13 Ekim 2010 Çarşamba

Azerbaycan -Türkiye : 1-0 (Rezillik) !!!


   Bu rezilliğin hiç bir mazereti yok.Almanya maçından sonra büyük tepki gösterdik işte bunun içindi.
 Almanya'ya 2-0,3-0 kaybetmek normal sonuçtu ama kaybetmekten kaybetmeye de fark vardı.
Hiç bir şey yapmadan kaybetmek bizlere koymuştu.Takım hiç ışık vermemişti ama Hiddink Almanya'ya kaybetmek anormal bir sonuç değil diyerek eleştirileri anlayamamıştı.Anlamadığı sadece bu değildi.
 Türk futbolunu ve futbolcusunu daha önce çalışmasına rağmen anlayamamıştı.Almanya maçında çıkardığı kadro ve sistem ile ve açıklamaları ile bunu göstermişti.Dün de 1-0 mağlupken kapanacak takıma karşı açık alan oyuncusu Sercan ve bitik Nihat'ı alarak bir kere daha futbolcuları tanımadığını gösterdi.Kanatlara inmek istedi falan hikaye ,adamlar kanatları da kapatmıyor mu sanki ? Hem bitmiş Nihat ve dengesiz,savruk Sercan'ı sol kanata alarak mı kanatlara inecektik ? Yapılacak iş 1-0'dan sonra direk çift santrfor'a dönmek ve rakip defansın göbeğindeki dengeyi bozmaktı.
 Hiddink geldikten sonra hiç  bir değişiklik yapmadan Oğuz'a güvenerek eski yapıyı devam ettirdi.
Amerika kampına götürdüğü 30 kişi ile ilk 4 maçı nasıl olsa çıkarırım diye düşündü ama hata yaptı.
 ''Tarator Terim''in son derece salakça türettiği ''Milli Takım Kulübü'' geyiği ile kendi takımlarında oynamayan  ve oynayanların da formsuz olduğu oyuncularla yola çıktı.Üstelik formda oyuncuları almayarakta adaletli bir sistemlerinin olmadığını gösterdiler ama bu adaletsizlik mutlaka çıkacaktı önlerine.Ve çıktı.
 Ligin marka değerinin 420 m.dolara çıkması ile ve Anadolu'dan yeni Şampiyon çıkardık masalı ile Türk Futbolunun yapısal sorunlarını birden çözdüklerini zanneden Mahmut Özgener ve Levent Kızıl ikilisi ne düşünüyor acaba ?
Levent Kızıl dün akşam için de bir 3-0 hükmen galibiyet çıkarsaydı ne iyi olurdu değil mi ? (!) .
 Avrupa'da takımlarımızın elenmesine falan bağlamakta yersiz.Onun sebebi çapsız FB ve gs yönetimlerinin transferleri zamanında bitirip tam kadro bu maçlara çıkamamalarıdır.
 Yahu Azerbaycan da Vogst bile devrim yaptı.Azerbaycan'da eskiden Milli takımda devşirme Sırp ve Brezilyalı oyuncular oynardı.Çok izledi Azerbaycan Milli takımının maçlarını Azeri TV'sinden.
 Sırp asıllı Branimir Subasiç ve Brezilyalı oyuncular vardı.Başarılı olamayınca Vogst  takımı tamamen Azeri oyunculardan kurma kararı aldı.Dün çıkan kadrolarında yepyeni isimler gördüm.Hepsi de Azeri.Tek Chertagonov girdi O da Rus Asıllı Azerbaycan Vatandaşı.Takımda tek elle tutulur tanıdık isim golü atan Kaptan Reşad Sadıgov.Kocaeli ve Kayserispor'da bir dönem oynamıştı.Şimdi sezon başında Eskişehirspor'a gelmiş valla haberim yok.Rıza Çalımbay tek suçu yönetimin Stoper almamasına bağlıyordu.Elinde Reşad gibi  bir Stoper varken mi bunu söyledin Rıza ? Hayret yani.Hiç oynatmamış bir de bu adamı.Pes doğrusu.
 Neyse .... İşte bu yepyeni Azeri takımına yenildik.Hiç bir mazarete gerek yok.
Bank  Asya 1.Lig'ten bir 11 yapılsa çıkar yenerlerdi.
 Sorun bence formda ve kaliteli futbolcuların azlığında.Aynen Fenerbahçe gibi Milli takım.Hiç bir farkları yok.
Fenerde de 3,5 kaliteli oyuncu var diyordum hep - Alex,Lugano,Emre ve buçuk Gökhan Gönül - burada da aynı.Gökhan Gönül'e neden buçuk dediğimi dün akşam gördük.Tamam koşuyor,çalışıyor,mücadele ediyor ama oyun zekası eksik,bitiricilik,son hareketler sıfır.
Dün Hamit ve Emre'den başka adam yoktu.Bir sürü bitik adam oynadı.Hakan Balta ne iş yapar ya.Kız gibi
dolanıyordu sahada.Sen ligin en formda ve genç oyuncusu Volkan Şen'i alma ,geberik,bitik Nihat,Tuncay'larla oyna.Komedi.Fenerbahçe'de 18'e giremeyen Özer ve Semih 11'de.
 Benim mantalitem ; Milli takımda yaşı ne olursa olsun formda oyuncular oynar.Hele de belli bir sisteminiz,ekolünüz de yoksa.
 100 milyonluk Hinterland'dan 20 tane her Milli maçta oynayacak kaliteli bir kadro çıkarılamıyorsa yazıklar olsun.Alt yapı milli takımlarına Abhap,Çavuş ilişkileri içinde hemşehricilik ayaklarında antrenör olarak eski futbolcuları getirenleri de o zihniyete de yazıklar olsun.Gelmez tabii altyapıdan futbolcu.
Hiddink şimdi Onu demiş maçtan sonra.Eski Türkiye yok.1-2 tane genç var ancak oynatabilecek demiş.
 Adam gibi arama,tarama yaptınız mı acaba ? Niye sorumlular görevlerini yapmadı ?
Herkes oturacak masanın başına saatlerce tartışacaklar ,gerekirse birbirlerinin kafasını gözünü yaracaklar
ve bir kısa-orta-uzun vadeli master planları yapacaklar ve 2014 Dünya Kupasına gidecek bir ekol yaratacaklar.Paşa paşa oturup basenlerini büyütmeyecekler orada.İş yapacaklar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler