15 Ekim 2010 Cuma

Beko Basketbol Ligi 2010-2011 Sezonu Takım Tanıtımları.

Aliağa Petkim
Gelenler: Levent Bilgin,Erdem Türetken,Barış Güney (Kepez Bld),Önder Külçebaş (Antalya B.B),Polat Kaya (Darüşşafaka CT),Aubrey Coleman (Houston Cougars),Jerome Randle (California Golden Bears),Hüseyin Beşok (Türk Telekom), Volkan Çetintahra (Akçakoca Poyraz), Brandon Hunter (Hapoel Jerusalem), Ersan Özseven     (TED)
Gidenler: Quinton Hosley,Ceyhun Altay (Türk Telekom),Reha Öz,Berkay Sahillioğlu,Emre Bayev (Antalya B.B.),Lorenzo Gordon,Vokosavljeviç,Mc Clinton,Lamar Johnson
Kalanlar :Halil Üner, Kaan Üner,İlkay Okay 



Aubrey Coleman

Aliağa Petkim, kadrosunu NCAA'in 2009-2010 sezonu sayı kralını alarak güçlendirdi. İyi savunma yapma özelliği ile de bilinen skorer oyuncu, Aubrey Coleman yaz liginde New Orleans Hornets'ın formasını giymişti.
Houston üniversitesinde forma giyen Aubrey Coleman, 35 maçın (ort 36.9 dak) tamamında ilk beşte sahaya çıkmıştı. Aubrey Coleman 25.6 sayı ortalama ile hem takımının hem de NCAA'in sayı kralı oldu. Coleman ayrıca 7.4 sayı, 2.6 asist, 2.7 top çalma, % 42.5 şut, % 73.7 serbest atış ortalama ile oynamıştı. Geçen sezon her maçta çift rakamlı sayılara ulaşan Coleman, bir maçta en fazla sayıyı Tulane'e (38 sayı) karşı atmıştı.

Jerome Randle

California Üniversitesi'nde mezun olduktan sonra profesyonel kariyerine başlamak için Türkiye'yi seçtiği belirtildi.
23 yaşındaki oyun kurucu Randle, geçen sezon 18.6 sayı, 2.1 ribaund ve 4.3 asist ortalamaları ile mücadele etti.
Profesyonel kariyerine Aliağa'da başlayacak olan Randle'ın son senesinde maç başına ortalama 35 dakika sahada kalarak yakaladığı istatistikler 18.6 sayı - 4.2 asist - 2 ribaund şeklinde. 1987 doğumlu ve 1.78 boyundaki oyun kurucu California Golden Bears çıkışlı. Bu sezon Antalya BŞB ile anlaşan Patrick Christopher'ın takım arkadaşı olan Randle, Pac-10 konferansında 'Yılın En İyi Oyuncusu' seçilmiş. Serbest atışlarda %93.3 gibi oldukça iyi bir yüzdeyle isabet sağlayan Randle, yay gerisinden de %40 ile sayı çıkartmayı başarmış son senesinde. İyi bir şutör olduğu yönünde şüphe bırakmayan yüzdeler bunlar. Bu sezon Yaz Ligi'nde Orlando ve Washington takımlarıyla şansını denemiş Randle fakat başarılı olamamış. Yedi maçta 8 sayı - 6 ribaund - 5 asist ortalaması ile kendini göstermeye çalışan Randle'dan beklentiler daha yüksekmiş. Kolej Ligi çok fazla ilgi alanıma girmese de nette ufak bir araştırmayla geçtiğimiz sezon NCAA'de adından fazlaca söz ettirdiğini gördüm. Bu anlamda Aliağa cephesi ve ligin genel tablosu için önemli bir transfer Randle'ın gelişi. Bu arada birkaç gün önce Sırp Sportske sitesinde çıkan haberde Partizan takımında McCalebb'den boşalan yer için Randle'ın düşünüldüğü yazıyordu.

Brandon Hunter


Yeni sezon için iddialı bir takım kurma hedefinde olan Aliağa Petkim, bir dönem Boston Celtics ve Orlando Magic'in kadrosunda da yer alan Brandon Hunter'ı transfer etti. 30 yaşındaki Hunter geçtiğimiz sezon Hapoel Jerusalem takımında forma giydi. Ligde oynadığı 26 maçta 8,3 sayı - 3,3 ribaund, 1,2 asist ortalamalarıyla oynayan Hunter, Eurocup'ta ise 14 maçta 9,2 sayı - 4,5 ribaundla oynadı. İki sayılık atışlarda % 60'a yakın bir oran yakalayan tecrübeli oyuncu 2.01 boyunda. Menajer Birtan Saka, transferi sonlandırdıklarını belirtti.


Antalya Büyükşehir Belediyesi

Gelenler: Ahmet Kandemir (Antrenör),Muratcan Güler (Beşiktaş), Hadi Doğan (TED Koleji),Emre Bayev (Aliağa),Can Özcan (Daçka),Erdinç Balto (Türk Telekom),Şahin Ekmen (Pamukkale),
Gökper Gen (Kepez Bld), Wayne Chism (Tennessee), Emre Bayav (Aliağa Petkim), Barış Hersek (Banvit), Patrick Christopher (California Golden Bears), Devon Downey (South Carolina),Polat Kocaoğlu (G.Saray Cafe Crown), J.P. Prince (Tennessee)
Gidenler: Altar Tunçkol (Antrenör),Önder Külçebaş (Aliağa Petkim),Umut Yenice (O.Renault),Caner Şentürk, Aaron Jackson, Brian Greene, Dj Thompson, Patrick Femerling

Wayne Chism

Antalya Büyükşehir Belediyespor, ABD'deki Tennessee Üniversitesi'nden mezun olan ve şu an NBA Yaz Ligi'nde mücadele eden Wayne Chism'i renklerine bağladı.
1987 doğumlu ve 2.06 metre boyundaki Chism, geçen sezon 12.6 sayı, 7.2  ribaund ve 1.3 blok ortalamasıyla oynadı. Wayne Chism, iyi bir post savunmacısı olması ve ribaund özellikleri ile tanınıyor.

Patrick Christopher

California Golden Bears takımında geçen sezon 15,6 sayı - 5,4 ribaund - 2 asist - 1,6 top çalma istatistikleriyle oynayan Patrick Christopher'ı seneye Antalya formasıyla izleyeceğiz. Genç oyuncu 2 ve 3 numaralarda oynayabiliyormuş. Skorer.
Transfer olayına geç giren Antalya BŞB'de kadro kurma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sezonun 9. transferini gerçekleştiren güney ekibi, yeni sezonda takımın skor yükünü çekmesi için Patrick Christopher ile anlaştı. California Golden Bears mezunu olan Christopher, 1988 doğumlu ve 2-3 numaralarda oynayabiliyor. 2006-07 yılında okuldaki ilk senesini 5 sayı ortalamasıyla geçiren oyuncu, okuldaki son 3 senesinde de 15 sayı civarını yakalamayı başardı. Geçen yıl 15.6 sayı olan maç başı ortalamasının yanına 5.4 ribaund, 2 asist, 1.6 top çalma istatistiklerini de ekleyen Christopher, takımının en sivrilen isimlerindendi. 4 sezonda ürettiği toplam 1700 sayı ile okul tarihinin en skorer üçüncü ismi olan skorer oyuncu, isabet sağladığı toplam 164 üçlükle de yine okul tarihinin en başarılı dördüncü ismi durumunda.

Devon Downey

Antalya Büyük Şehir Belediyesi'nin yeni oyuncusu Devan Downey, lider kişiliği, kısa boyu ve skorer oyun tarzıyla, ülkemizde büyük başarılara imza atmış Khalid El Amin'i andırıyor. NCAA liginde South Carolina forması ile 22.5 sayı ortalaması ile oynayan Downey NBA scoutları tarafından yeni Khalid olarak not edildi.
South Carolina'nın yıldız oyun kurucusu Devan Downey, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzaladı. 1,75 boyundaki Devan Downey 2009-2010 sezonunu 22,5 sayı 3,5 asist ve 3,3 ribaund gibi etkileyici ortalamalar ile bitirmişti.

J.P. Prince


Antalya BŞB, kadrosuna bir Amerikalı oyuncu daha kattı: J.P. Prince. Bu akşam Antalya'da olacakmış. Kadroda bulunan Devon Downey'in sakatlığının devam etmesi üzerine bu hamleyi yapan Ahmet Kandemir, bir süre 4 Amerikalı ile (birini her maç tribüne göndererek) gidecek. Sonra büyük olasılıkla bu 2 oyuncu arasında kararını verip, yola tekrar 3 Amerikalı ile devam edecek. J.P. Prince Tennessee mezunu, Antalya BŞB'nin ilk yabancı transferi Wayne Chism ile aynı okuldan yani. Geçen sezon maç başına 24.9 dakika alıp, 9.9 sayı - 3.7 ribaund - 3.1 asist - 1.5 top çalma ortalamaları yakaladı. 1987 doğumlu ve 2.01 boyunda. 1-2-3 numaraların tamamını oynayabiliyor olması onu özel kılan en önemli detay. NBA oyuncusu Tayshaun Prince'in kuzeni oluyor kendisi bu arada.

Banvit
 
Gelenler: Antonio Graves (Hapoel Holon),Mutlu Akpınar (Türk Telekom),Bora Hun Paçun (Darüşşafaka ), Vladimir Golubovic (Caja Laboral)
Gidenler: Goran Cakic,Yunus Çankaya (Türk Telekom), Ufuk Gürgen,Barış Hersek 
Kalanlar: Orhun Ene,Barış Ermiş, Barış Özcan, Keith Simmons, Charles Davis, Lance Williams, Yiğitcan Turna, İbrahim Yıldırım, İzzet Türkyılmaz, Erolcan Çinko, Şafak Edge


Antonio Graves

Antonio Graves Banvit'te..
Antonio Graves, 1985 ABD doğumlu. 1.91m. boyundaki basketbolcu Shooting Guard mevkiinde görev yapıyor. 2003-2007 yılları arasında NCAA ligi takımlarından Pittsburgh’da forma giyen Graves, sonrasında Fransa’nın Pau Orthez takımına transfer olarak, bu ligi 20,4 ortalama ile sayı liderliğinde 2.’ci olarak bitirdi. 2008-2009 sezonunda ise Galatasaray Cafe Crown takımına transfer olan sporcu 32 maçta 15.2 sayı, 2,3 ribaund ve 2.2 asist ve 1,8 top çalma istatistikleriyle oldukça başarılı bir sezon geçirdi. Geçtiğimiz sezona Euroleague takımlarından KK Cibona VIP Zagreb ile başlayan Graves, Ocak ayında İsrail’in Hapoel Holon takımına transfer oldu.

Vladimir Goluboviç
http://www.ajansspor.com/resimv3/kucuk/k340_VladimirGolubovic01.jpg
 Bandırma ekibi, geçen sezonu İspanya şampiyonu olarak tamamlayan Caja Laboral kadrosundan Vladimir Golubovic ile anlaştı.
6 yıl boyunca doğup büyüdüğü kentin takımı olan Vojvodina Novi Sad forması giyen Golubovic, transfer olduğu Union Olimpija'da 1,5 sezon boyunca ortaya koyduğu üstün performans neticesinde bir anda kendini Caja Laboral'de buldu. Geçen sezonun ortasında katıldığı İspanyol temsilcisinde fazla süre alamadı. 86 doğumlu, 2.12 boyunda. Sırtı dönük oyunu oldukça iyi, potansiyelli, genç, neler yapabileceğini Olimpija'da göstermiş, Euroleague tecrübesi olan bir uzun.


Lance Williams
http://www.tblstat.net/img/pl/16.jpg

Chuck Davis

Keith Simmons
http://www.ilkhabergazetesi.com/wordpress/wp-content//2009/10/B1-Small1-300x220.jpg

Beşiktaş Cola Turka
 
Gelenler: Serhat Çetin (F.Bahçe Ülker),Bekir Yarangüme (Türk Telekom),Cüneyt Erden (Bornova Bld),Mustafa Abi (İTÜ),Andrew James Ogilvy (Avustralyalı-Wanderbilt Mezunu.2.13-113kg.),Mustafa Abi (İTÜ), Michal Ignerski (Lagun Aro)
Gidenler: Brad Newley, Kevin Fletcher,Engin Atsür (Fenerbahçe Ülker),Adem Ören (Türk Telekom),Kerem Özkan (O.Renault) Haluk Yıldırım (gscc),Muratcan Güler (Antalya B.B)
Kalanlar: Burak Bıyıktay,Cevher Özer, Arın Soğancıoğlu,Fedor Likholitov ,Mire Chatman


  A.J. Ogilvy
2,13 boyunda ve 1988 doğumlu Avustralyalı oyuncu üniversitedeki son sezonunda 28 maçta 13,4 sayı, %50.9 iki sayı, %73.1 serbest atış, 7.2 ribaund, 1 asist, 1.1 top çalma, 0.9 blok ortalamalarını tutturmuştu.

Ogilvy, üniversite kariyeri sırasında en çok sayıyı 2009’da LSU’ya (33) attı, en çok ribaundu ve bloğu 2008’de Kentucky karşısında aldı: 12 ribaund, 5 blok.

Avustralya alt yapı milli takımlarında da yer alan Ogilvy 2007’de 19 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda 22.3 sayı, 9.8 ribaundla dikkatleri çekerken sayı krallığında üçüncü olmuş, 6 karşılaşmada double-double yapmıştı.


Michal İgnerski
http://www.eurobasket2009.org/en/files/%7B32C4D232-625F-43F6-9C65-E20B04767CD6%7Dbig_v.jpg 
  1980 doğumlu, 2.07 boyundaki Polonyalı oyuncu hem 3, hem de 4 numaralarda oynayabiliyor. Geçen sezon ACB takımlarından Lagun Aro takımındaydı, 33 maçta maç başına 23.8 dakika sahada kalıp 10.4 sayı - 3.4 ribaund - 0.5 asist ortalamalarını yakaladı. 2006-09 yılları arasında ise bir diğer ACB takımı Caja San Fernando formasını giymişti. Daha önce bahsi geçen isimlere göre biraz daha alt seviye ve sahadaki pozisyon olarak da biraz daha farklı bir oyuncu. Ama tahminen yedeksiz durumdaki Cevher'e de alternatif olsun diye düşünüldü. Hem 3 hem 4 oynayabiliyor olmasından ötürü.

 Mire Chatman
http://www.besiktasgazetesi.com/wp-content/uploads/2010/03/basketboloyuncu.jpg

 Fedor Likholitov
http://www.eurocupbasketball.com/rs/22916/b5de75e9-26b9-4125-bb5c-30691cab4e9b/7fc/filename/b5d.jpg

Bornova Belediyesi
 
Gelenler: Ümit Sonkol (Türk Telekom),Soner Şentürk (Telekom),Şerafettin Birgen (Işıkspor), Pertev Öngüner (Genç Telekom), Murat Kaya ( Galatasaray Cafe Crown), Michaell Roll (UCLA),Zvonko Buljan (Texas Christian), Torin Francis (AEK)

Gidenler: Cüneyt Erden (Beşiktaş ct),
Josh Shipp, Yalçın Azizmahmutoğulları, Kedrick Brown, Umut Durmuş, Şahin Ekmen, Can Terzioğlu, Buğra Dağ, Frank Elegar, Tomas Nagys
Kalanlar: Aclan Kavasoğlu (Antrenör),Serdar Yavuz, Umut Can Özyıldırım, Çağdaş Erdoğan


Michael Roll
http://grfx.cstv.com/photos/schools/ucla/sports/m-baskbl/auto_action/2612130.jpeg
UCLA mezunu olan 23 yaşındaki skorer oyuncu, geçen yıl 14.1 sayı ve 3.6 asist ortalamaları yakalamıştı.
Bu yıl UCLA'dan mezun olan Roll, 14.1 sayı - 3.6 asist - 2.8 ribaund ortalamaları ile tamamlamış kolejdeki son senesini. Bu sezon üç sayı çizgisinin gerisinden %42.6 ile isabet bulan Roll, geçtiğimiz yıl %51.5 gibi oldukça iyi bir yüzdeye imza atarak beş yıllık kolej kariyerinde dış şut yüzdesini %41.4 civarında tutmayı başarmış. Ki bu yüzdeye yalnızca altı maça çıktığı 2007-08 sezonundaki %26'lık isabet yüzdesi de dahil. Geçtiğimiz sezon Joshua Shipp, Tyler Smith gibi isimlerin kadroya katılımı ile bu noktadaki başarısını ispatlayan Bornova Belediyesi'nin Michael Roll tercihini de bu pencereden değerlendirmek yanlış olmayacaktır. Bu konuda oldukça başarılı bir ekibe sahipler. Bu sezon G.Saray Cafe Crown'da forma giyecek olan Shipp ile takım arkadaşı olan Roll, profesyonel kariyerine adım atacağı bu ilk senedeki Türkiye tercihinden önce Shipp ile de konuşmuştur sanıyorum. Zaten Shipp, koç Aclan Kavasoğlu'na oyuncu hakkında oldukça olumlu bilgiler vermiş transfer öncesinde. Savunmasının da iyi olduğu söylenen oyuncuyu izleyene kadar şimdilik okuduklarımızla yetineceğiz.

Zvonko Buljan
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggxFY-dxvdskh3gVYQicA-qpUJt6DBF1HoDTe8xSFa0Umvr3xw23v5LGQk_hWleUEMUM2AtiQ-fsJMs-yLgVIipQPhAlWnU20RwV1nKmTuVok5ubg9uKHmoJKOcYZ_PnjXQLPThW3Owdg-/s320/Zvonko.png
 1988 doğumlu, 206 boyundaki Hırvat oyuncu Split altyapısında basketbola başlamasının ardından basketbola Amerika'da devam etme kararı almış ve Kolej Ligi'ne geçiş yapmış. Son iki sezonu Teksas Christian Üniversitesi'nde 12.2 sayı - 8.6 ribaund - 2.1 asist ortalamaları ile geçiren ve bu rakamlara ulaşırken ortalama 27 dakika sahada kalan Zvonko Buljan, UCLA'lı Michael Roll'un ardından İzmir ekibinin ikinci yabancı transferi. Oyuncuyu izlemeden yorum yapmak niyetinde değilim ama hem Bornova ekibinin bu konudaki başarısı hem de oyuncunun Hırvat altyapısı çıkışlı olması şu anda transfere olumlu bakmamı sağlıyor.

 Torin Francis
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6LiKN8LZkw_1JtkBsyzeMbsEmYA004ud297jnA6sGJwZ7JHVyRLy_H0eywvWaAS2ZceCS5CYsx5ISaiUnPfpyskjNb67tGUZ4cXymRh18lxZbddKZgilqsIuaW0YPsRob_kkqpkudz9Bp/s1600/torin-francis.PNG

 2 yıllık İtalya deneyiminin ardından, son 2 sezondur kariyerine Yunanistan'da devam eden Francis 2 yıldır ligin sayı-ribaund konusundaki en efektif uzunlarından biri. Geçen yıl AEK formasıyla maç başına 29.7 dakika sahada kalıp, 12.8 sayı - 7.6 ribaund - 0.5 blok ortalamaları yakaladı. Frank Elegar'dan boşalan yeri hemen hemen aynı fizik ve aynı atletizmde bir isimle, daha kaliteli bir isimle doldurdu diyebiliriz Bornova için.

Tyler Smith
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcwq4gPRkFl1A2nY4vhRot41Jl7U9aRORDUQxCLbyg2QSEsea2gWiWNVOdfOsXnRjHMC34C3Nrg_BR5erXEneFPHyfoNYDVzEMOO1CQXJjBq5EICULkyxSWTXxMH4u86Ii2Vzy1yJBq_Ye/s320/tyler-smith.PNG
 NCAA'de Tennessee Üniversitesi formasını giyen ancak disiplin suçu nedeniyle okuldan ayrılan 24 yaşındaki oyuncu.2.02 boyunda olduğu ve 17.4 sayı ve 3.4 asist ortalamasıyla forma giydi.Pota altında etkili, savaşçı, atletik bir oyuncu.

 Doping  Pilsen
Gelenler: Velimir Perasoviç (Antrenör - C.Zagrep),Ervin Dudley (Ersin Dağlı) (Telekom),Cenk Akyol (A.Avellino),Andrew  Wisnievski (Maccabi Tel Aviv), Miroslav Raduljica (FMP Zeleznik), Lawrence Roberts (Partizan)

http://external.cache.el-mundo.net/elmundodeporte/imagenes/2006/02/19/1140383943_0.jpg

Andrew Wisnievski
http://www.anayurtgazetesi.com/haber_resim/Efes%20Pilsenandrew.jpg
Kadrosunun büyük bölümünü değiştirmek için harekete geçen takımın başına da Hırvat Velimir Perasovic'i getiren Efes Pilsen, Maccabi Tel-Aviv tarafından serbest bırakılan Andrew Wisniewski ile anlaşmaya vardı.

29 yaşındaki ABD'li forvet Efes Pilsen ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Wisniewski'nin sözleşmesindeki kulüp opsiyonu uygulamama kararı alan Maccabi, 1.91 boyundaki oyuncuya hizmetleri için teşekkür edip serbest bırakmıştı. Maccabi Tel-Aviv ile İsrail kupasını kazanan Wisniewski, kupanın MVP'si seçilmişti.

2008-2009'da Spartak St.Petersburg'da oynadıktan sonra Maccabi tel-Aviv'e transfer olan Andrew Wisniewski, Euroleague'de bu sezon 8.8 sayı, 2.8 ribaunt, 2.5 asist, % 46.3 iki sayı, % 38.2 üç sayı, % 72 serbest atış ortalama ile oynamıştı.  

 
Lawrence Roberts
Power forvet pozisyonunda oynayan başarılı oyuncu, 28 yaşında ve 2.06 metre boyunda. Missisipi State Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra 2005-06 sezonunda NBA'de Memphis Grizzlies takımına transfer olan Roberts, burada iki sezon forma giydi. Lawrence Roberts, bir yıl sonra Yunanistan'ın Olympiacos takımına geçti ve burada da bir sezon oynadıktan sonra Sırbistan'ın Kızılyıldız takımına transfer oldu. Başarılı oyuncu geçtiğimiz sezon ise Sırbistan'ın Partizan takımında oynadı. Amerikalı oyuncu 2010 yılında Partizan ile birlikte Adriyatik Ligi'ni ve Sırbistan Kupası'nı kazandı. Avrupa Ligi'nde geçtiğimiz sezon Partizan forması ile 21 karşılaşmada görev yapan Roberts maç başına 9,0 sayı, 7,4 ribaunt ve 2,3 asist ortalamaları ile mücadele etti.
Lawrence Roberts 2009-10 sezonunda Avrupa Ligi'nde kaydettiği maç başına 7,4 toplam ribaunt ortalaması ile tüm sezonun en fazla ribaunt alan ikinci ismi oldu. Roberts ayrıca 2,2 hücum ribaunt ortalaması ile dördüncülüğü ve 5,2 savunma ribaundu ortalaması ile de üçüncülüğü elde etti.

Miroslav Raduljica
 22 yaşında ve 2.13 metre boyunda. Geçen sezon Adriyatik Ligi’nde 13.7 sayı, 6.4 ribaunt ile oynayan Raduljica, Sırbistan Ligi’nde 21.1 sayı, 8.6 ribaunt ile oynayıp, sayı kralı oldu. Miroslav Raduljica, FIBA Eurochallenge Kupası’nda 13.7 sayı, 6.9 ribaunt ortalamayla oynadı.

Gidenler: Ergin Ataman, Ermal Kuqo (G.Saray cc),Can Özcan,Melih Mahmutoğlu (gs cc),Preston Shumpert,Charles Smith,Mario Kasun
Kalanlar: Igor Rakocevic, Sinan Güler, Kerem Gönlüm, Ender Arslan, Kerem Tunçeri, Dusan Cantekin,Bostjan Nachbar


Erdemir
 
Gelenler: Altan Erol (Mersin B.B),Oktay Yılmaz (Antalya B.B),Hakan Demirel (Daçka),Eren Beyaz (gs cc), Arın Soğancıoğlu (Beşiktaş Cola Turka), Antwain Barbour (Bruesa), DeWayne Reed (Auburn), James Thomas (Teramo)
Gidenler: Leon Williams,Alex Gordon,Leon Williams,Mohammed Kone,Ümit Türkoğlu (Türk Telekom),Hakan Köseoğlu
Kalanlar:  Ahmet Çakı (Antrenör), Erkan Veyseloğlu, Melih Yıldız, Emre Ekim



Antwain Barbour
http://www.kyproam.com/gallery/AntwainBarbour.jpg
2008-2009 sezonunun ikinci yarısında Ahmet Çakı'nın Erdemir'e getirdiği oyuncu idi Barbour. O sezon Erdemir'in 2.lige düşmesine kesin gözüyle bakılıyordu ki, bu fikirleri değiştiren oyuncu Barbour oldu. Takıma gelişi ile skor yükünü sırtlayan ve takımı ateşleyen Barbour sezonu 18.2 sayı, 4.2 ribaund, 2.8 asist istatistikleri ile bitirmişti. Çoğu maçında mutlaka 1-2 tane jeneriklik smacı vardı. Başarılı sezonun ardından İspanya'dan Bruesa takımından teklif alan Barbour bir kademe atlamış oldu. Oradaki istatistikleri biraz daha alt seviyede: 12.6 sayı, 1.6 asist, 2.8 ribaund. Seneye tekrar Ereğli'de seyredeceğiz onu. Üstelik ülkeyi ve ligi tanıyan bir Barbour olarak. Resimde ise ACB All-Star smaç yarışmasında iken, muhtemelen güzel bir smaçtan önce görülüyor kendisi.

James Thomas
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibCkoPP0unuANdUmbMyU0HrhIe4sYdo3iU-oCXYZdelZQOET7tVo3DaaQA1kzs3nitlniUDZUoTG71BkYoE6CYUuESHXvw5-_FRQ_t9j4a2i4hmBHQY3AZM3FY6F1RkeQCvJ58lMXUqR-k/s320/james-thomas.PNG
Eski oyuncuları.2 sezon önce Barbour ile birlikte oynamışlardı.
Geçen yıl Teramo'da geçirdiği sezonda diz sakatlığı nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kaldı.


FENERBAHÇE   ÜLKER
 
Gelenler: Aydın Örs (Koordinatör), Neven Spahija (Koç), Engin Atsür (Beşiktaş Cola Turka),Marko Tomas (Kısa forvet-2 yıllık-C.Zagrep),Kaya Peker (2 yıllık,DP),Darius Lavrinoviç (Real Madrit),Rasid Mahalbasiç (Kelag Worthersee Piraten (Avusturya)

http://www.antu.com/images2007/fenerbahce/aydin_ors/aydin1.jpg
  http://www.ezadar.hr/repository/image_raw/28583/large/




Oyuncunun adı: ROKO LENI UKIĆ
Doğum tarihi:05.12.1984
Doğum Yeri:SPLIT / HIRVATİSTAN
Boyu:1.96
Kilosu:86
Mevkii:Guard
Forma Numarası:4
Fenerbahçe’ye Geliş Tarihi:2010
Daha Önce Oynadığı Takımlar:
2000-2005 SPLIT ( HIRVATİSTAN )
2005-2006 CAJA LABORAL BASKONIA ( İSPANYA )
2006-2007 REGAL BARCELONA ( İSPANYA )
2007-2008 ROMA ( İTALYA )
2008-2009 TORONTO RAPTORS ( NBA )
2009-2010 MILWAUKEE BUCKS (NBA )
Millilik Sayısı: 2003 YILINDAN  BERİ HIRVATİSTAN A MİLLİ TAKIMINDA OYNAMAKTA OLUP
50 DEFA A MİLLİ OLMUŞTUR.
Başarıları: 1 HIRVATİSTAN LİGİ ŞAMPİYONLUĞU  : 2002-2003
1 HIRVATİSTAN LİGİ MVP’LİĞİ
1 HIRVATİSTAN KUPASI : 2003-2004
2 İSPANYA KUPASI : 2005-2006, 2006-2007
2 İSPANYA LİGİ FİNALİSTLİĞİ : 2005-2006, 2006-2007
1 İTALYA LİGİ FİNALİSTLİĞİ : 2007-2008
2009-2010 TÜRKİYE KUPASI, 2009-2010 TÜRKİYE  ŞAMPİYONLUĞU 




Oyuncunun adı: Lynn Terence Greer
Doğum tarihi:23.10.1979
Doğum Yeri: Pennsylvania, Philadelphia
Boyu:1,88
Kilosu:82
Mevkii: Guard
Forma Numarası: 8
Fenerbahçe’ye Geliş Tarihi:2009
Daha Önce Oynadığı Takımlar:Greenville Groove, Slask Wroclaw, Dynamo Moscow, Carpısa Napoli, Milwaukee Bucks, Olympiacos Piraeus
Millilik Sayısı:
Başarıları: Polonya Kupası, İtalya Kupası, 2004 Euroleague Sayı Kralı
2009-2010 TÜRKİYE KUPASI, 2009-2010 TÜRKİYE  ŞAMPİYONLUĞU 


DOGUM TARIHI : 14.09.1987
DOGUM YERI : LJUBLJANA
BOYU: 2,09
KILOSU:114
MEVKII:
FORMA NUMARASI:13
FENERBAHÇE’YE GELIS TARIHI : 2007-2008 sezoru
DAHA ÖNCE OYNADIGI TAKIMLAR 2003 - 2007 SLOVAN
1997 - 2003 JANCE
MILLILIK SAYISI: 92
BASARILARI :
2005-2006 Slovenya Ümit Milli Takımı ile 3.lük
2005 - 2006 Slovan takımı ile Slovenya 2.liği
2006 - 2007 Slovan takımı ile Slovenya 2.liği 24. Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2007-2008 Beko Basketbol Ligi Şampiyonu
2009-2010 TÜRKİYE  ŞAMPİYONLUĞU 





Oyuncunun adı: Tarence Anthony Kinsey
Doğum tarihi:21.03.1984
Doğum Yeri: Tampa, Florida
Boyu:1,98
Kilosu:86
Mevkii: Forvet
Forma Numarası: 22
Fenerbahçe’ye Geliş Tarihi:2009
Daha Önce Oynadığı Takımlar:Memphis Grizzlies, Fenerbahçe Ülker (2007-2008), Cleveland Cavaliers
Millilik Sayısı:
Başarıları: Türkiye Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2009-2010 TÜRKİYE KUPASI, 2009-2010 TÜRKİYE  ŞAMPİYONLUĞU 

 


Oyuncunun adı: MARKO TOMAS
Doğum tarihi: 03. 01. 1985
Doğum Yeri: KOPRIVNICA – HIRVATİSTAN
Boyu: 2.01
Kilosu: 98
Mevkii: FORVET
Forma Numarası: 33
Fenerbahçe’ye Geliş Tarihi:2010
Daha Önce Oynadığı Takımlar: 2002-2005   KK ZAGREB (HIRVATİSTAN )
2005-2007  REAL MADRID ( İSPANYA )
2007-2008  FUENLABRADA ( İSPANYA )
2008-2009  REAL MADRID ( İSPANYA )
2009-2010 CIBONA ZAGREB ( HIRVATİSTAN )
Millilik Sayısı: 2007 YILINDAN  BERİ HIRVATİSTAN A MİLLİ TAKIMINDA OYNAMAKTA OLUP
31 DEFA A MİLLİ OLMUŞTUR.
Başarıları:
1 İSPANYA LİGİ ŞAMPİYONLUĞU : 2006-2007
1 ULEB CUP ŞAMPİYONLUĞU  : 2006-2007
1 HIRVATİSTAN LİGİ ŞAMPİYONLUĞU : 2004-2005

 
 
Oyuncunun adı: DAIUS LAVRINOVIC
Doğum tarihi: 01. 11. 1979
Doğum Yeri: LIETUVA – LİTVANYA
Boyu: 2.12
Kilosu: 108
Mevkii: PİVOT
Forma Numarası: 12
Fenerbahçe’ye Geliş Tarihi: 2010
Daha Önce Oynadığı Takımlar: 1997-2003  ALYTUS ALITA (LİTVANYA )
2002-2006 ZALGIRIS KAUNAS (LİTVANYA )
2006-2007 UNICS KAZAN ( RUSYA )
2008-2009 DYNAMO MOSCOW ( RUSYA )
2009-2010 REAL MADRID (İSPANYA )
Millilik Sayısı: 2007 AVRUPA BASKETBOL ŞAMPİYONASI AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
Başarıları: 2 LİTVANYA  LİGİ ŞAMPİYONLUĞU  : 2002-2003, 2003-2004, 2004-2005
1 BALTIK LİGİ ŞAMPİYONLUĞU :2004-2005
1 RUSYA LİGİ ŞAMPİYONLUĞU  :2007-2008
1 EUROLEAGUE BLOK KRALI : 2005-2006, 2 .71 BLOK ORTALAMASI
1 LİTVANYA LİGİ REBOUND  KRALI : 2005-2006, 9 .82 REBOUND ORTALAMASI
1 BALTIK LİGİ REBOUND KRALI : 2005-2006 , 9 .76 REBOUND ORTALAMASI


 
Oyuncunun adı: RAŠID MAHALBAŠIĆ
Doğum tarihi: 07. 11. 1990
Doğum Yeri: JESENICA - SLOVENIA
Boyu: 2.08
Kilosu: 110
Mevkii: POWER FORVET
Forma Numarası: 12
Fenerbahçe’ye Geliş Tarihi: 2010
Daha Önce Oynadığı Takımlar:
2009-2010 KELAG WORTHERSEE PİRATEN (AVUSTURYA)
Millilik Sayısı: AVUSTURYA  20 YAŞ  ALTI ve A MİLLİ TAKIMLARINDA  OYNAMAKTA OLUP
2009 20 YAŞ ALTI AVRUPA ŞAMPİYONASINDA TURNUVANIN MVP’LİĞİNİ KAZANMIŞTIR.





Gidenler: Bogdan Tanjevic (Virtus Roma - SD), Serhat Çetin (Beşiktaş CT), Rasim Başak (Telekom), Semih Erden (Boston Celtics),Ömer Aşık (Chicago Bulls)
Kalanlar  : Roko Leni Ukiç (2 yıllık),Oğuz Savaş (2 yıllık),Emir Preldzic, Ömer Onan, Mirsad Türkcan, Can Maxim Mutaf, Trance Kinsey,Gasper Vidmar

 

Rashid Mahalbasiç PF
Antrenör: Neven Spahija

G.Saray Cafe Crown
 
Gelenler: Oktay Mahmuti (Koç), Tutku Açık (Türk Telekom),Ermal Kuqo (Doping  Pilsen),Taylor Rochestie (Oyun kurucu-Göttingen-Almanya),Melih Mahmutoğlu (DP),Sertaç Şanlı (Telekom-1991-2.14),Haluk Yıldırım (bjk ct),Joshua Ship (Bornova Belediye),Luksa Andric (Cibona Zagreb), Preston Shumpert (Efes Pilsen),

Gidenler: Darius Washington,Mike Wilkinson,Simas Jasaitis, Tufan Ersöz,Evren Büker (MP Trabzon),Eren Beyaz,Can Akın, Polat Kocaoğlu,
Kalanlar: Caner Topaloğlu, Radoslav Rancik, Doğukan Sönmez, Hüseyin Göksenin Köksal

Taylor Rochesti


Almanya'nın Göttingen takımıyla geride kalan sezonda EuroChallenge Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan 25 yaşındaki Rochestie, takımının elde ettiği başarıya büyük katkı sağlarken, sezonu da 15.1 sayı, 3.2 asist ve 2.8 ribaund ortalamalarıyla tamamladı. Ayrıca, Rochesti'nin yüzde 40'lık üçlük yüzdesi de dikkati çekiyor.


Joshua Ship
BEKO Basketbol Ligi'nde bu yıl takımın başına Oktay Mahmuti'yi getiren ardından da Ermal Kurtoğlu ve Tutku Aşık 'ı alan Galatasaray CafeCrown, şimdi de geçen sezon Bornova Belediyesi'nde oynayan Joshua Shipp ile anlaşmaya vardı.
1986 doğumlu ve de 1.96 boyunda, UCLA çıkışlı ABD'li forvet Joshua Shipp, Bornova Belediyesi formasıyla 33 maçta (ort 36.3 dak), 18.8 sayı, 5.2 ribaunt, 2.4 asist, % 55.3 iki sayı, % 32.6 üç sayı, % 67.5 serbest atış ortalama ile oynamıştı. 


Luksa Andriç
Hırvat liginde 19 maçta, 20.3 dakika ortalamayla, 10.2 sayı ortalaması, 6.4 ribaund ortalaması, 1.2 asist ortalaması tutturdu. Euroleague’de ise 16 maçta, 9.4 sayı ortalaması, 4.9 ribaund ortalaması tutturdu.

Preston Shumpert
http://www.tblstat.net/img/pl/1392.jpg

Radoslav Rancik
http://img41.imageshack.us/img41/927/radoslavb.jpg

Medical Park Trabzonspor
 
Gelenler:Michael Wright (Turow),Derrick Obasohan (Toulon), Vuk Radivojevic (Kızılyıldız)     (* Gönderildi.),Evren Büker (G.Saray cc)(* Tekrar gs cc'ye döndü),Mutlu Demir (Oyak Renault),Ersin Görkem (Kepez Bld),Aleksander Rasiç (Partizan),Alvin Snow (Helios Domzale)


Gidenler: Eddy Fobbs, Umut Tınay,Kerem Öztoprak,Ramazan Öksüz (Kepez Belediye),Melih Kabakçı,Orçun Tunca, Evren Büker (Tekrar gs cc'ye döndü.)
Kalanlar: Alaatin Yakan (Antrenör),Volkan İncekara, Hadi Doğan, Hakan Yapar, İlker Türel, Caner Öner, Serhat Büker,

Michael Wright

 

Doğ. Tar.:07.01.1980
Boy:2.04
Kilo:104
Pozisyon:4 5
Uyruk:ABD


TBL Kariyeri



08-09 Türk Telekom

07-08 Türk Telekom

05-06 Beşiktaş Cola Turka

* Trabzonspor'un Amerikalı basketçisi Michael Wright, Türk vatandaşı oldu. Amerikalı oyuncunun yeni ismi Ali Karadeniz oldu.
Bordo-mavili kulüpten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bu sezon başında kadroya katılan Michael Wright'ın Türk vatandaşlığına geçebilmesi için yapılan başvurunun bugün olumlu şekilde sonuçlandığı bildirildi. Wright'ın Türk vatandaşlığına geçmesinin ardından gerekli belgelerin Türkiye Basketbol Federasyonu'na gönderildi.
Amerikalı oyuncunun yeni sezonda Türk vatandaşı olarak Ali Karadeniz ismiyle mücadele edeceği ifade edildi.

Derrick Obasohan
http://arphotos.dna.fr/2007/N234/20071006_DNA004317.jpg
Geçtiğimiz sezonun Fransa Ligi  sayı kralı.Toulon takımıyla çıktığı 30 maçta 19.8 sayı, 2.1 asist, 4 ribaund istatistikleri tutturmuş.

Aleksandr Rasiç
Partizan formasıyla son dönemde iyi bir çıkış yakalayan 26 yaşındaki Rasic'in, geçen sezon Avrupa Ligi'nde 7.3 sayı ve 1.4 ribaund ortalamasıyla oynadığı belirtildi.

Alvin Snow
http://www.tblstat.net/img/pl/1375.jpg
 1981 doğumlu, 1,88 boyunda ve 98 kilo ağırlığındaki Alvin Snow, 2000-2004 yılları arasında Eastern Washington, 2004-2005'de Bellevue Blackhawks, 2005-2006'da Deltalcon APOEL Nicosia, 2006-2007'de TBB Trier ve Pınar Karşıyaka takımlarında forma giydi.
Karşıyaka'da forma giydiği dönem 15 sayı ortalamasıyla oynayan Amerikalı oyuncu, 2007-2008'de SKK Kotwica Kolobrzeg, 2008-2010 yılları arasında ise Slovenya'nın Helios Domzale takımlarında oynadı.


Mersin Büyükşehir Belediye
 
Gelenler: Valentin Pastal (Pınar Karşıyaka),Hazer Avcı (Aliağa Petkim),Aubrey Reese (D.Bank Skyliners), Orhun Güngören (Pınar Karşıyaka), Dionte Christmas (Hapoel Afula)
Gidenler:  İnanç Koç ve  Onur Aydın (Tofaş),Altan Erol (Erdemir),, Goran Nikolic, Burak Yönder, Dominic James, Jimmy Baron
Kalanlar :
Mete Babaoğlu,Vincent Grier,Asım Pars, Nedim Yücel


 Aubrey Reese
http://static.guncel.net/archive/1121/TaeKdmvK6cm.jpg
 Daha önce Türkiye'de sırasıyla Tekelspor, Beşiktaş Cola Turka, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Aliğa Petkim'de forma giyen ABD'li guard Reese ile anlaşma sağladı.
Geçen sezon Almanya'nın Deutsche Bank Skyliners takımında mücadele eden ve 12.7 sayı, 9 ribaund, 3.8 asist istatistiklerini tutturan Reese, gelecek sezon bir kez daha Mersin temsilcisinin başarısı için ter dökecek.

Vincent Greer
Mersin Büyükşehir Belediyesi forvet pozisyonu için 1.96 boyundaki Grier’i transfer etti.
Geçen sezon, Türk antrenör Erman Kunter’in çalıştırdığı Fransa Pro A Basketbol Ligi’ndeki Cholet’de forma giyen ve ligin en iyi savunmacıları arasında gösterildiği belirtilen Grier’in, dünkü Darüşşafaka Cooper Tires karşısında 71-64 kazanılan maçta 4 ribaund, 2 asist ve 13 sayı ile oynadığı kaydedildi.

Dionte Christmas
Mersin BŞB, 24 yaşında, 1,96'lık guard Dionte Christmas ile anlaştı. Geçtiğimiz sezon İsrail'de Hapoel Afula takımında 13 maç oynayıp 19,5 sayı - 2,9 asist ile mücadele etti genç oyuncu. Mezun olduğu Temple Koleji'nde 107 üçlük atarak kulüp rekorunu kırmış bir oyuncu. 2007 yılında "Atlantik En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu" , 2008-2009'da "Atlantik Turnuvası En İyi Oyuncu" ödüllerini kazanmış. 4 sezon boyunca formasını giydiği Temple Koleji'nde 15,7 sayı - 4,4 ribaund - 2 asist ortalamaları tutturmuş.

Andrey Kislitsin
http://www.turksports.net/pics/basket/252.jpg

Doğum Tarihi 1990
Boy 2.01cm
Pozisyon Forvet (SF)
Ülke Türkiye/Kırgızistan


Sezon Takım Lig Reb Ast Sayı Tk Bl 1% 2% 3% Dk
2006-07 Pertevniyal TB2L-Türkiye-D2

3.5 






2008-09 Pertevniyal TB2L-Türkiye-D2 2.8  0.9  3.9  0.9  1.7  0.3  61.3  40.7  25.0  21.4 
2009-10 Darüşşafaka TBL-Türkiye









2009-10 Pertevniyal TB2L-Türkiye-D2 1.7  0.6  2.3  0.6  1.2  0.6  63.6  39.1  18.2  14.8 

Andrej Stimac
 Ligin başlamasına kısa bir süre kala Mersin BŞB'den uzun takviyesi geldi. Güney ekibi geçtiğimiz sezon KK Bosna'da oynayan Andrej Stimac'ı transfer etti. Adriyatik Ligi'nde çıktığı 24 maçta 6,8 sayı - 3,9 ribaund ortalamaları üreten Stimac, Eurochallange'da 12 maçta 7,9 sayı - 3,4 ribaund ortalamaları ile mücadele etti. 2.04 boyundaki oyuncu dışardan da üçlük atabilen bir uzun. Bu özelliğiyle Mersin BŞB hücumlarını zenginleştirecektir.

OLİN  EDİRNE BASKET
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZizUOJjTRsEoJBh3W9_UYe-zkCVc1Qu2SNFtZCIbbJdcqJUTcNC2HHMnSszRQrAk-y0ajevlrs76QxFLLwJzip1hRNVGJqHxU4NMdZSqkua7EKCBHJcegIwATiXzLsb_e5bhxOHAF1TtN/s1600/olin_genclik_son.png
Gelenler : Seth Doliboa (DB Skyliners),Can Akın (gs cc) ,Tufan Ersöz (G.Saray Cafe Crown), Vidas Ginevicius (Lietuvos Rytas), Alican Güney (G.Saray Cafe Crown),Predrag Samardziski (Zeleznik), Erdal Bibo (Erdemir), Renaldas Seibutis (Bizkaia Bilbao)
Gidenler : Derya Yannier,Engin Algın, Serhan Kavut
Kalanlar : Gökhan Taştimur (Antrenör),David Dickson (Edip TC Vatandaşı - Pivot),Ege Taşpınar,Ömer Ünver,Berkan Çınar,Caner Ercan,Hüseyin Doğan,Ahmet Kaplan


Set Doliboa
 Basketbol Liginin yeni ekiplerinden Olin Gençlik ilk yabancı transferini gerçekleştirdi. Edirne ekibi, daha önce Murat Didin tarafından DeutscheBank Skyliners'a transfer edilen Seth Doliboa ile anlaşmaya vardı. 1980 doğumlu ve 2.03 boyundaki ABD'li forvet Seth Doliboa, son olarak Almanya'da BEKO Bundesliga'da 47 maçta (ort 24.2 dak) 10.3 sayı, 6.0 ribaunt, 1.2 asist, % 52.5 iki sayı, % 35.7 üç sayı, % 74.3 serbest atış ortalama ile oynamıştı. Skyliners'a gelmeden de önce Portekiz'in Benfica takımında forma giyiyordu.

Vidas Ginevicius

1 ve 2 numaralı pozisyonda oynayan Vidas Euroleague'de 2 sayı, Baltic liginde 5,5 sayı ve 2 asist, Litvanya liginde 6,8 sayı ve 3.7 asisst ortalamalarıyla oynadı. ''Daha önce 2004 Olimpiyatlarında ve Sırbistan'da düzenlenen 2005 Avrupa Basketbol Şampiyona'sında Litvanya Milli takımı forması giydi.

 Renaldas Seibutis
http://cdn.sporx.com/img/3/2010-2/renaldas-seibutis_4.jpg
Rytas'tan transfer edilen Vidas Ginevicius'un ardından bir diğer Litvanyalı Simonas Serapinas'ı denemeye alan Olin Edirne sağ gösterip sol vurdu. Litvanya Milli Takımı ile 2010 Dünya Şampiyonası kadrosunda yer alan Renaldas Seibutis önümüzdeki sezon Olin Edirne formasını giyecek. Haberini almıştım ama haftasonunu bekliyordum, ama Genel Menajer Serdar Yiğitsoy da Edirnedespor.com sitesine açıklamayı yaptığına göre haberi taslakta tutmanın da pek bir anlamı yok.

Seibutis, Dünya 3.'sü olan Litvanya'da 8 maçta ortalama 12 dakika sahada kalıp maç başına 3.4 sayı - 0.8 ribaund - 0.9 asist ortalamaları ile oynadı. Zaten bu ortalamaları yakalamasını sağlayan en önemli performansı da Lübnan maçına denk düşmekte. 29 dakika sahada kalıp ciddi bir şut yüzdesi yakalayarak 17 sayı üretmişti.
2007 draftında 2. tur 50. sıradan Dallas Mavericks'in draft ettiği oyuncu, hem 2007 hem de 2008'de Yaz Ligi'nde oynamasına rağmen düşük performansı nedeniyle kadrodan düşmüştü.

Seibutis'in 2005 yılında Ümit Milli Takım ile Dünya Şampiyonu olduğunu ve turnuvanın MVP'si seçildiğini de belirtmek gerek. Bambaşka oynamıştı o turnuvada. Zaten o etiketiyle Olympiakos'a kadar gitti yolu. Arada 1 yıl Maroussi deneyimi yaşasa da 2 yıl Olympiakos kadrosunda yer buldu. Son 2 sezondur da ACB takımlarından Bizkaia Bilbao takımında forma giyiyor. Geçen sene ligde 34 maçta maç başına 14 dakika sahada kalıp 4.8 sayı - 1.6 ribaund - 1.0 asist ortalamalarını tutturdu. Eurocup ortalamaları ise 6.1 sayı - 1.2 ribaund - 1.2 asist. Litvanyalı'nın Türk Telekom'a Eurocup guruplarında attığı 17 sayının geçtiğimiz sezon Eurocup'da ulaştığı en yüksek rakam olduğunu da hatırlatalım.

 Predrag Samardziski
http://www.eurobasket2009.org/en/files/%7B4E520E29-B5D6-41FF-B78A-B0B663F147BD%7Dbig_v.jpg
Geçen sezonu Zeleznik'te tamamlayan 1986 doğumlu Predrag Samardziski ile anlaştı. Olin. 2.16'lık Makedon pivot power forvet pozisyonunda da oynayabiliyor. Bo McCalebb'li Makedonya Milli Takımı'nda Avrupa Şampiyonası elemeleri maçlarına çıkmakta şu sıralar. Forma giydiği 6 maçta 9,2 sayı - 5,8 ribaund verileriyle oynadı. Zeleznik takımında Eurochallenge'da 14 maça çıkan genç oyuncu 9 sayı - 5,7 ribaund istatistikleri tutturdu. Ligdeki ortalamaları ise 6,8 sayı - 5,5 ribaund.

Oyak Renault
 Gelenler: Kerem Özkan (Beşiktaş Cola Turka),Umut Yenice (Antalya BŞB),Alper Özcan (Darüşşafaka),Oğuzhan Şan,Semih Yalçınkaya (Yeşimspor) ,Jonathan Gibson (New Mexico State),Charles Garcia (Seattle), Tay Waller (Auburn)
Gidenler: Olumuyiwa Famutimi,Alex Scales,Josh Heytvelt,Ahmet Erdoğan (P.Karşıyaka),Mutlu Demir (MP Trabzon)
Kalanlar: Yücel Platin (Antrenör),Nedim Dal, Alparslan Uruk, Oğuz Erdoğan, Ufuk Kaçar, Tufan Önen





Tay Waller (Antabia Giowante Waller)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjejrj5q-jEhkTM8s4Jqjcj8HaJD6eMaHfYkTVzWQWtiIE1BsjqJmTBDANYbTctQ8NMg9Ggv4bLtJqQtUt0axbaQP2XBhvF0-2QDINUfxqitINPsCpTKsTsd4a7P3mJ9zxp93Myk0kNDdtx/s320/tay-waller.PNG
  Auburn mezunu Tay Waller seneye ligimizde Oyak Renault formasıyla boy gösterecek. Geçen sezon maç başına 30.3 dakika süre alıp 15.3 sayı - 3.8 ribaund - 1.2 asist - 1.3 top çalma ortalamalarını tutturan Waller, Yücel Platin'in yeni skoreri. İyi bir şutör, yanıltacağını sanmıyorum kendisine güvenenleri. Hatırlayacağınız üzere geçen yıl Wink Adams ve Mike Rose tercihlerinden sezon içinde dönmek zorunda kalan Bursa ekibi, Olu Famutimi ve Alex Scales ile birkaç seviye yükselttiği yabancıları sayesinde lige sonda tutunmayı başarmıştı.

Charles Garcia
http://image.tumspor.com/photos/992885751.jpg
22 Yaş.2.06m.Yaz liginde New York Knicks'de oynadı.
4-5 numaralarda oynayabilen Seattle çıkışlı Charles Garcia ile 1 yıllık anlaşma sağlandı.
2.06 boyunda 105 kilo. 13 Ekim 1988 doğumlu, geçen sene Seattle Üniversitesinde 31 maçta şu istatistikleri yaptı; 18.7 sayı, 8.3 ribaund, 1.0 asist, Atış Yüzdesi: 47.4%, 3 sayı yüzdesi: 27.7%, Serbest atış: 61.5% ... Üniversiteyi bitirmedi, üçüncü sınıf öğrencisi, erken NBA draftına girdi ve 1.turda seçilmesi beklenirken seçilmediği için Avrupa'ya gelmeye karar verdi. Yaz Ligi'nde New York Knicks'de oynadı.

Jonathan Gibson
http://www.yukleresim.com/images/84029783715202223893.jpeg
1987 doğumlu oyun kurucu kolej kariyerinin ardından profesyonel hayata ilk adımı önümüzdeki sezon Bursa'da atacak. 2006-07 sezonunda ortalama 7 dakika sahada kaldığı New Mexico State takımında geçirdiği dört sezonun sonuncusunda geçtiğimiz yıl 34 maçta maç başına 32 dakika süre almayı başardı. Maç başına 17.5 sayı - 2.8 asist - 2.9 asist rakamları ile mücadele eden Gibson'ın takım arkadaşlarını oynatmaktan ziyade potayı düşündüğünü görmemizi sağlayacak rakamlar bunlar. Kolej kariyeri boyunca %37.7 gibi bir yüzdeyle üçlük isabeti sağlamış Gibson.

Pınar Karşıyaka
 

Gelenler: Jovo Stanojevic (Al-Kuwait),Ahmet Erdoğan (Oyak Renault), Osiris Eldridge (Illinois State), Uluğ Kaçaniku (Darüşşafaka CT), Reha Öz (Aliağa Petkim),Omar Sneed (Ironi Ashkelon)
Gidenler: K'Zell Wesson, Ryan Toolson,Valentin Pastal (Mersin B.B)
Kalanlar:Hakan Demir (Antrenör), Birkan Batuk, Furkan Aldemir, Alper Saruhan, Onur Çalban, Serkan Menteşe,Andre Smith, David Holston


Holston

Adı: David Rae Leonard Holston    [EN]
Doğum günü: 01/26/86 (24)
Pozisyon: 1 - Oyun Kurucu
Sırt Numarası: 11
Boyu: 170 cm




Adı: Osiris Eldridge    [EN]
Doğum günü: 06/18/88 (22)
Pozisyon: 2 - Skorer Guard
Sırt Numarası: 4
Boyu: 191 cm
Ağırlığı: 86 kg

Geçen yıl Illinois State formasını giyen 1.90 boyundaki ABD’li ile “23 Temmuz’a kadar bir NBA kulübüne gidemezse KSK’ye gelir” ön sözleşmesi yapan yeşil-kırmızılar, genç oyuncuyla ilgili bir gelişme olmayınca transfer KSK lehine resmiyet kazandı. Portland Trail Blazers ile bulunduğu yaz kampında seçilemeyen Osiris Eldridge’in 150 bin USD alacağı bildirildi. Eldridge, 133 karşılaşmada 13,8 sayı, 2,0 asist ve 5,1 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmişti.

http://www.safsal.co.il/images/omar_sneed40.jpg

Adı: Omar Shariff Sneed    [EN]
Doğum günü: 10/09/76 (34)
Pozisyon: 4 - Uzun Forvet
Sırt Numarası: 6
Boyu: 202 cm

  Smith

Adı: Andre Jermaine Smith    [EN]
Doğum günü: 02/21/85 (25)
Pozisyon: 4 - Uzun Forvet
Sırt Numarası: 12
Boyu: 203 cm

 http://www.ajansspor.com/resim/JovoStanojevic01.jpg
Adı: Jovo Stanojevic    [EN]
Doğum günü: 09/27/77 (33)
Pozisyon: 5- Pivot
Sırt Numarası: 9
Boyu: 207 cm
Ağırlığı: 110 kg

Tofaş
 
Gelenler:, Onur Aydın (Mersin B.B),İnanç Koç (Mersin B.B),Selim Saygın (Tigerste-Kazakistan), Jason Rowe (Oyun Kurucu-Bano di Sagdegna Sassari-İtalya A,2),Austin Nichols (Orleans), Tomislav Ruzic (Zadar), Can Özcan (Darüşşafaka CT)

Gidenler: Lamar Butler,Brandon Bowman,Sean Denison,Marko Kolaric,Mehmet Yağmur (Telekom)  Nezih Özbakır, 
Kalanlar:Nihat İziç, İlkan Karaman, Fırat Töz, Can Altıntığ, Abdullah Eskici, Doğan Can Tokmak, Kenan Sipahioğlu

 
Jason 
Rowe Tofaş'ta..
TOFAŞ, ilk yabancı transferini İtalya Lega 2'den Seri A'ya yükselme başarısı gösteren Banco di Sardegna Sassari takımının oyun kurucusu Jason Rowe ile gerçekleştirdi.
Daha önce Gravelines, Hyeres-Toulon, TDShop.it Livorno ve PAOK formalarını da giyen 32 yaşındaki tecrübeli oyuncu, son sezonunu 18.4 sayı, 3.7 ribaunt, 4.2 assist ve 2.5 top çalma ortalamalarıyla tamamladı.
Jason Rowe kimdir;
Boyu : 178cm / 5'10''
Pozisyon : Guard
Doğum Tarihi : 16.06.1978
Kolej : Loyola (MD)

Austin Nichols 2008-2009 sezonun Hyeres-Toulon Var Basket takımında 21,1 sayı ile Fransa Pro A’nın ve 19,6 sayı ortalaması ile de EuroChallenge’ın en iyi ortalamalarını elde etti. 2009 – 2010 sezonunu Entente Orleans 45 takımında Fransa Kupasını kazanan Austin Nichols, Pro A’da 10.4 sayı, 2.2 ribaunt, 1.0 asist, Euroleague’de ise 11.6 sayı, 2.2 ribaunt ortalamaları elde etti. Ülkemizde daha önce Beşiktaş ve Kepez Belediyesi takımlarının formasını giyen Tomislav Ruzic geçen sezonu Zadar’da tamamladı. Takımıyla birlikte Play-Off finalinde Cibona’ya kaybederek lig ikinciliğini elde etti.Tomislav Ruzic geçen sezon Hırvatistan Liginde 11,8 sayı, 8,4 ribaunt, 1,5 assist, 1,2 top çalma Adriyatik Ligi'nde 12,7 sayı, 6,7 ribaunt, 1,3 asist, Eurocup’ta ise 7,7 sayı, 5,0 ribaunt ortalamaları elde etti.



Austin Nichols;
Boyu : 198 cm / 6'6''
Pozisyon : Shooting Guard/Small Forvet
Doğum Tarihi : 08.04.1982

Tomislav Ruzic;
Boyu : 208 cm / 6'10''
Pozisyon : Center/Power Forvet
Doğum Tarihi : 02.07.1979

Türk Telekom
 
Gelenler: Faruk Akagün (Antrenör),Rasim Başak (F.Bahçe Ülker),Adem Ören (Beşiktaş Cola Turka),Ümit Türkoğlu (Erdemir),Orhan Hacıyeva (Darüşşafaka CT),Yunus Çankaya (Banvit), Ceyhun Altay (Aliağa Petkim), Uğur Can Önüt (Genç Takım),Berent Kavaklıoğlu (Hacettepe),Mehmet Yağmur (Tofaş), Heiko Schaffartzik (Almanya), Larry Owens (Tulsa 66'ers), Marquis Gilstrap (Iowa State), Diamon Simpson (D-Fenders),K'Zell Wesson (Pınar Karşıyaka),Aleksandr Rindin (Turow), Fatih Solak (G.Saray Cafe Crown), Greg Stiemsma (Siox Falls Skyforce -NBDL), Tony Gaffney (Boston Celtics), Sani Becirovic (Slovenya Milli Takımı)
* Gönderildiler.
Gidenler: Erwin Dudley,Demond Mallet,Kris Lang,Ricky Davis,Lamayn Wilson,Goran Jeretin,Tutku Açık (gs cc),Bekir Yarangüme (Bjk ct),Ümit Sonkol (Bornova Belediye),Mutlu Akpınar (Banvit),Hüseyin Beşok,Soner Şentürk (Bornova Bel.),Sertaç Şanlı (gs cc),Erdinç Balto



 Türk Telekom, Alman Milli Takımı’nın oyun kurucusu Heiko Schaffartzik ile anlaştı.

2009 Avrupa Şampiyonası'nda iki maçta 5'er üçlük atan basketbolcu, bu sezon da play-off'a 8. sıradan giren takımının, Almanya liderini elemesine katkı verdi
Geçen sezon ligi 8. sırada bitiren ancak lider Ewe Baskets’i çeyrek finalde eleyerek büyük fiyaka yapan New York Phantoms Braunscheig’ın formasını giyen Schaffartzik 10.5 sayı, 2.5 ribaund, 3.4 assist ortalamalarıyla oynadı.
1984 doğumlu, 1.83 m boyundaki Schaffartzik daha önceki yıllarda Evve Baskets Oldsenburg, LTİ Giessen 46ers ve Alba Berlin kadrolarında yer almıştı..
13 yaşında iken yakalandığı lösemi hastalığından kurtulan, 2005 sezonunda yaptığı bir hata yüzünden Alman Federasyonunca cezaya çarptırılan basketbolcu, 2009 Avrupa Şampiyonası’nda Yunanistan ve Hırvatistan maçlarında attığı 5’er üçlükle ilgi odağı haline gelmişti. İyi bir hücum oyuncusu olarak tanınan Schaffartzik, savunmada aynı başarıyı gösteremediği için eleştiriliyor.

K'Zell Wesson

1977 doğumlu.Karşıyaka'dan bonservis ücreti ödenerek 2 yıllığına anlaştı.
Türkiye'deki 4.takımı Telekom.


Slovenya ekiplerinden KK Bistrica altyapısında yetişten 1981 doğumlu ve 1.96 metre boyundaki Sani Becirovic; İtalya, Yunanistan ve ülkesi Slovenya’da tecrübe kazandı. Kariyerinde Panathinaikos ile 2007 yılı Euroleague şampiyonluğu bulunan oyuncu, aynı zamanda Eurolegue’de en değerli oyuncular sıralamasında yer aldı. Becirovic, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda Slovenya Milli Takımı'nda 8.9 sayı, 3 ribaund ve 1.1 assist ortalamaları ile oynamıştı.

Minnesota Timberwolves ve Cleveland Cavaliers ile antrenmanlara çıkan Gregory Stiemsma da 2008-2009 sezonunda Oyak Renault'da 17 maçta oynamıştı. Stiemsma 7.8 sayı, 6.7 ribaunt, 1.9 blok, ortalamalarıyla mücadele etmişti. Geçen yıl NBDL'de Siox Falls Skyforce'da oynayan Stiemsma, 9.1 sayı, 7.3 ribaunt ortalamaları tutturmuştu.

25 yaşında ve 2.03 metre boyundaki Tony Gaffney ise geçen sezon İsrail liginde şampiyonluk yaşayan Galil Gilboa’da forma giymişti. Bu takımda tek maç oynayan ve 2 sayı satıp, 2 ribaunt alan Gaffney, sakatlanınca ülkesine dönmüştü.

******************
NOTLAR 

En tecrübelisi Haluk 
Ligin bu sezonki en tecrübeli ismi Haluk Yıldırım. Galatasaray cc forması giyecek yıldız oyuncu 38 yaşında ve hâlâ takımının en önemli kozları durumunda.

DAHA 17...
Bornova’dan Mertalp Arkın, F.Bahçe Ülker ’den Erbil Eroğlu ve Kerem Hotiç, TOFAŞ'tan Uğur Dokuyan, Antalya B.B.'den Tolga Alıcı ve Pınar KSK'dan Onur Çalban, ligin 17 yaşındaki en genç oyuncuları olacak.

FARK VAR!
Ligin en uzun oyuncusu  Mersin Büyükşehir forması giyecek olan Dusan Cantekin. DP'den kiralanan genç oyuncu 2.22'lik boyuyla, ligin en kısası olan Pınar Karşıyakalı 1.73'lük David Hoolston'dan tam 49 santim daha uzun.

FenerbahçeÜlker son 4 sezonda 3 kez ligi zirvede bitirdi ve toplam şampiyonluk sayısını 4'e yükseltti. Türk sporunun iki devi  Beşiktaş  ile Galatasaray ise bu başarıya hasret. 4 şampiyonluğu bulunan Galatasaray 20, 1 kez mutlu sona ulaşan Beşiktaş ise 35 yıldır şampiyon olamıyor.


İşte yeni kurallar
 3 sayı çizgisi 6.25 metre olan 3 sayılık atış çizgisi mesafesi, 50 cm. uzatılarak, 6.75 metreye çekildi
24 SANİYE KURALI
Eğer top ön sahadan oyuna sokulacaksa:
- Oyun durdurulduğunda 14 saniye veya daha fazla varsa, 24 saniye başa alınmayacak.
- Oyun durdurulduğunda 13 saniye veya daha az varsa, hücum için 14 saniye verilecek.
- Takım bençlerinin karşı tarafındaki kenar çizgiye, dip çizgiden 8.325 metre mesafeli birer çizgi çekilecek. 4. periyotların son 2 dakikasında kendi sahasından oyuna başlayacak takım, mola aldığı durumlarda topu buradan oyuna sokacak.
- Çemberin orta noktasından 1.25 metre çapında bir yarım daire çizilecek.
- Benchle orta saha çizgisi arasındaki mesafe 5 metre olacak.
- Kısıtlamalı (boyalı) alan dikdörtgen olacak.
- Top şu durumlarda canlanır: Birinci periyodun başında, hava atışı için top başhakemin elinden çıktığında.
- Dördüncü periyodun ve her uzatma periyodunun son iki dakikası sırasında, topu geri sahasından oyuna sokma hakkı olan takım tarafından bir mola alınırsa, topun oyuna sokulması takımın ön sahasında, hakem masasının karşısındaki topu oyuna sokma çizgisinden yapılacaktır.
- Hücum oyuncusu illegal olarak ellerini, kollarını, bacaklarını veya vücudunu kullanmadıkça, aşağıdaki koşullarda, şarjsız yarım daire alanına herhangi bir içeri yüklenme oyunu durumunda, şarjsız yarım daire alanı içindeki savunma oyuncusuna hücum oyuncusu tarafından yapılan temasa bir hücum faul çalınmayacaktır:
1 Savunma oyuncusu her iki ayağıyla yarım daire alanının içinde olacaktır. Yarım daire çizgisi, yarım daire alanının parçası değildir.
2 Hücum oyuncusu yarım daire çizgisi üzerinden sepete yüklenecek ve havadayken bir şut veya pas teşebbüsünde bulunacaktır.


 Bu çalışma için yararlandığım Salsabasket ve Mixbasket bloglarına,fenerbahce.org, ksk org,tbl.org.tr,milliyet gazetesine teşekkür ediyorum.

   Gene Fenerbahçe Ülker - Doping Pilsen finalinin olacağı,bir alt kademedeki Banvit,gs,bjk,telekom gibi takımların yukarıyı zorlamaya çalışacağı bir lig olacak. 

 Turgay Demirel yapacağını yaptı ve Dünya 2.si olmuş bir ülkenin basketbolunu pazarlayamayıp,şifreci kanala 5 yıllığına peşkeş çekti Aziz Yıldırım'ın kurduğu Lig Kurulu ile birlikte.Turgay'ı da Aziz'i de kınıyorum.

Dünya 2.liğinin ardından bu ilginin sönmemesi ve çocuklara,gençlere daha çok yayılması, arttırılması fırsatı varken lig maçlarını açık kanaldan yayınlatacağı yerde son dakikaya kadar bekletip gene basketbolu zincire vurdular.İhale yapılmadan nasıl 5 yıllığına hem de şifrecilere veriliyor anlayamıyorum.Türk basketbolunu düşündükleri falan yok,gelecek 3 kuruşun peşindeler.
Yazıklar Olsun bu zihniyetteki yöneticelere.
   Skytürk'ten verilme olayı da yok bazı maçların artık.Şifreci kuruluş İngiltere PL maçlarının yayın saatlerine göre istediği saatlerde oynarsınız artık maçlarınızı.12.30'da,13.00'da geçen sene oynadığınızda ağlamayacaksınız bir daha.
Yatacak  yeriniz yok sizin.Başınıza çalın basketbol ligini.
Euroleague seyrederiz paşalar gibi NTV'den. 

 TEŞEKKÜRLER NTV. 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler