11 Ocak 2009 Pazar

Haftanın Maçı Manu'nun !!!!! Manu 3 Chelsea 0

İngiltere Premier Lig 2008/2009
Tarih : 11.01.2009 18:00 Stadyum : Old Trafford
Hakemler : Howard Webb


8' Frank Lampard


27' Jose Bosingwa
Cristiano Ronaldo 28'



28' Ricardo Carvalho
Nemanja Vidic (1-0) 45'



46' Nicolas Anelka
Wayne Rooney (2-0) 63'



64' Juliano Belletti
Wayne Rooney 66'

John O`Shea 66'

Ji Sung Park 68'

Michael Carrick 79'



81' John Terry


85' Franco Di Santo


86' Juliano Belletti
Dimitar Berbatov (3-0) 87'










ManU ezdi geçti: 3-0

Chelsea'yi ''Şeytan'' çarptı!

Chelsea'yi ''Şeytan'' çarptı!

Scolari ,Avram Grant'ı bile aratıyor.
Cezaları biten Terry ve Ballack'ta oynadı ama Scolari sürpriz bir karar ile Anelka'yı
yedek bırakıp,Drogba ile başladı.

Manu zorlu mücadeleye; Van der Sar, Neville, Vidic, Evans, Evra, Ronaldo, Fletcher,
Giggs, Park, Berbatov ve Rooney 11'i ile çıktı.

Konuk Chelsea ise sahada; Cech, Bosingwa, Terry, Carvalho, Ashley Cole, Obi Mikel, Joe Cole, Lampard, Ballack, Deco ve Drogba 11'i ile yer aldı.

Maviler hiç bir varlık gösteremediler.

45+1. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Giggs topu biraz sürdükten sonra yakın direğe doğru ortaladı, Ronaldo'nun kafa vuruşu ağlarla buluştu ancak hakem Webb, kornerin yeniden atılmasına hükmetti.
Tecrübeli Galli bu kez ceza sahasının ortasına doğru sol ayağıyla kesti. Berbatov'un kafasından arka direğe doğru seken topa savunmadan gelen Vidic kafayı vurdu, Cech'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve Manchester United bu golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

2.yarıya Scolari Deco'nun yerine Anelka'yı alarak forveti ikiledi ama değişen bir şey olmadı.

63. dakikada ManU farkı 2'ye çıkarttı. Sol kanatta Ronaldo'nun topuk pasıyla hareketlenen Evra'nın ortasına Berbatov kafayı vuramadı, altıpasın içine doğru alçalan topa Ashley Cole'den önce ayak koyan Rooney takımının ikinci golüne imza attı. Bu golden sonra Bosingwa'nın yerine Belletti oyuna dahil oldu.



86. dakikada Ronaldo'ya faul yapan Belletti de sarı kartla cezalandırıldı. 1 dakika sonra Ronaldo'nun kullandığı serbest vuruşta altıpasa hareketlenen Berbatov, tek vuruşla topu köşeye gönderdi ve skoru 3-0 yaptı.

United dolu dizgin

Güçlü rakibini 3-0 deviren Manchester United, 19 maç sonunda puanını 41'e çıkardı ve rakibiyle arasındaki puan farkını 1'e indirdi. ManU, Fulham ve Wigan maçlarını kazanması durumunda liderliği ele geçirme fırsatını da yakaladı.

Konuk Chelsea ise 21 maç sonunda 42 puanda kaldı ve lider Liverpool ile arasındaki puan farkı 4'e çıktı.

::NOTLAR::

Manchester bu galibiyetle evindeki yenilmezlik serisini sürdürdü. Kırmızı Şeytanlar bu sezon ligde yaptığı 9 maçta 8. galibiyetini elde etti.

ManU, Premier League tarihinde rakibiyle yaptığı 34. maçını kazandı ve iki takım arasındaki galibiyet sayıları eşitlendi.(10)

Premier League'de Mayıs 2005'den bu yana Old Trafford'da ManU'yu yenemeyen Chelsea kaderini yine değiştiremedi. Maviler ayrıca lig tarihinde 100. deplasman mağlubiyetini almış oldu.

20 maçtır deplasmanlarda maç kaybetmeyen ve sadece 4 beraberliği bulunan Maviler'in, 17 Aralık 2007'den bu yana sürdürdüğü serisi sona erdi.

23 Eylül 2007'de Manchester United'a 2-0 mağlup olan Chelsea, o zamandan bu yana ilk kez bir takıma tek farktan daha fazla bir sonuçla yenildi. Bunu başaran takım ise yine ManU oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler