14 Ekim 2010 Perşembe

FB Yönetimi ile İktidar Arasındaki Aşk Güzel de kazancımız ne ?

 
Açıkcası Aziz Yıldırım Yönetimin bu iktidar ile ilişkilerinden epeydir rahatsızdım.Son olarak ''Kürt Açılımı''na destek babında Batman şovu  iyice canımı sıktı.Sağ da solda yazılan,çizilen yağlama,yıkama,şak şaklara karnım tok.Yazacaktım bu konuda zaten,hergün düzenli olarak okuduğum Yeniçağ gazetesinde Sebahattin Önkibar'ın (Kendisi sıkı ve sağduyulu bir Fenerbahçelidir) bugünkü yazısındaki şöyle bir bölüm duygularıma tercüman olmuş.Helal Olsun.
 
REZALET...
Fenerbahçe AKP’nin oyuncağı mı?

Milli Mücadeleye fiili olarak hizmet sunan Fenerbahçe Spor Kulübü bugünlerde akıl almaz işlerde kullanılıyor. Mesela Batmanlı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i memnun etmek için futbol takımı Batman’a gidiyor ve orada maç yapıyor. Dahası, Bakan Şimşek maçta forma giyip takımda yerini alıyor. Keza bu maç örtülü olarak AKP’nin Kürt açılımının bir boyutu diye lanse edilmeye çalışılıyor ve maç Kürtçe olarak TRT Şeş’den yayınlanıyor. Soruyorum; Fenerbahçe AKP’nin oyuncağı ya da yan kuruluşu mudur ki bir bakana ve partisine bu şekilde peşkeş çekiliyor? Tamam Fenerbahçe’yi yönetenler işadamları ve Maliye Bakanlığı’nda işleri var, anladım da peki ya bu camianın ileri gelenleri ya da kamuoyu, neden bu rezilliğe susuyor ve ses vermiyor?..
 Sebahattin Önkibar - Yeniçağ - 14-10-2010

   Aziz Yıldırım son yönetim kuruluna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oğlu Hüseyin Ersan Topbaş ve Başbakan'ın en yakınındaki isimlerden Cihan Kamer'i aldığında da canım sıkılmıştı.
  Bu kulübe uzun zamandır siyaset girmiyordu.Çok eski dönemleri Şükrü Saraçoğlu'nun Başkanlığını falan geçiyorum.Ondan sonra Güven Sazak Başkan olduğunda kendisi ve Cemil Turan'ın siyasi görüşleri nedeniyle kıyametler koparılmıştı ama Aziz Yıldırım'ın 13 yıllık dönemindeki ilişkilerine kimsenin ses çıkardığı yok.
 Aziz Yıldırım son referandumda EVET diyeceğini de açıklamıştı.Kişisel tasarrufudur elbette ama temsil ettiği makam nedeniyle yanlış anlaşılabileceği için bu düşüncesini açıklamasına gerek yoktu ama hiç düşünmedi bile.
  Son Batman gezisi hükümetin bir bakanının hayallerini gerçekleştirme ricası ve Açılıma lojistik destekten artı yönetimdeki kürt kökenli şahısların kişisel tatminlerinden başka ne getirdi ki ?
 Oradaki halka Fenerbahçe'nin sevdirilmesi,gösterilmesi filan hikaye.En iyi cevabı otobüsü taşlayarak verdiler zaten.
Halkın takımı halktan koparılalı çok oldu.Bu tip başka hesaplı suni zorlamalarla bir yere varılmaz.
  Hepsine eyvallah kimsenin de ses çıkardığı yok aksine şak şak,yağlama,yıkamanın haddi hesabı yokta bu karşılıklı aşkın,muhabbetin - Allah muhabbetlerini daha da arttırsın - bize yani kurumsal Fenerbahçe'ye ne katkısı ne faydası oldu ? Bari attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değsin değil mi ?
Bu dönemde bu hükümet en başındaki kişinin kefil olmasıyla ezeli rakibimize bedava bizim büyük yöneticimiz (!) Nihat Özdemir'in  şahane oldu dediği
 Bir de kılçık atıyorum ortaya. Nihat Özdemir'e 'Başkanım Galatasaray'ın stadyumu nasıl?' Cevap kısa ve net: 'Şahane, gerçekten şahane'.
İsmail Küçükkaya-Akşam-14-10-2010 
Peşkeştepe Stadını yapmadı mı ?
Onu yaparken bizim stadın tapusunu parasıyla hem de niye vermiyorlar ? Hükümet neden bu konuda kılını kıpırdatmıyor ? Artı Kenan Evren Lisesi'nin yerine yapılacak projede yeni okulları da yaparken hem de neden
engellerin bu kadar senede kaldırılmasında yardımcı olmuyor ? Büyükşehir Belediyesinden neden destek yok ?
Kadıköy Belediyesi demeyelim Spor Salonu için Kadıköy Belediyesi gereken desteği yapmadı mı ?
 Aklıma ilk gelen konular bunlar.Yöneticilerin Sebahattin Önkibar'ın yazısında belirttiği gibi beklentileri, ilişkileri,kazançları da olabilir ama ben kurumsal Fenerbahçe ne kazandı ona bakarım.
 Yıllardır malum takımın hükümetlerle vıcık vıcık  ilişkilerini ,haksız kazançlarını eleştirdik bunu da eleştiriyorum.Hükümetlerden de herkese ne destek veriliyora bize de o verilsin diyorum haksız peşkeşler değil yanlış anlaşılmasın.Madem Peşkeştepe yapıldı bize de bari parasıyla stadımızın tapusu verilsin diyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler