15 Ocak 2009 Perşembe

2 Genç Yetenek daha Fenerbahçe'de !!!!!!!

Onur ve Furkan Fenerbahçe’de



Fenerbahçemiz, genç yetenekler Furkan Aydın ve Onur Karakabak'ı Sakaryaspor A.Ş'den 3 yıllık sonradan opsiyon hakkı saklı olmak üzere transfer etti. Oyuncuların resmi imza töreni Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda Asbaşkanlarımız Neşet Yalçın ve Şekip Mosturoğlu katılımıyla gerçekleşti.
Törende söz alan Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu oyuncuların sezon sonuna kadar Sakaryaspor'da kiralık oynayacaklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Yaş kuşaklarında önemli iki futbolcuyu aramıza kattık. İkisi de doğuştan Fenerli.
Sakaryaspor Kulübü'ne ve camiasına bizi öncelikli olarak seçtikleri için teşekkür ediyoruz.
Devre sonuna kadar Sakaryaspor'da kiralık olarak oynayacaklar sonra bize katılacaklar. Hoş geldiler ancak yükleri çok ağır olacak. Öncelikle bu sezon sonuna kadar iki formaya birden hizmet edecekler. Sezon sonuna kadar büyük bir aşama kaydetmeleri gerekiyor. Bu projenin devamında kendi altyapımızdan oyuncular da takıma katılacak. Sezon sonunda genç oyuncularla kamp yapacağız."

Fenerbahçe'de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Furkan Aydın; "Bizim üstümüzdeki tüm emekler için teşekkür ediyoruz. Buraya bizi getirenleri mahcup etmeyeceğiz. Hedeflerimiz tabi ki büyük olacak. Büyük düşünüp büyük futbolcu olacağız. Tuncay ağabeyimiz de örnek alıyoruz."

Furkan'dan sonra söz alan Onur Karakabak ise; "Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe geldiğimiz için çok mutluyum. İyi bir hazırlık dönemi geçirip burada kalıcı olmak istiyoruz." dedi.

Oyuncularımız daha sonra Asbaşkanımız Neşet Yalçın'dan Fenerbahçe Kartlarını teslim aldılar ve sahaya geçerek basın mensuplarına poz verdiler.

Bu sırada Asbaşkanımız Neşet Yalçın, genç oyuncularla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: "Camiamıza hayırlı, uğurlu olsun. Türkiye'deki ve Dünya'daki ekonomik koşullar altında kulüpler olarak bu tip genç yeteneklere sahip çıkmak zorundayız. Biz de Fenerbahçe olarak bu oyuncularla uzun vadeli bir sözleşme yaptık. Sakarya'da gelişim göstermek zorundalar. Fenerbahçe'de de rekabete ayak uydurmak zorundalar. Uzun yıllar, başarımıza katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Sakaryaspor'a bu oyuncuları yetiştirdiği için teşekkür ediyorum. Ağabeylerinin düzeyine gelmeleri lazım. Bu nedenle çok çalışmaları lazım. Gökhan Gönül Fenerbahçe'nin ve milli takımın vazgeçilmez oyuncusudur. Bu örnekler devam etmeli. Bu bizim başarımızın garantisi olacaktır."

Furkan Aydın kimdir?

17 yaşındaki Sakarya doğumlu (22 Şubat 1991) Furkan Aydın, Sakaryaspor forması altında 2007-2008 sezonunu 22 kez Deplasmanlı Süper Gençler Ligi (DSGL) maçı ve 3 kez DSGL Türkiye Şampiyonası maçı ile 10 gol ve 2 sarı kartla tamamladı.
Forvet mevkiinde oynayan 1.91 boyundaki futbolcu, 2008-2009 sezonunda ise; Sakaryaspor ile 7 kez DSGL maçına, 2 kez Bank Asya 1. Lig maçına çıktı ve Fortis Türkiye Kupası'nda Denizlispor'a karşı forma giydi. Bu sezon şimdiye kadar 5 golü bulunuyor. Furkan ayrıca bu sezonda U 17 Milli formasıyla Galler, İsveç ve Norveç karşılaşmalarında forma giydi.

Onur Karakabak kimdir?

Zonguldak doğumlu Onur Karakabak, 16 yaşında (8 Nisan 1992) ve sol kanatta görev yapıyor. Geçtiğimiz sezon DSGL'de 20 kez forma giyen genç oyuncunun 5 golü bulunuyor. 1.74 boyundaki Onur şimdiye kadar; Sakaryaspor formasıyla Pendik ve Kocaeli maçlarında görev aldı ve 1 sarı kartı bulunuyor. U 15, U 16 ve U 17 Milli takımlarında özel maçlar ve turnuvalar olmak üzere 24 kez forma giydi.












Hayırlı,uğurlu olsun.Allah utandırmasın.
Gelişleri ve performansları Tüncay abileri gibi olsun ama gidişleri onun gibi
olmasın.Abdülkadir için söylediklerimiz bu gençler için de geçerli.
Formanın ağırlğını bilerek,sabırla,azimle çalışmalı ve zamanı geldiğinde verilen şansı iyi değerlendirmeliler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler