12 Haziran 2010 Cumartesi

A GRUBU : G.Afrika - Meksika : 1-1

Mexico's defender Rafael Marquez (front) celebrates after scoring 
against South Africa

G.Afr-Mek 1.JPG
G.Afr-Mek 2.JPG
Şabalala.JPG

Açılış maçı olarak iyi bir maç olduğunu düşünüyorum.Meksika ilk 30 dakika çok iyi futbol oynadı.Bu süre içerisinde golü bulamaması şanssızlıktı kendileri adına.Ancak ikinci yarı sanki pilleri bitti ve G.Afrika oynamaya başladı.Nitekim hafif ofsayt kokan uzun bir kontra pası 8 numara Tsabalala harika bir sol ayak şutu ile çatala
takınca beklenmedik bir şekilde öne geçtiler.Moral kondisyonla oyun  hakimiyetini de ele aldılar.Aguirre'nin oyuncu değişiklikleri de etkili oldu ve Meksika dengeyi kurdu.Nitekim soldan oyuna sonradan giren Deportivo'lu Andres Guardado'nun ortasında G.Afrika defansı ofsayt tuzağı yapmak istedi ancak Kaptan Aron Makoena (Bursaspor da istiyormuş) tek başına kalıp ofsaytı bozunca ileri çıkan ön libero Rafael Marquez beraberlik sayısını kaydetti.Ortaya çıkarabilirdi ama kendisi vurdu,kaleciyi avladı.Riskti aslında.
Meksika'yı beğenmedim.İkinci yarı rakımda etkilemiş olabilir ,oyundan düştüler.
Sadece G.Dos Santos etkili oynadı.Vela ve Santrfor 9 numara Franco etkisiz kaldılar.Guardado'nun yedek
olmaması lazımdı.Göbektei çift stoperleri Osorio (5) ve Rodriguez (2) ağır kalıyorlar.G.Afrika 1-0 öndeyken 11 numara Modise ile 2 net gol pozisyonunu değerlendiremedi.Son dakikada da gene goldeki gibi uzun bir
kaleci pasında bu kez 9 numaralı Mphela iyi vuramayınca direkten dışarı gitti ve galibiyet şansı kayboldu.
 Aslında ilk yarıda oyunun hakimi gibi görünen Meksika idi ama G.Afrika ve Parreira'nın meşhur alan savunmasını aşamadılar.İkinci yarıdaki oyunla G.Afrika galibiyeti kaçırdı.3 gol pozisyonu harcadılar.
 Meksika'da Rafael Marquez stoper oynamalı bence.Orta sahada defansif ön libero oynuyor.Fena da oynamadı ama defansta göbekte sıkıntı çekiyorlar.Kalecileri de kötü.Ömer Çatkıç efekti 37'lik Oscar Perez
çok kötüydü.Bence Ochoa kaleyi devralmalı.Ömer Çatkıç bile bundan iyidir.Ayrıca bir tane iyi bir golcülerinin olmaması Meksika futbolu adına ayıp.Hala 37'lik C.Blanco bir umut.Hugo Sanchez gibi bir golcü lazım.G.Afrika'da ismini okunuşu farklı olduğu için unuttuğum Şabalala kendisini herkese iyi hatıtlattı.Haklı olarakta maçın adamı seçildi.G.Afrika'lı oyuncuların çok iyi fiziği var.Gram yağ yok vücutlarında.Çok iyi mücadele ettiler.Beklediğimden daha iyi oynadılar.Pienaar durgundu biraz.Kaleci Khune ve Sağ bek Gaxa iyi oyuncular.Parreira ilk yarıda dökülen sol bek Thwala'yı çıkarıp Masilela'yı alarak iyi iş yaptı.
Şu Vuvuzelalar felaket yalnız.Yok böyle bir şey.Kafam şişti.Ki kaleci Khune beğenmemiş çıkan sesi,seyircilerin daha fazla ses çıkarmalarını istemiş.Hayret yani.Daha da mı ?
 TRT ,maçı anlatan Spor Müdürleri Yalçın Çetin'in oyuncuları tanımadan sürekli karıştırarak anlatması ve çok uzun süre ekrana skor ve dakika bildiren yazı koymaması ile (80.dk.da hatırladılar) ilk maçtan sınıfta kaldı.
Maçın rejisi ,çok sayıda kamera ,çekimler v.s. hepsi iyiydi ama G.Afrika'nın golü öncesini sadece ofsayt kamerasından vermediler.
Neticede beklenen sonuç diyebiliriz ama Meksika bu G.Afrika'yı yenemeyerek avantaj kaçırdı.G.Afrika ise her an sürpriz yapabileceğini gösterdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler