11 Haziran 2010 Cuma

Miroslav Stoch Resmen Fenerbahçe'de !!!!


Resmi site şu açıklama ile bizi şaşırtarak duyurdu bu önemli transferi ;

Fenerbahçemiz, Chelseali orta saha oyuncusu Miroslav Stoch’u renklerine bağladı.

2009-2010 sezonunda kiralık olarak Twente’de forma giyen 21 yaşındaki genç yıldız ile 4 yıllık anlaşmaya varıldı.

Stoch, Slovakya Milli Takımı’nın formasıyla 2010 Dünya Kupası’nda mücadele vermeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=19904


http://img39.imageshack.us/img39/8553/mstoch.jpg


http://img819.imageshack.us/img819/4179/stoch1.jpg

http://img810.imageshack.us/img810/7968/stoch2.jpg

KARİYERİ : 


19 Ekim 1989 doğumlu olan Slovak yıldız Miroslav Stoch, futbola Slovakya ligi takımlarından Nitra’nın altyapısında başladı. 2005 yılında Nitra’da profesyonel olarak forma giyen Stoch, 2006 yılında Chelsea’ye transfer oldu.
Brezilyalı teknik adam Luis Felipe Scolari yönetiminde Londra temsilcisi Chelsea’de fazla forma şansı bulamayan Stoch, Chelsea’nin rezerv takımında oldukça etkili bir performans gösterdi. Stoch, 2006-2007 sezonunda Chelsea 18 Yaş Altı Takımı’nda 11 gol kaydetti ve kanat oyuncusu olmasına rağmen sezonu gol kralı olarak tamamladı.
Chelsea’de bulunduğu 4 yılda 4 maça çıkabilen 20 yaşındaki Slovak oyuncu, 2009 yılında Hollanda ligi takımlarından Twente’ye kiralandı. Steve Mcclaren’in yönetimindeki Twente’de mükemmel bir performans ortaya koyan Slovak yıldız, ligde 32 maçta forma giydi ve 2706 dakika sahada kaldı.
Geçen sezon Twente’nin Hollanda ligi şampiyonu olmasında büyük katkısı bulunan 20 yaşındaki Stoch, ligde 10 gol atarken 4 de  asist yaptı. 1.68 metre boyunda, hücuma dönük orta saha oyuncusu Stoch, Twente’de uzaktan attığı gollerle ve yaptığı asistlerle Hollanda liginde 2009-2010 sezonuna damgasını vurdu.
Miroslav Stoch, UEFA Avrupa Ligi’nde de geçtiğimiz sezon sergilediği performansla beğeni topladı. Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan Twente’de Slovak futbolcu, Fenerbahçe’ye karşı grupta oynanan ilk maçta 70 dakika, ikinci karşılaşmada ise 90 dakika mücadele etti. UEFA Avrupa Ligi’nde 7 maçta 589 dakika oynayan Stoch,, Sheriff ağlarını 2 kez havalandırdı. Sheriff ile Hollanda’da oynanan karşılaşmada özellikle maç 1-1 iken 89.dakikada attığı golle takımına galibiyeti getiren Stoch,  Twente’nin Fenerbahçe’nin ardından gruptan ikinci olarak bir üst tura yükselmesinde önemli bir pay sahibi oldu.
Miroslav Stoch, 2008 yılında giydiği Slovakya 21 Yaş Altı Takımı formasıyla 6 maçta 2 gol kaydetti. Daha sonra 2009 yılında formasını giymeye başladığı Slovakya Milli Takımı’nda da 12 maçta görev alan Slovak yıldız, 2010 dünya kupası elemelerinde San Marino’ya karşı A milli olarak ilk golünü kaydetti.
Kendisine Ronaldinho ve Ronaldo’yu örnek alan Stoch, 2010 Dünya Kupası finallerinde Slovakya Milli Takımı kadrosunda yer alıyor..

F.Bahçe'nin yeni transferi Miroslav Stoch, transferinin Dünya Kupası öncesinden bittiği için çok mutlu olduğunu açıkladı.
Kendi sitesinden bir açıklama yayımlayan 'Mino' lakaplı Sliovak oyuncu, 'Türkiye hakkında bilgi topladım.

Ülkenin en iyi takımına gidiyorum. Çok mutluyum. Çok zor karar verdim. Çok fazla teklif aldım ama en iyi tercihi yaptığıma inanıyorum.
' dedi. Stoch adına F.Bahçe ile olan sözleşmeye menajeri Milan Lednicky imzaladı.

Stoch'un resmi sitesinde Aykut Kocaman'ın kendisini beğenmesinden gurur duyduğunu belirtti.


Aykut Kocaman ;
"Hayırlı uğurlu olsun bu transfer. Stoch, uzun zamandır gündemimizde olan bir isimdi. Twente ile oynadığımız karşılaşmalarda son derece başarılı maçlar ortaya koymuştu. Uzun zamandır izliyorduk. Bugün itibariyle de transferini bitirdik. Çok genç yetenekli bir isim. Bu, kağıt üzerinde olan bir şey tabii. Umarım bunları hem kulübün, hem de kendi geleceği açısından sahaya da yansıtacaktır. Takımımıza kazandırmak istediğimiz isimler, topla ve topsuz olarak süratli isimler. Teknik çok önemli ama bununla beraber sürate de ihtiyaç var. Stoch, buna sahip bir isim. Ancak dediğim gibi bunlar kağıt üzerinde. Saha içi ve antrenmanda, oyuncunun kendi iradesini ortaya koyması da çok önemli.Topla sürati ve dripling özelliği çok önemli.Topla beraber hamle yaparken özgüveni yüksek, umarım bize yararlı olacaktır. Genç olması da önemli. Kulübümüzün genel yapısı itibariyle kuvvetli oyuncular ön planda. Ama bunla birlikte genç ve gelecekte kulübe maksimum performans sağlayacak isimler ve bu isimlerin ileride mali anlamda da katkı sağlayacak isimler olmaları da tercih nedenimiz. Kağıt üzerinde beklentilerimiz yüksek. Umudumuz, bunların sahaya da yansıması"

Ednan Bol-at ;
"Üzgün, kırgın ya da kızgın değilim. Prensip olarak biz rakiplerimizin yurt dışı hatta yurt içi transferleriyle hiç ilgilenmedik. İşlerini bozmamak için biz bu işlere hep uzak durduk. Ama Stoch ile ilgili Fenerbahçe"nin dün akşam Chelsea ile görüştüğünü biliyorduk. Anlaşmışlar, hayırlı olsun. Biz bu transferde tıkanmadık. Kendi dengelerimiz var, maliyetlerimiz var. UEFA"nın 2012 kriterlerini düşünerek, bütçe prensiplerine uyma kararı aldık. Ne olursa olsun biz transferi yapalım, diye bir düşüncemiz yok. Fenerbahçe Kulübü büyük bir zafer kazanmış gibi teklifleri ikiye katlayarak futbolcuyu aldı, olabilir. Bundan sonra demek ki rakiplerimizle ilgili düşünceleri gözden geçirip, tavrımızı ona göre belirleyeceğiz''

Miroslav Stoch Hakkında  Bilmeniz Gereken 10 Şey ;
Fenerbahçe ,gs'nin elinden bu oyuncuyu kaptı.Peki ama neden ?

1- 6 yaşında ilk adımını attığı Slovalya'nın Nitra takımının alt yapısında geçirdiği 10 senenin ardından 2005 yılında profesyonelliğe de ilk adımını yine bu takımda attıktan bir sene sonra Chelsea'nin yolunu tuttu.

2- Chelsea'de 4 yıl boyunca sadece 4 defa forma şansı bulabilen oyuncu, ilk yılında formasını giydiği Chelsea 18 yaş altı takımında kanat oyuncusu olmasına rağmen attığı gollerle krallığa uzanarak ve bu günlerin sinyallerini vermişti.

3- Geçtiğimiz yılın başında Twente'ye kiralanan Stoch gösterdiği müthiş performansla Hollanda ekibini tarihindeki ilk şampiyonluğa uzandıran isimler arasında yer almıştı.

4- Stoch, her iki kanatta da görev yapabilen ve hücuma dönük bir orta saha oyuncusu...

5- 21 yaşındaki futbolcu şu an Avrupa'nın gelecek vaadeden isimleri arasında zirveyi zorluyor.

6- 2009 yılında giymeye başladığı Slovakya Milli Takımı formasıyla 12 maçta görev alan Stoch, Güney Afrika'da da mücade edecek kadroda kendisine yer buldu.

7- Slovak oyuncu, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'ye karşı iki maçta da forma şansı bulmuştu.

8- Stoch, milli takım kariyerindeki ilk golünü San Marino'ya karşı Dünya Kupası Elemeleri'nde kaydetmişti.

9- Geçtiğimiz sene Mehmet Topuz'u Beşiktaş'ın elinden kapan Fenerbahçe, bu sefer de Galatasaray'a çalım atarak ezeli rakiplerine karşı elde ettiği son galibiyeti Stoch transferiyle elde etti. Aslında Stoch'un "Türkiye'de sadece Galatasaray forması giyerim, aksi taktirde Twente'de kalırım" demesi de bu transferleri daha bir kader ortağı yapıyor.(Bu sözü ne zaman etmiş yahu )

10- Ronaldinho ve Ronaldo'ya hayran olan Stoch, hızı ve tekniğiyle Sambacılar'ı ne kadar sevdiğini sahada da göstermeyi başarıyor.

goal.com

Tavşan adımlı ve seri

11 Haziran 2010
Stoch’u 2008-09’da kısa sürelerle  Chelsea'de izlediğimizde hızıyla etkilemişti; geçen yıl Twente’de daha akıllı bir oyuncuya dönüşmeye başladığını gözlemledik. Steve McClaren, 21 yaşındaki oyuncuya hemen her maçta sol (bazen sağ) açıkta görev verdi ve Stoch da Hollanda şampiyonluğuna giden yolda önemli katkı yaptı. Topla çok süratli, küçük tavşan adımlarıyla kısa mesafede hızlanabilen ve kolay çalım atabilen bir oyuncu.
Stoch’un, Türkiye'de oynayacak olması heyecan verici, eminim sezonda 10 asist ortalaması yakalayacaktır, ama bir-iki endişemiz de var: Twente 4-3-3 oynuyordu ve öndeki Ruiz-NKufo-Stoch üçlüsünün defansa çok katkı yapmaları gerekmiyordu. Oysa Fenerbahçe'nin Alex’li 4-4-1-1 düzeninde kanat oyuncularının savunmaya daha fazla yardım etmesi gerekiyor.
Stoch’la ilgili ikinci handikapsa fizik olarak biraz zayıf olması. Türkiye’de, Hollanda’ya göre çok daha sert futbol oynanıyor ve yüz altmış sekiz santimlik ufacık bir adamı bu savunmalar çok yıpratabilirler.
Uğur Meleke

Lakabı : Mino
Websitesi ; http://www.miroslavstoch.com/

**************************************************************
   Öncelikle Hayırlı Olsun.
Uzun süren suskunluk ve belirsizlik nedeniyle gene bunlardan bir şey olmaz diyerek
yazmak istediğim ''Fenerbahçe'nin Trnasfer Stratejisi Nasıl Olmalı'' yazısından vazgeçmiştim.
 Resmi olarak transfer sezonunun açıldığı ilk günde böyle bir transferin açıklanması açıkcası
beni hem çok şaşırttı hem de çok sevindirdi.
4 yönden bu transferin kazancı var.
1-En önemlisi de bu bence.Nasıl olduysa artık Fenerbahçe'nin transfer stratejisinin değiştiğini
görüyoruz.İnanılacak şey değil.Yıllardır dilimizde tüy bitmişti.Aykut Kocaman'ın yukarıda koyduğum açıklamalarında bu stratejinin ip uçları ve çok sevindirici aynı zamanda Aykut Kocaman hakkında da önemli bir güvenoyu benim açımdan.
 Kanat adamları üzerinde durup,transfer etmek.Artık hızlı,çabuk oynayan bir takım olmak için
çalışmalar yapmak çok önemli.Yıllardır 4-4-1-1 oynuyoruz Alex olduğu için ama bu sistemde
en önemli nokta kanatlar ama kanat adamı almıyoruz ,çakma ,devşirme kanat oyuncuları yaratmaya
çalışıyorduk.
2-İhtiyacımız olan bir yere iyi bir oyuncu alıyoruz.
3-Ezeli rakibimiz gs'ye gene kim büyük gösterdik ve ''gs ancak bizim istemediğimiz oyuncuları
alabilir'' klişesini beyinlerine bir kere daha kazıdık.
http://img808.imageshack.us/img808/7348/stoch3.jpg
4-Transferde Brezilya'dan gözümüzü çevirip,genç oyuncu ve ileride satıp para kazanabileceğimiz
bir yatırım transferi yapma felsefesi.
    Yani  kısaca Sportif ve Maddi getirisi büyük olacak bir transfer gibi gözüküyor.
 Miroslav Stoch'u oynadığımız 2 Twente maçında tanıdık ve keşke bu tip oyuncuları alabilsek
demiştim tıpkı Lille'deki Eden Hazard gibi.O maçlardaki süratli,devamlılığı olan,çalışkan,arzulu
bir sol kanat ve forvet oyuncusu profili çizmişti.Zaten Chelsea gibi bir takım squadları izleyip,beğenip akademiye aldıysa kumaşı bellidir.
 Uzaktan takip ettiğimiz kadarıyla da bu sezon Twente'nin Şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu.
  Twente'nin sistemini örnek almalıyız.Bermuda Şeytan Üçgeni :  Solda Stoch,sağda Brian Ruiz
ve Santrfor Kara Boğa N'Kufo. Arkalarında göbekte Keneth Perez var bir de.
 Fenerbahçe işte bu üçlemeyi bulmalı.Şu ana kadar kanat oyuncuları üzerinde durulması
ve basında Krasiç,Hazard ,Dsuzdschak isimlerinin geçmesi iyiye işaret.Ama Santrfor ne olacak ?
Guiza belası başımızda ve kalıyor.Semih gitmeli.Onun içinde bizim içinde iyi olur dedik ama O da
kalacak ve kısır döngü devam edecek.FB mutlaka ayı boğan ve golcü bir baba Santfor almalı.
 Hollanda futbolunu iyi bilen arkadaşların Stoch hakkında yazdıkları olumlu.
Flyin Dutchaman blogundan alıntı ;
''En sevdiğim özelliği oyuna ağırlığını koyabilmesi ve sorumluluk alabilmesi, İstikrarlı, doğrudan rakibin üstüne giden, ısrarcı, pes etmeyen ve en önemlisi de defansif özellikleri de olan bir açık oyuncusu.Son olarak, her yerde bahsedilen, "güçlü görünmeyen" fiziğinin ona hiçbir dezavantaj getirdiğini görmedim, görmeyeceğiz de merak etmeyin.
   Maliyeti konusunda kulüp açıklama yapmadığı için çeşitli rakamlar ortaya atılıyor.
Resmi siteden açıklama yapıldı : Bugün tarihli bazı gazetelerde İngiliz Premier Ligi takımlarından Chealsea'den transfer ettiğimiz Miroslav Stoch'a ödediğimiz bonservis bedeli hakkında doğru olmayan rakamlar yer almaktadır. Stoch için kulübümüz Chelsea'ye 5.5 milyon euro ödeyecektir ve bu ödeme iki taksit olarak, iki yıllık dönemde tamamlanacaktır.

Fenerbahçe Spor Kulübü



 20-21 yaşında,Dünya Kupasında yıldızı parlayacak oyuncular arasında gösterilen
- ''Slovakların yeni harika çocuğu'' diyorlar - bir oyuncu için bu rakamlar çok değil.
İlerisi için de bir yatırım olduğu düşünülürse ,beklentileri karşılarsa maliyetinin 2 katına
bile satılabilecek bir oyuncu.FB kimlere para saçmadı ki şimdiye kadar.
Stoch için para lafı etmek saçma olur.
 gs'liler burada ''kedi erişemediği ciğere mundar dermiş'' misali eziklik yapıyorlar.
 Kendileri 5m.euro teklif etmişler.FB iki katını verdi aldı diye çamur atıyorlar.
 Basında yazılanlara göre ; gs 5m.teklif etmiş ama 3'e kapatırız diye bekliyormuş.
Chelsea hiç oralı olmadan 8m.euro veren olmadan kapıya bile bakmıyormuş.
 Yani 8-9 m.zaten istenen rakam.Bizde verdik,aldık ve ezikleri bir kere daha kudurttuk.
Devamı yeşil çimlerde ....
 Ezcümle ; doğru yoldayız bu sefer.Umarım yoldan sapmayız.
İbrahimoviç lafları dolaşıyor.40 m.teklif etmişiz falan filan.
Hiç gerek yok bunlara.Krasiç'in bile olacağına inanmıyordum zaten.
En önemlisi de Aykut Kocaman güven verdi.İzlediği ve gittiği yol doğru.
Aziz Yıldırım umarım İbra,Henry v.s. gibi fantazi ve gereksiz hamlelerle çomak sokmaz.
Tekrar Hayırlı olsun.Hoşgeldin.Başarılar ''Mino''
Dünya Kupasında Uruguay'dan sonra 2.takımımız da Slovakya oldu ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler