29 Ekim 2008 Çarşamba

Bank Asya 1.Ligin En Genç Oyuncusu ; Musa Çağıran

Feyyaz Uçar'ın yeni prensi

Altay'da 2 maçtır forma giyen 16 yaşındaki Musa, Bank Asya 1. Lig'in en genç oyuncusu

spo_altay.jpgBank Asya 1. Lig'de bir yandan zirveyi zorlarken, diğer yandan yarınlara yatırım yapıyor Altay... Teknik Direktör Feyyaz Uçar, takımını Süper Lig rotasına oturtmaya çalışırken, genç yıldızları da görmezden gelmiyor. Tıpkı Çaykur Rizespor ve Malatya maçlarında ilk onbirde sahaya sürdüğü Musa Çağıran gibi.
Uçar'ın 11'de görev verdiği 16 yaşındaki önlibero, Bank Asya 1. Lig'in en genç oyuncusu. Geçen sezon Mehmet Sak, Ali İhsan ve İsa gibi gençlere şans veren Uçar, bu kez de genç Musa'yı vitrine çıkarttı. U-17'de 5 kez, U-18'de 23 kez milli formayı da giyen Musa'nın, futbolcu olmasındaki en büyük etken ise babası.
Altınırmak Çambidispor'dan 10 yaşında Altay'a geldiğini belirten Musa, "Babam Birol Çağıran olmasaydı, belki de futbolcu olmazdım. Geçen yıl ağır bir sakatlık geçirdim. Babamın emeği ve desteği, yeniden sahalara dönmemi sağladı. Bu genç yaşta Altay formasını giymek benim için büyük şans ve onur" diyor.


Gerrard hayranı
Altay'ın genç yıldızı, Liverpool'un yıldızı Steven Gerrard'ın hayranı olduğunu ifade ediyor. Sürekli İngiliz futbolcunun maç kasetlerini izlediğini belirten Musa, "Onun gibi büyük bir futbolcu olmak istiyorum.
1,5 yıldır (A) takımdayım. Takımda Merter Ağabey, bana çok yardımcı oluyor. Onunla orta sahada oynarken kendimi daha rahat hissediyorum" diye konuşuyor.

(Murat Arabacı - Yeni Asır)
****************************************************************************
Ülke de Alt yapısından sayısız yetenek yetiştirmiş bir kulüptür Altay.
Süperlig'e epey uzak kaldı.Mutlaka olmalı.Umarım bu genç yetenekler artık
hedefe götürür Altay'ı.
Feyyaz Uçar'ı kutlamak lazım şans verdiği için Musa'ya.Tabii Alt yapı hocalarını da.
Feyyaz ,Beşiktaş'a mutlaka tavsiye etmiştir bu oyuncuyu.Umarım FB uyumaz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler