29 Ekim 2008 Çarşamba

TSG HOFFENHEİM ; BİR RÜYA TAKIM



KÖY TAKIMIYDI...

Almanya’da Hoffenheim, son yılların en büyük futbol mucizelerinden birine imzasını attı. 3 sene önce bölgesel ligde mücadele eden Hoffenheim, önce 2. lige ve bu sezonun başında da ilk kez 1. Lig’e yükseldi. ‘Köy Takımı’ diye dalga geçilen Mavi-Beyazlılar, son hafta Hamburg’u yenerek liderliğe bile yükseldi. Takıma ev sahipliği yapan Hoffenheim Kasabası’nda 3 bin kişi yaşıyor.

TAKIMDA 2 TÜRK

Takımın kaptanı bir dönem Denizlispor’da da oynayan Selim Teber, kalecisi ise Ramazan Özcan. İki Türk asıllı futbolcunun, başarıdaki payı büyük. Ligde en çok gol atan ekip olan Ralf Rangnick yönetimindeki Hoffenheim, 18 takımlı ligde 42 milyon Dolar ile oyuncularının değeri bakımından sondan 4. Ancak gol krallığının zirvesinde 11 golle yine bu ekibin Bosnalı futbolcusu İbiseviç var.

3 BİN KİŞİLİK KASABAYA 30 BİN KİŞİLİK STAT!

Hoffenheim Başkanı Peter Hofmann, “Berlin’deki gibi kasabamızda 2 bin restorant ve 500 bar yok. Hoffenheim’da geceleri tek ışık arabalardan geliyor. Ancak bizim hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde oynamak” diyor.

"ABRAMOVICH DEĞİLİM"

Finansman desteği ise bu takıma çocukluğundan beri bağlı olan 1 milyar Dolar’lık servete sahip Dietmar Hopp’a ait. Takıma 190 milyon Dolar’a yakın para harcayan Hopp, Hoffenheim’ın sınırının olmadığını belirterek, “Ben Almanlar’ın Abramovich’i değilim. Ama yıldızlar kısa zamanda buraya gelecek. İlk hedefim Roma’dan Aquilani’yi almak” diyor...

HOFFENHEIM EZDİ GEÇTİ!

Bundesliga'da haftanın en önemli maçı haftaya lider giren Hamburg ile en yakın takipçisi Hoffenheim arasında oynandı. Lige yeni çıkan Hoffenheim güçlü rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 mağlup etti.

BUNDESLİGA'DA 9. HAFTA PUAN DURUMU

Takım O G B M A Y P
1.Hoffenheim 9 6 1 2 24 14 19
2.Leverkusen 9 6 0 3 22 11 18
3.Hamburg 9 5 2 2 15 15 17


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler