11 Ekim 2010 Pazartesi

Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri : Fenerbahçe Ülker Lider Olarak İlk 8'de !!!




Fenerbahçe Ülker Yenilgisiz Lider.
11.10.2010
Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri’nin C Grubu’ndaki üçüncü maçında Tofaş’ı son iki buçuk dakikadaki etkili oyunuyla 83-78 mağlup eden Sarı-Lacivertliler, üçte 3 yaparak adını Sekizli Finaller’e yazdırdı.
Fenerbahçe Ülker, Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri’nin C Grubu’ndaki üçüncü ve son maçında Tofaş ile karşılaştı. Müthiş bir mücadele örneği sergileyen rakibi karşısında son 2 buçuk dakikadaki üstün oyunuyla 83-78’lik galibiyete ulaşan Sarı-Lacivertliler, grubu yenilgisiz lider olarak tamamlayıp Sekizli Finaller’e kalmaya hak kazanırken Emir Preldzic de ‘Spor Toto Maçın Yıldızı’ seçildi.

Tarence Anthony Kinsey, karşılaşmanın ilk basketini üç sayı çizgisinin gerisinden kaydetti. Tofaş; Austin Melvin Nichols ve Tomislav Ruzic’in basketleriyle öne geçtikten sonra Fenerbahçe Ülker’den Lynn Terence Greer skoru 5-4 yaptı. Can Altıntığ’ın üçlük isabetine Darjus Lavrinovic aynı şekilde yanıt verirken Tomislav Ruzic’in başarılı atışı farkı 1’e indirdi. Sarı-Lacivertliler Lynn Greer’ın elinden bir üçlük daha bulduktan sonra Tofaş; Ruzic ve Austin Melvin Nichols ile 13-13 eşitliği sağladı. Tofaş; Kaya Peker ve Nichols’un karşılıklı basketleriyle süren periyodun ilk 5 dakikasını Ruzic’in üçlüğüyle 15-17 önde geçti. Fenerbahçe Ülker molasının ardından Onur Aydın’ın üçlük isabeti farkı 6’ya çıkardı. Rakibine Emir Preldzic ile cevap veren Sarı-Lacivertli takım, Austin Melvin Nichols’un son saniye basketine engel olamayınca ilk çeyreği 21-26 geride bitirdi.

İkinci periyoda İlkan Karman’ın etkili oyunuyla hızlı başlayarak farkı 9’a yükselten Tofaş, pota altında Oğuz Savaş’ı durduramasa da İnanç Koç’un üçlüğü skoru 23-32’ye getirdi. Tofaş, Can Altıntığ’ın turnikesiyle farkı yeniden çift hanelere çıkardıktan sonra Oğuz Savaş ve İlkan Karman’dan her iki pota altında smaçlar geldi. Serbest atışlarla durumu 31-38 yapan Fenerbahçe Ülker, İlkan’ın etkinliğini azaltamadı. Tofaş, İlkan’ın sayıya çevirdiği turnikeyle devrenin son 3 dakikasına 33-42’lik üstünlükle girdi. Sonrasında Sarı-Lacivertliler serbest atış çizgisinden skor üretmeyi sürdürürken Tofaş’ı hücumda sürükleyen isim bu kez Tomislav Ruzic’ti. İlk yarının bitimine 58 saniye kala kullandığı atışta başarılı olan Ruzic, farkı çift halelere çıkardı. Tofaş, kalan sürede rakibinin 4 sayı bulmasına engel olamasa da soyunma odasına 41-47’lik avantajla gitti.

Fenerbahçe Ülker üçüncü çeyreğin başında Lynn Terence Greer’ın serbest atışları ve Darjus Lavrinovic’in orta mesafeli isabetiyle farkı 2’ye indirince Tofaş mola aldı. Mola sonrası sakatlanan Onur Aydın oyuna devam edemezken Austin Melvin Nichols’un basketi ve sonraki hücumda Tomislav Ruzic’e yaptığı asist farkın kapanmasını önledi. Serbest atışlarla rakibini takibini sürdüren Sarı-Lacivertliler, bu bölümde Tomislav Ruzic’in orta mesafeli şutlarına çözüm üretmekte zorlandı. Tofaş, Can Özcan’ın üçlüğüyle skoru 51-58’e getirdi. Fakat Mirsad Türkcan, Kaya Peker, Terance Kinsey ve Oğuz Savaş’ın sayılarıyla 8-1’lik seri yakalayan Fenerbahçe Ülker, periyodun bitimine 1 dakika 41 saniye kala skoru eşitledi. (59-59)Tofaş, rakibinin bu serisini Can Özcan’ın turnikesiyle noktaladı. Oğuz Savaş’ın serbest atışları da çeyreğin sonucunu belirledi: 61-61.

Roko Ukic’in üçlüğü dördüncü periyodun başında Sarı-Lacivertlileri uzun süre sonra öne geçirdi. Bir üçlük isabeti de Tarence Anthony Kinsey ile bulan Fenerbahçe Ülker, farkı 6’ya çıkardı. Emir Preldzic’in serbest atışlarıyla 8-0’a taşınan seriyi Can Altıntığ sonlandırdı. Preldzic ve Tomislav Ruzic’in karşılıklı basketlerinin ardından yine Ruzic’in basket faulle kaydettiği 3 sayı farkı 3’e düşürdü. Fakat Sarı-Lacivertliler rakibine Lynn Terence Greer’ın üçlüğüyle yanıt verince Tofaş mola aldı. Mola sonrası Tomislav Ruzic ve İnanç Koç’un basketleri farkı 2’ye indirdi. Fakat Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic’in önderliğinde 9-1’lik seriye imza atarak maçı koparmayı başardı. Preldzic’in üçlüğüyle bitimine 37 saniye kala farkı 10 sayıya çıkaran Sarı-Lacivertliler, karşılaşmayı 83-78 kazanıp C Grubu’nun yenilgisiz lideri olarak Sekizli Finaller vizesi aldı.


SALON: Karataş Şahinbey

HAKEMLER: İsmail Aydın, Erman Erdemli, Ahmet Tatlıcı

FENERBAHÇE ÜLKER (83): Roko Leni Ukic 7 (2 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 2 (9 ribaund), Lynn Terence Greer 12 (2 ribaund- 2 asist), Darjus Lavrinovic 9 (4 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 4 (2 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 17 (4 ribaund), Tarence Anthony Kinsey 12 (1 ribaund- 1 asist), Can Maxim Mutaf 3, Emir Preldzic 17 (3 ribaund- 2 asit)

TOFAŞ (78): Osman Orçun Göllü (2 ribaund- 1 asist), Austin Melvin Nichols 11 (3 ribaund- 5 asist), Can Altıntığ 10 (4 ribaund- 8 asist), İnanç Koç 4 (7 ribaund- 4 asist), Tomislav Ruzic 31 (5 ribaund), Can Özcan 5 (1 ribaund), İlkan Karaman 14 (5 ribaund- 1 asist), Fırat Töz, Selim Saygın, Kenan Sipahi (1 ribaund), Onur Aydın 3 (2 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 21-26
2. PERİYOT: 20-21
3. PERİYOT: 20-14
4. PERİYOT: 22-17



 

Neven Spahija, Bornova Belediyesi ve Medical Park Trabzonspor maçlarında çok iyi mücadele ettiklerini hatırlatarak, “İlk iki maç çok enerji harcadık. Bugün de takımı değiştirdik, iki oyuncumuzu dinlendirip iki yeni oyuncuyu kadroya aldık. Gruptan çıkmayı dün garantilediğimizi için konsantrasyonumuz biraz düştü ama yine de kazandığımız için mutluyum” şeklinde konuştu.

Bu sezon ilk kez bir resmi maçta forma giyen Sarı-Lacivertli oyuncu Lynn Greer da, “Kadroya girdim ve en iyi şekilde takıma uyum sağlamaya çalıştım. Tofaş çok iyi oynadı biz de yeterli enerjiyle başlayamadık. Koçumuzun da söylediği gibi iki gün çok efor harcamamız da bizi etkiledi. Ama sonuçta kazanmayı başardık” açıklamasını yaptı.




Tebrikler takım ve teknik heyete.
Liderliği garantilemenin rahatlığından olsa gerek konsantrasyonumuz iyi değildi.
Yorgunluğun ve Ömer Onan,Marko Tomas,Gasper Vidmar'ın dinlendirilmesi ile de takımın ritmi düşüktü.Tofaş gruptan çıkma şansını elde etmek için başta Ruziç'in hayatının maçını oynamasınında rolü ile ilk yarıda daha iyiydi.İkinci yarıda savunmada sertliği arttırınca dengeyi kurduk.Son çeyrekte de Emir'in liderliğinde kazanmayı başardık.Oğuz'un formu devam ediyor.Dünya Şampiyonasının yorgunluğu olsa da fizik olarak iyi durumda olunca performansı olumlu yönde ilerliyor.
 Kinsey'in savunmadaki arzusu çok iyi.Greer hata yapsa da 12 sayılık ciddi bir katkı yaptı.
Ribaunt ve Asistlerde Tofaş önde.Özellikle Asistlerde 20-10 önemli fark olmuş.
 Çok fazla irdelemeye de gerek yok.Neticede kötü de oynasak kazanmayı bildik.Geçen yıllarda bu tip maçları kaybediyorduk.
 Tofaş'ta İziç'in ümit bağladığı genç Kenan Sipahi 6.30 dakikada istatistiklere hiç bir şey yazdıramasa da dikkat çekmeyi başardı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler