14 Ekim 2010 Perşembe

Erkekler Voleybolda Süper Kupa Günü : Fenerbahçe - Ziraatbankası


Sezona büyük bir kupa ile başlarız inşaallah.
Dünkü CB kupası hüsranı umarım ''Final Sendromu'' yaşayan ve artık bu kulübün ''lanet olası bir genetiği'' haline gelen bu sinir bozucu durumun son örneği olur.
 Her 2 takımı da bu sezon ilk kez izleyeceğim.Hazırlık maçlarını izleme imkanım olmadı.
 2 takımın son durumuna bir bakalım transferleri, kadrosu v.s.

FENERBAHÇE
TRANSFER RAPORU
Gelenler : Leonel Marshall (Smaçör - Piacenza),Kemal Kayhan (Orta - Halkbankası),İvan Miljkoviç (Pasör Çaprazı - Olimpiakos),Ersin Durgut (Orta-PÇ-Halkbankası),Andrija Geriç (Orta-Top Volley Andreoli Latina - İtalya)
Gidenler : Gabriel Gardner,Lukas Divis,Özkan Hayırlı (Halkbank),Yasin Sancak (gs)
Kalanlar : Demeter (Antrenör),Coskoviç,Serkan,Cengizhan,İsmail Cem,Burak


KADRO :

Pasör : 
Arslan Ekşi - Burak Yavuz
Pasör  Çaprazı :
İvan Miljkoviç-Ersin-Emre Batur

Orta : 
Emre Batur, Kemal,Geriç
Smaçör :
Coskoviç,Marshall,İsmail Cem,
Libero : 
Serkan Kılıç,Cengizhan

ZİRAATBANKASI

Gelenler : Plamen Kostantinov (Antrenör - Bulgaristan),Simon Tischer (Pasör-Almanya),Kadir Cin (Smaçör-Arkas'tan kiralık),Emin Yolver (Orta - Konya Diltaş),İbrahim Akşeker (gs),Niyazi Durmaz (Konya Diltaş),Can Ayvazoğlu (SGK)

Plamen Konstantinov (Antrenör)
Simon Tischer
http://www.sportal.de/photos/08/07/b38b448d619e50aaa96f755eaf447dcf.jpg

Gidenler : Juan Barrial (Antrenör),Franz Granvorka,Selçuk Keskin,Ender Kıdoğlu (Halkbank),
Zafer Paşaoğlu,Fatih Ulusoy,
Kalanlar :Gundars Celitans,
Peter Platenik,Resul,Ali Yılmaz,Server,Mustafa,Özer,Metin

KADRO
Pasör
Simon Tischer - Mustafa Kürşat Çokyiğit
Pasör Çaprazı
Gundars Celitans - Serkan Oğuz
Smaçörler
Peter Platenik - Kadir Cin - Ali Yılmaz - Server Sancak - Can Ayvazoğlu
Orta
Resul Tekeli - Emin Yolver - İbrahim Akşeker - Niyazi Durmaz
Libero
Özer Özger - Metin Durmuş


   Sezona İvan Miljkoviç,Leonel Marshall ve Andrija Geriç gibi flaş yabancı transferleri ile başlıyoruz.Coskoviç'in TC vatandaşı olma hikayesi FIVB-TVF marifeti ile engellenmeseydi çok iyi bir kadro oluşturmuş olacaktık.Avrupa'da sorun olmayacak ama ligte bu durum sorun yaratacaktır futbolda olduğu gibi.
 Hemen hemen tam kadro hazırlandık.Sadece İvan Miljkoviç Dünya Şampiyonası nedeniyle yoktu.O da sanırım gelmiş ve hoca şans verirse oynayacak.Ki sakatlığı nedeniyle oynayamayacak - riks edilmeyecekmiş güya (!) - Marshall'ın yerine mutlaka oynamalı.
 Polonya'daki turnuvada İtalyan Piacenza'ya 3-2 yenilip,ev sahibi Polonya takımını 3-1,Alman takımını da 3-0 yenerek 1 set averajı ile 2.olduk.Bu turnuvanın yararlı olduğunu düşünüyorum.Ancak Emre'nin saçma sapan hatası - Emre gecenin 03.30'unda msn'lerde takılıp,sonrasında dışarı çıkmamalıydı.Çok amatörce  ve affedilmez bir hata yaptı - ve Marshall'ın sakatlığı nedeniyle olmamaları kupa öncesi ciddi sıkıntı yarattı.Allahtan İvan yetişti.Umarım sahada  görürüz ,yoksa işimiz zor olur.
 Ziraatbankası yeniden yapılanmaya gitti.Bitmez bu bankaların,müessese takımlarının yeniden yapılanmaları :)).
 Bana göre iyi bir hoca olan Arjantin'li Juan Manuel Barrial'ı göndermeleri kayıptır.Yerine daha önce ülkemizde voleybol oynayan henüz 37 yaşındaki Bulgar Plamen Konstantinov'u getirdiler.Henüz voleybolu bırakalı 1 sene olmuş.İlk antrenörlük deneyimini ZB'de yaşayacak.Oyunculuk kariyeri iyiydi ama.17 yıl Bulgar Milli takımında oynadı.
 Yabancı oyuncu olarak pasör çaprazı Gundars Celitans'ı ve Çek smaçör Peter Platenik'i tutup,Fransız smaçör Granvorka'yı gönderdiler.3.yabancı olarak Halkbank'a giden milli pasör Selçuk Keskin'in yerine Almanya Milli takımı pasörü Simon Tischer'i aldılar.Kaliteli bir pasördür.Yunan Şampiyonu Olimpiakos'tan geldi.
 Takımı gençleştirdiler.Bir nevi küçülmeye gittiler.Geçen yıla göre zayıfladıklarını düşünüyorum.Sadece Celitans'ın eline bakacaklar.Son olarak bizim eski oyuncumuz Can Ayvazoğlu'nu aldılar.Can eski Can olmasa da katkı yapacaktır.Arkas'tan kiraladıkları Kadir Cin bakalım nasıl katkı yapacak ? Arkas'ta Duerden'in yedeği PÇ idi,burada 4 numara oynayacak galiba ama manşette zorlanacaktır o zaman.
 Ziraatbankasının dezavantajı çok.Yeni bir takım oluşturmaları ciddi handikap.Bunu yaparken de takımın kalbi olan pasör Tischer'in Dünya Şampiyonası nedeniyle takım hazırlıklarında olmaması ve bilgi edinemedik ama gelmiştir herhalde artık.Pasörün smaçörlerle uyumunun yok denecek kadar olması büyük handikap.Platenik'te Çek Milli takımındaydı,O da yeni gelmiştir ama hadi O eski oyuncu diyelim.
 Fazla hazırlık maçıda yapmamışlar.Sadece Maliye Milli Piyango ile oynamışlar.3-0 kazanmışlar.(25-23,25-20,25-17)
 Herhangi bir sakatlık,hastalık v.s eksiklikleri var mı bilemiyorum.
Yok olduğunu farzederek bile dediğim gibi pasör Simon Tischer'in yeni gelmesi çok büyük dezavantaj.
  Şu muhtemel 6 ile çıkacaklarını tahmin ediyorum eksikleri yoksa  ;
Tischer,Celitans,Platenik,Can (Kadir),Resul,İbrahim Akşeker (L:Özer )

 Toparlamak gerekirse ; maçın favorisi biziz.(İvan,Marshall,Emre oynamasa bile )
Çünkü takımdan ayrılan oyuncularımız olsa da (Gardner,Divis,Özkan) belli bir iskeletimiz var ve Ersin,Kemal gibi yerli transferlerimiz ,Geriç gibi bir tecrübe takviyelerimiz oldu İvan ile Marshall haricinde.
 Ankara seyircimizin de desteği ile sezona kupa ile başlamak dileğiyle başarılar diliyorum Filenin Efendilerine.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler