16 Ocak 2009 Cuma

Hasan Ali Atasoy'dan bir kapak yazı daha : Hortumlama Rekabeti

Hasan Ali Atasoy hatasoy@fanatik.com.tr

Hortumlama Rekabeti


Tarih: 16 Kasım 2008, Fanatik Gazetesi yazarı Oğuz Dizer’in Özhan Canaydın röportajı. Bir kez daha hem öğrenelim, hem masum mini sorular soralım.
1- “Büyük bir vergi anlaşması yaparak, birikmiş vergi ve cezalar nedeniyle 30 milyon Dolara yaklaşan borcumuz, uzlaşma sonucu 5 trilyon 400 milyona indirilip, tamamı ödenmiştir.” (25 milyon Dolar ve uzlaşma)
2- “Florya arazisinin trilyona varan kira borçları, açtığımız hukuksal mücadele sonunda, tek rakamlı milyarlara indirilmiştir.” (E süper, Florya arazisinin kaçta kaçı işgal?)
3- “Riva’daki bin 200 dönüm arazi, insan boyundaki makilerle tamamen kaplanıp, orman arazisi statüsüne girmek üzereyken, 2 ay boyunca gece 24’ten sonra insanüstü gayretlerimizle kurtarılmıştır.” (Zifiri karanlıkta yapılan yeşil katliamı bu kadar süslü anlatılabilirdi.)
4- “Florya’yı en iyi şekilde değerlendirebilmemiz için Büyükçekmece Belediyesi tarafından 94 dönümlük arazi kulübümüze verilmiştir. İstimlâk çalışmaları bittiğinde tarafımıza devredilecek arazinin boyutu 231 dönüm olacaktır.” (Milletin 137 dönümlük arazisi de belediye kasasından para ödenerek istimlâk edilecek.)
5- “Aslantepe evladım gibidir. Galatasaray’ın 100 yıldaki en büyük yatırımıdır. Çok iyi mukaveleler yapıldı. Ali Sami Yen’deki tüm haklarımız fazlasıyla mevcuttur. 32 dönüm karşılığında 120 dönüm araziye kullanma hakkı verilmiştir.” (10 numara işbitiricilik! Sahi bu yatırım TOKİ’nin değil miydi?)
6- Ali Sami Yen Stadı’nın ödenmemiş kira borçları, faiziyle birlikte ne kadardı? Silinen borcun miktarı nedir Sayın Canaydın? (Ayrıca yeni stada kira ödenmeyeceğini de belirtelim.)
7- Peki herkesin cevabını çok iyi bildiği şu soruyu da soralım: Telekom sponsorluğu siyasi midir, ticari midir?
8- Olimpiyat Stadı’na Büyükşehir Belediyesi ve devlet tarafından Galatasaray için harcanan ve boşa giden paranın toplamı ne kadardır? (Merak işte!)
9- Haluk Bey’in evine geceyarısı ısmarlama şaraplı gaza ziyaretlerinin içeriğini, üçüz ve centilmen pankartların gazabı konusundaki tavrınızı da bilsek, öğrensek.
10- Vatan Gazetesi’nde 2 gün önce çıkan ve davulcu yellenmesi gibi arada kaynatılan bir haberi de ekleyelim: “Maliye, kulüplerin vergi borçlarını 10 yılda 120 eşit taksitte ödemesinin yolunu açtı. Bir vatandaşın ya da şirketin yüzde 30 faiz ödemek zorunda olduğu vergi borçları için kulüplere yıllık yüzde 4 gibi çok düşük faiz uygulanacak. Kulüplerin, vergi borcunun yüzde 70’i Galatasaray’a ait. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Ankaraspor’un borcu bulunmuyor.”
Kapanışı Sayın Canaydın’ın aynı röportajından yapalım: “Galatasaray’ın örf, adet ve gelenekleri içinde görevini yapmış bir başkanı olmaktan onur duyuyorum.”
Ben de bu adil ve eşit(!) rekabet anlayışıyla, medyadaki şakşakçılarıyla ve yardakçılarıyla accaayip gurur duyuyorum!

*******************
Beynine,yüreğine sağlık cesur ve muska yürek Üstad.
Malum camia için ise diyecek kelime bulamıyorum.
Yatacak yeriniz yok beeee.
Ahiret te iki elim yakanızda.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler