-0'a getirdi.


Mücadelenin ilk dakikalarında Efes Pilsen topu pota altına indirerek hücum etmeye çalıştı. Tempoyu düşüren Lacivert Beyazlılar, Kaya Peker'in isabetsiz turnikesi ardından Michail Kakiouzis ile pota altı basketi bularak maçın ilk sayılarını kaydetti. Fenerbahçe Ülker, serbest atış çizgisinden Damir Kaan Mrsic'in üç serbest atışıyla ikinci dakikada durumu 2-3 yaptı. Mirsad Türkcan ve Gasper Vidmar'ın boyalı alandan bulduğu sayılarla skor üstünlüğünü koruyan Sarı Lacivertliler, 4.dakikaya girilirken skoru 5-7'ye getirdi. Kenar oyununda Mirsad ve bu hücumun sonrasında da Charles Smith'in isabetsiz üçer sayılık denemelerinin ardından serbest atış çizgisine giden Kakiouzis, Lacivert Beyazlıları 9-7 öne geçirdi. Televizyon molasının ardından boyalı alana top indirmeye devam eden Sarı Laciverliler, Vidmar'ın skora katkı yapmasıyla etkili oldu. Karşılıklı top kayıpları sonrası Ömer Onan'ın basket faulüyle Fenerbahçe Ülker son dakikaya girilirken eşitliği yakaladı (15-15). Ömer'in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla son dakikada skor bulan Sarı Lacivertliler, ilk çeyreği de 15-19 önde tamamladı.

Mario Kasun'un basket faulü ve Willie Solomon'un da kaçan şutu sonrası Ender Arslan'ın üç sayı çizgisinden bulduğu sayıyla periyoda 6-0'lık bir seri ile başlayan Efes Pilsen, ilk dakika içerisinde 21-19 öne geçti. Shumpert'in kenar oyunuyla seriyi 8-0'a getiren ev sahibi takım karşısında Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan ile üç sayı isabeti buldu. Savunmasını sertleştiren Lacivert Beyazlılar, rakibini de top kayıplarına zorladı. Bu bölümde Preston Shumpert ile hücumları kullanan Efes Pilsen, boyalı alanda da Mario Kasun'un etkili oyunuyla 15.dakikada 28-24 öne geçti. Kerem Gönlüm'ün smacının ardından mola alan Sarı Lacivertliler, pota altında Kasun'un basketine engel olamayınca fark 8 sayıya yükseldi (32-24). Damir Kaan Mrsic ve Mirsad Türkcan ile üç sayı çizgisinin gerisinden isabet bulamayan Fenerbahçe Ülker, Kerem Gönlüm'ün basketine engel olamayınca skor 34-24'e geldi. Marques Green'in üç sayı isabetiyle hücumdaki suskunluğunu bozan konuk takım karşısında Efes Pilsen, devre sonunda soyunma odasına 37-34 önde giden taraf oldu.

Ömer Aşık'ın top kaybını Bootsy Thornton ile değerlendirerek üçüncü çeyreğin ilk sayılarını bulan Efes Pilsen, farkı da 5 sayıya çıkarttı (39-34). Ömer Aşık ve Oğuz Savaş'ın top kayıpları ve Willie Solomon'un da Charles Smith'in savunmasında etkisiz kalması nedeniyle Fenerbahçe Ülker hücumda organize olmakta zorlandı. İkinci yarıdaki ilk sayılarını Ömer Aşık ile bulan Sarı Lacivertliler, Ömer Onan'ın da üç sayı isabetiyle 24.dakikada skoru eşitledi (29-29). Reklam molası sonrasında Ömer ile üç sayı isabeti bulan konuk takım, 41-42 öne geçti. Savunma direncini arttıran Fenerbahçe Ülker, Willie Solomon'un basket faulüyle son dakikaya 43-47 üstün girdi. Preston Shumpert'in basketine Ömer Aşık'ın smacıyla karşılık veren Sarı Lacivertliler, üçüncü çeyreği de 45-49 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodu karşılıklı top kayıpları ve faullerle başladı. Serbest atış çizgisinden Shumpert ile sayılar bulan Efes Pilsen, skoru 47-49'a getirirken farkı da iki sayıya indirdi. Savunmaların ön plana çıktığı bu bölümde Charles Smith, perdelemeden çıkarak bulduğu üç sayı isabetiyle 32. dakikada ev sahibi takımı 50-49 öne geçirdi. Dördüncü çeyrekteki ilk sayılarını serbest atış çizgisinden Emir Preldzic ile bulan Fenerbahçe Ülker, 34. dakikada farkı 1 sayıya indirdi (52-51). Temponun düştüğü bu bölümde Thornton'ın basketine Devin Smith ile pota altı basketiyle karşılık veren Sarı Lacivertliler durumu da 56-58'e getirdi. Mola alan Efes Pilsen, aranın ardından Thornton'ın top kaybı nedeniyle hücumu değerlendiremedi. Willie Solomon'un isabetsiz üç sayı denemesi sonrası hücum ribaundunu alan Devin Smith, farkı da 4 sayıya çıkarttı (58-60). Son dakikaya girilirken savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, Mirsad Türkcan'ın basketiyle bitime 40 saniye kala skoru 58-64'e getirdi. Taktik faulleri iyi değerlendiren Sarı Lacivertliler, karşılaşmadan da 60-68 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik - Alper Özgök - Yener Yılmaz

EFES PİLSEN (60): Mario Kasun 5 (3 ribaund- 1 asist), Charles Smith 3 (2 ribaund- 1 asist), Preston Shumpert 12 (3 ribaund- 2 asist), Bootsy Thornton 11 (4 ribaund- 3 asist), Kerem Gönlüm 9 (7 ribaund), Kaya Peker (2 ribaund), Michalis Kakiouzis 6 (3 ribaund), Kerem Tunçeri 3 (3 asist), Ender Arslan 11 (1 ribaund), Cenk Akyol

FENERBAHÇE ÜLKER (68): Marques Green 3 (2 ribaund- 2 asist), Willie Solomon 3 (2 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 10 (4 ribaund), Ömer Onan 20 (2 ribaund), Semih Erden 2 (1 ribaund), Damir Kaan Mrsic 3 (1 asist), Gasper Vidmar 5 (2 ribaund), Oğuz Savaş 2 (1 ribaund), Ömer Aşık 6 (4 ribaund), Devin Smith 7 (6 ribaund), Emir Preldzic 7 (5 ribaund- 4 asist).

1.PERİYOT: 15-19
2.PERİYOT: 22-15
3.PERİYOT: 8-15
4.PERİYOT: 15-19

Ataman hakeme tepkili!

Beko Basketbol Ligi'nde, final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Ülker'e kendi sahasında yenilerek 1-0 geriye düşen Efes Pilsen'de, antrenör Ergin Ataman, karşılaşmanın hakemlerine tepki gösterdi

Ataman, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, hakemlerin taraflı olduğunu düşünmediğini belirterek, ''Ama maçı iyi yönetmediklerini düşünüyorum. Herkes 'sert savunma' diyor, ancak bunun da kuralları var. Mrsic, bana göre her hareketiyle oyuncumuz Smith'i faullerle durdurdu ve oyundan düşürdü. Biz, normal itirazımızı ettik. Ne hakaret, ne küfür ettik, ama ilk yarıda bana teknik faul çalındı. İkinci yarıda rakip antrenör orta sahaya kadar geldi itiraz etti, teknik faul almadılar. Belki (A) Milli Takım Antrenörü Tanjevic'ten etkilendiler'' diye konuştu.

Bu sezon Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda ilk kez kötü oynadıklarını ve maç kaybettiklerini dile getiren Ataman, bunun için üzüldüklerini, ancak kısa sürede toparlanmak istediklerini söyledi.

Maçta her iki takımın da kötü bir oyun ortaya koyduğunu kaydeden Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Karşılaşma kör dövüşü şeklinde geçti. Kalite, beklenenin çok altında kaldı. Biz, inanılmaz şekilde top kayıpları yaptık ve boş şutları kaçırdık. Aslında rakibimizden kötü oynamadık. Fenerbahçe'nin, şampiyon olması için bizi 3 kez yenmesi lazım. Biz avantajımızı kaybettik. Fenerbahçe Ülker'in bizi bundan sonra bu kadar kolay yenemeyeceğine inanıyorum.''

-TANJEVIC: ''TAKIMDAN MEMNUNUM''-
Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, takımının özellikle ikinci yarıda üst düzey savunma performansı gösterdiğini belirterek, ortaya konulan oyundan memnun olduğunu söyledi.

Maçta, Avrupa Ligi düzeyinde sertlik yaşandığına dikkat çeken Tanjevic, ''Takımım, çok iyi savunma yapan ve kaliteli oyuncuları bulunan bir rakibe karşı galibiyeti çok istedi ve karakterini ortaya koyarak maçı kazandı'' dedi.

Yaptıkları 24 top kaybının, zaman zaman hücumda aceleci davranmaktan kaynaklandığını kaydeden Tanjevic, karşılarında da çok güçlü ve yardımlaşan bir ekip olduğunu, ancak ikinci maçta bu top kayıplarını yapmamaları gerektiğini kaydetti.

Milli takımdan ve Fenerbahçe Ülker'den ayrılırken iyi bir iz bırakmayı istediğini ifade eden Tanjevic, ''Bu nedenle pota altında genç oyunculara şans veriyorum. Mirsad'ın zamanından çalarak onları oynatıyorum, çünkü bizim görevimiz, Türk sporcuların oyunlarını geliştirmelerini sağlamak. Bu nedenle zaman zaman sıkıntıya da düşebiliyoruz'' şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının, Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman'ın hakemler hakkındaki değerlendirmesini aktarması üzerine Tanjevic, şunları söyledi:
''Ataman, doğru olmayan ifadeleri her zaman kullanıyor. Daha önce de 'Milli takıma Avrupa gülüyor' diye açıklaması vardı, ama milli takımın nasıl oynadığını ve Fransa maçını herkes gördü. Kendisinin bu ifadelerini doğru bulmuyorum. Ben hiç hakemler hakkında konuşmam. Hakemler hata yapabilir, bu da hayatın bir parçası. Bizler eğitici olmalıyız. Basketbol dünyasında da bu kültürü yerleştirmeliyiz.''

**********
2 Antrenör arasındaki farkı görün.










41419725.jpg
48744879.jpg

ERGİN KENDİ SİLAHI İLE VURULDU !!!!!!!!
Çok değerli bu galibiyet için takımı ,teknik heyeti ve muhteşem taraftarımızı kutluyorum.
Sahada oyuncularımız iyi oynamadılar ama muhteşem mücadele ettiler.
Onlara taraftarımızda 6.Adam olarak mükemmel destek verdi.
Teşekkürler ve tebrikler hepsine.
Maça gelince ;
Harika oldu.İnanılmaz mutluyum.Bir kere basketbolun gs'si olarak gördüğüm Efes
galibiyetleri büyük keyif verir.Aynı şekilde mağlubiyetleri de feci yıkım olur.
Hedefimiz Ayhan Şahenk'teki üst üste 2 maçtan en az 1'ini kazanarak saha avantajını
ele geçirmekti.
Şükürler Olsun ki Telekom serisinde olduğu gibi daha kafadan çaktık tokatı.
İnşaallah C.Tesi de 2-0 yaparak İpekçi'de şölene büyük adım atarız.
Teknik olarak bakarsak;
Beklendiği gibi olağanüstü sert ve mücadele seviyesi yüksek bir maç oldu.
Efes,yılların ezikliği ile çok iyi hazırlanmış.Çok iyi savunma yaptılar bir kere.
Planları C.Smith haricinde iyi işledi.Ancak hepimizin çok eleştirdiği ve Ergin'e göre
daha muhafazakar bulduğumuz Tanjeviç bugün çok iyi yönetti takımı ve son çeyrekte
Ergin'i kendi silahı ile vurdu.
Nasıl mı ?
Beklediğimiz gibi Shumpert'i numaraya kaydırarak 4 kısa ile eşleşme sorunu
yaratmak istedi bizim uzunlara.Shumpert'te gerçekten iyi oynadı.Her topta çembere
yüklendi.
Ancakkkkkkkkkk.
Maçın bitimine 5 dk.kala Tanjeviç'te sürpriz hamlesini yaparak 4 kısaya döndü.
Hatta pivotsuz oyuna döndü diyebiliriz.4 genç uzunumuz kenarda idi.
Sahada Mirsad 5 numara,Smith 4 numara,Emir 3 numara,Ömer Onan 2 numara ve
Solomon 1 numara olarak vardı.
Bu 5 savunmada daha efektif,hücumda da daha hareketli ve sonuç alıcıydı.
Öyle ki Devin Smith 2 kez üst üste hücum ribauntlarını alarak sayı buldu.
56-58 ve 56-60.Akabinde Emir'in Kerem Gönlüm'ün üzerine giderek boş turnike
basketi ve öldürcü darbe Mirsad'ın ayak çizgi diyerek 2 sayı verilen 58-64'e getirdiği
basket ile son noktayı koyduk.
Yani kurt Hoca Tanjeviç Ergin'i mat etti.
O halde nasıl eleştiriyorsak,tebrik etmekte boynumuzun borcudur.Bravo Hocam.
Her iki Koç'ta Vidmar ve Kakiouzis'i ilk 5 başlattılar ve verim aldılar.
Ancak sonra bu oyunculardan bir daha yararlanmayı düşünmediler.
Vidmar biz de 07.03 dk.da 5 sayı,2 ribaunt ,Kakiouzis 05.14 dk.6 sayı 3 ribaunt ile oynadı.
Başta dediğim gibi takımın oyununu beğenmedim.
Özellikle Solomon,Oğuz ve Semih berbat ötesi oynadılar.Saç baş yoldum desem yeridir.
Tamam karşılarında iyi savunma vardı ama bu kadar basit hata yapılmaz.
Solomon geçen sezon zaman zaman gördüğümüz saçmala modundaydı.
7 top kaybı ile oynadı.Olacak şey değil.3 sayı,2 ribaunt,2 asist.
Helal Olsun ki Tanjeviç'e bir ara çıldırmasına rağmen iyi sabretti kendisine.
Umarım bir daha böyle Solomon izlemeyiz.
Gelelim genç uzunlarımıza.
Ömer Aşık'ta kötü başladı ama neyseki toparlandı.Ama Semih ve Oğuz rezil oynadılar.
Ki hoca en fazla süreyi Ömer Aşık'a vermiş ,20.32 sn.Ondan dolayı belkide son 5 dk.pivotsuz
4 kısaya dönmek zorunda kaldı.Ellerinde top tutamıyorlar,dönemiyorlardı bile.
Semih 2,Oğuz 4 top kaybı.Ömer Aşık'ta 5 top kaybı yaptı ama 6 sayı,4 ribaunt,2 top
çalma,1 blok ile telafi etti.
Onun için her zaman yazıyorum 4 genç uzun olmaz,1 tane yanlarına tecrübeli uzun
yabancı alınmalı demiştim.Ki geçen sezon başında Ülker Yönetimi Joseph Blair'i
tavsiye ettiler,Tanjeviç istemedi,Vidmar'ı aldırdı.
Tecrübeli Mirsad'ı görüyoruz değil mi ? Tamam gençler gelişecek,sürelerinden
yenilemeyecek ama biz aynı zamanda yarışmacı takımız ve hedeflerimiz var.
O yüzden seneye ısrarla istediğimiz 4 numaranın yanı sıra bir de tecrübeli bir
5 numara yabancı istiyorum.
Allahtan Ömer Onan gibi bir cengaver çıktı sahneye her şeyi telafi etti.
Ciddi kasık sakatlığından çıkacaksınız ,20 sayı (4/3 üçlük) 2 ribaunt ile oynayacaksınız,
C.Smith gibi bir skoreri - erken faul problemine girse de - 3 sayıda tuttu.
Maçın bitimine 07.52 kala ilk basketini atabildi.
Helal Olsun Ömer Onan.Maçın MVP'sidir.Son basketten sonra formayı öpmesi
tüylerimi diken diken etti.
Solomon'un kötü gününde olduğu ,Gricek'in olmadığı,Smith ve Mrsiç'in şut
sokamadığı,uzunların etkisiz kaldığı bir akşamda birisinin çıkıp skoru üstlenmesi
gerekiyordu.Ömer Onan bunu yaptı.Ona Mirsad ve 2.yarıda ve özellikle son çeyrekte
Smith ve Emir katılınca kötü oynadığımız ,18-24 top kayıplarında önde olduğumuz
bir maçı hem de lanet Ayhan Şahenk çemberlerine rağmen kazandık.
3 maçlık uğursuzluğu da kırmış olduk tam zamanında.
Ayrıca çemberler onlara da azizlik yaptı.Onlar da sokamadılar.
Sadece ballı Thornton hariç.Biri son saniye üçlüğü ve biri dengesiz,düşerken
ikilik olmak üzere 5 ballı sayı attı.
Biz değerlendirme yaparken bu bal konusunu nasılsa atlamışız.
Bir de hakemlikle alakası olmayan Yener Yılmaz'ın Smith'in Kasun'a
yaptığı bloğu top inişe geçmeden basket sayınca bedavadan 7 sayı almış oldular.
Efes'e geçmeden bizi bitireyim.
Kaptan Damir 3 sayıda kalıp,2/0 üçlük atsa da savunmada beklenmeyecek şekilde iyiydi.
Emir,insiyatif almasını bildi.Çok cesurdu.Maçın önemli adamlarından biriydi.
Smith,her şeyi yapan önemli bir takım oyuncusu.7 sayı,6 ribaunt.
3 tane kırılma anı basketi var.
Green savunmada gayretliydi ,3 s,2r.2a ile oynadı ama boy dezavantajı bugün sırıttı.
2 kez hızlı hücum pası veremedi,pas arası yaptırarak topu kaptırdı.3 top kaybı var.
Ribauntlarda ikinci yarı toparlandık.İlk yarıda çember altımız eridi gitti.
Serbest atış yüzdemiz de bugün sonuca olumlu etki etti.
28/24 % 86.Ortalamamızın çok üstündeyiz.
Üçlüklerde berbatız.20/4.5 20.
Ama onlar daha berbat.24/4.% 17.
Efes'te beklendiği gibi Kerem Tunçeri değil Ender iyi oynadı.
Kasun da iyiydi.Shumpert ve Thornton beklendiği gibi oynadılar.
C.Smith yaktı onları.Kerem Gönlüm klasiğini oynadı iyiydi.
Hızlı hücumda kolay sayı imkanı vermediler bize,yugoslav faulünü çok yaptılar.
Ergin klasik,ağlak ağlak her pozisyonda hakemlere itiraz etti.
Murat Biricik'e bravo hemen teknik faulü yapıştırdı birinde.
Maçı hem Skytürk'ten Canlı,ardından FB TV'den Spormax'in tekrar
yayınını izledim.2 yorumcu Çetin Yılmaz ve Nejat Sayman arasında büyük fark var.
Çetin Yılmaz fark attı.
Bu kez 3.Çeyrek Sendromu yaşamadık,onlara yaşattık.8-15
Efes seyircisi için de bir kaç şey,çoluk çocuğun eline bir zımbırtı ve bedava bilet
verilerek salona getirilmekle camia olunmuyor.
30 sene değil 130 sene de geçse niyetiniz kötü olduğu için ne camia olursunuz
ne de Türk Sporuna bir şeyler verebilirsiniz.
O yüzden ufak hesaplarla olmayan sempatinizi temelli yerlerde süründürmeyin.
Sonuç olarak,çok rahatladım.Takım da rahatlamıştır.
Şimdi Ergin düşünsün.
Çekiniyordum açıkcası.Ama bu maçtan sonra kesin konuşmamakla birlikte iş bitmiştir.
Herhalde ne Solomon ne takım bu kadar kötü oynar bir daha.
Onlar da da C.Smith kötüydü ama karşısında gene Ömer Onan olacak.
Drew Nicholas'ın kulakları çınlasın.:)))
O halde ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİKLERE DEVAM EZİK EFES !!!!!!!!!!!!


********************

Kazanan Fenerbahçe oyuncusunun yüksek karakteridir...


Maçla ilgili hiçbir değerlendirme yapmaya gerek yok.

Efes Pilsen çirkefliğine Fenerbahçe efendiliğiyle yanıt verdik. Maçın özeti budur.

Maç boyunca iki takım da birbirine faul yaptı. Faul yapmak normal bir şey.
Allah aşkına söyleyin‚ bir Efes oyuncusunun yere düşen bir Fenerbahçeliye elini uzatıp yerden kaldırdığını gördünüz mü?

Birkaç örnek vereyim.
Maçın hemen başında Charles Smith Damir Mrsic´i yere düşürdü. İnsan her şeyden önce yaşına saygısından elini uzatıp ayağa kaldırır.
Yok efendim nerede... Arkasını dönüp gitti.

Yine maçın başı... Ömer Onan bomboş turnikeye gidiyor. A
rkadan Ender Arslan koşturdu koşturdu öyle sert bir şekilde müdahale edip faul yaptı ki‚ el insaf.
Resmen sakatlıktan yeni çıkmış Ömer Onan´ı sarsmak için kasti faul yaptı. Hakemler sportmenlik dışı faul vermeliydi.

Ben bu iki pozisyonu gördüm‚ dedim ki‚ tamam bu maçı aldık.
Böyle çirkeflikle maç kazanılmaz.

Durun daha bitmedi.
Ender´in Mirsad´a yaptığı sportmenlik dışı faul.
Bunu hakemler gördü en azından.
Mirsad´ın omzunu resmen kanatmıştı.
Ama Ender o açık sportmenlik dışı faule rağmen dakikalarca itiraz etti.
İhraç edilmeliydi.

İkinci yarıda ise yine Charles Smith´in Oğuz´a yaptığı başka bir faul...
Oğuz yerde‚ Smith yine elini bile vermiyor...

Kerem Gönlüm´le Semih kaç kez karşı karşıya geldiler. Pozisyon bitiyor‚ Kerem´den el kol hareketleri‚ dirsekler... Yahu kardeşim milli takımda birlikte oynuyorsunuz‚ kampta karşılıklı yemek yiyeceksiniz. Belki aynı odada kalacaksınız. Ayıptır...

Peki bizim oyuncular nasıl yanıt verdi?
2. yarıda Ömer Onan´la Ender´in tam yarı saha çizgisinde bir pozisyonu vardı.
Ender´in geri pas yaptığı pozisyon.
Orada Ömer Onan‚ Ender´in ayağına bastı.
Pozisyondan sonra hemen gidip elini sıkıp nasılsın dedi.
Hangi Ender´in‚ maçın hemen başında kendisine sakatlama amaçlı faul yapan Ender´in.

İşte Çubuklu karakteri. İşte Fenerbahçe´nin efendi oyuncusu..

Tabii Efes Pilsen´de bütün oyuncuların‚ istisnasız her pozisyona itiraz etmesini saymıyorum.
Ama bizim oyuncular her zaman centilmence ellerini kaldırıp doğru kararları kabullendiler.
Yanlış buldukları kararlarda da itirazları uzatmadılar...

Açıkçası ben bugün oyunumuzla ilgili bir şey söylemeyeceğim.
Hiçbir önemi yok. Ama karakterimizle Çubuklu´ya yakışır oynadık.
Efes´in her tür çirkefliğine karşın gerilmedik. Sportmenlik dışına çıkmadık.

Ben takımımla ve Çubuklu´yla bir kez daha gurur duydum.
Şu oyuncularımızın efendiliğine bir bakın. Mrsic´e‚ Ömer Onan´a‚ Ömer Aşık´a‚ Oğuz Savaş´a‚ Smith´e... Green´in ve Solomon´un sempatikliğine... Şımarık diye (bence haksız yere) eleştirilen Semih bile Efes Pilsenli oyuncuların yanında nasıl da efendi kalıyor...
(Burada bir tek Kerem Tunçeri´yi ayrı tutmak istiyorum.
O çirkefleşmedi. Keşke çubuklu içinde görseydik onu.
Bize daha çok yakışıyor.)

Maç öncesi iki takım da denk diyorduk.

Ama bir farkı‚ önemli bir farkı atlamışız...

Bizde karakter var.

Üstelik o karakter yalnızca efendilik değil.
Takımda tam bir kardeşlik havası vardı. Müthiş bir yardımlaşma‚ özgüven...
Ömer Aşık 3-4 kere üst üste top kaybetti‚ ama oyunlar hala onun üzerinden kuruluyordu.
Bir oyuncuya‚ hele hele genç bir oyuncuya bu kadar güven aşılanabilir.

Mirsad´ın Semih´e ve Oğuz´a abi gibi nasıl kol kanat gerdiğini gördünüz mü?

Mirsad´ın maçın sonlarındaki sayılmayan üçlüğünden sonra takımın nasıl sarmaş dolaş olduğunu gördünüz mü?

Yedek kulübesinin ve Tanjevic başta bütün teknik kadronun her an maçın içindeymiş gibi nasıl heyecanla durduğunu gördünüz mü...

Ömer Onan´ın bu takıma nasıl bir ruh kattığını gördünüz mü?

Ömer Onan formasını öperken siz de benim gibi ağladınız mı?

Efes Pilsenli oyuncunun kazandığı zaman öpecek bir forması olmayacağını‚ olamayacağını düşündünüz mü

İşte bize şampiyonluğu getirecek olan bu karakterdir.

"Takım" olmak ayrı "takım oyunu oynamak" ayrı.
Çubuklu´yu sırtına geçirmeyen de "takım" olamaz.
En fazla "takım oyunu" oynayabilir...

Bu "takım"ı yaratan herkese‚ ama herkese‚ binlerce teşekkürler...

ÖZGÜR

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler