10 Ekim 2010 Pazar

Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri : Fenerbahçe Ülker - Bornova Belediye : 80-57

Fenerbahçe Ülker, Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri’nin C Grubu’ndaki ilk maçında Bornova Belediyesi’ni 80-57 mağlup etti. İkinci periyottan itibaren sergilediği etkili performansla rahat bir şekilde galibiyete ulaşan Sarı-Lacivertlilerde Oğuz Savaş, ‘Spor Toto Maçın Yıldızı’ seçildi.

Fenerbahçe Ülker maça Roko Ukic- Ömer Onan- Emir Preldzic- Mirsad Türkcan- Gasper Vidmar beşiyle başlarken mücadelenin ilk sayılarını üç sayı çizgisinin gerisinden Ukic kaydetti. Torin Jamal Francis ve Michael Brandon Roll’un art arda basketleriyle 3-5 öne geçen Bornova Belediyesi’ne yanıt Emir Preldzic ve Ömer Onan’ın üst üste üçlükleriyle geldi. Fakat İzmir temsilcisi; Francis’in serbest atışları, Soner Şentürk’ün de yaptığı tiple 9-9 eşitliği sağladı. Ömer Onan’ın elinden bir üçlük isabeti daha bulan Sarı-Lacivertliler, Gasper Vidmar’ın başarılı serbest atışlarıyla farkı 5’e çıkardı. Ömer Onan’ın hızlı hücumdaki turnikesine David Tyler Smith basket faulle karşılık verdi. Oyuna dahil olan Oğuz Savaş’ın pota altı basketinin ardından Bornova Belediyesi; Ümit Sonkol ve Torin Jamal Francis ile 8-0’lık seriye imza atarak öne geçti. Bunun üzerine Fenerbahçe Ülker Baş Antrenörü Neven Spahija mola aldı. Kalan 1 dakika 2 saniyelik bölümde başka sayı olmayınca ilk periyot Bornova Belediyesi’nin 18-20 üstünlüğüyle tamamlandı.

Oğuz Savaş’ın smacı ikinci çeyreğin başında farkı 1’e indirdi. Tarence Kinsey’nin de devreye girmesiyle Fenerbahçe Ülker tekrar öne geçtikten sonra Marko Tomas’tan da bir üçlük isabeti geldi. Darjus Lavrinovic’in pota altı basketi, Sarı-Lacivertlilerin serisini 9-1’e, farkı da 6’ya çıkarttı. Bornova Belediyesi, aldığı mola sonrasındaki hücumdan da boş döndü ve Kinsey skoru 29-21’e getirdi. 2 dakikalık suskunluğu üçlükle bozan isim ise Marko Tomas’tı. Böylece Fenerbahçe Ülker, rakibine 6 buçuk dakikada sadece 1 sayı atma şansı vermiş oldu. Ömer Onan’ın da bir üçlük kaydettiği Sarı-Lacivertlilerin 17-1’lik serisine Michael Brandon Roll nokta koydu. Devrenin bitimine 1 dakika 35 saniye kala Oğus Savaş’ın basket faulü farkı 13’e yükseltti. İzmir temsilcisi; Roll ve Pertev Öngüner ile sayılar bulurken Sarı-Lacivertliler ilk yarıyı 38-30 önde kapattı.

Fenerbahçe Ülker, üçüncü periyoda Oğus Savaş’ın art arda attığı 5 sayıyla girdi. Rakibine Ümit Sonkol ve David Tyler Smith ile yanıt veren Bornova Belediyesi skoru 43-34’e getirdi. Fakat Sarı-Lacivertlilerde bu kez Emir Preldzic’ten üst üste 7 sayı geldi ve fark 16’ya yükseldi. Roko Ukic ile skor üretmeye devam eden Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan’ın üçlüğü ve Gasper Vidmar’ın pota altı basketiyle durumu 57-35 yaptı. Bornova Belediyesi, rakibinin 14-1’lik serisini David Tyler Smith’in sayılarıyla sonlandırdı. İzmir temsilcisi, karşılıklı basketlerle süren üçüncü çeyreği 62-44 geride noktaladı.

Son periyodun ilk basketini Darjus Lavrinovic kaydetti. Pota altında Oğuz Savaş ile etkili olan Fenerbahçe Ülker farkı 22’ye çıkardı. Bornova Belediyesi, Darjus Lavrinovic’in smacına Ümit Sonkol; Tarence Kinsey’nin başarılı atışına da Pertev Öngüner ile yanıt verdi. Marko Tomas’ın basketi ise skoru 76-50’ye getirdi. İzmir ekibinde Torin Jamal Francis ve Çağdaş Erdoğan’ın isabetlerinin ardından Oğuz Savaş turnikesini sayıya çevirdi. Kalan 3 dakika 23 saniyelik sürede her iki takım kullandıkları hücumlardan toplam 5 sayı çıkarabildiler ve Fenerbahçe Ülker, Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri C Grubu’ndaki ilk maçını 80-57 kazandı.


SALON: Karataş Şahinbey

HAKEMLER: İsmail Aydın, Tunçtan Durmuşcan, Erman Erdemli

FENERBAHÇE ÜLKER (80): Roko Leni Ukic 5 (3 ribaund- 4 asist), Mirsad Türkcan (4 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 15 (2 asist), Darjus Lavrinovic 6 (7 ribaund- 3 asist), Gasper Vidmar 5 (2 ribaund- 1 asist), Kaya Peker 2 (4 ribaund), Oğuz Savaş 20 (1 ribaund), Tarence Anthony Kinsey 9 (2 ribaund- 3 asist), Marko Tomas 8 (1 ribaund), Emir Preldzic 10 (8 ribaund- 2 asit)

BORNOVA BELEDİYESİ (57): Serdar Yavuz 3 (1 ribaund), Umutcan Özyıldırım, Rıfat Murat Kaya (1 asist), Pertev Öngüner 6 (1 ribaund), Torin Jamal Francis 10 (7 ribaund- 1 asist), Ümit Sonkol 8 (4 ribaund- 1 asist), Çağdaş Erdoğan 2, Ahmet Şerafettin Birgen (1 ribaund), Eren Ocaktürk, Michael Brandon Roll 13 (2 ribaund), David Tyler Smith 9 (2 asist), Soner Şentürk 6 (3 ribaund- 5 asist)

1. PERİYOT: 18-20
2. PERİYOT: 20-10
3. PERİYOT: 24-14
4. PERİYOT: 18-13





Baş Antrenör Neven Spahija, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, “İlk önce kendi takımımı tebrik etmek istiyorum. Bu akşam çok iyi mücadele ettik. Bizim daha iyi takım olduğumuzu düşünüyorum. Bu bizim tam kadro olarak çıktığımız ilk maç. Tam kapasite gösteremedik ama zaman ilerledikçe daha iyi olacağız” dedi.
 Ömer Onan da mücadeleye büyük konsantrasyonla başladıklarını ve istedikleri sonucu aldıklarını belirterek, “Bu sene hocamız bizden 40 dakika maçı bırakmamamızı, sahanın her tarafında baskılı oynamamızı istiyor. Bu sezon bizi öyle seyredeceğinize inanıyorum. Hiçbir topu kolay aldırmamaya, rakibi en az sayıda tutup tempolu oynamaya çalışıyoruz. Her geçen gün üstüne koyarak gideceğimize inanıyorum”

 

Takımı ve teknik heyeti tebrik ediyorum.
Sırbistan-Küba voleybol maçını daha çok izlediğim için bu maça ara ara baktım.
İlk çeyrekte 8-0'lık seri ile 18-20 önde kapattı Bornova ama 2.ve 3.çeyrekte savunma ve hücumda öyle bir basketbol oynadık ki 2.çeyrekte 17-1'lik seri,3.çeyrekte de 14-1'lik seri yaptık.
Takımın istek,arzu ve konsantrasyonunu beğendim.Son hücumda bile ciddi ,agresif savunma yapmaya devam ediyorduk.Hocanın dediği gibi daha iyi olacak takım.Geçen yıl ki takımdan daha çok zevk veren ve daha renkli,iyi bir takım izleyeceğimiz aşikar.
Bir çok kişi takımda keskin bir şutör eksikliğinden söz ediyor,Marko Tomas'ı bu noktada yetersiz görüyorlar ama yanılıyorlar.Bence savunma en önde geliyor.Hücumda bir şekilde nasıl olsa sayı buluruz.Dün mesela Oğuz'u içeriden çok iyi kullandık ve Oğuz uzun süre sonra bu kadar dominant oynadı.23.53 dk.20 sayı 10/9 isabetle.Müthiş.Şutör konusunda da Tomas,Ömer ,Emir,Kinsey ,Greer, Ukiç ve Lavrinoviç  ile Mirsad dışarı çıkarak atabilirler.Tomas aynı zamanda savunmada da iyi.Penetreleri aynı şekilde.Şutu da idare eder.O yüzden Tomas konusundaki endişelere katılmıyorum.Çok faydalı olacak.Tam bir takım oyuncusu.Engin şanssız bir şekilde sakatlanmasaydı hiç bir eksiğimiz olmayacaktı.Dönene kadar takım içinden oyun kurucu rotasyonunu gidermeye çalışacağız artık.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler