4 Haziran 2009 Perşembe

Gamova Fenerbahçe Acıbadem’de !!!!!!!!!!!!!!!!



Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız Ekaterina Aleksandrovna Gamova'yı renklerine kattı. Kariyerinde bir çok başarıya imza atmış olan Gamova, 17 Ekim 1980 Çelyabinski Rusya doğumlu. 2 metre 2 santimetre boyunda olan başarılı voleybolcu, 80 kilo ağırlığında. Dinamo Moskova takımından transfer edilen Gamova, pasör çaprazı mevkiinde görev alıyor. 207 kez Rus Milli Takımı forması giyen başarılı oyuncunun smaç yüksekliği 321 santim blok yüksekliği ise 310 santim.

Acıbadem Hastanesi Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen imza törenine Ekaterina Aleksandrovna Gamova'nın yanı sıra Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı sponsoru Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Bayan Voleybol Takımımızın İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu da katıldı.

Gamova'nın Fenerbahçe Acıbadem'e transfer edilmesiyle ilgili olarak Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "Biz önümüzdeki yıl hem Türkiye'de hem de Avrupa'da önemli başarılara imza atmak istiyoruz. Bunun için de iyi bir takım oluşturuyoruz. Dünya voleybolu tarafından da kabul görmüş Gamova, Rusya'nın voleybolda yetiştirdiği en önemli isimlerinden bir tanesi ve O'nu renklerimize kattık. Daha önce anlaşmaya vardığımızı açıkladığımız Osmokrovic de Avrupa'da önemli bir oyuncu. Ayrıca önümüzdeki hafta Salı günü yerli bir oyuncu ve sözleşme yenilediğimiz oyuncularımızla imza töreni yapacağız. Daha sonra bir yabancı transferi daha gerçekleştirerek kendimizi görevimizi yapmış sayacağız. O andan sonra oyuncularımız ve teknik heyetimiz söz sahibi olacak. Bugün kurduğumuz takım, Türkiye standartlarının çok üstünde bir takım. Türkiye ligli bayan voleybolunda Avrupa'da önemli bir hal aldı. Yine zevkli ve iyi bir lig izleyeceğimizi düşünüyorum. Gelecek yıl Fenerbahçe'nin yılı olacak. Bizim için önemli olan Şampiyonlar Ligi'nde önemli başarılar elde etmek" diye konuştu.

Gamova ise Fenerbahçe Acıbadem'e transfer olması ile ilgili düşüncelerini şöyle anlattı: "Fenerbahçe Acıbadem'de olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Büyük bir kulübe geldiğim için gurur duyuyorum. Fenerbahçe Acıbadem'in başarılı olması için mücadele edeceğim."










http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=15974

Ekaterina Aleksandrovna Gamova (d. 17 Ekim 1980‚ Çelyabinski) Rus milli voleybolcu.


Voleybola dokuz yaşında başladı. İlk takımı Çelyabinski‚ ilk antrenörü teyzesi Lyubov Gamovaydı. On dört yaşında Metar takımına geçti. 1998 yılında ise Nikolai Karpolun antrenörlüğünü yaptığı Uraloçkaya transfer oldu. 1999 yılında ulusal takımda oynamaya başladı.
Gamova Rus ulusal takımıyla 1999 Avrupa Şampiyonası‚ 1999 World Grand Prix‚ 2001 Avrupa Şampiyonası‚ 2002 World Grand Prix ve 2006 Dünya Şampiyonasında şampiyonluk yaşadı. Ayrıca 2000 World Grand Prixde en iyi blokör‚ 2001 World Grand Champions Cup´ta en skorer ve en iyi blokör‚ 2003 World Grand Prixde en skorer‚ 2004 Atina Olimpiyat Oyunlarında en iyi blokör ve en skorer‚ 2007 Avrupa Şampiyonlar Ligi´nde en iyi servis‚ 2007 Avrupa Şampiyonasında en iyi servis ve 2009 Avrupa Şampiyonlar Ligi´nde "en skorer" ödüllerini aldı.

Özellikleri

Boy: 202 cm.
Kilo: 82 kg.
Pozisyon: Pasör çaprazı.
Blok yüksekliği: 310 cm.
Smaç yüksekliği: 321 cm.
Başarıları

1999 - World Grand Prix-Altın madalya.
1999 - Dünya Kupası-Gümüş madalya.
1999 - Avrupa Şampiyonası-Altın madalya.
2000 - World Grand Prix-Gümüş madalya.
2000 - World Grand Prix-En iyi blok.
2000 - Sidney Olimpiyat Oyunları-Gümüş madalya.
2001 - Avrupa Şampiyonası-Altın madalya.
2001 - World Grand Prix-Bronz madalya.
2001 - World Grand Champions Cup-Gümüş madalya
2001 - World Grand Champions Cup-En skorer ve en iyi blok.
2002 - World Grand Prix-Altın madalya.
2002 - Dünya Şampiyonası-Bronz madalya.
2003 - World Grand Prix-Gümüş madalya.
2003 - World Grand Prix-En skorer oyuncu.
2004 - Atina Olimpiyat Oyunları-Gümüş madalya.
2004 - Atina Olimpiyat Oyunları-En iyi blok yapan ve en skorer oyuncu.
2005 - Avrupa Şampiyonası-Bronz madalya.
2006 - Dünya Şampiyonası-Altın madalya.
2007 - Avrupa Şampiyonlar Ligi-En iyi servis-Dinamo Moskova.
2007 - Avrupa Şampiyonası-Bronz madalya.
2007 - Avrupa Şampiyonası-En iyi servis.
2009 - Avrupa Şampiyonlar Ligi-En skorer-Dinamo Moskova.

(Kaynak : Wikipedia)

Arkadaşlar Gamova´nun nasıl vurduğunu görmek istiyorsanız:

http://www.fivb.org/en/technical/olympics/2008/women/Video/127 RUS Attack C1 Diagonal Player No 11 high.wmv

Olimpiyatlardaki oyunu...

11 numara Gamova‚ videodaki bütün hücumlar onun. Zaten en uzun boylu oyuncu olarak hemen seçiliyor.

1 numaradan‚ 6 numaradan‚ yani 3 metre gerisinden ne kadar da kolay vuruyor öyle. Bu kadar rahat ve etkili 3 metreden vuracak bayan voleybolcu az bulunur.

Smaç servisleri falan da mükemmel. .


Arkadaşlar belli oyuncuların smaç ve blok yüksekliklerini veriyorum.
(İlk rakam boy‚ ikinci smaç‚ üçüncü blok)
------------------Boy-------smaç-------blok
Anja------------1.87-------3.08-------3.00
Nikolic ---------1.94-------3.15-------3.00
Grün-----------1.85-------3.09-------2.87
Mammadova--1.95-------3.05-------2.98
Seda-----------1.92-------3.12-------3.04
Gamova-------2.02-------3.21-------3.10

Görüldüğü gibi en yakın rakibine kafadan 10 santim fark atıyor. Blok yüksekliği çoğunun smaç yüksekliğinden bile fazla...


ÖZGÜR TEŞEKKÜRLER.

Ekaterina Gamova

Ekaterina Gamova is a Russian volleyball player. She is one of the best attackers in the world of volleyball. Gamova is 2.04 metres tall, making her also one of the tallest sport girls ever.
Katya Gamova

Ekaterina Gamova

Katya Gamova



More Gamova!
2000 World Grand Prix
1999 World Cup
1999 Japan-Russia
1998 World Championships


Şimdi geldim ve açar açmaz forumu Ana Sayfada görünce
Yok artık M.Ali Bey
Bekliyorduk bir yıldız daha da bu kadar değil.
Allah razı olsun‚şirketlerine bol kazanç versin.
Ne diyeyim ki .
Yolun açık olsun Sayın Başkanım.

İlginç olan Osmokroviç´te‚Gamova da hiç bir yere sızmadı
ve şak diye imza fotoğrafları ile bombalar patladı.
Transfer böyle yapılır işte.

Dünyanın en iyi pasör çaprazı.
Gamova uzun boyunun avantajını çok iyi kullanıyor.
Blok üstünden de vurduğu için smaçlarını çıkarılması çok zor oluyor.
Çok nadir bloklarda kalıyor.O da gelen pasın alçaklığından.
D.Moskova'da 44 yaşındaki pasör Kirilova ona yüksek çok iyi paslar
atıyordu.Naz da Kirilova'yı iyi izlesin şimdiden,zaten biliyordur.
Ayrıca uzun boyu bloklarda da haliyle işe yarıyor.
Uzun boy dezavantajına rağmen arkadan da iyi toplar çıkarıyor.
Biraz duygusal.Bir kaç kötü hücum yaptığında morali bozuluyor ama
çabuk toparlayabiliyor.

***************

Rus kulesi

F.Bahçe Acıbadem'in dünyaca ünlü starı Gamova, yeni takımıyla büyük başarılara imza atacağını söyledi, "Beni şampiyonluk dışındaki sonuçlar tatmin etmez" dedi.

RUS voleybolunun son dönemdeki dünya starı artık Fenerbahçe Acıbadem'in başarısı için ter dökecek. Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın, Fenerbahçe Acıbadem ve Türk voleyboluna büyük armağanı olan "Rus kulesi" lakaplı Ekaterina Gamova, tatil için geldiği Türkiye'de bir gecede Fenerbahçeli oldu.

Filenin orkidesi, 2001 yılında Uralochka forması altında yıldızını parlatmış ve Rus voleybolunun dünyaca ünlü teknik patronu Karpol'un senelerce kanatları altında yer almıştı. Karpol'un gözü gibi koruduğu ve milyon dolarlardan hep uzak tuttuğu Gamova, geçen sezon Dinamo Moskova'ya sorunlu bir şekilde transfer olunca, yurt dışı hayallerini de kurmaya başlamıştı.

Transfer aklımda yoktu

İlk yurt dışı transferini sarı lacivertlilere imza atarak gerçekleştiren 2.05'lik star, "Daha önce uluslararası bir transfer yapacağımı hiç düşünmemiştim. Fenerbahçe Acıbadem'in Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri olduğunu öğrendim. Tatil için Antalya'ya gelmiştim. Bir dizi telefon trafiğinin ardından bir günde karar verdim. Teklifi kabul ettim. Bizler Karpol'un oyuncusuyduk. Uralochka'da kalmış olsaydım, başka bir ülkeye transferim için hiç şansım yoktu. Şimdi Fenerbahçe Acıbadem forması altında bu zevki hem tadacağım, hem de başarılara imza atmak için ter dökeceğim" dedi.

Yalnız değilim

Türkiye ve Şampiyonlar Ligi için duygularını da dile getiren Rus yıldız, şunları söyledi: "Karpol bize tek şey öğretti. Kazanmak, hep kazanmak. Üzerimdeki emeği çoktur. Beni, şampiyonluk dışındaki sonuçlar mutlu etmiyor. Yeni arkadaşlarımın bazılarını tanıyorum. Seda, Eda, Naz ve Osmokrovic çok önemli oyuncular. Arkamızda büyük destek olan muhteşem bir taraftar topluluğumuz olduğunu da öğrendim. Benim Fenerbahçe Acıbadem'e transferimde en büyük katkısı olan kişi ablam İnessa Korkmaz'dır. O nedenle Türkiye'de yalnız değilim."

Topuklu ayakkabı giymeyi çok isterdim

GAMOVA başarılı bir sporcu olmasına rağmen, sevmediği tek şey koşmak. Yaşamında ilginçlikler olan Rus yıldız, "Koşusuz spor olmaz ama ne yapayım, sevmeye sevmeye koşuyorum" diyor. Sporcu olarak uzun boylu olmasından mutluluk duysa da bunun bazı sıkıntılarını yaşadığını da gizlemiyor ve ekliyor: "Topuklu ayakkabı giymenin özlemini yaşıyorum. Ancak, ayaklarımı çok yorduğu için bu zevki tadamıyorum."

Blok yüksekliği

3.10 metre

207 kez Rusya Milli Takımı'nın formasını giyen efsane voleybolcu Gamova 3.21 metre smaç, 3.10 metre de blok yüksekliği ile bir file kraliçesidir. Salonlarımızdaki, "Vur kafasına çivi gibi, çak, çak, çak" tezahüratı sanki Ekaterina Gamova için söylenmiş. O, dünya voleybolunun çivisidir. Rakip hücumlarda blokları ile etten duvar örer. Blok sızdırmaz. Voleybolda bir ekol olan Rusya'nın son dönemlerde yetiştirdiği en büyük sporcularından biridir.

Rus kulesi - Celal DEMİRBİLEK - Hürriyet

5 yorum:

  1. Şoktan yeni yeni çıkıyorum.Harika bir transfer.

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Ali Aydınlar'a sonsuz teşekkürler.Harika bir takım kuruyor.

    YanıtlaSil
  3. Gürol abi hep yıldız transfer istiyorduk kızlara ama yıldız oluncada böyle şoka giriyoruz.Birkaç gün transfer olamsın yoksa iyice şoka giricez.

    YanıtlaSil
  4. rüya gibi :)
    emeği geçen herkese teşekkürler. net bir şekilde hedef belli, Avrupa Şampiyonluğu..
    Erkeklerde sessizlik hoşuma gitmiyor, acilen sponsor şart...

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler